Най-нетърпеливото ни бебче на годинка става вече! -Тема 15

• 40 772
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • До морето :)
Минавам на бързо да се отчета, че нямам време да пиша, ще имаме гости и ще готвя.
Вчера от кашлицата се поуплаших и отидохме на доктор. Добре че отидохме. Точно на време. Със задна хрема сме и фларингит. Гърдичките ни поне са чисти. Пак сме с 1 торба лекарства и 1 хомеопатично, което трябва да давам през 2 часа и то да се съобразявам, да не е яла  ooooh! Иначе педи ни каза, вечер преди лягане, да й давам по малко Нурофен, да я отпуска. Та снощи като заспа в 9 и спане. Аз се събудих самичка в 3:30 (то по навик моето  Laughing ) Малко след това и Елито писна, но я взех при мен и веднага си заспа. Такова прекъсване, 12 часа между храненията правим за първи път от както се е родила  Laughing Сигурно Нурофена я успокоява и затова не се събуди в 00ч.  Crazy Още 2 вечери ще й давам, пък дано да се отбием вече  Mr. Green

Ставам да готвя, после ще чета   chef

# 661
ся ще пробвам и аз с няколко браузъра  Mr. Green

Лече, браво за гоблена, аз шия един вече 4 или 5 година, не помня,... работата е да го почна, ама трудно се хващам... но иначе наистина е успокояващо. Какво шиеш? Grinning
относно пъпките на Елито: И аз мисля, че по скоро нещо я е полазило, отколкото да е алергия... те тогава трябва да са навсякъде и най-вече по коремчето.  newsm78
Браво на Елито за "МАМА" - чудесен подарък ти е направила!!! Hug Heart Eyes
Бързо оздравяване на Елито!!!!! Praynig Hug

Бубе, дано дупето на Раф се оправи - явно трябва често подминаване с вода и медицински крем за дупе newsm78 А ако може някой да ти изпрати това кремче на д-р Попова от Варна, което се прави в Аптека "д-р Попова" ще е много добре.. знам, че то е много ефикасно, лесно се размазва и е наистина добро... но само съм чувала, не съм го пробвала! Peace

Жира, възможно е проплакването да е било от болки и в коремчето - Еди така получи колики от киселото мляко. Но трябва да видиш всъщност какво прави когато проплаква, дали си свива крачетата или пък друго, щото може и от зъби да е...
В този ред на мисли - Аз от вчера поднових даването на кисело мляко. Вече няма физиономии и мръщене... Grinning Но го давам сутрин, че да е минало до вечерта... Peace

Джиджиии, айде и тук да ви честитя първото зъбче! Да е здраво, остро, бяло, както то, така и всички останали, които тепърва предстои да изкарвате! Дано излезнат без да разберете!!! Heart Eyes Hug

Деси_шиша, честито за подаръка - чанта! Не съжалявай, че прилича на старата, тя все пак е нова! Аз също имам подобни чанти, но различни шарки, щото просто си ме кефят.. Grinning

Теди, много се радвам, че Марти вече е "бомба" или както ти си писала "пушка"  Mr. Green Hug

Ааа, Марте, не съм напълно съгласна с баба ти! Евала на жената, че всичко това умее и те научила, ама истинска жена за различните хора е с различно определение. Ти си страхотна жена, майка, съпруга, домакиня, прекрасен и ведър човек!  Hug
Страхотна идея за букетите за учителките!!! Grinning
Аз изчетох всичко!  Peace Добре се подобаващо завърнала се! Hug Дано, Маги, скоро се поуспокои!!! Hug

Люска, аз одобрявам анкетите! Аз всички анкети одобрявам!

Колкото до датата - аз винаги съм си избирала 19 - моята рожденна дата! И този път няма да изневеря на датичката ми! Blush Mr. Green

Честити месечинковци Давид, Валентин, Лазар от мъжката дата!!!
Ииии
Честита месечинка на Фифо, на Вики и на всичкиии други месечинковци!

Да взема да посетя аз фейса, че да видя какво се е случило със томболата за рожденните дни!  Rolling Eyes Peace

# 662
ей, как са се паднали Иринката на Еди, а Еди на Кирил! Всички на 11 май родени  Mr. Green

# 663
Не съм сготвила, но попрочетох тук-там.
Гери, събирай си багажа и иди при вашите. Че няма да си починеш от Еди е вярно, но разнообразието ще ви се отрази добре и на двама ви   bouquet
Хоупи, тия Хамериканци наистина на са у ред  ooooh! Дано да му няма нищо на Фифо и доки да те е пратила просто ей така на лекар, за твое успокоение  Hug
Лусинда, весело ми е на мен все. Пък и живота ми понякога е като турски сериал. Трябва да им call-на, да им дам малко идеи за нови серии на Листопад  Joy Иначе аз си имам вече гастрит, сега колит очаквам. Ама пусти мързел. Сега вече ям по два пъти на ден. Но стомаха нещо ми се е свил и като хапна 2 филийки и съм като преяла. Ама на сила ако трябва, ще ям  Crazy
Мушенце, нали вие бяхте с оранжев нос. На нас вчера педи пак ни каза, че е много боядисан нашия (на мен си ми харесва пък  Crossing Arms ) и да не й давам моркови и тиква, а то във всички пюрета има. Ти какво даваш на Макси за "избистряне"?
Марте, писна ми това кърмене, честно. Вечер ядеше по 5-6-7 пъти. Тя ако пиеше от шише, няма да ми е проблем, но не пие. Така че и от цица няма да има. Ама и изпити имам да взимам. Искам да ходя сега с колегите, че хем с кола, хем да не съм самичка. Ако се кърмим още, просто няма как да ходя до София. Иначе ми е малко тъжно, че диването вече няма да е зависимо от мене само, ама то сега бабите не могат да я гледат, така че пак аз ще си я гушкам вечер  Heart Eyes
За чистене на ушите, някой (май Елджуфчето беше казал, че не ги чисти, а пръска вътре с някакво пръскало. Та, доволни ли са? Моята е все с мръсни уши. Уж чистя, ама пък все ги пазим в банята да не се напълнят с вода, и то мръсотията си седи  ooooh!

За анкетите - За първата съм на границата, сега се отбиваме, за втората - не мога да дам отговор, защото при нас зимата е глад, лятото се живее. Нямаме определени пари, даже и ориентировъчно с колко живеем. Един път повече, друг път - по-малко. Освен на година да ги сметна  newsm78  hahaha

ПП: А коя е мамата в сегашната анкета, която е под 20 години?  newsm78

ППП: За датата - аз си избрах 25 (тривиално, рождената дата на Елена), ама пък гледах да е в края на месеца, барем се пооправи малко времето до тогава  Joy

# 664
  • София
А добър ден и от мен!
Марте колажа е страхотен  Heart Eyes, браво  на теб  Hug
Четох м/у редовете и общо взето нищо не запомних за това ще коментирам само последните постове  Crazy Mr. Green
За анкетите предложени от Луси съм ЗА и двете , въпреки , че за доходите ще ми е трудно да ги изчисля. Имаме един кредит който е до юни, изплащаме печката ( пак до юни) , заделяме за дърва и въглища, всеки месец отделяме и за колата за да я постегнем, че са се разсвирили ремъци, тракат карета  ooooh!, а и аз си събирам за фотоапарат  Mr. Green. Та голямо смятане ще падне  Wink
За кърменето, ами какво да ви кажа, кърмя я различно , но горе долу по 2 до 3 пъти на ден и определено не е хранене , а приспиване и успокояване.
Бубе много лошо това подсичане , дано се оправите бързо
Хоупи  дано да му няма нищо на Фифо  Praynig. Какви са тия часове за  след 2 месеца   newsm78
За тържеството на Алекс да си призная ми бяха насълзени очите почти през цялото време  Wink. Криех се зад фотоапарата  Laughing
Гериии  Hug Hug Hug Hug Hug Hug отивай си при мама да си починеш малко     spoko
За датата от март месец си избрах 17-ти. Не е рождена дата на никой от семейството. Просто тази ми хрумна на момента  Grinning
За почистването на ушите до колкото знам тези спрейове не стават за малки деца.  За сега сме с клечки (с ограничител)

Лусии, за какво да се разсърдя  newsm78, че пишете много и трябва да правя нова тема ли??Ами да ти кажа докато бяхме бременни правих темите на около 10-ина дни. Сега веднъж месечно така, че не се притеснявай  Mr. Green .
Ами май това от мен за сега. Ако се сетя още неща  ще пиша пак  Peace

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 18:20 от nellyli

# 665
Аз така на бързо да ви се обадя
Тези дни се скътах, защото изпита ми беше доста наближил  Wink И се позасилих още повече с четенето, но резултата си заслужаваше - имам си 6  newsm44 Много съм доволна от себе си  Sunglasses

А сега да честитя месечинката на Фифо, Дани и Вики!::balon:: baloni baloni Да са много здравички и послушнички!

Ще се опитам да прочета какво си правите и ще се включа по-късно! А сега 

# 666

Момичета  Hug

Мариети, браво за 6-цата! Напълно те разбирам как се чувстваш, аз бях същата като бях студентка. Да, беше голямо напрежение, но след всяка 6-ца бях толкова щастлива, горда и удовлетворена, че си заслужаваше всяко усилие  Wink

Как ми липсва това време....  Confused

Ралфи е по-добре вече, почти се оправи дупарата, обаче толкова е свикнал да му е некомфортно като го мием, че снощи като го къпахме, вече се беше оправило, нямаше рани и в никакъв случай не го болеше вече, но като го поднесохме под струята вода и се сви в очаккване да го заболи..  Rolling Eyes

За анкетите и с какъв доход отглеждаме децата- не знам дали ще помогне на някого, защото нали не сме в БГ и нещата тук са много различни. Така, че може би няма да гласувам в тази анкета, за да не е заблуждаващо с тукашен доход за БГ стандарт...

И аз се чудих кой е под 20 години в сегашната анкета, да не е Вики?  newsm78
Ако не е тя, то някой страничен според мен е влязъл и е гласувал, то всеки може да го направи  Crazy

На Мартето и тук да кажа, че колажът наистина е станал един път  Crazy
Виждам много снимки, а останах с впечатлението, че едва ли не никой не се е отзовал.Явно в последния момент всички недоразбрали сме я затрупали със снимки  Laughing

За часът за офталмолог на Фифо, само да вметна, че това е едно от нещата, които ме влудяват тук!  Stop
Аз като се обаждах да правя час за преглед за детската болница по ортопедия, за главата на Ралфи и искаха да ми дадат час за след 3 месеца. Обадих се декември, първия възможен час беше за март! Сами разбирате, че ако бях чакала до тогава, да слагам каска съвсем нямаше да има смисъл  Tired
Добре, че имаше вариант "Б", който използвахме и сложихме каската по-късно, но все пак в срок  ooooh!

Датата за март, все ще казвам и забравям  hahaha
Аз винаги си избирам 12-ти. Това е моята рождена дата (но през септември) и винаги нея си избирам  bowuu

# 667
  • София
Здравейте,момичета.
Токущо приспах малката и сядам да драсна някой и друг ред,че отдавна не съм писала.
Мариетка, smile3501 за шестицата!
Ралфи толкова е свикнал да му е некомфортно като го мием, че снощи като го къпахме,като го поднесохме под струята вода и се сви в очаккване да го заболи..  Rolling Eyes
О,Бубе,толкова ми стана жал за Ралфи!Миличкият той!Дано забрави скоро всички тези неприятни усещания!
Бели коси имам тук-там,но за възрастта си изглеждам extra/ама пък съм и скромна Mr. Green/Все още съм с естествения цвят на косата си и докато не се прошаря изцяло няма да го сменям.А иначе навремето бях червенокоса.Колкото до русото...дори не съм си го и помисляла.Да не ви казвам на какво ще приличам руса,че Хера ще ме обвини в расизъм с пълно право. Joy
Избрах си 13, ,просто ей така,без да е рождена дата на никой от моите близки.Както се казва-дойде ми отвътре.
За анкетите
1-все още се кърмим.Мислех да я отбия към годинката и май така ще стане,предвид намаляващото ми мляко.
2-за доходите...въпросът е сложен и мн.зависим от присъствието на ММ.
Ако той си е при нас,доходът ни се базира на моето невисоко майчинство и неговите пари,т.е.е доста малък.
Значително се увеличава,когато замине,благодарение на грижовните ми родители,които се стремят да помогнат максимално купувайки памперси и храна,въпреки моята съпротива....Просто те обожават дълго чаканата си внучка  и не понасят баща й....Като се замисля и от моя живот би станал чудесен турски сериал...но аз си го харесвам...в повечето случаи....
Шени,и на мен ми се е случвало да викна,особено нощем след дъъълго и безрезултатно приспиване....и после се чувствам ужасно....И все пак,хора сме,при това уморени,изнервени,недоспали.Свалям шапка на всички решили се да имат 2 или 3 дете.  bouquetАз не бих се справила с подобно предизвикателство!
Марте,колажа е невероятен!Страхотно измислен и изпипан отвсякъде!Най-хубавият подарък,който получих за този 8 март!
Друго не си спомням да сте обсъждали,а и браузър забравих да си отворя ooooh!тааа ще ви оставям вече.

# 668
 Добрютрю Mr. Green
Честити месечинки на Едуард на Гери   bouquet
Кирил на Katrina8  bouquet
Ирина на spasdidi  bouquet
Анна на A_val   bouquet
Тияна на *politta*  bouquet

Да са здравички,весели и палави  bouquet
Марте колажа е жесток,много благодариМ
 Мариетка честита шестица,мила Hug
 Бубе-милото детенце Sad
 Аз ползвам правения крем против подсичане от д-р Попова-2.60лв. струва и съм супер доволна.

# 669
Честити месечинки на Еди, Кирил, Ирина, Анна, Тияна!  bouquet
Благодаря на всички дето ми честитиха рождения ден. Hug Hug Hug
Аз се позагубих малко, ама Гоголинко си иска много занимания напоследък. Не ми стига времето за нищо, а и излизаме повече навън.
Шени, Гери, май всички сме имали такива моменти. Гери, наистина ако можеш, отиди си за малко при майка ти, смени малко атмосферата.
На мен ми харесаха идеите за анкета на Луси.
Мариетка, браво!
Марте, брагодаря ти за колажа.
И моите дългио отговори са с няколко отворени браузера. Wink
Ще бягам, че пак трябва да спи принца.................

# 670
Добър ден, мамчета,

Айде на тортичка с фрешче по случай 10-тата месечинка на моето малко съкровище
!

Честита месечинка и на нашите астрални близначета:

Такааа, а сега, да ви кажа снощи мнооого готино си изкарахме с варненските МАЙ-ки!  Благодаря ви момичета за страхотната вечер!

# 671
Тоя път даже нЕмаше нужда да си правя труда да отварям нов браузър Mr. Green

Просто те обожават дълго чаканата си внучка  и не понасят баща й....Като се замисля и от моя живот би станал чудесен турски сериал...но аз си го харесвам...в повечето случаи....

Много кандидати станахме за сериали,телевизиите не моАт смогнат да ни излъчат Mr. Green

Хмм,мислех си,че само при нас го има този филм,но глеЙ ти... Thinking Аз лично смятам,че това не е нормално и честно казано преди не си замислях изобщо,но напоследък все повече си мисля,че няма как да обожаваш едно създание,което половината е на човекът,който презираш Naughty Как аджеба стават тия работи,питам аз...и отговор не искам Mr. Green

Нелли,това,това имах предвид Wink Даам, като бяхме бременни ги правеше по-често,но пък тогава нЕмаше още един "душевадец" на главата си Laughing  Heart Eyes

Сега да ви издам една малка тайна:изобщо нямах намерение да пиша днес,че нещо не ми е на кеф,а и сама да си правя мохабета тук,нещо не ме впечатлява особено Mr. Green,единственото нещо,което ме грабна веднага, беше уникално изглеждащата торта на Гери Heart Eyes

И по този повод,реших че няма как да подмина малкия порастнал Еди и да не му честитя месечинката и да му пожелая да е жив и здрав,все така чаровен и една идея по-послушен Hug

Честито и на всички останали месечинковци!Живи и здрави да са малките слънца!

П.П.Утрешната дата е моя,така че приготвихте ли се за апокалипсис Mr. Green
П.П.П.

И аз се чудих кой е под 20 години в сегашната анкета, да не е Вики?  newsm78

Joy ... просто не се сдържах Mr. Green

# 672
Ох, моето чаве от тази пуста кашлица не може да спи. Като е будна и права - нищо й няма, все едно е здрава, ама легне ли... Явно секретите й се стичат в гърлото тогава и я морят. Голямо кашляне, голямо нещо. Като на дърт тютюнджия  ooooh! Резултата е едно спане за цял ден от час и половина (ако въобще може да се нарече спане) и полудяла майка  #2gunfire

Марте, все се канех да пиша и все забравях - ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ЗА КОЛАЖА! КОЙТО ГО МОЖЕ, СИ ГО МОЖЕ   bouquet ПРЕКРАСНА СИ

Зеланамама, Луси, и вашата не е лесна  Hug

Мариетка, браво за 6-цата. Ти си нашата гордост! Да видим сега на 20-ти аз каква ще я свърша  ooooh!

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС

# 673
Люсиииии,

# 674
За подсичането сте коментирали, при нас беше от някакви кърпички, сега само на Event ползвам и няма проблем. Чудех се дали не е от Пуфиса, но се разбра, че не е той.
При нас голям проблем с туй хранене, реших да сменя пюретата, че Хипа вече нанагорно ни иде, а и домашното приготвяне ми дойде до гушата, че аз сега и през вечер му давам нещо домашно. Взех 4 други марки - е ни една не става, не се харесва и това е. Гербера с парченца, рибните на Семпер с парченца, на Ганчев избирах от тези дето са без прясно мляко,много мазни и гъсти, на Бебивита, също гъсти. Ей луднах някакси. Всяко трябва да го преработвам,да пасирам или да добавям мляко или някакъв бульон. Не стига,че взимам за 4-месечни или 6 месечни, с изкл. на рибните. Чакам с нетърпение да се запишем на кухня, колкото и да обичам да готвя малко взе да ми омръзва:( Уф, оплаках се. Та в тази връзка само ние ли не можем да преглъщаме дребни парченца. Пробвах го с банан, с ябълка, с бисквитка, ама по-малко и се отказва после,но в пюре ако усети - лошо, повръща...
За лактулозата не искам да чувам, имам кофти спомени.
Днес ходихме на разходка следобеда, ама си има вятър още, хайде да става по-топличко вече.
Зъби още нямаме, ама и признаци няма. Пада голямо лазене вкъщи, много искаме да сме изправени, някой да ни води нагоре-надолу, както и да подскачаме. Вие тук сте се озъбили здраво, някои и ходят вече. Браво на вас! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт