Чакат с трепет пролетта ясленчетата сега :) - 4

• 39 680
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Привет!
Да ви се оплача. Вчера таткото ми доведе малката с огромна цицина на челото и с рана.
Обяснението било, че паднала от пейка и се ударила, ама понеже вече били много деца /18/ и се случвало  #Cussing out
Момиченцето ми е буйно, но не е непослушно, ако и кажеш не се качвай на пейката, няма да го направи, къде са били гледачките незнам, но всички инциденти се случват в една и съща смяна, в която и двете са мързеливи до безобразие.
Чудя се дали да говоря и този път с педагожката или направо да заминавам при директорката.
Чувствам се безсилна  Cry

Ха, говори ми...Александра се прибра вчера с цицина и рана отгоре...бутал я Пламенчо, а лелята кво е правила в тоя момент... #Cussing out Моето момиче е буйно, но не и конфликтна...много ме доядя, та чак ми се дорева  Outta Joint

# 241
Привет!
Да ви се оплача. Вчера таткото ми доведе малката с огромна цицина на челото и с рана.
Обяснението било, че паднала от пейка и се ударила, ама понеже вече били много деца /18/ и се случвало  #Cussing out
Момиченцето ми е буйно, но не е непослушно, ако и кажеш не се качвай на пейката, няма да го направи, къде са били гледачките незнам, но всички инциденти се случват в една и съща смяна, в която и двете са мързеливи до безобразие.
Чудя се дали да говоря и този път с педагожката или направо да заминавам при директорката.
Чувствам се безсилна  Cry

Ха, говори ми...Александра се прибра вчера с цицина и рана отгоре...бутал я Пламенчо, а лелята кво е правила в тоя момент... #Cussing out Моето момиче е буйно, но не и конфликтна...много ме доядя, та чак ми се дорева  Outta Joint
лоша работа!
като се замисля в групата ни има деца от три набора Wink лудница е. идват по 20-25 тия дни.
ако са във времето за игра с конструктори, едно-друго, две-три да се бутнат наведнъж, накъде да тичат лелките  #Crazy но пък в групата много ги занимават, което е добре  Party
като ви чета, знам, че не е лека и тяхната задача, но наистина не трябва да ги оставят да се блъскат така. говорете с персонала да са по-бдителни към буйните деца.
и по-бързо да минават раните!

# 242
  • Sofia
Ох, моята девойка явно заради тренинга от батко си за момента не се дава ...
Teddy, дано не е сериозно нараняването. Вчера в нашата група вечерта едното детенце го издадоха на майката с Т. Не разбрах дали е дошло така или след сън е вдигнало, но милото изглеждаше доста отпаднало. Та давам аз вит.С в момента.

# 243

Явно вчера е бил ден в 21 ДЯ  Crossing Arms

# 244
Здравейте
Ние също пак сме болни Mr. Green, нищо ново при нас, в петък сутринта я будех за градина и усетих ,че е топла имаше 37 градуса и реших да не рискувам да я водя, и бях права до следобяда имаше вече 38.5 и тръгнаха сополи, заведох я на лекар, и пак бактериална инфекция си е лепнала момата ми, като я пусна следващия път съм решила вече да говоря със сестрите, явно има дете или деца,които ходят с  такива зелени сополи и мойта хубостница винаги си ги лепва, добре,че този път и се размина антибиотика, т.е този път липсваше кашлица, сега борим само остатъчни зелени сополи, но не смея да я пускам, в момента спокойно бих могла да си я пусна на ясла,но пусти страх! И другата сигурно ще си я оставя вкъщи,незнам защо се боря да ги требя тези бактерии, като явно много родители, не си правят и труда да лекуват зелените сополи,като детето не кашля!

savi-2210,
съжалявам,че сте претърпяли такъв инцидент,но наистина по някои път такива неща се случват и няма как да ги предотвратиш. Ти говориш за педагожката,тази жена изобщо кога ходи да се занимава с децата, защото аз незнам?! да ти кажа в последните месеци и другата смяна за която говориш не съм забелязала да се държат лошо с децата и по-специално към моето дете, винаги са адски усмихнати, Андреа само ми говори за въпросната сестра,която много недолюбват всички и то само с хубаво, викала и "миличка"Пък за готината смяна тях няма да ги коментирам, редовно и правят прически на Андреа, то не са плитки,опашки, ластици, фибии, онзи ден пред да се разболее отидох по-рано и видях,как и правеха прическа,те не ме видяха! Ами нямам никакви забележки нито към едните нито към другите!Лошото е,че моето дете лепва всички вируси от тази ясла и не може да ходи редовно!

Темата за рожденните дни е интересна и ние преди да напуснем яслата,след 4 месеца ще имаме РД, така,че ще събирам мнения Laughing

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 16:28 от somebody

# 245
  • вече Пловдив
Миналата година моята дъщеря си отпразнува РД в яслата. Купихме торта със сертификат (сметанова, с банани, боровинки и киви), натурални сокове и овесени сладки. Помолих сестрите да й облекат рокличка за снимките и тържеството, оставих им фотоапарат - стана прекрасно тържество Peace
Тази година РД се пада в събота, та най-вероятно ще си го празнуваме вкъщи, а тя ще почерпи в понеделник със сладки.

# 246
  • ВАРНА
Здравейте!

Вчера говорих с едната леля по въпроса с почерпките и имам вече леека яснота. Май и аз клоня към бисквитена торта и сокче за всяко дете. Обясни ми, че детето духа свещичките и след това режат тортата по време на обяда, като десерт. Ако ме целуне музата може да направя хартиената торта. Ще помисля още малко. Мерси на arksi_ за идеята за шарени чинийки  Simple Smile

Днес сутринта, буквало 30 минути преди да тръгнем към яслата на Ева й протече носът. Помолих лелята ако им създава дискомфорт да ми се обадят да я прибера. Дано не се повтори случката от преди известно време - хрема + температура  Confused

Как се справя Ева в групата идея си нямам. Директорката ми каза (тя често влиза в групите, за да наблюдава децата), че в началото е ходела само подир лелите и от известно време предпочита компанията на децата. Огромният плюс в яслата е, че на смяна са по 3 лели и успяват да овладеят децата. Освен детето, което хапе, други бесни май няма  Rolling Eyes

Много хубав ден на всички! По-малко болни и никакви произшествия в яслата  Simple Smile

# 247
  • София
Привет!

Пак болнички са се събрали - бързо оздравяване на всички  Hug и със слънцето да бягат болестите вече!

За РД аз занесох торта и сокчета за децата и кутия сок и сладки за лелите. Тортата беше някакъв вид бисквитена, лека. Да не забравите да занесете по един фотоапарат! Ние имаме 5-6 лееко размазани снимки, ама пък добих представа как е минало поне  Grinning.

Аз взех да се замислям, че Ева ще е първа група септември, пък още е с памперс и няма изгледи за махане  Thinking. Какво ще я правим не знам...

# 248
...
Аз взех да се замислям, че Ева ще е първа група септември, пък още е с памперс и няма изгледи за махане  Thinking. Какво ще я правим не знам...
в групата на дъщеря ми има такива, които наесен са в първа градинска група и от тях има няколко деца, които още са с памперс. лелите казаха, че това лято трябва да ги отучат от памперса, за да са готови за градината и са взели въпроса много присърце да подпомогнат родителите на тези деца и самите дечица Simple Smile
казаха ми, че като се позатопли още малко и започват.
така че помоли за съдействие и сестрите и лелите от яслата, вярвам, че няма да откажат.

# 249
Не съм влизала отдавна; и не съм чела - ние се сдобихме с Ротавирус от яслата. Малката се обезводни и лежахме 5 дни в инфекциозна болница. Пълно е с болни дечица, и то най-вече посещаващи ясла и градина. Лошото е, че имунитет се изгражда след неколкократно преболедуване:(
Сега 2 седмици ще е на диета и постепенно захранване и ще си е вкъщи.

РД на Вики се падна през зимната ваканция, на следващата седмица занесох почерпка за лелите. В нашата градина не позволяват внасяне на външна храна. Мислех да правя картонена торта, но Вики беше болна и така и не ми остана време, та тази година изпуснахме тържеството, но за следващата съм си обещала, че няма да мине без картонена торта Simple Smile

# 250
  • ВАРНА
Zornichka   Hug Тези вируси са най-големият ми кошмар  Confused Дано никога повече да не ви се случва  Hug

Ева не се даде този път или поне така се надявам. Лека хрема има. Ходи на ясла. Според лелите няма нищо притеснително, дори носът й в стаята бил сух.

Преди малко с ужас разбрах, че една малка симпатична сладкарничка, която съществува от 20г, спира да работи от 1 април. Там имах планове да поръчвам тортите за рд на Ева. Сега съм в чуденка към кой да се преориентирам. Не обичам да експериментирам. Когато някой е спечелили доверието ми или просто ми е приятно да пазарувам някъде, трудно отивам при друг или на друго място. Така съм с лекари, магазини за дрехи, обувки, храна, въобще с всичко.

# 251
Във връзка с лекарите - искам да сменя педиатърката, и се чудя някой има ли положителни отзиви за педиатър в района Люлин; Надежда?

# 252
Zornichka, погледни в Люлинската ни тема последните две странички
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=610736.msg21432580#new

# 253
  • София
Сами е с гадни зелени сополи  ooooh!
Ей, не успя да ги прескочи отново.

# 254
  • Шумен
Здравейте Simple Smile
Доста сте изписали тази седмица, аз бях без компютър и сега наваксах  Wink Пак за болести говорите  Sad при нас се появи някаква влажна кашлица само сутрин (покашляне е по-скоро), а от какво е идея си нямам. В понеделник бяхме при лекарката и я помолих да им види гърлата и да ги преслуша и всичко си беше нормално, нищо не изписа. Михаела май от яслата се сдоби с контактен дерматит, моите подозрения са че причина е костюма от празника миналата седмица. Тръгна обрив от дясната мишничка и се разпростря (според лекарката е разнесен от водата като съм я къпала  Tired ) в дясно по ръката, гърдите и корема и малко по крачето. Изписа ми един кортикостероиден крем и на втория ден пъпките почнаха да вехнат, но курса на лечение е 10 дни и смятам да си го изкарам до край. И сме си на ясла отново, само понеделника пропуснахме, че стана късно за ясла след прегледа.
Белите с паданията стават за секунда и вкъщи да са, преди 2 седмици Валя падна от дивана върху ръката си а баща и беше в стаята. Размина се само с натъртване, но си поседяха вкъщи и двете, с фиксиращ китката компрес и болки няколко дни подивяха и двете вкъщи  ooooh!
Аз след дълги рамисли им самоназначих за имунитета Рибчо и витамин С на таблетки - 2x1. Лекарката ми каза като я питах в понеделник че това е достатъчно за имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт