Остров Тасос - 4

• 154 247
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
И аз се завърнах от Тасос, да споделя моите наблюдения. Мястото наистина е уникално и не знам как на някой може да не му харесва, но разни хора - разни идеали.

Ние бяхме резервирали Nikoleta Luxury Villa, а наще приятели бяха в MaryAn. И двете места ми харесаха. За Николета мога да кажа, че е много уютна вила, всеки детайл е изпипан, чистят стаите и сменят чаршафите всеки ден. Минусите са два - всичко е много компактно използвано и на моменти пространството в стаите и до басейна ми се струваше малко. Също така цената е малко височка, ние плащахме 70 евро на нощувка за най-обикновена стая. Но ако се свържете директно с вилата, а не през букинг, със сигурност ще са по-добри цените. MaryAn също ми хареса, чистичко, просторно, цените са много прилични.

За плажовете, единственото разочарование беше Салиара, както някой по-горе го беше описал, наистина като волове в гьол. Ние си направихме по няколко снимки и си тръгнахме, защото просто нямаше смисъл. То не може да стигнеш до водата от шезлонги. Иначе снимките излизат хубави.

Мястото, което най-много ме впечатли беше Giola, естественият басейн-лагуна. Много трудно е да се стигне до там обаче, има ходене около 30 минути, така че не е подходящо ако сте с малки деца. Ако сте двойка, търсеща приключения е перфектно. Скачахме от скалите, къпахме се в кристалната вода и беше наистина супер.

За плажовете мога да да споделя за Голдън бийч - когато пристигнахме имаше огромни вълни и много мръсотийки във водата. Последния ден решихме да му дадем още един шанс и направо не можах да позная мястото. Водата беше кристална и почти нямаше вълни.
Другият плаж, който много ми допадна беше Пачис. Кристално чиста вода, без нито една вълничка, просторен, спокоен, имаше си и къде да хапнеш и да ходиш до тоалетна и всичко.

Принципно по график трябваше да си тръгнем в четвъртък, но хич не ни се тръгваше и решихме да останем още един ден. Бяхме отишли до фабриката за зехтин в Панагия и видяхме, че там има хотелче. Решихме да питаме колко е нощувката и успяхме да спазарим стаята за 22 евро. Гледката от хотела беше уникална, селото наистина е много романтично красиво. Виждаха се каменните покриви на къщите и беше уникално. Стаята също не беше лоша, чиста, със климатик, хладилник и телевизор, което за тази цена е супер. Едниственото, което не ни хареса беше, че под наща стая беше главния път и сутрин шумът от колите беше доста напрягащ.

Това е като цяло, супер почивка, много съм доволна. Simple Smile

# 556
Ако някой го интересува как се казва хотела във фабриката - Хермес. Собственика обаче преценява хората на око и определя цените, така че, ако оставате там - пазарете се за цената. Поздрави Simple Smile

# 557
За Гьола и аз да кажа! Много сме впечатлени! Ама толкова красиво нещо като че ли никога не съм виждала! С колата стигнахме до началото на спускането по витата пътечка. Видяхме, че и надолу са слизали коли, но нашата е ниска и не искахме да рискуваме. Имаше може би 20-тина човека там, от които поне 15 бяха българи.  Crazy Нямахме проблем да ни снима един нашенец Laughing Скачахме там, плувахме, беше страхотно. Заслужава си на 100%. Нямахме проблеми с намирането му, намерихме в нета gps координатите в един форум и ги въведохме на нашия gps. Eдинственото по- трудничко беше излизането от Гьола, тъй като морето беше доста бурно и често някоя вълна ни връщаше отново в Гьола  Laughing А и си надрасках коляното в една скала, докато излизах. Но беше разкошно.

# 558
Здравейте пак и от мен Simple Smile. Страхотно интересни неща разказвате.

И ние се опитахме да стигнем до Гиола но незнам защо мъжът ми в последния момент се отказа и сега като чета е имал добър нюх защото бяхме с малко детенце.

Да ви кажа какво ми направи впечатление от фабриката за маслини. По принцип много ме издразниха и май месец и сега септември като поисках да разкажат нещо за процеса. Май месец отидохме в края на развеждането на една българска група и те като си тръгнаха аз помолих да ни разведе и нас за малко, няколко минутки но ми отказа. Мили са само когато си купувахме. Не сме опитали още зехтина но май месец купихме една тенекия и тя е със срок на годност 31.12.2013 а сега септември тенекиите които купихме за подарък имат срок на годност 01.06.2013. Логично би трявало да е обратното. Ще видим колко е хубав.
Не ме учуди като казвате че преценява хората на око.

Но иначе Панагия ми харесва и на мен много. Особено като е леко валяло въздуха там е уникален.

# 559
  • Пловдив
До гьолът ние стигнахме с колата,мъжете скочиха по веднъж и тръгнахме,беше пренаселено с румънци и сърби.Определено не става за деца, а и е страшен пек.

# 560
  • На земята, която е всъщност звезда.
Привечер е по- подходящо време за посещение. Няма много хора, можеш да поплуваш и снимаш на спокойствие. Катеренето сред старите маслинови дръвчета не е проблем. А морето придобива тъмносин цвят и ярко контрастира на зеления цвят на водата в лагуната. Simple Smile Явно е много популярно сред румънците, 2/3 от посетителите бяха такива.

# 561
  • София
И ние се завърнахме от любимия ми вече Тасос Heart Eyes.Много,много сме доволни и щастливи,че предприехме това пътуване...Благодарение на вас отидох доста подготвена и всичко беше ок.Единствената ми мъка е ,че си останах без зехтин /а ми хареса доста/ и магнити,просто бях оставила тези неща за неделя сутрин преди отпътуването,естествено ...боц,здраве да е ...
 На всички щастливци,които все още са там желая хубаво време Wink

# 562
blackisback , и мойте крака са целите надрани от тези скали. Като ветеран от войната съм, но наистина си заслужава Simple Smile

# 563
  • Варна
И ние се завърнахме от любимия ми вече Тасос Heart Eyes.Много,много сме доволни и щастливи,че предприехме това пътуване...

Наистина е така,и даже в повече и повечето вече гъз до гъз Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Не е ли време да се открият и други невероятни местенца освен Тасос,Аспровалта и Халкидики ,например: Александропулис,Дикела,Платамонас,Пантелеймонас,НеаПори,Скотинос,Плака,Лептокария,Олимпиаки,Коринос,Макригиалос,Метони и въобще на юг към ВОЛОС.
Oт София и до Сарти и до  Платамонас са точно 400 км. ,до Тасос 360,до Александропулис-450,само че до Платамонас и Александропулис гръцката част от пътя е само магистрала без или с една толтакса,а до Александропулис и българската!!!
За отбелязване е и друго-през едноседмичното ни размотаване там наоколо видяхме 2- 3 коли с бг номера.По същото време на Тасос,Аспровалта или Халкидики колите с бг номера със сигурност са били десетки хиляди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 564
И ние се завърнахме от любимия ми вече Тасос Heart Eyes.Много,много сме доволни и щастливи,че предприехме това пътуване...

Наистина е така,и даже в повече и повечето вече гъз до гъз Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Не е ли време да се открият и други невероятни местенца освен Тасос,Аспровалта и Халкидики ,например: Александропулис,Дикела,Платамонас,Пантелеймонас,НеаПори,Скотинос,Плака,Лептокария,Олимпиаки,Коринос,Макригиалос,Метони и въобще на юг към ВОЛОС.
Oт София и до Сарти и до  Платамонас са точно 400 км. ,до Тасос 360,до Александропулис-450,само че до Платамонас и Александропулис гръцката част от пътя е само магистрала без или с една толтакса,а до Александропулис и българската!!!
За отбелязване е и друго-през едноседмичното ни размотаване там наоколо видяхме 2- 3 коли с бг номера.По същото време на Тасос,Аспровалта или Халкидики колите с бг номера със сигурност са били десетки хиляди!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ох, хайде стига бе човек. Повтаряш едно и също и в двете теми. Никак не си оригинален. И все пак това е тема за Тасос, нали?

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 16:44 от Анонимен

# 565

Oт София и до Сарти и до  Платамонас са точно 400 км. ,до Тасос 360,до Александропулис-450,само че до Платамонас и Александропулис гръцката част от пътя е само магистрала без или с една толтакса,а до Александропулис и българската!!!

Много мразя някой да ми иска отчет и да ми дава акъл къде да ходя. Или пък да ми налага своя начин на почивка. Запази си местенцата за себе си и не се бъркай в купичките на другарчетата. За да сме в темата за остров Тасос, явно именно там искаме да почиваме.

# 566
Ние също се завърнахме от една невероятна почивка на Тасос. Благодарности на Смърфиетка за всички съвети. Един огромен + за Ники студиос : http://www.niki-thassos.gr/ . Много чисти, нови и добре поддържани студиа и апартаменти. Дружелюбни и отзивчиви собственици, като хотелчето е буквално на 50 м. от плажа, а в близост има супермаркети, главната улица е на 30 м. Обиколихме целия остров - впечетленията ни са страхотни - уникални плажчета и чиста вода и дружелюбни хора. Общо взето беше много приятно, като изключим първите три дни, когато бъкаше с българи навсякъде ( останахме крайно възмутени от поведението и държанието на сънародноците ни навсякъде, но това е друга тема). Таверната Капитана наистина е страхотна, посетихме и нея. Освен това искам да похваля още една тавера, която така и не разбрах името й - намира се от хотел Федра по продължение на крайбрежната улица посока рибарския кей - последната таверна - останахме много доволни от там. Друго място, което е перфектно за хапване набързо в Скала Панагия - говоря за сувлакита и гироси е Зорбас ( намира се точно до офиса на Hetz на главната улица).
Относно  ферибота и на отиване и на връщане ни таксуваха по 26 евро - автомобил и 2 възрастни, въпреки, че колата ни е с малки размери - ми казаха, че това не било от значение.
С две думи впечетленията ни са страхотни и изкарахме невероятна ваканция.

# 567
Старнно за колата. Нас ни питаха за модел, гледаха в таблица и ни взеха по- високата такса, но си знаехме, де.

# 568
Много ми хареса и на мен почивката , върнахме се преди 10дни , но още се пренасям мислено там Simple Smile Отседнахме в Скала Панагия, ходехме на плаж пред Александра бутик хотел, ситен пясък , без камъни в морето. Посетихме и Мраморния плаж , не бих повторила, защото е много пренаселен, но снимките , който направихме са страхотни. Пробвахме Капитана и Федра , вкусно беше навсякъде .  Оси обаче имаше много , да хапнеш отвън през деня беше направо невъзможно. Мен първия ден ме ухапа една , но за щастие в следващите дни ни се размина. Навръщане  изпуснахме отбивката за магистралата и минахме през центъра на Кавала Simple Smile 
За ферибота нас ни таксуваха 22евро за колата и двама възрастни, детето е още на 4 години и беше безплатно за него, казах само марката на колата ( фолксваген поло)

# 569
  • София
Имам нужда от малко помощ...
Къде мога да напиша отзив за хотел в http://www.booking.com/ ?

Общи условия

Активация на акаунт