"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 779
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
Marleen, ние вчера ходихме на ортопед в клиниката в Горна баня - МЦ "Ортомед". Бяхме с направление от педиатърката, но се оказа, че ако искаме да прегледат Николета на ехограф, трябва да доплатим на място 18 лв. или да дойдем пак с ново направление за точно този вид изследване. Естествено няма да се разкарваме втори път и си платихме. Не сме избирали конкретно лекар, от рецепцията ни насочиха към кабинет и там ни прие д-р Мирослав Тодоров. Много внимателен, прегледа я и даде напътствия за гимнастика, която да правим.
Иначе клиниката е на лесно място, можеш да го видиш на карта, ако решиш да отидеш там. Има бариера, на която се заплаща вход от 2 лв. и мъжът там ще те насочи накъде да караш и коя е точно сградата, в която е медицинският център. Иначе има достатъчно място за паркиране, дори пред МЦ.

# 361
  • София
Marleen, и ние като ходихме на ортопед трябваше да си платим 20 лв. за ехографа, защото не се включва в направлението. Иначе ходихме в кварталната поликлиника, при лекар пак от Горна баня.
Стенли днес е в ужасно настроение, от както се е събудил в 6 часа цял ден реве това дете, направо вече не знам какво да го правя и с какво да го занимавам. Предполагам че е нещо временно, или поне се надявам.
Лек ден от нас!

# 362
Marleen, ние вчера ходихме на ортопед в клиниката в Горна баня - МЦ "Ортомед". Бяхме с направление от педиатърката, но се оказа, че ако искаме да прегледат Николета на ехограф, трябва да доплатим на място 18 лв. или да дойдем пак с ново направление за точно този вид изследване.
При нас в Стара Загора консултацията с ортопед включва и преглед с ехограф на двете тазобедрени стави без да се доплаща абсолютно нищо.  Peace

# 363
И аз не доплатих нищо за ехограф. Правихме прегледа в нашата поликлиника в Младост.

# 364
  • София
Към обяд бяхме в Южния парк на разходка с количката  1stroller -... е няма такава простотия fight ....  Нито една алея не е почистена от снега... въобще количката не може да мине от там, едни преспи, едни локви, до глезена, че на места хи по-дълбоки... направо ужасна разходка, жалко за хубавото време днес... мускулна треска на ръцете от бутане хванахме..   smile3512
Всяка година до сега алеите се почистваха..... вместо от година на година нещата да вървят на по-хубаво... то май обратното става...

# 365
Здравейте мамчета Simple Smile

за сухата кожа на нас ни изписаха Мустела Стелатопия ( това е медицинската серия на Мустела)- много съм доволна вече ни е много добре кожичката

за електрическа помпа аз имам на Медела мини електрик-доволна съм, но имам на авент ръчната и съм по-доволна от авентската -повече мляко успявам да изцедя

и ние днес бяхме в южния- е няма такива реки, бяха ми чисто мокри краката Sad ама на малчо много пък му хареса разходката Simple Smile

# 366
  • София
MariyannaK, ooups, благодаря за отговорите.

Lyubi, в коя поликлиника? При кой доктор?

То ако ще доплащам 20 лв. по-добре да дам още 20 и да я заведа при Алексиев  Whistling

# 367
Марлийн, в 25-то ДКЦ я водихме. Ортопедът работи всеки ден до обед само с деца. За името не мога да се сетя, защото дадохме листа от прегледа на педиатърката-  само един имаше за нас. Прегледът е доста бърз. Погледнаха с ехограф двете крачета, огледа стъпалата  и гънките на крачетата.

# 368
за сухата кожа , че Макс се лющеше като змей от Хипп, педи ни препоръча Нахтхерцен и Мустела, но аз вече бях купила Бюбхен с невен и се оправи от 1 мазане, после си купих цялата серия с невена, че мн. ми хареса как мирише, взех му и слънцезащитен лосион, пак Бюбхен 50+ да го мажа като излизаме , че му е мн. светла кожата
Люби, аз помислих, че ще возите каката без седалка на навигаторското, грешката е моя, със седалка няма никакъв проблем, но за нейна безопастност все пак е по- добре отзад, знаеш, че всичко може да се случи на пътя
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка."
Откакто съм родила ме глобиха миналата седмица, за превишена скорост  Embarassed и ми направиха забележка за кошчето, ва предна седалка и ме спряха за проверка и ми се скараха за каката - без столче на предна седалка  Peace
Аз ги возя двамата отзад, като имам огледало, за да виждам Макс, че много повръща, когато съм само с него - на предна, обратно на движението и с изключен еърбег
Чипче от опита ми с помпите - авентската ръчна е най-добра

# 369
  • София
Добър вечер   bouquet

Ние на ортопед не сме водили Криси, но ако я водим ще е при Алексиев, ще се консултирам другата седмица с педиатърката  Simple Smile

vanina_nina преди следващата ви разходка в южния парк ме питай за състоянието му, от балкона ми се вижда всичко  Grinning

# 370
Здравейте мамчета!
Искам да попотам нещо ЛЛЛ проучвах въпроса за лактогените чайчета/ за сега няма нужда но исках да съм запозната/ и попаднах на статии, че ако съдаржали мента не трябвало да се приемат. От прочетеното останах с впечатление, че това е от онези митове който се предават от нашите баби Grinning. Та мисълта ми е дали наистина има проблем ако се пие чай от мента, защото аз кафе не пия  и на ден изпивам поне по два чая, и ако е необходимо да огранича чая от мента.
Предварително благодаря за отговора!

# 371
Мина, мислех направо столчето на каката да го преместим отпред. И то само за дългите пътувания. Явно все пак има такава опция...

# 372
  • София
purple_butterfly

и ние сме на 2 минути от парка....
 Peace

# 373
  • София
Мдааа,излизането с количка при зимни условия си е чисто изпитание.Аз днес си обикалях около магазините пред нас.Само там е изчистено.Малко скучничко,но пък лесничко.
Иначе малката лепна вируса от баткото.Само се надявам да се справи бързо с него.Иначе е весела,въпреки че прокашля и се сополяви.

# 374
Благодаря за отговорите!
Имам на Авент.
Днес бяхме при доц.Недкова-тя лекува Дивна.
След като й обясних как Дивна не наддава и не й харесва това мляко, тя каза, че може още веднъж да опитаме с кърма. Да я слагам на гърдата, да предлагам замразена, да продължа да давам ензимите Креон, и да видим дали ще се появи отново кръв в изпражненията. За да може да започне да наддава. За последните 10 дни не е наддала с нищо.
Ако и така не стане и до няколко дни не наддаде, то ще и направим още по-пълни изследвания в детското отделение в Плевен.
Надявам се да има положителен ефект. Praynig
Та, сега имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ - не съм кърмила или цедила повече от 20 дни. Имам по няколко капки в гърдите. Как мога да стимулирам отново лактацията?За сега правя следното, но не знам дали е правилно - слагам детето да суче по 10 минути на гърда, а после млякото - Атамил АДЦ. Сега през нощта ще ми е трудно, но смятам и да се цедя.
На колко често да правя това - цеденето и слагането на гърда?
Също, трябва да спазвам диета - без млечни продукти, и друго, което може да бъде евентуален алерген. Има ли храна или нещо, което може да стимулира лактацията по-бързо?

Общи условия

Активация на акаунт