"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 748
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
  • София
chip4e, чудесно си се сетила да предлагаш първо гърдата, а после добавката! Докато дойде по-подробният и детайлен отговор от Ла Лече Лига бих могла да те окуража да не ограничаваш времето на Дивна на гърдата, да цедиш при всяка възможност, вкл. и нощем (предлагайки по алтернативен на шишето метод и изцедената кърма, и добавката), да не пропускаш ти самата да се храниш, да почиваш и да приемаш течности. Кураж  Praynig Дивна е щастлива да има такава майка като теб  Hug

Lyubi, ние пътувахме вече няколко пъти с двете деца. Уверена съм, че ще се справите чудесно! Някои по-фини майки споделят, че успяват да пътуват между двете столчета. Аз обаче не съм от тях и при нас няма как. Така че столчетата отзад, възрастните отпред. За кърмене ако няма бензиностанция наблизо, спираме в отбивка, пускаме аварийните, вземам я отпред, насуква се и я връщам отзад. Ако има ОМВ, обезателно спираме, нали и без това на 2 часа трябва да се почива при път с деца. Там не се пуши вътре, пийваме нещичко, сменям пелените (на масата, ама не са ни правили забележка до момента, аз си постилам чиста пеленка и отгоре непромокаема подложка), насуква се, баткото и той да се пораздвижи и после пак напред. Един път сменях пелени и отпред в колата, върху краката ми, че нямаше как - ами не беше много удобно, ама стана, де. Ето сега, само да сме здрави, ни предстои доооста дълго пътуване - Козлодуй - Казанлък (само до София е над 3 ч. и после тепърва от София за Казанлък) - за семейния семинар на Ла Лече Лига “Искам да ти разкажа за кърменето”   Peace

# 376
Добро утро на всички желая ви един хубав и слънчев ден днес  Nature Sunny току що ми хрумна една идея и мисля че ще ви хареса Peace имам предложение за заглавието на следващата ни тема ето го Декемврийчетата наши с мартенички бели и червени ще бъдат украсени! newsm80 надявам се че ви харесва,и не знам дали е проблем че тази тема още не е приключила,но защо за първи март да не сме в една такава позитивна и с мартенско заглавие newsm53 [/b][/size]

# 377
Люби, слагай смело столчето отпред, законът го позволява  Peace
В колата на ММ се качвам между двете деца, че е мн. широко, но като ги карам сама са на задна  Peace

нали и без това на 2 часа трябва да се почива при път с деца.
Зелено човече, кой ти го каза това, така го казваш, все едно е регламентирано някъде, аз да не съм професионален шофьор, превозващ група, и двете деца обожават да се возят и спирам при нужда, колкото и когато е необходимо, есента ходих с малката и 2 приятелки до Атина, пътят е 10 часа, спрях веднъж за тоалетна и цигара, за който иска, че в КОЛАТА МИ НЕ СЕ ПУШИ, въпр. че съм заклет пушач  Peace

# 378
добро утро и приятна разходка днес на всички....

# 379
Здравейте мами,днес май ще е чуден ден за разходки,дано не излезне вятър по късно!

Да питам мамите на който бебоците им правят голяма пауза вечер и кърмят какво правите ставате ли да се цедите или си чакате да се събуди,защото ние още нямаме определен режим и се събужда различно и аз нз да цедя ли какво да правя,а тая сутрин щях да опищя всичкото от болка щяха да се пръснат. Благодаря предварително!

и да се пооплача от непослушния ми син,днес съм сама и реших да се възползвам и да кисна цял ден на компа,ама синковеца не ме оставя хич на мира уж много му се спеше дремна в количката и сега скимти а друг ден когато мм си е у дома не мога да се вредя за компа а тогава сина спи ли не спи по 4 часа #Crazy

# 380
Зелено човече, благодаря!  Peace Цедя се на всеки час, но засега излизат по няколко капки. Слагам я на гърдите, а след това шишето. Ще видим - дори е да не се получи, поне ще знам, че съм опитала всичко.
Давам и ензимите, а ако се появи слуз, или стане неспокойна, смяам да и давам и Колийф, тъй като те представляват именно ензима лактаза.
Вчера е приела не повече от 400 мл. Тя вместо да увеличава нуждите си, го обръща на тотален аскетизъм.
Доцентът каза, че не е имала такъв случай до сега, пък и децата са свиквали с Аптамила до месец и след това са си го пиели с охота, а при нас - Тцц.

За столчетата за кола-може да се монтират отпред.
А за почивките, мисля че в книжката на нашето имаше съвет да се правят почивки на всеки час и половина. При нас са били все принудителни, защото Катето много ревеше. Но това е различно при всяко дете. Ако спи, например няма нужда да се буди. Всъщност този вариант практикувахме-пътуваме, когато е времето за обеден сън и така избягваме проблема с плача.

# 381
Добро утро, момичета! Hug
Marsa, бързо да оздравявате!  Hug
Зелено човече и МИна, благодаря за съветите! Ако не ни мине котка път, ще пътуваме до Пловдив следващия уикенд, но това не ме притеснява на фона на пътуването до Русе. Ще измислим някаква система. Като начало трябва да си купя някакъв шал, така че да може да кърмя навсякъде. В петък, като чакахме на регистратурата за кардиолога, Лили се размрънка яко и исках да я накърмя на едно столче, ама мъжа ми се възмути, така че трябва да измисля вариант, с който той да е съгласен  ooooh!
Днес изглежда наистина слънчево, ще трябва да изляза да напазарувам малко, че сме без кола и седмичното пазаруване отпадна.
Усмихнат ден на всички!
Чипче, кураж!!!  Hug

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 10:22 от Lyubi

# 382
stefito_8986 Марая яде последно към 21ч и след това спи до към 9 сутринта.Не се буди вечер да яде.Аз,за да не ми се напрягат гърдите и да не ставам нощем да се цедя,се изцеждам преди да си легна и и я давам сутринта.Тя е на шише в момента,не знам вие как сте,но ако е на гърда може изцеденото количество от нощта да го замразиш.
mimi_0719 страхотно заглавие   bouquet
Хубав и слънчев ден на всички и приятни разходки   bouquet   bouquet

# 383
здравейте, момичета. Искам да се присъединя към вашата дружинка.Моето бебче се роди на 19.12., казва се Николай.Раждането беше секцио,мина успешно и много леко.Сега сме добре, гледаме се и така.Отдавна ви чета .Искам да си намеря нови приятелки с малки мъничета Simple Smile

# 384
Ninotka, добре дошла   welcome

За изцеждането и аз само вечер се изцеждам или се кърмиме и после чак на сутринта, когато Ники се събуди.
Но днес и моите гърди бяха супер препълнени - започнаха да капят като река

Времето май днес ще бъде страхотно.

Приятно разхождане навън на всички  newsm53

# 385
АЗ не цедя макар гърдите да ми се пръскат и болят.Те свикнаха и самоволно изтича мляко.
Малкият днес има месечинка и точно от днес ми хремавичък Cry
Много е спокоен,много яде и много спи и няма температура ,но иска да го гушкам много,което и правя.Зарязах всичко бебко ми е по-важен.Добре че каката не търси внимание засега

# 386
момичета, аз се изтощавам много защото моето мъниче не иска да заспива само и само на ръце и не знам как ще я карам така Sad
реве ако го оставя и не знам, ако няколко пъти го оставя и той от умора заспи най-накрая, дали ще мога да го приуча да не заспива само на ръце?

# 387
Забравих почерпката

Ninotka да ще стане,но за няколко дни.С каката така направих и стана.Но с малкият по-късно ще почна а и той ми е доста кротък бързо заспива и сложа ли го на кошарата не ми прави въртели.Н о трябва да го оставяш да плаче и да не го взимаш.Иначе ще реве докато не го вземеш.Каката плака поне 1 час първият път.Аз също ,но в другата стая

# 388
много ми е трудно да го слушам как плаче, а може би и още му е рано , на 2 месеца и 8 дни е , но пък после незнам дали няма да стане по трудно....

# 389
момичета, аз се изтощавам много защото моето мъниче не иска да заспива само и само на ръце и не знам как ще я карам така Sad
реве ако го оставя и не знам, ако няколко пъти го оставя и той от умора заспи най-накрая, дали ще мога да го приуча да не заспива само на ръце?
Бебетата се променят не с дни, а с часове. Пробвай непрекъснато нови варианти за заспиване. Ама това да оставяш бебко да плаче...ми се струва доста крайно решение и мъчение за милото същество. Експериментирай - лягай до бебе, гали го, носи го в слинг, пей му, смени му позата - корем, ляво, дясно. Търпение и пак търпение за щастливо бебче. Това е моето мнение. Аз така разбрах , че моя Дони обича да спи предимно по корем и заспива като го галя по челцето. Най-обича да заспив аи в слинга. Но пробвам какво ли не - само и само да не е тъжен и да не плаче.

Общи условия

Активация на акаунт