ШЕСТОКЛАСНИЦИ - тема № 33

• 57 860
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • някъде ... тук ...
тая логика май и ме присъща на повечето. Радо и той е същия, колко пъти дудна - прочети първо урока, не ми задавай въпроси, на които отговора е вътре ooooh!
по ЧП е горе-долу най-добре. по история е най-голямата мъка. географията е някъде по средата. ама ако не му висиш на главата, ще напише само домашните по неразказвателните предмети и до там.

засега няма признаци за любовни трепети. нищо не е казвал или показвал.

# 676
Като стана дума за ЧП, за входното ниво младежът преговаряше по едни интерактивни уроци, качени в националния образователен портал. Каза, че било много забавно и реши, че ще се възползва от услугите на тези уроци и в шести клас. Ето линк към тях, може пък на децата да им хареса:

Човекът и природата - 6 клас
За съжаление такива уроци за 6 клас са разработени само по ЧП и математика, но пък и това е нещо. Родителите с деца и в други класове също могат да открият полезни неща в портала.

# 677
  • в тристайна гарсониера :)
По разказвателните предмети няма проблеми. На входните нива се представи много добре без да е пипнал цяло лято, но БЕЛ и математика... Задачките ги разбрахме, само една не успяхме да я решим, моля за помощ  Hug

Вестник с дебелина 0.1 мм е сгънат на две, след това още веднъж на две и т. н. Намерете дебелината му с точност до 1 см, след като се сгъне така 10 пъти.

# 678
  • Карлово
Дидева,
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
точно това ми трябваше.
Мислех, че 12 годишен човек е самоконтролиращ се индивид и си живеех безгрижно и щасливо, НО не било така. И сега променям правилата.

# 679
  • София
И аз нещо го закъсах  Embarassed. Може ли, ако на някой му се занимава, да провери колко получава при по-долната задача:

81^4*14^5
6^5*21^5*27

Моят отговор не съвпада с този, който е посочен в сборника, а не съм много сигурна дали смятам правилно  ooooh!.

# 680
  • някъде ... тук ...
Вени, 27 изкарахме?

Bambulka, 0.01см*2^10 = 10.24см -> 10см ?

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 14:33 от ЕлиТ

# 681
  • София
И сте познали - толкова дават и в отговорите. Само аз не мога да го получа  hahaha  ooooh!!
Докарах го до 1/3, после до 3 на пета степен, но съм сигурна, че като го сметна още 10 пъти и ще ми уври главата  Laughing.

Благодаря ти, ЕлиТ  Hug, значи грешката си е при мен и ще я открия.

# 682
  • някъде ... тук ...
Вени Simple Smile
                       81^4*14^5       =     3^(4*4)*7^5*2^5      = 3^3=27
                       6^5*21^5*27       2^5*3^5*3^5*7^5*3^3
уффф, много трудно се пише така....

# 683
Има опция за изписване на степен.
814.145 ....

На втория ред, шестия бутон - sup.

# 684
  • някъде ... тук ...
кой да гледа там ooooh!
Благодаря!
а и за виртуалните уроци Hug

# 685
  • София
Благодаря пак, ЕлиТ  Hug! Видях си грешката, още в началото не съм догледала и съм написала 215 като 3*75 при това няколко пъти  ooooh!.

И аз не се сетих за горния индекс одеве, мерси Дидева

# 686
То и аз не гледам там, но веднъж наблюдателното ми око видя, че съфорумка е успяла да изпише степен в най-подходящия за целта вид, след което веднага прегледах бутоните и открих нужния.  Mr. Green
Добре, че са математическата тема и темите по класове, в които се коментират задачи, иначе и аз щях да си остана невежа.  Sad 
Иначе  контролното на детето върху степенуване беше отложено от понеделник за вторник поради заболяване на госпожата. Питах го няма ли да се готви, той ми рече че бил бог на степените и толкоз!  ooooh!
Чудя се дали да го информирам, че богинята-майка ще му издърпа ушите, ако се издъни на проверката или да го запазя в тайна до сюблимния момент?  newsm78 Joy Joy Joy

# 687
  • в тристайна гарсониера :)
ЕлиТ   bouquet

# 688
  • някъде ... тук ...
ба, нашия "бог" вече се издъни с четворка на това контролно. а уж и решава преди това.
баща му обаче го заринал със задачи след като видял резултата от контролното и самото него. като се прибрах ме посрещнаха с листата - да съм ги проверяла. Чудех се как да реагирам  Crazy

# 689
  • София
ЕлиТ, гледай как те полазихме - и детето, и ние тук  Laughing Hug. Е, в едно сме сигурни, ако ти пуснат едно контролно върху степените, хич няма да се изложиш  Laughing!

Общи условия

Активация на акаунт