Отговори
# 375
Мартакели, честито, страхотна новина! Много мило ми става като прочета такива новинки Simple Smile
Имам молба към вас, наново забременелите октомврийски мами - бихте ли споделили как раждахте своите октомврийчета (секцио или по естествен път) и как искате да раждате следващия път (ако сте го обмисляли)?

# 376
Здравейте, момичета!  Hug

МартакЕлиHug пожелавам ти спокойствие, здрава храна, леко и безпроблемно бременеене!!! Страхотна новина!!

Леле, момичета, каква дискусия сте развихрили само за спането.  Mr. Green Николай спи по веднъж на ден за по 2-3 часа - вкъщи. Откакто застудя и отказа да спи навън в количката (колкото и облечен да беше спеше по 30-40 мин максимум). Като се постопли, пак ще пробвам навън да спи. За лятна количка май ще пропуснем ние, че са ми супер мега неудобни - малки и с малки гуми.  Sick

Мирка, като измислиш как да увеличиш точките на Евичка за яслата, казвай и насам, че и ние сме с толкова и утре вечер ще почва фиестата...  Crazy ooooh!

Наде, я се стягай и да не говориш глупости.  Hug Flutter

Саманта, вие добре ли сте вече? Как са дечурлигата?  Hug Не ви виждам около нас в последно време. Макар че и ние не сме се засилили много навън да ходим.

Момичета, тия дни сигурно ще ви поизоставя малко, че съвсем ще ви сдухам настроението.  Rolling Eyes Вкъщи сме в едно много неприятно състояние и настроението ми е под критическото ниво, та само ще ви чета. Оздравявайте, болничките!!!   bouquet

# 377
Супер яко! Обикновено като се прибера събота вечер и за лека нощ седна да чета, я има два-три поста, я не. А сега цели две страници и то заради страхотна новина.  Party

Марта, честито! Дано всичко е наред и нямаш никакви грижи! Лека и безпроблемна и един здрав пухчо на финала.  Hug

Над, ако имаш нужда от почивка, недей си измива ръцете с нас, че ни било писнало.  Mr. Green И аз тия дни съм на всяка манджа, ама се надявам вече да са ми свикнали....

Аник, излей го тука бе жена. Пък после чети, ама ще ти е олекнало.  Hug

Орхидс, и Радо спи по два пъти. Понякога издържа и с един път, но булшинството са два пъти.

Лина, широка лъка е много красиво, а гелА ми е фаворит. Ходила съм по това време на годината и няма такава гледка и тишина другаде. Можеш да се побъркаш от тишина.  Crazy Спахме в Девин.  Peace

Мун, защо толкова рядко влизаш напоследък?  Crossing Arms

Мисля, че се изчерпах.  Stop Лекаааааа!

# 378
Здравейте мами Stop
MartakElly, страхотна новина, пожелавам ти страхотно лека бременност и едно сладко октомврийче наесен Heart Eyes
Смехи, Мис Файн, на патеричка, но от сърце ви поздравявам за рождения ден и ви пожелавам да сте много здрави, усмихнати и горди мами!!!  Gift nbirthday newsm67
Ние бяхме болни (Лурдес и аз като теб Grinning), даже и до болницата стигнахме Sick, че една вечер температурата му стигна 39,9 и започна да потръпва. Доста почакахме в бърза помощ докато го прегледат, ама накрая ни успокоиха, че не е нищо сериозно и ни пратиха с парацетамол и с един сироп вкъщи. Слава богу оттогава не е вдигал температура, явно тогава е бил пикът.
Ник спи по веднъж на ден, много рядко по два пъти. В градината спи в количка май още, иначе не могат да го приспят.

# 379
  • Сливен
за спането- спи един път на ден в зависимост от настроението от час и половина до три часа
баде стига бе  Crossing Arms кой пък ще те мрази
нормално е да сме на различни мнения за нещо,в крайна сметка за това сме различни хора  Whistling
и аз мисля да отскоча тези дни до яслата да видя за какво става въпрос,че ми е тъмна индия  ooooh!
момичета отдавна ще казвам и все забравям  ooooh! Дени свири с уста от няколко месеца,първо си мислех че е несъзнателно,но той си свири съвсем осъзнато ,качва се нашия на кракомобила бута и си свири,вчера батко му излиза от стаята ( той не може да каже бате и му вика даде ) а той почна да свири подире му  #Crazy  първо да ви почерпя от кекса ,който правих вчера,много лесен и много вкусен
ще сложа по мъничка снимка,да не му се преяде на някой

момичета ако някоя от вас съм обидила волно или неволно,то моля да ми простите

# 380
  • София
момичета ако някоя от вас съм обидила волно или неволно,то моля да ми простите
За какво? Ти си толкова фин човек - чудя се защо изобщо си се притеснила по темата  newsm78 Да не е Прошка?  ooooh!
Мирка, като измислиш как да увеличиш точките на Евичка за яслата, казвай и насам, че и ние сме с толкова и утре вечер ще почва фиестата...  Crazy ooooh!
Каква фиеста? Класирането ще е през април, а окончателното през май.
За да увелича някоя стотна точица исках да изтрия от системата за кандидатстване татето, нали нямаме брак, но не може. Няма да искам от педи бележка че има хронично заболяване - това не го понасям, суеверна съм. Не се сещам за друго  Rolling Eyes
И аз като Олето бих казала да си го „изсипеш“ тук лошото настроение (ако искаш разбира се), защото с преглъщане човек се „задръства“ от лоша енергия и става по-лошо.

Лека и спокойна на всички мами и бебоци  Heart Eyes

# 381
  • София
Добро утро, поспаланкиииии  Hug

Завиждам, защото Ева е станала една ранобуднаааа....

# 382
Добро утро!

Моля да ми простите за всичко, с което съм ви обидила или засеганала

Мирче, аз започнах да оставям Симеон да си играе сутрин, докато аз си поспивам или просто се излежавам. Отварям му кошарата и той влиза, излиза, играе си нещо с плюшките. Така не ставам още в 7 Crazy .
За яслите - утре излиза класирането и започва голямата веселба.
А Ани защо е писала "утре вечер", не излизат ли своб. места "утре сутрин"?

Ани, много Hug Hug !

# 383
  • Stavanger,Norway/ Varna
Айде и от мен едно добро утро  Grinning
От сутринта ми е тръгнало накриво. Досега водих борба с тъпия принтер на работа. Натова отгоре в целия хотел няма хартия  Crazy ooooh! Shocked, о4акват доставка утре, ама какво правя днес аз без хартия не ми е ясно. Ей на, трябва да извадя репортите на камериерките и как 6те стане  ooooh!. Ся трябва да преписват от екрана, егати  Rolling Eyes

Утре по4ивам, голям кеф, а и по институции трябва да ходя  Crazy

На Мила също много й липсват де4ица. В4ера като съм оти6ла на работа, мъжо ги завел на плажа пред къщи и там имало де4ица, които ритали топка. Мила не се мръднала един 4ас, не е искала да си ходи, искала с де4ицата. Милото, то, така светва като се прибере сестра й от градина. Много ми е тъпо, 4е нямахме пари да я пуснем на градина и ще трябва да 4ака 4ак август. А и мъжо, колкото и добре да я гледа, тоест нахранена е, сменена, наспана и тн, не е особено способен да я занимава и да й измисля забавни неща. Малко го мързи в това отношение, аз пък страдам, 4е не съм с нея пове4ето време. Преди викаше и на двама ни мама, сега на него вика тата, ама и на мен така е по4нала да ми вика  Crazy
И най- тъпо ми става, 4е като се разреве за нещо, бяга първо при него да се гушне.
Подивявам от ревност... Confused

# 384
Ох, мацки, нямам търпение да ви кажа, че първата нощ от отбиването на Ева мина успешно. Снощи я приспах без цица, люлях я, пях, рева малко, дърпа се и накрая заспа. През нощта се събуди 5-6 пъти, като първите 1-2 пъти мрънка, въртя се, рева, но след няколко минути заспива като види, че не й давам, а вторите 2-3 пъти само проревава за малко и пак заспива.
Просто съм супер щастлива. Твърдо съм решила да я отбивам вече, че не се спи от нея. Стискайте палци и другите нощи да са така успешни.

За яслата - Евка се справя прекрасно, сестрите са очаровани от нея колко бързо се адаптира - яде, ходи си на гърне, спи по 2 часа /вече я оставяме по цял ден/, играе с децата и непрекъснато пее.
И да ви се похваля, че "Мила моя мамо" я знае цялата и особено любимо й е "колко те бичам".  Laughing
Ще се опитам да я запиша някой път на видеоклипче.
Иначе видях коментирахте за спането. Значи вкъщи тя спи само в количка, а пък в яслата си заспива на леглото без никакъв проблем. Още първия ден като споделих, че тя има навика да спи в количка, сестрите казаха "Спокойно, ние ще се оправим, имаме си методи". И какво се оказва, че малката ляга на леглото и отцепва без проблеми.  Grinning

Третото, което исках да споделя е, че бабата си тръгна и от вчера сме сами. Чувствам се толкова свободна, много ми е готино. Помощ, помощ, ама най-добре сме си сами.

Мириамс, този сладкиш изглежда супер апетитно, а аз напоследък съм го ударила на силна и калорична храна. Embarassed

МартаКели, страхотна новина! Честито! Доста бременнички си имаме вече. Party

# 385
  • София
MartakElly, честита Новина! Лека и безпороблемна!  Praynig Hug

Спиме ( Mr. Green не мога да спра да пиша в трето лице) 1 път на ден

Лурдес, ти пък сега, не си търси оправдание, сигурна съм ,че просто спиш и ти с детето, за това в мн.число.  hahaha Wink (де тоз късмет, а? ooooh!)

И аз като Олето останах приятно изненадана от вчерашната активност, имах четиво докато приспивам Йоси.  Party Но няма начин да седна да пиша от телефона, голяма играчка, за това оставих за днес.  Whistling

Много сте се разгорещили по темата с количките. Айде и аз да сипя малко меродийка  Crazy
Ида като беше на около година и половина се бях засилила да купувам лятна количка, уж да ми е по-лека и да мога да се качвам с количката и детето в трамвая и да ходим или в Заимов или в Борисовата, но си дадох сметка, че летя в облаците. Изкарахме си цялото лято с голямата количка - Хане Слалом. Тежка е, но е незаменим помощник в отглеждането на децата. Ходихме с нея до близкия парк, което е 10тина мин., но ако тръгнем пеша си отиваше 30+ минути + уморено дете на финала и вместо да тича и играе там с децата, започваше да прънкоти.  ooooh! Друг плюс на разходката с количка е, че не е нужно да мъкнеш на гръб като магаре всякакви потребни и не толкова нещица. Ние излизахме с цял кош пълен с играчки за пясък (винаги много, да има да даваме на другите), топки, колички, буталки и др. Освен това бяхме в период на махане на памперса и не излизахме без два ката резервни дрехи, случваше се от време на време като се заигра да стане авария. Като сложиш и вода, неща за похапване и разни мои вещи и то си ставаше цяла торба за излет.  ooooh! Как пък не съм мъкнела раница на гръб и да тичам след хлапето  Naughty Та за това си ходехме с количка и я паркирахме на негласно сформирания "авто-парк" на площадката. СЛава Богу, не съм имала инцидент с нещо да ми изчезне!  Praynig
Отделно поне два пъти седмично ходихме с Ида и количката на Женския пазар, никога не ходех без нея, защото товарех количката от всички страни с продукти, вместо да мъкна на ръце.  Често на връщане от пазара съм бутала към 30+ кг количка Crazy  но пак си е в пъти по-лесно, отколкото да мъкнеш на ръце  Peace
Ида и до сега има случаи, в които се вози в количката - на отиване и връщане от градината, или ако сме на разходка и Йоси иска да слезе, тя решава, че трябва да се качи, ревност, ама няма я да й кърша хатъра, нищо няма да й стане малко да се почивства специално и да се повози.
А миналата пролет ходихме на почивка в чужбина, количката отново беше неотлъчно с нас и страшно ни улесни разходките. Бяхме по цял ден, буквално, на вън, спяха на смени, количката я товарихме с какъв ли не багаж  ooooh! беше страхотно улеснение.
А за спането в количка - Ида до към 1.3-4м спеше обеден сън само в количката, но си спеше и в кошарата и в чуждо легло. За мен е важно децата да са приспособими и да могат да спят навдякъде. Така и ние сме една идея по-мобилни. Peace Друго си е да знаеш, че винаги имаш възможност да приспиш детето в количката и да седнеш да изпиеш едно кафе с приятелка, особено през лятото.  Пък нека е егоистично Peace
А колкото до парите, които някой ще отдели за лятна количка - всеки се разпростира според чергата си Wink

Ние мислим да отскочим до Народния театър, да потичат малко децата на слънчице, пък дано им се постегнали сополите, че иначе Ида ще трябва да си поседи тая седмица у дома  ooooh!  Crazy #Crazy  И съм зациклила, не мога да се сетя какви лекарства съм й давала при сополи и леко зачервено гърло.  ooooh! Трябва да взема да си пиша в една тетрадка ноу-хау за различните полежки  Thinking

Успех на чакащите класирането за яслинте!  Peace
Приятен ден!

# 386
Добро утро Simple Smile

Да ме простите и мен,ако съм ви обидила с нещо  Hug  bouquet

Ноел Hug Браво на теб и Ева  Hug

Аз не съм казала,че моите деца не спят на друго място,просто спят в легло  Peace На пазар с бебе не ходя,само с Коко  Peace  Peace Не се чуствам немобилна и неконтактна  Mr. Green Пък и формата си подържам,че нямам време за спорт  Mr. Green

Олее  Mr. Green От теб никога няма да се уморя  Mr. Green

Аничкееее,сподели душичке!Не го таи в себе си!Нали затова сме тук!  Hug Гушкам ви!

Сега  обявяват само свободните места в яслите и се подреждат желанията  Peace Класиране,доколкото знам ще има на 5 май  Peace

Ох мен пък друга треска ме тресе-трябва да записвам Коко за училище и съм се заровила в тези сайтове на училищата,за да гледам за дни на отворените врати! Един много активен септември ме очаква тази година  Mr. Green Училище,рожден ден на Дари,ясла .... ще има веселба!

# 387
Здравейте!
Мирче пробвай да й изтриеш профила и да й направиш нов! иначе няма как да махнеш таткото (как само звучи  Rolling Eyes )
ние - все така болни. тоя вирус се оказа много зъл - през ден вдигат Т, а днес Момо се събуди с ечемик на едното око  Shocked
марта, честито! лека и безпроблемна бременност  Hug
Наде, леле, ученик  Heart Eyes голяма тръпка е това! голяма стъпка също така... дано избереш правилното училище и учителките и децата да са готини! и да са ти здрави и двамата!
Илка, знам я ваща количка, голям танк е. Ей такива уважавам аз  Peace нашата е ТСМ, от баткото, но до сега не се е потрошила.
Мая спи по веднъж на ден, сега като е болна се влачи и скимти и понякога заспива на пода.. в количка не е спала от лятото. все гледам на правим квото прави на двора и после даспи вътре, че да мога да свърша нещо у дома.
Рорр,не знам дали ако първото е било секцио, дали може второто да е нормално, все пак ще са минали само 2 години  newsm78 а и като се замисля, не познавам никоя жена, която да се е осмелила след секцио да роди нормално - ако вие познавате, споделете, интересно ми е  Peace

# 388
Прегледах ви от телефона ,ама не може щом е Сирни Заговезни да не се разпиша:
Искам прошка от всички ! 
"Православната църква тази неделя отбелязва Неделя Сиропустна (Сирни заговезни) или Неделя на всеопрощението.На вечерята за последен път се консумират млечни храни и започва Великият пост до Великден.По традиция на Сирни Заговезни близки и познати се опрощават помежду си за всякакви провинения през изминалата година. За трапезата на Заговезни се приготвят баница със сирене, варени яйца, варено жито, халва с ядки.Прието е да се извършва и обичаят хамкане: на червен конец се завързва и се спуска от тавана парче бяла халва или варено яйце. Най-възрастният мъж завърта конеца в кръг и всеки член от семейството, главно децата, се опитва да хване халвата или яйцето с уста. Който успее, ще бъде жив и здрав през цялата година. "

Позитив ,къде зачезна?

Хубав ден!

# 389
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ей мъ и мен - да знаете прощавам ви на всички!  Mr. Green
 А ако аз съм обидила някой с нещо, моля да ми прости!  Hug

Ние вчера забравихме да вземем халва, та ще пратя мъжото по-късно за една и ще пробвам дяцата да я ловят. Ние едно време много се забавлявахме, ама нали сме 4 се заформяше голямо лапане!  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт