"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 710
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
ЛЛЛ на помощ от вчера ме съмнява че кърмата ми намалява,не ги чувствам гърдите си така както преди-леко пълни, а и Борко като суче в началото всичко е ок,но след има няма 5 мин почва да се извива назад като дъга и рев и писъци ooooh! и нз от какво е? вечер пескача едно хранене и аз не се цедя да не би да съм подала грешен сигнал на тялото си по този начин newsm78

Здравей, Стефи!

Освен усещането ти за по-празни гърди, нещо друго притеснява ли те? Например пеленките на Борислав как са - има ли поне 5-6 напишкани за деня? Четох, че има запек и сте му помогнали да се изходи с термометър. След това изхождал ли се е самостоятелно?
Обичайно може да се случи на тази възраст, на която е Борко сега, да има скок в растежа и завишени нужди на организма от калории. Затова един от вариантите е да му предлагаш гърда по-често. Относно това, че не суче дълго, а след 5 мин почва да нервничи и да пуска гърдата, може да е добра идея да опиташ с компресия - така ще му помогнеш да изсуче по-голямо количество за по-малко време.
За задържане на вниманието му към гърдата може също да опиташ да сложиш шарен гердан или шал - така той вероятно ще се заглежда в тях и няма да си отклонява вниманието толкова.

Рационалното хранене и адекватният прием на течности също са от значение за теб.
Очаквам да пишеш как сте Simple Smile Успех!   bouquet

# 661
добро утро,някой спомена за зъбки...на една приятелка малкият изкара първо зъбче на 3мес. и 18дни,така че,трябва да сме готови и затова!

# 662
добро утро,някой спомена за зъбки...на една приятелка малкият изкара първо зъбче на 3мес. и 18дни,така че,трябва да сме готови и затова!

Mного рано излизат тези зъбки  newsm78
аз си мислех 6, 7 месец  Simple Smile

# 663
по принцип е по-късно но ето че се случва......

# 664

и аз си мислех, че на малката й избива зъбче, защото постоянно с пръст си чеше венеца.И аз си мисля, че е рано, гледам да няма афта или гъбички, но й е чиста устенцата  Tired

# 665
Момичета, слагате ли бебетата си да спят на възглавница или още ги държите на равно? И колко често им обръщате главичките в различни посоки по време на спането?

# 666
моята бебка най-лесно заспива на възглавничката си(за добро или лошо....)

# 667
Днес Йоан стана на 3 месеца. Да е здрав и щастлив.  Hug

Йоан и той има периоди на задържане на акото. Явно регулира изхожданията. До месец, месец и половина акаше по 7-8 пъти на ден. Настъпи период без изхождане от 4-5 дена в продължение на 2 седмици. След като отмина започна да ака по 4-5 пъти на ден. Сега пак имаше период на безакане и отмина и се изхожда по 1-2 пъти на ден, главно сутрин. Освен с масаж на корема и гимнастика с краката не съм използвала за да му помогна. Все се страхувах да не привикне.
Иначе разбрах една от причините заради, които плачеше- пеленките са му малки вече. Минахме на 4ка  #Crazy

# 668
  • София
Привет от нас!Пиша от вкъщи.Вчера ни изписаха Simple Smile.
На девойката предстоя в болницата ще бъде запомнен и с това,че се обърна от гръб по корем.Баткото доста по-късно го извърши това действие,но децата са различни.
В болницата попитах дали след антибиотичното лечение е добре да давам на бебето пробиотици.Доктора каза,че щом приема кърма няма нужда от това,тъй като кърмата е най-добрия пробиотик.А и в съвременните адаптирани млека имало.Ще се консултирам и с педиатърката и ще видим.

# 669
Marsa честито оздравяване и никакво повтаряне вече!
MuJIuHka жив и здрав да е малкият голям мъж весело и безгрижно детство.Страхотна торта между  другото
Днес закарах Мира на градина с бебето е няма такава радост.Хлапетата са толкова сладки и неподправени.

# 670

Като знам колко са ни приятни болниците,а и с толкова малко бебенце да влезеш там...направо Cry Cry Cry
Шапка ти свалям ,мене само като си го помисля и ме хваща див ужас.Добре, че вече сте си у дома.
Нашият татко изкара грипа и замина на майната си (разбирайте Китай) и естествено малката от днес е с хрема.Ходих до педи-изписа разни дивотии(хомеопатични) и сега седя и се моля да се разминеме.Добре че има приятели ,иначе акъла ми не го побира какво щях да правя съвсем сама и с болно бебе тук.Така поне има кой да ми води баткото на градина и да го взема.Надявах се да си ида до село,но баща ми го приеха в болница по спешност ,а мама е с пневмония от две седмици и доки казал, че е заразна.Сериала е пълен.
Дайте съвет за хремата!Който мина през нея де.....Какво капехте и давахте..
Извинявайте за гадния пост...ама малко ми поолекна!!!

Добре дошли на новите мами  bouquet  bouquet
Момичета ,много се радвам като пишете че дечицата с проблеми вече успяват да се преборят с тях,но дайте да се разбереме веднъж за винаги.Каквото беше ,беше.Вече никой няма да се разболява,нито бебета,нито каки и батковци ,нито мами и татковци:))))
 Hug Hug

# 671
  • Beyond the Frontiers

Като знам колко са ни приятни болниците,а и с толкова малко бебенце да влезеш там...направо Cry :cr: Cry
Шапка ти свалям ,мене само като си го помисля и ме хваща див ужас.

А, в Токуда си е като хотел Peace Иначе хубаво е, че сте добре вече, Марса.

# 672
Марса, радвам се за вас!
Честита месечинка на всички празнуващи!MuJIuHka, приказна торта!!!!
 Дима, за хрема мога да ти кажа какво съм пробвала, но нищо не ни помогна напълно. Минахме през адреналинови капки два пъти, коларгол ( забъркват се и двата вида в аптеки), виброцил, също и едни дуги, които се забъркват, но май си нямат търговско име- изписа ги УНГ. Иначе аз съм пробвал освен промивки с физиологичен разтвор, капех и лайка, кърма, сребърна вода. Последно и коризалия опитах. Поне  в нашия случай, докато не си отмина сама, нищо не помогна... Може да пробваш някои от тези неща, дано при вас има успех.

# 673
Аз пак стоя и си мисля за пустото зхранване newsm78.Ако реша да почна първо с оризова каша ,по кое време на деня да я вкарам?За закуска ли,в 10 например????

# 674
Аз пак стоя и си мисля за пустото зхранване newsm78.Ако реша да почна първо с оризова каша ,по кое време на деня да я вкарам?За закуска ли,в 10 например????
Аз също мисля да захраня с оризова каша,но след като навърши 6 мес. В работен ден и в зависимост от смяната на педито,ако направи някаква реакция да мога да я заведа.Когато въвеждам нова храна ще се съобразявам със същото.
Marsa щом сте били на антибиотик наблюдавай езичето няколко дни за кандида.

Общи условия

Активация на акаунт