Обичам Топлофикация

• 66 749
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, моля кажете ми щранг лирите в банята към отопление на имота ли спадат или към общи части/ става дума за две тръби, без топломери по тях/.

# 526
  • София
Здравейте, моля кажете ми щранг лирите в банята към отопление на имота ли спадат или към общи части/ става дума за две тръби, без топломери по тях/.
при нас са отопление на имот и понеже няма как да се засекат са по изчисление някакво, ние за тях плащаме най-голяма сума всъщност.

# 527
Благодаря, при нас най-голямата част от сметката е топлата вода, следва отоплението от общи части...и най-малко отопление на имот.

# 528
Охх...имаме си общ водомер, имаме си и индивидуални. Не мога пак да разбера-на топлофикация плащам затоплянето, на ВиК водата. Това ми е ясно. ВиК взимат инфо от топлофикация ли колко кубика са минали през водомера за топлата вода. И на коя бележка да го видя - от ВиК ми идва показание за водомера за ст.вода. Къде я плащам тази вода? newsm78 За Плевен става на въпрос, отчитат ни месечно.

# 529
Месечно, викаш newsm78

По принцип ВИК не си контактува с Топлофикация, а взимат инфо лично от самите водомерите. И от двата! Да не би този за топлата да ви е нов и да не е заявен в дружеството? Иначе трябва и него да отчитат и в сметката да са изписани и двата.

На Топлофикация плащаш само за подгряването на водата. Вероятно сега ви начисляват някакви прогнозни кубици според миналогодишното ви потребление, а в края на сезона ще минат (от Топлофикация) да отчетат кой колко точно е изразходвал.

# 530
Да...добре, почват леко да ми се изясняват нещата. С нов водомер сме и този месец служителката на Вик му взе данните. Ама досега топлия водомер не е гледала.И в сметката ни винаги си е бил водомер студена вода. И значи кво е станало-те  от Вик дават бележка за общия водомер и нашата касиерка на входа разпределя кубиците вода само на тези, които ползват топла вода. Което не е правилно, трябвало е по някакъв начин на всички живущи,нали? Ужас, че тя години наред го е правила така  ooooh! Всъщност, преди да я обвиня, възможно ли е от Вик да са имали информация за общото потребление на топла вода? Няма как, нали, общия водомер си е един.

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 00:25 от [X]pearl78

# 531
ВиК минават засичат си ви и топлия и студения водомер , сумират кувиците и си ги плащате като студена.. в бележките затова пише само студена.. не търсете водомер топла вода..
Единствено ако липсва фабричния номер на водомера з атопла , тогава значи не е отчитана . Peace

# 532
Ами за съжаление не е така. Никой никога от ВиК до скоро не ми е гледал водомер за топла вода. Касиера на входа разпределя по някакви си данни от ВиК и от топлофикация. Ще разпитам дали само при нас е било така. Има нещо нередно, дали от касиер, дали от ВиК...Но това е от години.

# 533
  • София
Касиера на входа разпределя по някакви си данни от ВиК и от топлофикация. Ще разпитам дали само при нас е било така. Има нещо нередно, дали от касиер, дали от ВиК...Но това е от години.
Ами просто от години сте на общо отчитане на блока. Рядко вече блокове се отчитат така, но ги има. ВиК си искат общо от блока парите за влязлата вода.
А как ще си ги разпределяте е ваше решение. Топлофикация взема пари само за загряване на водата.
Направете всичко възможно да погасите досегашните сметки на блока към ВиК и след това да минете към индивидуални водомери. После всеки ще си отговаря кога и дали си е платил и колко топла вода е заявил в прогнозния дял.
Трудно е, но щом при нас 110 апартамента вече стана и вие ще го направите.

# 534
  • Пловдив
Искам да ви кажа от къде идва и част от водата - от водата в инсталацията. Е, лятото ние сменяхме радиатори и източиха цялата инсталация, сещайте се колко кубика вода вода са. Ние сме и на първи етаж, ако е някой на последен може и да не източат цялата, ако не върти помпата няма налягане. Или ако някой е имал проблем и имало теч. Или за доливане в инсталацията.

# 535
Благодаря ви, нещата са ми ясни вече   bouquet

# 536
  • гр.София
с нетърпение си чакам този месец сметката, да видим какво ще са измислили  Thinking

# 537
Да се включа и аз в бъркотията.
         За подгряване на кубик вода - 9.14 лв.
         Сметката за м. декември  е 236 лв.  От тях 35.56 лв за подгряване на 4 кубика вода, останалите 200 лева са за прогнозното отопление на гарсониера 40 кв.м барабар с общите части /води се 100 куб.м. отопляем обем/ . Бих искала да ви попитам за вашето мнение - това реалистична цена ли е? Ако предположим, че двата радиатора и лирата в банята работят денонощно на максимум?
         Жилището не се ползва от лятото на 2012 г., но не са заявявани промени в потреблението. Къде трябва да ги заявя? При топлинния счетоводител? Подава се молба, която да е подписана от съседи, че жилището не се обитава/отоплява/? Ако собственика не може лично да подаде молбата как се процедира?

# 538
  • 1st floor
Аз подадох в Топлофикация за кубиците. Мнение на съседите не са търсили. За радиаторите знам, че идват да ги откачат и пломбират...
Има ли някой вече сметки за януари? newsm78

# 539
  • гр.София
Аз подадох в Топлофикация за кубиците. Мнение на съседите не са търсили. За радиаторите знам, че идват да ги откачат и пломбират...
Има ли някой вече сметки за януари? newsm78
след 14-15,02

Общи условия

Активация на акаунт