Обичам Топлофикация

• 66 767
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • 1st floor
Мерси за отговора.   bouquet Възможно ли е да нямаме фирма топлинен счетоводител, защото хората ходят директно в Топлофикация по всички въпроси, та дори от там са им монтирали топломерите? Не мога да засека домоуправителката, та да разбера със сигурност, а съседите не знаят...
И още един въпрос имам - парното ни едва грее, има проблем с абонатната. От Топлофикация са идвали, но нищо не са направили. Къде да звъним пак? За сега не е супер студено на вън, та и така си отопляваме къщите. Но стане ли много студено, тези леко топли радиатори едва ли ще загряват достатъчно ...

# 211
Звънях в Топлофикация сутринта. От там и на двата телефона  Blush ми отговориха, че не е възможно част от абонатите да са с топломери, а други да не са. И понеже много от хората не желаят поради различни причини топломери, май ще останем без.

По мое мнение най-добре е топломер на всеки радиатор.
Защо? Така няма ли по-голяма вероятност от кражби?  newsm78
Peace
Относно топломерите, от както ни ги сложиха сметките ни под 350 лв , не са паднали. Това за 80 кв. Имаме и по 560 лв сметки. Когато нямаше топломери най-високата ни беше 120 лв. И беше супер топло. А сега, куче влачи самолет.....

# 212
  • 1st floor
Теа и от други хора съм го чувала това. И все се надявах съседите да се откажат от топломерите и да си останем на база. Обаче има и нещо друго. Някакъв проблем с парното има в нашата сграда, губи налягане, трябва постоянно да се пълни, иначе изстиват радиаторите. Вчера вечерта бяха есктра, сутринта студени...сега гледам, че пак са топли...Не знам до кога ще продължава всичко това...Нова съм в блока и не знам и кой да питам, дали и предходните години е имало такива проблеми...Ако трябва да плащам парно на база, което не грее + отопление на ток в три стаи, не знам къде ще му излезе края... Tired

# 213
  • Бургас
Докато не спрат да крадат тези отгоре, ще плащате. Моите радиатори са откачени от 5г и пак ме карат да плащам за пустите му тръби. Както казва колегата - те трябва да ми плащат наем. Нямам намерение да плащам за нещо което не ползвам. Отоплявам се на дърва, апартамент от 75кв. и ходя по къс ръкав.

# 214
  • 1st floor
Аз пак съм в темата, пак да се оплача. Този път, че не са ми отчели месец октомври. Чаках да се покаже сметка в сайта или да ми излезе в Изи Пей. Нямаше я никаква, а обикновено към 15-то число е готова фактурата. Вчера всички съседи получиха писма, само за мен няма. Помислих, че се е загубило, както и да е. Влизам в сайта на Топлото - дължима сума 0 лв. Звъннах пак по телефона - оказа се, че не са ме отразили. Дадоха ми телефона на топлинното счетоводство на Топлофикация на Ястребец. Утре ще звъня, да видя да не са ми сърдити нещо , та не ме отразяват !!! Mr. Green

# 215
  • София
 НеПоКоРнА, не им се ядосвай. Ще си вземат парите другия месец, няма да ни ги опростят.
Аз също нямах сметка за август. Тогава имаше профилактика и 10 дни бяхме без топла вода.
Но пък за септември платих 100 лв за вода.

# 216
  • 1st floor
Е, да ама декември, точно предновогодишно, не ми се ще да плащам двойна сметка...А и парно вече има от ноември, та сметките ще набъбнат доста...

# 217
40лв с ДДС (33.72 без ДДС) не е ли много скъпо за 3 куб. м. топла вода??? Дали не е по-изгодно да си купим бойлер?
Вие по колко плащате?

# 218
  • София
Септември - 100 лв, октомври - 82 лв. Нали лятото отоплението поскъпна  Cry
Като няма парно, плащаме за вода. Много е, ходих да питам в ТЕЦа, защо сумата за подгряване е различна за 2 адреса към един и същи ТЕЦ. Отговориха ми, че много хора от блока били декларирали минимално ползване на вода или никакво пък си ползвали на воля.
Топлофикация не можели да се занимават, ние да сме откриели кой краде. Те само разпределяли потреблението на плащащите балъци.
А измекярите се плацикат на воля и се топлят уж от тръбите.

# 219
  • Бургас
Аз имам едно въпросче - когато партидата е на едно име , а друг живее на адреса и ползва парното не трябва ли ползвателя на топлинната енергия да се споразумее с Топлофикация за изчистване на задълженията ......не ми е ясно много....

# 220
40лв с ДДС (33.72 без ДДС) не е ли много скъпо за 3 куб. м. топла вода??? Дали не е по-изгодно да си купим бойлер?
Вие по колко плащате?

Това не е възможно  Naughty  Цената на кубик вода зависи от температурата на вън.Но не достига повече от 6лв. за кубик. Така че това което си написала не е възможно.Ние за 5куб. плащаме около 30лв. Simple Smile

# 221
  • гр.София
ние сме писали 6 куб. вчера платихме 65лв. топлата вода навсякъде е различна цена  Mr. Green

# 222
Вчера бях при нашия топлинен счетоводител, да поискам да си вдигна кубиците топла вода, че с беба хабим двойно ... и на уравнението е веселба  Crazy
Та казаха, че всяга сграда си има собствен коефициент и цена за топлата вода/парното.
Нашата сграда е 15 апартамента, в момента топлата вода е 8 лв с ДДС.
И коментарът беше - това даже е добре, за такава малка сграда  Crazy

При нас имаше намаление на цената на топлото лятото (заради някаква не знам си каква инвестиция и обновление на ТЕЦа.. ).
Ама пък ние си хабим доста - 8-10 кубика топла вода на месец.
Абсурд да мога да го направя това с бойлер - като знам как се "източва" бързо .. точно до никъде няма да ми стигне... И температурата варира като пуснеш душа.. ииии .. никак не ме кефи бойлера  Mr. Green

# 223
  • 1st floor
А! Точно по въпроса говорите Mr. Green - пак тичам да питам. Обаждах се в Топлофикация да проверя защо ми я няма сметката. Даже не ме отразиха, не ме питаха ни за абонатен номер, нищо. Казаха да си чакам, ще дойде двойна. Попитах така не ме ли прецакват с цената, защото октомври е по-топъл от ноември и после ще ми таксуват и двете сметки на високата цена. Другарката отсреща ме увери, че цената на топлата вода щяла даже да падне спрямо октомври,  защото ноември били пуснали парното.  ooooh! Чували ли сте такова нещо? На мен ми прозвуча абсурдно, но като ви зачетох коментарите, видях, че зависело и от сградата и от незнам-си-кво-си... newsm78

# 224
Нашето парно  пък е доста слабо , за първа година сме в този апартамент , но радиаторите са съвсем леко топли. Не знам на какво се дължи това. Някой би ли ме посъветвал къде и на кого трябва да се обадя ...

Общи условия

Активация на акаунт