С какво сравнявате родилните болки!

• 14 772
  • 121
  •   1
Отговори
# 45
Вместо запис и да се включа по темата за заден план-ибупрофена.Максималната дневна доза е 2 400 мг,тоест може да се пие през 4 часа таблетките от 400 мг.Това е и единичната доза за възрастни,200 м е по-скоро детската разфасовка.
Аз между другото съм по същия начин-нищо не помага,само т.нар.Аулин или Ибупрофен...
Роксана Дарк:"На мен и нурофен не ми помага, дано с ибупрофена да ми провърви! Другия път съм с него! Благодаря много..." Не пробвай,лекарството е едно и също,просто едното е генерично наименование,а другото-търговско.

Тогава как ще обясниш, че нурофена не ми помага, а флексистрад или ибупрофен на пусла май беше ми помага? А дефакто са едно и също!

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 13:43 от lunallena

# 46
Чувала съм че аулина е много вреден. Веднъж изпих 2 наведнъж и мъжа като ме погна... Shocked

# 47
Болките при раждане сравнявам със супер, болезнени менструални такива.
Като при мен имаше и съпътстваща болка в кръста, много гадна.
При достигането на пълно разкритие се прибави и едно усещане за ходене по голяма  Embarassed,
за нещо което те раздира отвътре. Бррр.

Хубавото е, че си толкова зает с целия процес, че минават и заминават.  Laughing

Запетая, при първото ми раждане, мъжа ми ми слага едни топло възглавнички на кръста.
Общо взето ми помагаше говорейки ми. За мен присъствието му беше добре за психическото ми състояние, хехе. Второто раждане много бързо протече и нямаше време да помага, само наблюдаваше отстрани.  Wink

# 48
Благодаря ви момичета за споделеното - за Токуда, за вашето раждане с таткото. Аз ще раждам в Щерев и там имам възможност да си поискам съответното удобство така че да се чувствам добре и спокойна. Не си представям, поне засега, да стоя там без мъжа ми. Към момента той е на линия и това ме успокоява. Надявам се че няма да избързам и да отида там твърде рано, а все пак с някакво прилично разкритие.
Извинете че май оспамих, но това е нещо като авансово включване преди да споделя за своите болки и раждане през март.  Wink

Hug

# 49
Да си кажа и аз усещанията - менструални болки - все по-силни и по-силни. Към края стават разкъсващи. Хубавото е, че във времето м/у 2 контракции няма никаква болка, тогава трябва да се отпуснеш и да релаксираш. А по време на самата контракция много бавното и дълбоко вдишване и издишване прави чудеса - значително намалява болката. Но трябва да се насилваш да го правиш, защото в един момент болките стават твърде силни и буквално ти спират дъха. Та тогава трябва да имаш хладнокръвието да дишаш правилно и нещата се нареждат и се успокояваш освен това. Окситоцин не са ми слагали, предполагам, че заради това ми бяха напълно поносими болките. Раждането ми се стори изключително бързо - реално първите контракции през 20 мин започнаха в 10 сутринта, а родих в 2 през нощта, звучи много страшно и дълго, но реално до 9 вечерта не бяха нищо особено като болка.
Спукването на мехура изобщо не се усеща, но пък контракциите след това стават зверски, благодарна съм, че нямах окситоцин и ми го спукаха чак на 8-9см разкритие.
Аз нямах никаква болка и при проверка за разкритие, но едно момиче до мен крещеше от болка като я проверяваха, та знам ли - може и от лекаря да зависи  newsm78
Леко раждане!

# 50
Супер тема!

И аз съм чувала, че са като при МЦ, но доста по-силни с напредване на времето.

Очаквам бебче началото на юни (досега не съм раждала) - но съм имала много тежки бъбречни кризи (на инжекции първите 3 дни), кисти като по-малка (които ми се спукаха заради хормони, които пиех за отстраняването им - ей това болеше много) и 1 спонтанен аборт, при който кръвоизливането беше свързано с контракции (и пак много силни болки, но от ужаса някак не мислех за тях).

И въпреки това съм сигурна, че живи и здрави като дойде времето - няма да съм подготвена за болката. Засега си мисля, че щом всички я издържат, и аз ще се справя, и не ме е страх особено, ама като дойде момента...

# 51
  • Бургас
... Кажете вие, вашите с какво бихте сравнили!? newsm03
По принцип търпя на болка. Не се лигавя излишно и не се оплаквам.
Не мога да ги сравня с нищо. Около 7 часа бяха болезнените контракции и т.н. Първите 4 часа беше съвсем поносимо.
После, имах чувството, че не мога да понеса повече болка от това... Ама явно мога. С удоволствие бих повторила.
Родих нормално, без никакви упойки, това също има значение.

Нищо друго подобно не съм преживявала - като физическо усещане.

Много хора ги сравняват с тежка бъбречна криза - може и да е вярно. Аз не знам.

Отделен въпрос е, че всяко раждане е различно. Имам приятелки, родили много лесно и изтърпели сравнително поносимо количество болка, имам други, които далеч не мислят така...
Много е индивидуално.

# 52
Добре де, ами ако припаднеш, колабираш, да не дава Господ, разбира се!
Всички казват, че болката е направо ужас, даже някои я сравниха, като с рязане с нож, ама никоя не пише, че е припаднала! Доколкото знам от непоносима болка се припада!Но пък, повечето май пишете, че не сте крещели от болка, ами те охкали или виели.

# 53
  • Бургас
A изобщо звук не издавах дори и в най-болезнените моменти.
Крещенето, охкането и виенето за мен в такъв момент са само загуба на излишна енергия. По-добре да се влага енергия в напъване и раждане, а не във викане  Peace

# 54
Много силни менструални болки

# 55
Болките при раждане  за мен бяха като болки при МЦ, но в началото се търпи, с напредването на процеса обаче стават все по-силни и трудно търпими, но мен много повече ме болеше проверката за разкритие бешеее.......  УЖАСНО много гадно, но се преживява няма начин, после при напъните вече няма болка, но чувството е като все едно много ти се ходи по голяма нужда.  Важното е да не се изпада в паника и да ДИШАШ правилно само така помагаш на себе си и на бебето Peace Викове и крясъци не вършат работа. Абе голяма болка е но се преживява и забравя. Аз съм много страхлива по принцип , но щом аз родих без никакви упойки значи не  е  толкова страшно и се забравя в мига в който видиш и си гушнеш бебока Hug

# 56
Добре де, ами ако припаднеш, колабираш, да не дава Господ, разбира се!
Всички казват, че болката е направо ужас, даже някои я сравниха, като с рязане с нож, ама никоя не пише, че е припаднала! Доколкото знам от непоносима болка се припада!Но пък, повечето май пишете, че не сте крещели от болка, ами те охкали или виели.

Аз си удрях по стената с юмруци и си крещях и то доста bowuu, даже като мина всичко и после те оставят да лежиш два часа в родилна зала за наблюдение....и докато почистваха и подреждаха аз през цялото време се извинявах на екипа, че много съм крещяла и че по принцип не съм такъв човек Laughing. Аз също имам висок праг на болка по принцип, но по време на бременността хормонално това се променя, след като забременях спрях да се обезкосмявах с епилатор толкова бях станала чувствителна.
А за припадането, не съм припадала, но толкова бях изтощена от болката и ми беше зле, че преди да ме прехвърлят в родилна за самото раждане ми сложих за малко маска с кислород Peace.
А иначе си мисля, че ако наистина някой припадне най-вероятно ще направят секцио newsm78.

И като чета темата тук си направих една равносметка, че тези които сме с непоносимите болки сме родили много бързо за първо раждане (аз за два часа от постъпването ми), в смисъл ако разкритието става нормално по около 1см за час може би болките са поносими или пък са силни съвсем накрая.

# 57
A изобщо звук не издавах дори и в най-болезнените моменти.
Крещенето, охкането и виенето за мен в такъв момент са само загуба на излишна енергия. По-добре да се влага енергия в напъване и раждане, а не във викане  Peace

Да.

А за колабирането - не ми се струва често срещано
Това с рязането с нож ми е малко странно, кого са рязали на живо с нож, че знае какво е Simple Smile

# 58
  • София
Приличаха малко на тези, когато ме приеха в болницата пред перитонит. Но и аз мисля, че са сходни с бъбречна криза.

# 59
 Shocked Мале ...разбихте ми представите за красотата от раждането ....

Общи условия

Активация на акаунт