Чакат с трепет пролетта ясленчетата сега :) - 4

• 39 681
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, не съм чела от мооооогоооооо отдавна, че започнахме едни ремонти ooooh! НО моля ако някой има образец на служебна бележка за отпуските през лятото (искат ни от детската) Благодаря предварително   bouquet

# 541
  • София
Zori, виж в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=89597.0 Wink

На мен още не са ми искали такава бележка, а тази година даже не са ме и питали дали децата ще ходят летните месеци.

Добре поне, че моите са в едно ОДЗ т.е. и 2-мата август почиват заради почивката на ОДЗ-то.
При зълва ми обаче става интересно - градината на каката почива август, а яслата на малкия - юли.
Ако децата ни са ок- няма проблем, но ако някой се гътне болен - ще е интересно как ще 'делим' бабата Simple Smile

# 542
v_spasova много благодаря Hug

# 543
  • Кърджали
Привет!
Аз не съм писала от доста време, ама то няма и какво.Кати боледуваше, от вчера е отново на ясла. Този път се надявам, моля и така нататък, ад изкара по - дълго време здрава.  Рекорда ни е два месеца, ама след тях два месеца е почти все болна.
Днес предучилищната група в ОДЗ-то на Кати имаха някакво тържество, та ясленчетата и техните родители бяха поканени. Това с цел да видим кой персонал ще ги поеме от новата учебна година. Така преди тържеството имах възможност да прекарам около половин час в групата на Кати, да ги видя в каква атмосфера си играят.
Едната сестра ми каза, че има вероятност Кати и още някои деца и догодина да са пак в яслената група като по- малки. Ама тя ще има навършени три годинки септември месец? Rolling Eyes То, лошо няма, аз си харесвам сестрите които ги гледат в яслата, ама се учудих... Е, до септември има време, ще се види като почне новата учебна година.

За лятото, за море едва ли ще имаме възможност да я закараме на море. Селото на майка ми е много близко до един планински курорт с минерални басейни. Може да изкараме някой друг ден  там, не знам принципно на такива места предпочитам да ходя с баща и, като той поема цялата грижа и отговорност за нея, а лятото едва ли ще почива. Иначе с постоянното затопляне на времето, както всяка година, вадим басейнчето на терасата и по цял ден игри във водата... 

# 544
  • Шумен
Ние сутринта се заведохме без много драми, искаха и тате с нас но не им се получи номера и бързо се отплеснаха по пътя. Стряскат се като видят плачещо детенце а като чуят само и те промрънкват. Има детенце от групата им което от есента до сега има периоди в които си поплаква сутрин преди да влязат вътре.
Идея си нямам още дали ще ни се получат почивките тази година, както съм безработна само с един работещ тате (по всяка вероятност лятото няма да може да вземе отпуск) май май ще е като миналото лято неделите сутрин рано на влакчето, деня на плажа под чадъра а привечер обратно. Поне морето ни е относително близо и неделите ще правим плаж ако аз не намеря работа която пък да ни върже и в неделя в Шумен. На планина няма да се водим почти съм сигурна. Освен ако не ни се отвори подходящ транспорт към Смолян при сестра ми  Simple Smile

# 545
  • Велико Търново
Здравейте, не съм писала отдавна, но нищо ново при нас.

Деси като каза за плачещи, ние сме от тях. След като почна яслата след коледните празници, почти всяка сутрин е с рев. Докато влезе обаче и млъква, като я питам защо плаче, за мама и тати. През деня не ни търси, този цирк е само сутрин и съм се примирила вече. Да кажеш, че е отсъствала много, да чукна на дърво завършва 3-ти месец почти без отсъствия, като изключим почивките около празниците.
За почивките - на планина ще я пратя с баба и' и дядо и' при моята баба, която живее до Сандански. Пък на море се надявам все да успеем да отидем поне за 2-3 дена.

# 546
  • София
За поплакването и аз забелязвам, че поплаква само на влизане, после докато оправя нещо шкафчето и изляза не му се чува гласа  Heart Eyes
Днес направих грешка да изчакам една колежка, чието дете е в една група с Криско и ме видя случайно и реееев  Twisted Evil Ама спокоен бил през деня казаха, ял ,пил водичка  Heart Eyes
Вземаме го в 15 ч. и днес са го вдигнали те от леглото, тъпото е че отново тъпо и упорито се запъват да не стои до по късно.. Преди борбата беше да е до обед, сега до следобед- абе мързелани...Зврско ми се вижда това насила да го събудиш- ама пак след почивните дни ще се разправям  Twisted Evil
Вие имате ли планове за тия 4 почивни дни-ние ще сме в София.

# 547
  • София
Привет момичета,

и Ева се завърна на ясла тая седмица след 1 седмица боледуване. Изкара нещо странно с ужасна кашлица и гърло. Имам подозрения, че е имала и афти в устата, защото аз сега се сдобих с 3 наведнъж пък нито съм пила лекарства нито нищо, а и тя се оплакваше от "боли в устата". Но пък какъв ще е тоя вирус с афти не знам  newsm78.

Чакам с нетърпение празниците да мръднем малко пак извън София да поемем слънце и зелено  Grinning.

# 548
  • Шумен
При нас тази сутрин цирка беше пълен вкъщи. През ноща Вали проплакваше буквално на 5 мин по едно време в съня си и четиримата уморени станахме с триста зора тази сутрин  Tired И Миша реши да се инати за всяко нещо, едвам сме тръгнали за яслата  след час приготовления (нормално миене и обличане на дете ми е 10-15 мин) и пак с такси иначе още да се водим по пътя  ooooh! Засякох се с още 2 майки от нашата група, едното детенце за пръв път плакало сутринта пред групата и другото беше кисело. Една от майката предположи че имат нови попълнения, макар аз да не знам за прием април или май  newsm78 тя на това го отдава. А аз си мисля друго, след престоя вкъщи където с инат все се намира кой да угоди сега се бунтуват срещу правилата Laughing

# 549
  • София
desitoo, щерката дето е  по-голяма, реагира така след по-дълго стоене в нас като я пуснем на градина. Просто децата си искат мама и това е Wink

А за прием сега - може да не е имало, просто детето може да е било записано и да не е ходило по една или друга причина до сега.

Снощи на площадката разбрах за едно детенце, с месец по-малко от Сами - вчера му бил 1-вия ден на ясла, в групата на Сами е. То е било класирано, записано, документите са пуснати в яслата, майката се е върнала на работа, но досега бабата го е гледала и само са носили мед. бележка.

И после си мисля - как може да съм толкова загубена и да се притеснявам какво ще ми кажат и дали няма да се дърпат нещо, че Сами целия април не е ходил.
Но нямаше как - заради операцията тр. да го пазим здрав  Crossing Arms

Иначе днес махнаха конците, засега положението е ок, тестиса е долу Simple Smile Надявам се там да си остане и да не се налага ревизия, че ще побелея съвсем от нерви  Whistling

# 550
  • Шумен
При моите проблема не е липсата на мама а липсата на свобода  Wink За април имаме само 4 присъствени дни преди тази седмица и са отвикнали. Но като се замислих може наистина да имат ново детенце в групата, директорката влезе вътре преди нас и нещо разпитва сестрата. А тя винаги отделя по няколко минути за всяко ново детенце и се стреми да им запомни имената, което си е истинско геройство за мен (аз имена не помня  Blush ). Дано са здрави другото ще се нареди  Grinning

# 551
  • ВАРНА
 Simple Smile Използвам, че Ева спи, за да ви разкажа за нашия подлудяващ ден. След това ще се върна да ви изчета , защото сега го направих малко по диагонала  Blush

През нощта Ева вдигна 39градуса Т. Трудно заспа, но сутринта се ококори в 7ч и беше пушка. Мерихме Т - живакът едва достигна до 36градуса. Решихме, че термометърът е сдал багажа. И нали съм умна (няма да навлизам в подробности, че то граничи с глупост   Embarassed), но от много проби - счупих термометъра. Това се случи в 8:15, малко преди да тръгнем към яслата. Докато се консултирах по телефона с вещи по въпроса как се събира живак, Ева ревеше, защото пампата й беше пълна с а... Добре, че беше баба ми да я забаламоса. В 9ч бяхме в яслата, но лелята ми препоръча да не я оставям, защото може да е някакъв вирус и да е опасна за другите деца. От там хайде при педиатърката. Докато чакахме отвън (да не заразим чакащите бебета) Ева тичаше и така мощно се изтряска на земята - ожулени нос, чело, колене + скъсан клин. Резулатът от прегледа е, че всичко е ок. Т е най-вероятно от зъби, а може и нещо друго да се окаже. В събота ще я заведем на контрола и се надявам да е било нещо инцидентно. В четв и петък ще си седи вкъщи за по-сигурно.
Та така. При нас не може да е спокойно. Не може само едно лошо нещо да ни се случи. Задължително трябва да са една камара, за да не скучаем  Crazy

Мерси, че ме изчетохте! Сега отивам да ви чета  bowuu

# 552
  • ВАРНА
v_spasova, радвам се, че всичко със Сами е добре!
Нали и аз се бях притеснила, че може едни вид да ни се скарат, защото Ева много отсъстваше в началото. Когато има уважителна причина за отсъствията и се занесат необходимите документи, няма място за притеснения  Simple Smile

desitoo ,  вие сте много смели! Браво на вас! Аз се побърквам, когато трябва да отида някъде с Ева с различно от количката мпс, а вие влакове, таксита, двете моми  Simple Smile

Aлекcандрa, при положение, че детето става на 3г м. септември, би трябвало да бъде записано в 1-ва група на детската градина. Защо да я оставят Кати още една година в яслата? Прочети им наредбата ако са я забравили  Peace

joana_an, защо го будят твоя дребчо? Какво им пречи да го оставят да се наспи и след това да си го вземете?

Сори, изчезвам, Ева се събуди! До скоро! И без болни  Simple Smile

# 553
Радвам се за вас със Сами, v_spasova! Браво на момчето, на майка му и на докторите.  Grinning
Александра, дано Кати си върви с наборчетата. В по-малките градове ми се струваше, че даже децата ги местят по-рано в градински групи. Важно е на момиченцето ти да му бъде добре.
joana, да го будят, защото са ви казали да го взимате по никое време??? Явно няма никакъв проблем детето да си бъде оставяно заедно с другите дечица по цял ден.
Прасунчо, хубав номер си си спретнала. все пак след нощна температура нито до яслата бих се разхождала, нито до лекаря щом температурата я няма. Оставам един или два дни за наблюдение и подслушване.   

За ревовете в яслата съм доста нащрек. Откакто направи последния бронхит по случай Баба Марта, свикналото с толкова усилия в яслата дете, застана на изходна позиция. И така, когато миналата седмица се оказа, че в групата на дреб има нова кака. Беше направила революция, че си иска кака Валя, та след маневрите, я извадиха от при бебетата въпросната кака, за да вкара Мария. Мъжът ми беше доста притеснен по телефона, а аз си поисках разговор със сестрата на яслата (отговорник се води) без присъствието на госпоЙцата ми. Предложи да я по наблюдава тяхната логопед-психоложка и след това да проведем среща. Другата седмица ще видим какво ще ми каже, въпреки че отсега имам усещането, че ще ми обясни колко прекрасно е да се пускат децата още в ясла и колко пробивни и борбени ставали от това нещо. Как у тях не оставали негативни спомени (чудно защо аз още не съм се отървала от тях, въпреки че майка ми за да ме адаптира е била и леличка в яслата ми). От друга страна снимките от рождения й ден са много готини (за тези, които са против снимането в групите, все пак за мен е единствения начин да видя детето си в тази обстановка и в този ред на мисли са ми важни), виждам че доста добре си се забавлява, че са й направили страхотно тържество с главен герой ТЯ и детето наистина го осъзнава.  Откакто питах защо текат тези въртележки на каките (нямало било такова нещо, но едни хора много обичат да си говорим за яслата на дълго и на широко, та все пак информацията е засечена доста многостранно Wink), детето започна да възвръща формата си.
Сега сме в процес на смяна на квартала и ще се наложи смяна на яслата и децата от нея със сигурност и ми е доста свито и притеснено. В района няма частни ясли, за да разчитам на по-щадящо и донякъде зависещо и от мен/нас контролиране на ситуациите. В сегашната ни ясла децата са доста еднакви в развитието си и това + в случая с моето малко по-несоциално човече.

Ще използваме почивните дни за ходене до Сандански, че няма кога иначе.  Отпуската е разпределена за малко море и за кризисни състояния.

# 554
  • Шумен
Аз с такситата проблеми нямам, малко ми е кофти че ме чакат като съм сама с двете в автобуса, но утре (дано не вали) пак ще ги кача.
Аз поне тук да се оплача, в 11.30 ме викнаха в яслата че Миша имала Т 37.6. Отивам след около 30 мин и лелята ме изненада, Миша качила до 38.4 и тя и дала Панадол цитирам "една лъжичка само" и така не ми уточни тази една лъжичка колко милилитра ще рече пипам я а тя най-много да има 37 изобщо не беше топла (една идея с по-топли ръце от сестра си с червени бузи жизнена и енергична явно е тичала  ooooh!), а Панадола ако изобщо и подейства става чак след час при Михаела. Мятат ме по върбите само и гледат да се отърват от децата  #Cussing out Сериозно се замислих този разход ясла изобщо трябва ли ни, при режим макс 5 дни в ясла и поне 2 седмици вкъщи и да имам оферти за работа кой ще ме вземе. Май ще е най-добре да се гледаме трите вкъщи вместо да влагам постоянно в тази ясла (такси, дрехи, таксита, консумативи хич не е малко) и в лекарства и грам спокойствие да нямам  Tired

Общи условия

Активация на акаунт