My Toys - В света на играчките - 45!

• 59 554
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
И аз да попитам: коментираха се по едно време тези дискове за помощ при плуване - заслужават ли си?

Страхотни са! Имаме ги, трета година ще ги ползваме. Горещо ги препоръчвам! Те се сглобяват и детето може само да избере с по 1, 2 или 3 ринга да плува. Моят син първата година плуваше с по 3 диска на ръка, втората година - с по 2, сега ще е с по 1.
Благодаря за отзива! Миналата година взехме жилетка, на която също можеше да се регулира "плаваемостта" с едни блокчета от полистирол, но малкия не успя с нея да пази равновесие и главата му вечно беше под водата.

и ние сме много доволни от ринговете. е, беше малко зор докато ги свали. особено при първите си спомням, свали ги, защото реши, че се е спукал единия Simple Smile (а той леко се беше обелил)

# 691
И аз да попитам: коментираха се по едно време тези дискове за помощ при плуване - заслужават ли си?

Страхотни са! Имаме ги, трета година ще ги ползваме. Горещо ги препоръчвам! Те се сглобяват и детето може само да избере с по 1, 2 или 3 ринга да плува. Моят син първата година плуваше с по 3 диска на ръка, втората година - с по 2, сега ще е с по 1.
Благодаря за отзива! Миналата година взехме жилетка, на която също можеше да се регулира "плаваемостта" с едни блокчета от полистирол, но малкия не успя с нея да пази равновесие и главата му вечно беше под водата.

О, с тези рингове няма проблем - в никакъв случай няма да потъне, или да се чувства некомфортно детето. Страхотни са, заслужават си всяка стотинка!
Ето снимка: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/311359_2669 … 9382_551503_n.jpg

# 692
Момичета, имате ли наблюдения, кога има намаления на раници Scout?

# 693
  • Варна
За дете на почти 5 години, 16"-цолов велосипед мисля, че е малък (то всъщност зависи от височината на детето). 18" според мен ще е по-добре. За 16" и 18" трябва да има помощни колела, за по-големите - по-скоро не.

и аз съм съгласна, че 16 цола е твърде малко за дете на 5. Моето момиче подкара ето това -
http://www.raleigh.pl/rower/44
 20 цола на 5 години.

Не съм много съгласна, вярно, че си зависи от ръста на детето, но 18-20"-во колело изобщо не мога да си представя как ще го кара 5-годишно дете. Rolling Eyes

За 4-ия РД на дъщеря ми подарихме това:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000W49HU8/ref=oh_details_o03_s00_i00

Eто как изглеждаше детето на колелото (седалката е на най-ниското положение тук):
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/RD%204%20godini/IMG_2017.jpg
Кара колелото през следващите 2 години, като на 5 год. беше без помощни колелета и, когато стана на 6 г. й подарихме 20", висока беше около 120 см. Peace

# 694
  • Майничка
Зависи от височината на детето и височината и формата на рамката на колелото (съотв.височината на седалката).
Дъщеря ми на 4г. е ок.1 метър, не само на 16-ка, ами и на повечето 14-ки не успява да допре с пръстите на краката земята и трябва задължително да е с помощни. Преди няколко седмици обаче пред нас имаше един тийн с много странно колело, джантите видимо бяха 20-ки, а рамката беше много ниска, най-долното положение на седалката - също и нямаше проблем дребната да го обкрачи стабилно.

# 695
Не съм много съгласна, вярно, че си зависи от ръста на детето, но 18-20"-во колело изобщо не мога да си представя как ще го кара 5-годишно дете. Rolling Eyes

Ето как изглежда моят 4-годишен син на 18-цолово колело:

https://fbcdn_sphotos_a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558605_43 … 4_255698751_n.jpg
https://fbcdn_sphotos_a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/554410_43 … _1945646149_n.jpg

На снимките е на 4г.10м. и е висок 115 см.  Peace

А ето го на 3-години със 16-цолово: https://fbcdn_sphotos_a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/33808_180 … 124_5438461_n.jpg

Така че, наистина зависи от детето, моят е с нормален ръст за възрастта си, но пък много добре се справя с карането на колело, никога не е карал с помощни.  Hug

# 696
  • София
И аз да се включа в дискусията. Дъщеря ми е висока 120см. Качи се пробно на Драг с ниска рамка размер 24" - перфектна височина за нея. Краката и стъпиха свободно на земята (това не е водещото за мен, че определяме височината по педалите). После пробва и друг модел, но 20" (някаква английска марка) - никак не и беше удобно, много висока рамка и доста тежко  Thinking

# 697
  • Варна
Всъщност, gargamela и maminko са прави, основно зависи от големината на рамката на колелото, а не от гумите. Peace

Жасмин, тези на Capt'N'Sharky са с много хубава, ниска и извита рамка, която явно е по-малка, затова са добре на сина ти. Peace

Ние вчера пробвахме малкия да се качи на едно 14" колело и краката му изобщо не стигаха до долу.  Rolling Eyes

# 698
И според мен е хубаво колелото преди да се купи да се пробва. Всяка марка и всеки модел са толкова различни. Освен височината и тежината на колелото е важна за малкото дете.

# 699
... Ето как изглежда моят 4-годишен син на 18-цолово колело:
... На снимките е на 4г.10м. и е висок 115 см.  Peace
... на 3-години със 16-цолово ...
Жасмин  Heart Eyes  Средностатистическо 5-6 г дете е 110-116 см. Да ви е жив и здрав Оги  Heart Eyes но е едричък за възрастта си  Wink  напълно лично и много субективно мнение  Blush съдейки по нашия син, който е ваш ръст, но почти година по-голям Mr. Green  и връстниците му са повечето с тези габарити, разбира се има и по-дребнички и по-височки, но "по етикет" и медицински картон имаме пълно съвпадение  Laughing Едва ли купуваш на Оги дрешки за 4-5 г  Wink може би и размер 6 г сте надраснали  Sunglasses Едно е сигурно ... с колелото е ненадминат  Peace  
Познавам едно дребосъче, което е далеч от "опиране на пръстите в земята", но се е "приспособило" и слиза/подпира колелото като накланя тялото на една страна ... така "скъсява" височината ... дано ме разбирате, че как го обясних  Blush Иначе напълно подкрепям мнението, че Пуки са отлично конструирани  Peace и много зависи от рамката и тежестта на колелото (независимо от марката), за да се чувства уверено детето  Peace

Помощни колела могат да се поръчат отделно, Дени  Heart Eyes има ги в различни размери и в тойса и в другите сайтове  Peace  Колелото от линка ти е прекрасно, отличен размер и супер принцеско за голямата ви клечица  Heart Eyes Дано го получиш скоро и да дойдете на собствен ход, преди да изстине кафенцето Grinning  И най-вече да се кара с ентусиазъм  Peace

farf колко голямо е било детенцето, когато си е потапяло главичката във водата? кг? Точно жилетка ВЕМА съм избрала за подарък на почти 2.5 г и сега ме разколебахте ... че и то като нашите дечица е слабушко ... да не вирне дупе в басейна Thinking
Мегало благодаря за идеята   bouquet
Ще ви чета внимателно за "плавателните" средства, че ми е спешничко и ще пусна поръчка късно довечера или утре преди обяд  Hug

# 700
Жасмин  Heart Eyes  Средностатистическо 5-6 г дете е 110-116 см. Да ви е жив и здрав Оги  Heart Eyes но е едричък за възрастта си  Wink  напълно лично и много субективно мнение  Blush съдейки по нашия син, който е ваш ръст, но почти година по-голям Mr. Green  и връстниците му са повечето с тези габарити, разбира се има и по-дребнички и по-височки, но "по етикет" и медицински картон имаме пълно съвпадение  Laughing Едва ли купуваш на Оги дрешки за 4-5 г  Wink може би и размер 6 г сте надраснали

Ами не бих казала - в детската градина не е от най-високите момчета в групата - има и по-високи от него на същата възраст. Дрешки му купувам р-р 116 и му пасват, дори са му леко големи, по-скоро широки (това от тойса). Иначе, примерно от Зара, се напъхва в дрехи точно за възрастта си 4-5 години. А 6-годишно момче да е 116 см. - ами направо си е нисичко. Хайде за 5-годишните момчета съм съгласна, но той и моят син на тези сними е почти на 5 (без 2 месеца). Момиченцата са по-ниски с поне 2-3 см.
Колкото до цолажа и рамата на колелата - наистина е по-важна рамата. Гумите и да са големи, ако рамата е ниска, спокойно се кара от по-малко дете. Както е при Пуки примерно. Аз предпочитам да е така, а не висока седалка и малки гуми и да е като кацнал отгоре - така е много по-трудно за балансиране и равновесие, измества се центърът на тежестта и  детето започва да се клатушка и чувства несигурно.

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 11:49 от Анонимен

# 701
Я, каква дискусия предизвиках и колко полезен опит сте споделили.  Simple Smile Благодарности на всички!
Наистина децата са рзлични като "габарити" и умения. За дечицата с опит стратегически и финансово е много по-добре да се купи по-голям велосипед.
Според мен за 5г. момичета  най-удачен е 18'' велосипед. Ния, за която ще е колелото, никога не се е качвала на велосипед, изобщо не я влечеше. Предвид това, че е слаба, нормално висока за възрастта си/15кг. и 109см./ и без никакъв колоездачен опит поръчах тази 16-ка с идеята да й е по-лесно като за начало. Има си и сестричка на която ще го завещае, така че все ще е от полза. Следващото или по-следващото лято ще й купя 20-ка или каквото там е необходимо. Убедих се, че тежестта на велосипеда е доста важна, когато го карат клечки. Йоана, която е малогабаритна,  в момента е 8700кг. се затруднява с най-малкото 9.5кг. Пуки, най-вече заради тежестта. 3-4 сантиметра височина също не й достигат до изискуемия минимум, за да се чувства уверена.  Прибрала съм го и ще го извадя като стане на 2г. Simple Smile
П.П. Като заговорихме за 5г. момченца, в "нашата група" едно от  дечицата е 125см. Simple Smile

# 702
  • На дивана, под юргана
... Убедих се, че тежестта на велосипеда е доста важна, когато го карат клечки. Йоана, която е малогабаритна,  в момента е 8700кг. се затруднява с най-малкото 9.5кг. Пуки, най-вече заради тежестта. 3-4 сантиметра височина също не й достигат до изискуемия минимум, за да се чувства уверена.  Прибрала съм го и ще го извадя като стане на 2г. Simple Smile

Получила се е малка каша май...   Wink

Вероятно става дума не за 8700 кг, а за 8,7 кг. И най-малкото Пуки не може да е 9.5 кг, освен ако не е с педали... Обаче пък за дете на 2 години колело с педали 9.5 кг...  newsm78 множко е! Най-малкото Пуки без педали е 3,6 кг и нормално децата нямат проблем с него.

# 703
Получила се е малка каша май...   Wink
Вероятно става дума не за 8700 кг, а за 8,7 кг. И най-малкото Пуки не може да е 9.5 кг, освен ако не е с педали... Обаче пък за дете на 2 години колело с педали 9.5 кг...  newsm78 множко е! Най-малкото Пуки без педали е 3,6 кг и нормално децата нямат проблем с него.
Хаха, изобщо не е малка кашата ми, яко ги забърках! Joy Абсолютно си прав за всички мерки и теглилки.  Едната запетая, която съм пропуснала е ясна, но да си призная така и не разбрах това 9,5кг. къде съм го видяла ......Нали ги избирам по красота и немския ми особено "силен", явно е било за друго колело.  
Действително е 3,3 кг., обаче  наистина й е тежко за момента. baby_neutral

# 704
  • На дивана, под юргана
...
Действително е 3,3 кг., обаче  наистина й е тежко за момента.

Така е! На тази възраст 4-5 месеца разлика са от много голямо значение.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт