"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 842
  • 726
  •   1
Отговори
# 135

Аз живея над Бейби ленд и определено го няма, не че съм ходила днес, но вчера го нямаше, питах в складовете, които зареждат Пловдив - област и те чакат доставка, после ще мръдна до Вис Виталис да видя там как е, мерси за инфото   bouquet

Провери днес, че то може и днес да е било зареждането. Аз все още не съм си получила кутиите, но ми се обадиха да ми кажат, че са купени. Като ми дойде доставката ще питам подробности и ще ти кажа. Дано своевременно да си намерила!

# 136
  • Стара Загора
Минди, направлението го покрива ехографа. Би ли споделила за тези стрептококи повече. Какви са симптомите, как се лекуват. От близо месец се борим с хрема и произлизаща от нея кашлица. Изписват само сиропи и капки, но нищо не помага...
Нашите са стафилококи. Още в родилното като ми го дадоха на четвъртия де кихна сигурно 30 пъти, лекарите казаха, че било нормално, чистел се от секретите от околоплодните води. Да, ама не. Като се прибрахме започна да му хърка, сумти и свири носа, ама наистина свири като на локомотивче. Помислих, че е накачил нещо от батко си, който е вечно болен, а ние с ММ бяхме болни по нова година. Пи Оспексин, защото докторката каза, че му е зачервено гърлото, а и при почистване вадех сополчета. Ходихме и на педиатър, нищо му нямало, само да правя промивки със стеримар. Други симптоми няма. От антибиотика нямаше никакъв ефект, слагахме приготвени в аптеката капки, Ксилометазолин за деца(макар че е още малък за него) също без ефект. След като на своя глава направих носен секрет излезнаха Стафилококи ауреус, което ми говори за вътреболнична инфекция от родилното, а не от баткото, защото той има бактериите на коклюша в носа си(ама и той си и кашляше като магаре). Педиатърката назначи Бактробан за 10 дни. Дадох 25 лв за него, слагах 15 дни, пак никакъв ефект. Днес пуснах нов носен и гърлен секрет, чакам резултатите и ще го водя на УНГ платено, защото не бил за там и не ни дават направление.
Извинявам се за дългия пост, но пази боже да чакаш на доктори да те лекуват, добре, че съм мед. сестра и горе долу при по- леки случаи сама си лекувам семейството

# 137
Минди, явно и аз няма да дочакам направление за УНГ, мислим на частно да я водим. Чудя се само дали да изследвам гърлен секрет и от носа или само от носа. Какво наложи при вас и гърления?

# 138
Записвам се и аз, че й изпуснах края на темата.  Hug

# 139
  • София
Здравейте! Реших да се присъединя официално към вас (досега само ви клюкарствах  Embarassed ).
( за протокола - казвам се Мария от София, с второ бебе Светлозара родена на 13.12 спешно секцио и мерки тогава 2900г, 47см, термин 27.12)

# 140
Записвам се и аз

# 141
Здравейте! Реших да се присъединя официално към вас (досега само ви клюкарствах  Embarassed ).
( за протокола - казвам се Мария от София, с второ бебе Светлозара родена на 13.12 спешно секцио и мерки тогава 2900г, 47см, термин 27.12)
ДОБРЕ ДОШЛА
Нещо нямам настроение.Пак хормоните явно

# 142
  • Стара Загора
Lyubi, Държах да има и гърлен, защото ако има само в носа или само в гърлото може да се лекува с локални антибиотици(имам предвид за мазане) само където има, а ако са и на двете места се пие антибиотик.Така е за възрастните, за бебето педиатърката ще каже.
Добре дошла на новата мама! 

# 143
Добре дошла, Мария!  Hug
Минди, много ти благодаря за отговорите. Още утре ще и пуснем двата секрета в лабораторията. Предполагам, че няма проблем да ни ги вземат на място?!
Аз започнах пак да давам Флудитека, че кашлицата се влошава. Надявам се поне в понеделник УНГ-специалиста да ни помогне.  Praynig

# 144
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 145
аз да се опла4а набързо,4е баткото ми е болен.Закарах го пти дядо му-през 3 блока от нас и сега снова като луда между двата апартамента и ми е жално и за двамата.Когто съм при единият другият ми липсва.Ина4е милото се грижи за Лили,но когато не съм при нея се притеснявям.Сега докопах на дядото лаптопа да се разея за  минути и из4езвам да къпа малката #Cussing out

# 146
Пижо, да оздравява бързо баткото. Хубаво , че има къде да го пратиш за малко. Знам колко е ужасно да се чудиш при кое дете да бъдеш. Каката като беше болна последно, бях сама с двете деца вкъши и беше страшно. И двете плачеха и се чудех къде да ида. Накрая и аз си поплаквах...

# 147
А за ехографа не се ли плаща допълнително или го покрива направлението?
При този лекар го покрива направлението. Не съм плащала нищо.

# 148
mindi78, и нас ни пращат при Пиперов. Взела съм си направление, утре ще запиша час за другата седмица.
delphi_5, в кои дни и по кое време е на кабинет? И като сме с бебета записват ли ни по-рано или поне в кабинета викат ли ни с предимство?
Radostche, да ти е жив и здрав баткото! Hug

# 149
  • Стара Загора
Там е работата, че на нас не ни дадоха направление под предтекст, че Пиперов е неопитен и но изпращат в Пловдив.
Lyubi, най- добре да вземат секретите в лабораторията, защото ги посяват веднага. А резултатите стават след няколко дни, не е ли по- добре да вземете резултатите и тогава на УНГ. Аз така ще правя.

Общи условия

Активация на акаунт