Остров Тасос - 4

• 154 365
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Привет и от мен на Тасос.НИе сме от неделя в Мелтеми вила.Супер съм доволна.Вилата е обзаведена перфектно.Просто няма за какво да си помислиш което да го няма в нея.Все едно си вкъщи.Нищо не се налага да носиш.Вече две вечери си правим барбекю.Днес мислим да поръчаме риба он Никос,която да ни донесат до вилата и довечера да хапнем рибоци.Сутринта май мина бусчето което предлага риба,но то толкова бързо профуча,че неможах да го спра.НО имаме номера на Никос!
Въпроса ми е къде е тая Федра и Капитана,че утре мислим една таверничка да направим?Също има ли нещо като бар или дискотека наоколо?ЗА разходка къде се ходи?НИе ходихме в посока след къмпинга,но честно казано няма ни кръчми ни нищо натам.Този Александра бутик е на 50-тина метра от нас и наистина изглежда добре хотела.Изненадата е,че на плажа пред Мелтеми си има и чадъри и шезлонги.Нещо което ми бяха казали,че няма.Явно нововъведение.На плажа има съвсем малко оси,но във вилата ни като седнем отвън става лудница.Много са неприятни тия гадини.Още нямаме ужилен,но се очаква скоро Rolling EyesХайде ако минавате край Мелтеми,отбивайте се за по едно кафе,да заформим местна бг-мамма Grinning

# 526
  • София
...Нещо много важно - трябва да си над 18 за да си гост на хотела.

Това означава ли, че там няма никакви семейства с деца под 18?

# 527

Петзвездния хотел е с политика - без деца. Има доста такива хотели - за двойки за релакс. И на Касандра се сещам за Даная.

# 528

Да - няма никакви деца.

# 529
  • София
Здравейте, досега не съм писала в темата, плановете ни бяха да плаваме до друг остров, но в последния момент решихме да потеглим към Тасос, заради лошата прогноза за времето на Лимнос.
Ето и разказ в снимки на морското ни пътешествие от Уранополи, Атон до Потос Тасос:
Началото

Изгрев - Атон

Тези постройки в далечината са манастири.
Там някъде трябва да има и български манастир, но нямам идея къде точно се намира.

Тасос в далечината.

Самотното плажче, на което разпънахме палатката.

Потос

Улова, който ни опекоха в таверната без никакъв проблем, толкова мили и отзивчиви хора!
Всъщност всяка вечер ни готвеха рибата, която сме уловили. Разбира се повечето им я подарихме, защото нямаше как да я съхраняваме. А собствениците на заведението бяха супер готини. И кръчмата беше най-вървежната в града. Препоръчвам ви ако някога отидете до Потос, Тасос задължително да похапне в таверна Ирене!

Идилията ни беше развалена на третата нощ! Морето се разбушува и за 5 -10 минути палатката я нямаше. Настанихме се на надуваемия дюшек, а багажа в гумената лодка.
Цяла нощ трябваше да я пазим да не я отнесе морето, както и нас с дюшека.  
Бяхме се изнесли максимално назад до скалите, които са отвесни т.е. няма изход по суша...
И вълните прииждаха все по близо... За щастие не ни достигнаха.
Сутринта ни прибраха на голямата лодка, намерихме хотел и спахме на сушата оставащите дни.
Сега ми е смешно, но тогава си беше доста страшно.

Прехраната Simple Smile

А това е мидата Лили Иванова, предполагам, че са на еднаква възраст.  Laughing

Първата ми самостоятелно уловена риба!

# 530
  • София

Ето и разказ в снимки на морското ни пътешествие от Уранополи, Атон до Потос Тасос:

Страхотно настроение се носи от снимките  Hug И сте били много смели   bouquet

# 531
  • софия
Искам да попитам нещо, въпреки, че съм го чела в предни теми, но не откривам. Ние ще пътуваме София- Банско- Гоце Делчев- Илинден- Екзохи- Драма- Кавала-помня, че там се обясняваше около Кавала кой път да се хване? Имаше нещо особено, но не го намирам .... Rolling Eyes

# 532
  • София
Искам да попитам нещо, въпреки, че съм го чела в предни теми, но не откривам. Ние ще пътуваме София- Банско- Гоце Делчев- Илинден- Екзохи- Драма- Кавала-помня, че там се обясняваше около Кавала кой път да се хване? Имаше нещо особено, но не го намирам .... Rolling Eyes

Виж тук http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31MzU1b … mi&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6  дали ти върши работа. Аз много харесвам сайта.

# 533

На Кавала се хваща магистралата наляво към Ксанти и се кара около 20-25 км. После има табела за Керамоти. Слиза се от магистралата и се минава през две селца . Още 15-тина км и сте на Керамоти

Хубаво и слънчево лято  Peace

# 534
Здравейте, досега не съм писала в темата, плановете ни бяха да плаваме до друг остров, но в последния момент решихме да потеглим към Тасос, заради лошата прогноза за времето на Лимнос.

Страхотно преживяване  Hug

# 535
Тръгвайки от София към Керамоти, накъде се хваща пътят, за да стигнем до Илинден/Гоце Делчев? Към Перник ли?
Извинявам се за лаишкия въпрос.

# 536
Тръгвайки от София към Керамоти, накъде се хваща пътят, за да стигнем до Илинден/Гоце Делчев? Към Перник ли?
Да, хващате пътя за Перник - или Магистрала Люлин или през Владая, от там продължавате посока Кулата, подминавате Благоевград и на Симитли се отклонявате за Банско/Гоце Делчев - Минавате през Банко, Добринище, после през Гоце Делчев и стигате до пункт Илинден. От там влизате в Гърция, през Като Неврокопи и за Драма- влиза се в града Драма и следвате табелите за Кавала. Преди Кавала се качвате на магистралата за Ксанти и след около 15 км. се слиза от магостралата за Керамоти.

# 537
Да, хващате пътя за Перник - или Магистрала Люлин или през Владая, от там продължавате посока Кулата, подминавате Благоевград и на Симитли се отклонявате за Банско/Гоце Делчев - Минавате през Банко, Добринище, после през Гоце Делчев и стигате до пункт Илинден. От там влизате в Гърция, през Като Неврокопи и за Драма- влиза се в града Драма и следвате табелите за Кавала. Преди Кавала се качвате на магистралата за Ксанти и след около 15 км. се слиза от магостралата за Керамоти.
Благодаря за подробния маршрут!   bouquet

# 538
  • София

Страхотно настроение се носи от снимките  Hug И сте били много смели   bouquet

Беше вълнуващо, да!  Wink
Сега ще си спомняме хубавите моменти до следващото лято...

# 539
Моля,някой знае ли къде се намира таверна Федра.Днес обиколих доста ,видях къде е Капитана,но Федра не Sad

Общи условия

Активация на акаунт