Постоянно ми се яде сладко!!!

• 20 403
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
На мен ми се яде сладко и тестено най-вече. Месото нещо не ме привлича, а плодове ми се ядат много - ама то ми писна от портокали и мандарини! Искам си хубавите летни плодове  Sad

А иначе сега съм в 6ти месец и досега почти не съм наддала - 2кг най-много (чак се притеснявам, но добре, че бебка наддава нормално).

# 16
Бях чела, че ако нещо ти се яде прекалено често, значи има някакъв дефицит на вещества в организма, който той иска да си набави.
Така е, само че до колкото знам глада за сладко се свързва с липса на белтъчини. Знам, че звучи нелогично, защото сладкото никакви белтъчини не ти набавя, но на много места съм го чела и по себе си го виждам. Аз ядях много малко белтъчни храни, защото ми е лошо и тежко от тях. Опитвам се да ги увеличавам, особено в третия триместър когато бебето расте е важно. Тоест в случая, това че ти се яде сладко е сигнал да увеличиш друго в менюто си.

# 17
  • където мечтите се сбъдват
На мен ми се яде сладко и тестено най-вече. Месото нещо не ме привлича, а плодове ми се ядат много - ама то ми писна от портокали и мандарини! Искам си хубавите летни плодове  Sad

А иначе сега съм в 6ти месец и досега почти не съм наддала - 2кг най-много (чак се притеснявам, но добре, че бебка наддава нормално).
Е,защо само портокали и мандарини?Има и много други плодове в този сезон-ябълки,банани,киви,ананас,грейпфурт,манго.Аз се опитвам да ги редувам.

# 18
На мен ми се яде сладко и тестено най-вече. Месото нещо не ме привлича, а плодове ми се ядат много - ама то ми писна от портокали и мандарини! Искам си хубавите летни плодове  Sad

Е,защо само портокали и мандарини?Има и много други плодове в този сезон-ябълки,банани,киви,ананас,грейпфурт,манго.Аз се опитвам да ги редувам.

Банани - да, ама рядко. Кивито го забравих (в смисъл хапвам го редом с мандарините и портокалите). А ананас, грейпфрут и манго не обичам Sad Ябълки пък най-малко, въпреки че преди си правех сок от ябълки, за да поемам повече витамини. Обичам си праскови, череши, диня и пъпеш, кайсии също... Аууу и грозде! Което ми напомни да си купя пак компот от праскови, поне ще ми напомни на хубавия вкус на прясна праскова Simple Smile

# 19
А за диня да не говорим пък на мен колко ми се яде, ако ми падне сега не отговарям за количеството, което евентуално ще поема!  Mr. Green Laughing Laughing

# 20
Ако от ядене на сладко се докарваше някаква беля на детето, моето да съм го "опропастила" поне 100 пъти... Embarassed До четвърти месец сладко да не видя, гадеше ми се от него, мъжът ми не можеше да повярва на очите си, че отказвам шоколад - нещо, което никога не се е случвало преди и обикновено той докато изяде каквото е успял да си отчупи, другото вече съм го погълнала... не съм пълна, напротив, забременях 43 кг. Е, качих 30 кг., от които вече 26 са свалени, но не само от сладко, накрая просто ми се ядеше от всичко и по много... Та хапвай си, ако не можеш да се озаптиш. Ако можеш, по-добре се овладей, че свалянето после е кошмарно, но ако не можеш - здраве да е Hug Просто такъв глад няма, какво да се прави... Лека бременност!!!

# 21
само да ме видиш с първата бременост Laughing най-мазните, най-тлъстите торти ги сгъвах като солети и даже не ми ставаше тежко hahaha
 веднъж като ходихме ми се прияде торта гараш / а преди не съм я долюбвала/ влезнах в една близка сладкарница и излезнах с една малка такава тортичка - диаметър 20-25 см и като я захапах по пътя , ядох , ядох остана едно стандартно парче докато й се наситя.
Резултатът в края на бремеността 20 кг отгоре Crazy
Но сега пък с втората бременност въобще не ми се яде сладко, хапвам -да , но рядко. Не че нещо друго ми се яде ...... Не съм предполагала ,че всяка една бременност може да е толкова различна - във всяко едно отношение.....

# 22

Цитат
А за диня да не говорим пък на мен колко ми се яде, ако ми падне сега не отговарям за количеството, което евентуално ще поема!

Оххх и аз бях така с динята, ама ми се дояде март месец, иди търси тогава вкусна диня  newsm78

# 23
  • София
Може да си вземеш и един шоколад хубав, по-добре от кексове и вафли.

Подкрепям напълно  Peace.

Да живее шоколада!!!! За съм с две ръце! Grinning

# 24
  • софия
И през двете си бременности се тъпчех с плодове всякакви,за да не посягам към сладкото.И на мен много ми се ядеше сладко и тестено.

# 25
  • София
Аз пък тъпчех кисело зеле с люти чушки...започнах да вдигам кръвно, краката ми се подуваха страшно и като ме питаха лекарите "Какво яде снощи" умирах от срам...Не казвах за чушките, мълчах като партизанин!

# 26
Бях чела, че ако нещо ти се яде прекалено често, значи има някакъв дефицит на вещества в организма, който той иска да си набави. Ако хапваш сушени плодове вместо едното парче сладкиш...Да не би да е свързано с кръвната захар? Спомням си, че на мен в началото на бременността ми много ми се ядеше сирене- изяждах от 2-3 килограма на седмица, сигурно съм имала дефицит на калций примерно  newsm78.

Това е много погрешно и много лъже.  Naughty
От личен опит говоря.

lunallena, наистина се опитай да се ограничиш по някакъв начин или опитай с по-здравословни "сладки" неща - прим. черен шоколад и т.н.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 19:46 от mama&sladurana

# 27
  • София
Аз родих преди една година, мина ми зорът. За съжаление винаги съм обичала люто...сега си хапвам на воля  Peace.

# 28
Черен шоколад, сушени плодове, леки млечни кремове- не мисля че ще ти навредят чак толкова. По скоро вафли  и др. подобни наблъскани с консерванти  е добре да се избягват, пък и качват излишни килограми.

# 29
Аз пък тъпчех кисело зеле с люти чушки...започнах да вдигам кръвно, краката ми се подуваха страшно и като ме питаха лекарите "Какво яде снощи" умирах от срам...Не казвах за чушките, мълчах като партизанин!

Little EvilJoy Joy hahaha напиках се от смях, особено на частта "мълчах като партизанин" - и аз така "пропусках" да спомена натъпкания половин хляб с топено сирено като ме питаше мъжът ми "какво яде днес" Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт