София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (8)

• 118 407
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!
Събирам инфо за Надежда и Свобода - за училища, ясли и градини, инфраструктура, транспорт...предстои ни местене, но не сме взели още окончателното решение..
Надничам и тук в темата от известно време ...ще съм ви много благодарна ако ми препоръчате училище /6-7 кл./
Разгледах и сайтовете на училищата, но не мога да се ориентирам много и да преценя. Има ли обикновено училище непрофилирано. /за всички райони на Надежда и Свобода ме интересува/
Неотдавна чух по новините, че щели да местят някое от училищата в сградата на друго, а освободеното да се давало под наем. Не запомних за кои точно училища става въпрос.
Ще съм ви много благодарна ако ме насочите и ме "светнете" за реномето на отделните училища.
Ако има специално такава тема се извинявам предварително...  bouquet

# 196
  • София
Здравейте момичета!
Извинявам се за оффтопика, но видях, че тук има доволни пациентки на д-р Консулова в 8 поликлиника и ще съм благодарна ако някоя от вас ми даде повече информация за приема й, някакви телефони и как мога да запиша час за ЖК.

# 197
Здравей, Мила!
Мога да ти препоръчам две училища, които според мен са добри. Едното е 16 ОУ, намира се в 1-ва част и имам поглед върху учителите. Моето дете учи там, а преди доста години и аз  Grinning. Аз го избрах неслучайно. Наистина преподавателите и базата са много добри. Синът ми е в първи клас, но познавам и част от учителите, които работят с децата 5-7 клас. Другото училище е 54-то СОУ, то е във 2-ра част. За него знам също добри неща, но нямам преки наблюдения. Но е гимназия, за която има прием след 7-ми клас, като знам, че балът за влизане не е нисък. Това е критерий, че училището е добро. Дано съм била полезна!
Здравейте!
Събирам инфо за Надежда и Свобода - за училища, ясли и градини, инфраструктура, транспорт...предстои ни местене, но не сме взели още окончателното решение..
Надничам и тук в темата от известно време ...ще съм ви много благодарна ако ми препоръчате училище /6-7 кл./
Разгледах и сайтовете на училищата, но не мога да се ориентирам много и да преценя. Има ли обикновено училище непрофилирано. /за всички райони на Надежда и Свобода ме интересува/
Неотдавна чух по новините, че щели да местят някое от училищата в сградата на друго, а освободеното да се давало под наем. Не запомних за кои точно училища става въпрос.
Ще съм ви много благодарна ако ме насочите и ме "светнете" за реномето на отделните училища.
Ако има специално такава тема се извинявам предварително...  bouquet

# 198
  • София
 54-то училище не е ли в Толстой?

# 199
Да, може и в Толстой да се води. Границата между 2-ра част и Толстой винаги ми е била мътна, но като цяло, където и в Надежда да живее - не е далече.

# 200
  • София
 Да, така е, попитах защото за това училище и аз съм чувала положителни мнения.

# 201
  • IT
за 54 се води в Толстой да Simple Smile на моята приятелка детето беше до 7 клас в него и бяха много доволни.

# 202
  • София
Да вметна и аз: 54то си е средно училище. От 1 до 12 клас. Аз завърших там първата езикова паралелка и бях доста доволна (преди има няма 13 години  Joy ). Класната ни ни подготви доста добре и реално кандидатствахме почти без допълнителни уроци (след като завършихме ние тя се махна). Другите преподаватели също бяха добри (с изключение на тогавашната ни учителка по математика и история).

За първите класове, по-отдавнашни мнения - зависи си при кого се паднеш. Някои са с по-добър подход, но то като навсякъде. Имам позната, чието дете учи там, в малките класове е. Сестра ми учеше на времето там, но учителката й беше голяма заспа.

Училището е в Толстой (границата между Толстой и Надежда 2 е ул. Република, която стига до пощата и Културния дом на Ломско). Точно на кръстовището на Рожен (при гара София север, Агресия, т.н.) и Йордан Хаджиконстантинов е.

# 203
Христос Воскресе!
Щастие,светлина и любов......

# 204
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Христос Воскресе!

Аз бих препоръчала 101во у-ще в Надежда 1. Там учих от 2ри до 7ми клас и съм изключително доволна, особено от началната ми учителка - г-жа Емануилова или по ново Тодорова  Simple Smile

# 205
Момичета, знаете ли защо едното платно на надлез Надежда е затворено!? - не се ремонтира пък...  newsm78

За училищата аз съм за 101-во.  Peace Началните учителки са страхотни! Мая Тодорова и на мен ми я похвалиха. Аз харесвам и Тони Карастоянова, но може защото ми е близка приятелка Simple Smile

Горния курс също са си ок. Лично аз съм учила там и ми се дадоха стабилни основи.  Peace

# 206
  • София
Момичета, знаете ли защо едното платно на надлез Надежда е затворено!? - не се ремонтира пък...  newsm78

Ремонт на надлеза. Около 2 месеца щял да бъде.

# 207
  • София
Момичета, знаете ли защо едното платно на надлез Надежда е затворено!? - не се ремонтира пък...  newsm78

Ремонт на надлеза. Около 2 месеца щял да бъде.

До 15 Май щял да е ремонта на затворената сега част, след това ще се затваря другата до 15 Юни.

# 208
  • София
Аз прочетох някъде, че ще е до 8 юни.
Не че 7 дена са кой знае от какво значение, ама ми писна да пътувам по 50 минути до Славейков като преди това разстояние се взимаше за 30 минути когато квартала ни беше нормален.
Вече всеки ден се моля да пуснат метрото  Praynig Praynig Praynig.

# 209
Малко остана ...
Пускането е това лято.  Party

Общи условия

Активация на акаунт