Чакат с трепет пролетта ясленчетата сега :) - 4

• 39 681
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Шумен
Снощи една майка ме застреля с новината че нашата ясла няма да работи от 7-ми до 20-ти май поради ремонт. И са ги уведомили родителите вчера като са си взимали децата, без да предложат алтернатива за мъниците които няма кой да гледа  Shocked
Весели празници момичета и бързо оздравяване на болничките  Peace

# 571
  • София
desitoo, не е само при вас това с ремонтите по никое време  Tired

Една ясла в Красно село, Сф. (не знам номера, май е 31-ва) сега им отпуснали пари за ремонт. Не можело лятото, защото точно сега се дават тия пари и това е.
И колежката сътоветно беше полудяла от притеснение какво ще прави цял месец.
Но се оказа, че ще има сборни групи - можело част от сградата да се ремонтира, а в другата част да има деца. И половината деца ще ходят 2 седмици (за които е наложително), другата половина от децата - другите 2 седмици.
Та колежката хвана бабата и таткото и  3-мата се въртяха да гледат детето...

Щерката изкара едни сополи, но си мисля че въздухът на село помогна да минат по-бързичко Simple Smile Малкият засега е добре. Но и тази седмица ще е в нас, в петък сме на поредния контролен преглед.
И може би др. седмица ще го засиля на ясла, стига да не ме изненада с нещо непредвидено Simple Smile От сега ме е шубе как ще го понесе - месец и половина в нас и ще си има направо нова адаптация. И ако има много рев, ще има и сръдни от страна на сестрите, които релано ще преживея, стига Сами да е ок.

# 572
Здравейте wavey

да споделя и аз моите терзания. След двумесечен престой вкъщи Александра пак ще ходи на ясла и аз съм се втресла яко...представям си как здравото ми детенце на първия ден ще заточи сопол и на втория ще е с Т ooooh! Ужасно просто Tired Като прасе пред заколение се чувствам...Дано вече се разкарат тея вируси Praynig

# 573
  • София
Привет!

desitoo егати и изненадата, такова ако ми се случи и съвсем ще вържа кънките.

Teddy може пък да те изненада хубавото време и с липса на сополи  Grinning. Стискам палци да сте ОК и ти да си спокойна.

Ние обиколихме Трявна и региона и сега сме отново по задачи. Ева има малко кашлица сутрин и чакам да видя до къде ще стигне  Rolling Eyes.

Да не забравите тези дето кандидатстване за детска, че утре заключват системата. Успех на всички и лека и безвирусна седмица  Grinning!

# 574
стискам палци за здрава седмица и късмет на всички кандидатстващи в новата кампания в София Simple Smile

# 575
  • София
Ехо!
За първи път е болен моя Криско- с конюнктивит  Shocked
И така до края на седмицата ще си е в къщи с баба си...
Днес към 10 успях да отида да занеса бележката в яслата, и видях че са ги извели навън. Това само по себе си е супер, обаче се оказа вярно това което съм чувала, че ги извеждат с пантофите!!!!
И как имат очи да недопускат родители до игралната стая, ''защото било нехигиенично"...  #2gunfire

# 576
  • Шумен
Все се надявах днес да видя деца в двора, но не ясленчетата са си в групите #Cussing out То от една страна е добре че не гълтат прахоляка от ремонта на детската градина (от началото на април тече този ремонт) с която делят общ двор с различни площадки, но пък тези на яслата са от другата страна където си е чисто и аз лично проблем голям не виждам освен мързел естествено  Confused В групата им има ново детенце, видях майката докато разговарях със сестрата, взех им всичките неща от шкафчето и уведомих че в края на месеца ще се видим. Ако ремонта се проточел щели да звънят на родителите, но за сега нямало такива изгледи. А информация в писмен вид никъде не видях из яслата, обикновено инфото го кичат по таблата и на входа а сега нищо. Ние още си кашляме да видим до кога ще я мъкнем тази кашлица  ooooh!

# 577
Все се надявах днес да видя деца в двора, но не ясленчетата са си в групите #Cussing out То от една страна е добре че не гълтат прахоляка от ремонта на детската градина (от началото на април тече този ремонт) с която делят общ двор с различни площадки, но пък тези на яслата са от другата страна където си е чисто и аз лично проблем голям не виждам освен мързел естествено  Confused В групата им има ново детенце, видях майката докато разговарях със сестрата, взех им всичките неща от шкафчето и уведомих че в края на месеца ще се видим. Ако ремонта се проточел щели да звънят на родителите, но за сега нямало такива изгледи. А информация в писмен вид никъде не видях из яслата, обикновено инфото го кичат по таблата и на входа а сега нищо. Ние още си кашляме да видим до кога ще я мъкнем тази кашлица  ooooh!
за кашлицата - промивайте по-често нослето. аз давах три дни калциев глюконат на сироп, предписан от педи и по една лъжица саностол, преди това пресякохме сополките, може оттам да е проблемът. дано се маха тая кашлица по-скоро Simple Smile

# 578
  • Шумен
Аз промивки правя, но проблема сега не е задна хрема нея се научих да различавам от другата кашлица. Имат секрет в гърдите който сиропа си втечнява, но трудно излиза и иска време.. Мен ме беше страх да не са се влошили по време на празниците (секрет и хрипове на мойто ухо ми звучат еднакво  Blush ), доста обстойно ги преслуша лекарката и остави същото лечение. Дано скоро се оправим и укрепнем тези 20 дни почивка  Simple Smile

# 579
  • ВАРНА
Здрасти и от нас  Simple Smile

Ева е с много висока температура вече 3-ти пореден ден  Tired Пуснахме изследвания на кръв и урина. Урината е готова. Има бактерии и повечко левкоцити. Кръвните ще са готови утре. Според педиатъра й е уроинфекция, но ще изчака до утре, за да е съвсем сигурна. Май няма да се размине без антибиотик. Иначе детето е свежо, има апетит. Спяла съм я до петък от ясла. Сега ще я изведа да потича на воля. И ще трябва сериозно да се заема с махането на памперса.

Утре ще ви изчета, защото сега съм смазана  Tired

# 580
  • Шумен
Аз сериозно се заех с Михаела да махнем памперса. Тя самата вече не го иска и днес за да идем на лекар я убеждавах повече от час да го сложим, ходим пеша и пътя ни е поне 20 мин в едната посока пък и не знаех дали ще се наложи да чакаме и не ми се рискуваше с дете без памперс което в 50 % от случаите не казва "пиш" а направо действа в гащите. Пред блока на площадката се извеждаме с гащички и ако свърши в тях работата на момента се качваме да се преобличаме, вкъщи рядко се напишква. Не знам обаче как ще стане с другата работа на гърнето до сега това не сме го вършили там, има само едно изхождане в гащите иначе се стиска и в пампа върши работата (сутрин преди да го махнем или следобед като се събуди  ooooh! ). Не бързам с Валерия че и само с Миша всеки ден почти всички дрехи се перат пък трябва и да съхнат все пак  Laughing Тя Валя го сваля само когато поиска и си върши каквото и се прави в гърнето, но в повечето случаи отказва дори да я сменя  Rolling Eyes

# 581
Сутринта се опитаха да ми пробутат да подпиша някакъв документ в яслата без особени обяснения,оказа се ,че трябва да заявя дали ще ходи август месец.Като написах,че ще ходи бяха много разочеровани,не ми препоръчвали- сборната група било само стрес и болести.Все едно при тях не боледува непрекъснато..

# 582
  • София
гъбка, а на мен ми казаха ако съм можела, да спирам щерката още от юни, понеже щели да са сборни групи  Whistling
Моите продължават да са добре, на пръв поглед Simple Smile

# 583
На мен сутринта ми бутнаха същия документ с обяснението, че трябва да пиша "НЕ", защото тогава няма да работят,а ще правят ремонт. Аз така или иначе я спирам от юли и я пращам с баба на вила, за да е на въздух и да се калява и не се заяждах. Добре, че вече имаме баба  Sunglasses
Иначе ми казаха, че юни и юли ще си работят стандартно и няма да има сборни групи.
Започнаха и да ги извеждат, е по пантофи са но поне са навън  Wink
joana_an и  прасунчо бързо оздравяване

# 584
Здравейте, копирам си поста от друга тема, като предварително се извинявам за това, имам нужда да споделя и да чуя и други гледни точки:

"Миналата седмица Вики ухапала 4 дечица (не знам защо не са ни казали още при първия случай), а в петък вече по-сериозно гризнала едно момиченце. Говорихме й обяснихме й, че така не се прави, уж обеща да не повтаря; Много дечица от яслата минаха през такъв етап. Не е постъпила добре и не я защитавам, но в събата докато си бяхме само двете ми каза следното: Мамо, леля Иляна ми каза маймуно мръсна ще ти откъсна главата Sad и прави жест как си дърпа главичката. Ей, сви ми се всичко. Как ще я заплашват и обиждат. Все пак те са още бебета! Какви са тези думи!?!?!?!? Мислех да пиша жалба, но свекърва ми работи там, каза, че ще поговори със сестрите и ме разубеди.
Днес сутринта заведох Вики, най-културно без да я обвинявам Иляна й повторих какво ми каза Вики и тя каза най-възмутено и учудено - Ама това тя ли го каза? Тя не може да свърже две думи, по цял ден мълчи. (сви ми се душа и сърце колко е стресирана милата, вкъщи не млъква има правилен словоред дори) И добави, че не била казвала подобно нещо. Много дълго стана, и объркано, но се чудя какво да правя? Малката й остават 2 месеца и ще излиза ваканция, постоянно я мисля, много, много ми е болно Sad(("

Общи условия

Активация на акаунт