Остров Тасос - 4

• 154 354
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Федра е в обратната посока на Капитана тоест от вашите вили тръгваш на ляво, минаваш къмпинга и продължаваш още да вървиш, това е ресторантът на хотел Федра, на самите дюни е.
Ние снощи ходихме в Капитана, собственикът ни позна от предните години и получихме уникален маринован гаврос като комплимент и няколко вида десерт, дори единият за вкъщи. Ами да си призная - беше много вкусно и големи порции. Вярно, че не дават безплатен хляб, но пък този, който си поръчаш е препечен, овкусен със зехтин и поднесен с пакетче масло, хмммм.

Жгмъц - страхотно преживяване сте имали! Страхотни снимки и настроение! Да сте живи и здрави и другата година отново по моретата!

# 541
Здравейте, решихме и ние с половинката да отидем до Тасос този септември и започнахме да търсим студия за двама. Изчетох цялата тема и се ориентирах горе долу. За момента съм направила няколко запитвания, но ми отговориха само от Golden Sunrise. Предлагат ми мезонет за 50 евро на вечер. На нас ни е необходимо студио за двама,без деца сме и съм писала и на Ники, Авра, Горгона и Амрилиа. Можете ли да ме насочите къде другаде мога да направя запитване и каква цена е нормално да търсим за периода 21-27 септември, за 6 нощувки. В Booking.com видях hotel Green sea studios, но тук няма отзиви за него. Има ли някой информация как е там? За първи път ще ходим до Тасос и се надяваме да прекараме хубава ваканция, независимо, че късно започнахме с организацията.   Grinning

# 542
Здравейте, искам да попитам има ли в Керамоти големи супермаркети, къде горе-долу се намират и най-важното дали работят в неделя? Четох някъде в темата, че има Лидл и Алди, в близост до ферибота, но на идване не видях нищо / може би защото бяхме на косъм да го изтървем и голямо препускане падна  Simple Smile/
Бихме искали да си напазарим някои неща, но мисля че няма да имаме много време да ги търсим, ако някой знае къде са, ще съм много благодарна да сподели!

# 543
Федра е в обратната посока на Капитана тоест от вашите вили тръгваш на ляво, минаваш къмпинга и продължаваш още да вървиш, това е ресторантът на хотел Федра, на самите дюни е.
Ние снощи ходихме в Капитана, собственикът ни позна от предните години и получихме уникален маринован гаврос като комплимент и няколко вида десерт, дори единият за вкъщи. Ами да си призная - беше много вкусно и големи порции. Вярно, че не дават безплатен хляб, но пък този, който си поръчаш е препечен, овкусен със зехтин и поднесен с пакетче масло, хмммм.

Жгмъц - страхотно преживяване сте имали! Страхотни снимки и настроение! Да сте живи и здрави и другата година отново по моретата!
Смърфиетка благодаря ти много!Още довечера се отправяме във Федра.Ако някой е там от вас да свирка PeaceЩе бъда с бял панталон...

# 544
  • София
Здравейте, искам да попитам има ли в Керамоти големи супермаркети, къде горе-долу се намират и най-важното дали работят в неделя? Четох някъде в темата, че има Лидл и Алди, в близост до ферибота, но на идване не видях нищо / може би защото бяхме на косъм да го изтървем и голямо препускане падна  Simple Smile/
Бихме искали да си напазарим някои неща, но мисля че няма да имаме много време да ги търсим, ако някой знае къде са, ще съм много благодарна да сподели!

В Керамоти няма Лидл и Алди, има друг, техен, нещо с А....беше, под хотел Голдън сандс, втората успоредна на плажната. Доста по-евтини неща намерихме там. За мен Лидъл е празен, или продават неща, които не познавам..... На излизане от Керамоти, посока Ксанти, 1то село има Лидл.

# 545
А къде е капитана?

http://www.captains-fishtavern.gr/ това ли е ?

Последна редакция: чт, 06 сеп 2012, 18:46 от evelinster

# 546
  • Варна
[/quote

Как да го изтървете-той като замине единия застава друг.
Хиперите не са в селото а на пътя,току до ферито.

# 547

Това е, има и gps координати на сайта. Даже смърфиетка беше там   Wink

# 548
Аз съм всяка вечер там! Ама съм сигурна, че и в другите таверни по крайбрежната алея е много вкусно! Но там си ни познават и затова я предпочитаме.

Ако има някой в Скала Рахони - таверна Горгона е мястото! Трябва да призная, че ми беше по-вкусно там:)))
На Скала Пахис - таверната на плажа, в самия му край. Много е вкусно там, името й започваше с Пефко-нещо си, така и не успях да го разчета:)))

# 549
Ако има някой в Кинира идните десетина дни, можем да се видим и да поиграем зарове и монополи. Пишете на лични, ако имате желание.  Sunglasses

# 550
Здравейте, решихме и ние с половинката да отидем до Тасос този септември и започнахме да търсим студия за двама. Изчетох цялата тема и се ориентирах горе долу. За момента съм направила няколко запитвания, но ми отговориха само от Golden Sunrise. Предлагат ми мезонет за 50 евро на вечер. На нас ни е необходимо студио за двама,без деца сме и съм писала и на Ники, Авра, Горгона и Амрилиа. Можете ли да ме насочите къде другаде мога да направя запитване и каква цена е нормално да търсим за периода 21-27 септември, за 6 нощувки. В Booking.com видях hotel Green sea studios, но тук няма отзиви за него. Има ли някой информация как е там? За първи път ще ходим до Тасос и се надяваме да прекараме хубава ваканция, независимо, че късно започнахме с организацията.   Grinning

Здравейте любители на Тасос Simple Smile И аз съм една от вас и бях решила като се върмен да споделя и моите впечатления но видях че Ина пита та да съчетая 2 в 1 Simple Smile

Току що се прибрахме от Тасос. За пореден път се убеждавам че в неделя не е добър ден за връщане особено след дълги почивни дни. Пътя не е толков тежак колкото че имаше огромни колони и сме се движели с по 50 км/ч на някои места. Дълъг път, но сме много доволни, за втори път ходим на Тасос и мисля че следващата година живот и здраве отново ще се запътим натам.

Много препоръчвам студията  Мариа 2
http://www.go-thassos.gr/thassos-online-directory/maria-studios-2.html  (има и само Мариа студиос които не познавам , те са различни).
Страхотно мили хора. Това което получихме най-много там е внимание - когато пристигнахме, Мария ни посрещна със сок и сладко от орехи (което май е типично за там) ( ако се справя със снимката ще имате виртуална почерпка от мен).
Днес ни изпрати с подарък - един литър узо което ми каза че тя е правила, и беше купила голяма консерва сладко от орехи и един буркан тасоски мед. Дори бяхме резервирали с едни приятели на които детенцето им се разболя и не успяха да дойдат и изпрати същото и за тях Simple Smile. Когато й казахме юе няма да могат да дойдат не се разсърди, каза да им предадем бързо да оздравява малката. Не знам дали на всички прави този подарък, но се беше оръсила поне с по десетина евро за всеки.

Иначе супер чисто – не съм имала и за миг притеснения за малкия и съм го пускала босичък дори и в банята (той пък не знам защо си я беше харесал). Мария чистеше на всеки 2 дни и сменяше кърпи и чаршафи. Градината е прекрасна с люлки и масички и със барбекю и отворена лятна кухня където си готвехме от време на време. Дори и едно конче пасеше там и малкия много му се радваше. Намира се точно срещу хотел Корина, на около 400 метра от плажа в близост до Капитана Simple Smile. Нашата стая гледаше към планината, неописуема е гледката.

Неудобното е че няма интернет, телевизиата не става почти за нищо, но май навсякъде в Гърция е така и се намира в Скала Потамия и плажа в тази му част е каменист и тесен и сме ходили с колата на плаж до къмпинга на Златния плаж ( на около километър и малко). Но пък вечер за разходките е много близко до заведенията.
Мария не говори английски а мен гръцкия ме мъчи много, но въпреки това е идвала и сме се опитвали да си говорим Simple Smile. Резервацията я направихме чрез дъщеря й, която ми каза за каквото и да е че майка й ще й се обажда по ГСМ-а и тя ще превежда Simple Smile, да не се притесняваме ако имаме нужда. Въобще много бяха мили и аз се чувствах много добре и спокойна там.
Цените които ни дадоха за тази първа седмица на септември за двете стаи които резервирахме бяха по 20 евро на вечер за двойна стая и 25 евро за тройна.

Иначе за ресторантите – пробвахме този на хотел Енвалион, Федра и Капитана. От първия съм очарована, малкия също беше запленен, не знам точно от какво но не спря да се радва  и усмихва докато бяхме там. След това слагам Федрата, май ми беше по-вкусно там отколкото в Капитана, но пък оценката ми е относителна защото сме яли различни неща и в трите и може би просто в Капитана не сме улучили на правилните ястия. Но и там не беше лошо Simple Smile.
Малко осите ме издразнеха защото сутрин и на обяд е невъзможно да хапваш навън. Кафето като че ли не помагаше толкова много и сме си хапвали в стаята, но пък вечерите наваксвахме Simple Smile.

Открихме страхотна фурна-баничарница в скала потамиа – на централния път който отива от Скала Потамия към Потамия от ляво при банкомата на Емпорики банк. Сутрин там има много коли, има малко паркингче пред пекарната. Невероятни пугаци с крем и със сирене правеха, аз съм голям фен на техните банички и тези са най-хубавите, гарантирам. Имаха и страхотни кремчета. Отбивахме се там сутрин и понякога следобяд за подслаждане Simple Smile
Виждам че сте писали от почивката, но не съм имала интернет иначе можеше да се издирим по ресторантите за да се запознаем Simple Smile.

Четях доста от темата преди да отидем. Благодаря за информацията, от тук взех доса полезни неща. Друго си е някой с опит да ти подаде ръка Simple Smile
Ще продължавам да ви чета защото ме разтоварвате и ми създавате морско настроение.

# 551
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, само да ви светна, че тези бугачи със сирене и крем ванилия можете да намерите в София в една гръцка закусвалня-ресторант до пл. Журналист /точно до 100 грама сладки на бул. "Христо Смирненски"/. 

# 552
И пак аз...

Върнах се да прочета проспуснатото и няма как да не отбележа:
Смърфиетка, страхотна информация, и за вятъра и за вълните , водорасли... въобще човек може веднага да се ориентира накъде да хване.

Евенлиснстер - ако сте още там заведи задължително приятелката ти в ресторанта на Енвалион Хотел. Много, много ми хареса там:-). и Браво за избора на хотел, след около 17 години дребчо като стане на 18 ще можем и ние да го посетим този хотел но и на мен много ми хареса отвън Simple Smile.

жгмъц благородно ви завиждам за улова и за емоциите с тази лодка и спането на палатка до вълните. Аз сигурно няма да имам куража но винаги съм искала да го направя.

.... забравих кой беше писал за Салиара, за побелелите от прах коли и за "воловете в локва" Simple Smile Много се смях, но съм напълно съгласна с всичко което казваш. Бяхме на Салиара и ние, беше в сряда и не очаквах толкова много хора (към 10:30) вече не можеше да се намери свободен шезлонг, но пък съм доволна - трябва да се види, красиво е, но пък не знам дали ще се навия на тези прашни 5 километра отново Simple Smile.

Момичета, само да ви светна, че тези бугачи със сирене и крем ванилия можете да намерите в София в една гръцка закусвалня-ресторант до пл. Журналист /точно до 100 грама сладки на бул. "Христо Смирненски"/. 
  bouquet Огромно благодаря

# 553
Eто ме и мен Simple Smile

Върнахме се от Тасос вчера следобяд. Като цяло съм доволна, бяхме на студио в Лименария, но обиколихме целия остров. Най- много ни хареса( както винаги) Панагия и Теологос. Уви, второто си е загубило част от чара с комерсиализацията. Ходихме до Голдън Бийч, Алики и Парадайз бийч с намерение да направим един плаж там, но уви- много се разочаровахме- имаше страшно много хора. Тук е може би мястото да спомена, че ние търсим плажчета, на които да има малко хора и да е тихо. Първият ден отидохме на плажа до студиото, защото беше късно вече и нямахме сили да обикаляме. Плажът там беше окей като цяло, въпреки че ми се стори леко мътна водата. Вторият ден( голямата грешка ) беше плажът, който се намира преди табелката за Лименария. Въпреки че бяхме с аква обувки, настъпих морски таралеж. Сигурно щях да внимавам повече, ако знаех как изглеждат. И това си е моя грешка, де.

Трънчетата се набиха отстрани на малкото пръстче( явно съм стъпила на криво). Едното от тях можех да го извадя, но не знаех, че са много чупливи. И останаха в крака ми. Добре, че имахме интернет и почетохме. Оказа се, че не било толкова страшно и с помощта на игла и спирт, с много мъка приятеля ми ги извади. Догодина едно, че повече ще внимавам и второ, ще си купя по- скъпи и качествени аква обувки. Тези бяха от Метро и вече им се изрониха отдолу гумите.

Иначе традиционното- гостоприемни заведения, комплименти под формата на десерт. Но всичко това сте го изписали вече.

# 554
Ето ни отново тук, само че оставили вече зад гърба си поредната страхотна ваканция на остров Тасос. Върнахме се в събота, като на ферито имаше мноооого  коли, но после по пътя беше спокойно.
Това беше нашата пета поредна ваканция на този остров и смело мога да заявя, че това е нашето място. Има някаква енергия на това място, примесена с невероятно спокойствие, благодарение на които успяваме да заредим батериите. Тази зеленина в комбинация с пясъчни плажове и чисто изумрудено море - напомнят ми за прекрасните плажове, на които израснах по моя роден край в БГ и които вече отдавна са унищожени от човешката алчност...
За първи път обаче почиваме толкова късно, все досега сме били най-късно към средата на август и намирам разлика, която искам да споделя с вас. Към края на август и началото на септември не е толкова горещо, което не е някакво голямо откритие де, но вече излиза вятър... Сутрин и вечер е хладно, а през деня е топло, но и ветровито. Тази година ставаше за плаж, но мисля, че времето е въпрос на късмет през септември. Някак си се усещаше във въздуха наближаващата есен - по цвета на морето, падащите листа, пуловерчето вечер и това мен лично леко ме натъжаваше. Израснала към на морето и за мен то е много тъжно и меланхолично през зимата. От друга страна имаше по-малко хора и беше по-спокойно. Не визирам времето на 4-те почивни дни в БГ, когато островът се напълни със сънародници.
Тази година разделихме времето на две – за първата част се настанихме в Лименас и идеята ни беше да пообиколим плажовете от западната страна на острова. Избрахме ето тези апартаменти и мога да ви ги препоръчам, ако търсите място в този град. Поддържан и чист басейн, отделна спалня, голяма баня, пълно кухненско обзавеждане и оборудване и бърз безжичен интернет, любезни и мили домакини, говорещи английски. Близо е до центъра, а вечер е много романтично край басейна. http://www.maryan.gr/en/index.html
За няколкото дена обиколихме повечето плажове от западната страна на Лименас – Нистери бийч, Гликада бийч, Скара Пахис, Скала Рахони, Скала Принос.  И на всичките пясъкът е фин, примесен с малко и малки камъчета, чисто море, плавно влизане, без камъни, таралежи и водорасли. Водата беше гладка като тепсия, но пък не особено топла.
За заведения от първата част на ваканцията мога да препоръчам в Лименас таверна Митос и Thrassian doukies, и двете се намират на крайбрежната улица в двата й края, а на централната пешеходна улица е Масабука, за тези които искат сувлаки и т.н. месца на скара. В Скала Пахис – двете таверни, на самия плаж и на паркинга, са много хубави, така че и двете са супер избор. В Скала Рахони – таверна Горгона и Сакис, като първата е няколко идеи по-добра.  След Скала Рахони в маслиновите гори е скрит хотел Стела – там и плажът и таверната са един път, а вече е хотелът, на който тази година са направили ремонт на последния етаж.
Основната разлика между източното и западното крайбрежие по това време беше вятърът – доста по-малко на запад, по-топло вечер, водата беше спокойна, но по-хладна, докато на изток имаше вълнение през цялото време, водата беше топла, без водорасли или медузи, но вечер ставаше студено.
И да не забравя за осите или жилещите твари... По това време са в пъти повече от август. Все съм казвала, че има оси, но не са много, но си връщам думите назад. Особено от източната страна бяха голяма напаст. Изобщо не може да се хапне нещо на плажа през деня. Казаха ни метод, които изпитахме и работи безотказно – запалете смляно кафе, то започва да пуши много и силният аромат ги гони. Вечер навсякъде имаше такива запалени неща.
С изключение на Скала Принос, селцата на запад, които споменах са малки и няма какво да прави човек вечер, нито пък кой знае къде да се разхожда, но са спокойни и тихи. В Лименас е доста по-забавно и има голям увеселителен кът за децата.

Стана много дълго, за източното крайбрежие ще продължа след няколко дни. 

Общи условия

Активация на акаунт