Остров Тасос - 4

• 154 368
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, ние утре пътуваме. На Лименария ще сме, но ще обикаляме острова. Ще ви пиша от там  Peace

# 511
Bliss хотелче е - александра бутик хотел

Аааа така кажи. Ние бяхме пролетта в едни студия зад него. Дай повече инфо - стая или вила, храна и т. н. Обмислям го за догодина. Близнака му мисля бвше 4 звезди и беше в Потос - нещо не ме привлича.

# 512
  • в обкръжаващия ме хаос
Bliss, да не сте били във Алмира - Вили? Те се падат малко в страни зад този хотел /поне доколкото се ориентирам в гугъл/. Ние от четвъртък сме там. Дано да ловим интернета на Александра бутик, че в сайта на нашите вили не пише да има нет.
Как е водата, става ли за къпане?
Хубаво време и приятна почивка на всички, които вече са там  Hug

# 513
Ехе, малко по малко ще се съберем на острова!  Laughing

Evelinstar - радвам се, че вие е харесало на Федра, това е другият ми фаворит, но опитайте и Капитана, така че имаш база за сравнение. Качете се в селото горе, поне до миналата година правеха страхотно чеверме с 4 вида месо в заведенията на площада. Надявам се и хотелът да ви хареса, само той и Илио Маре са с 5 звезди на острова.

Тук сутрин и вечер има много неприятен вятър, благодарение на който съм с възпалено ухо...Иначе като утихне става страхотна жега. Водата за мен е хладна, но като напече на обяд е супер разхлаждаща. Но азси падам по врялата вода, така че не съм критерии.
Вечер задължително с връхна дреха. Дори сега като пиша на терасата, пак духа и ми е студено, но знам че след час ще е супер.

От плажовете на западната страна, най-много ни хареса Скала Пахис. Таверната, която е в края на плажа е супер, тази на паркинга също не е за пропускане - и на двете е много вкусно, големи порции, а на тази на паркинга ни дадоха и два вида десерт... Heart Eyes

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 08:36 от Смърфиетка

# 514
  • София
Момичета, а малко информация и мнения за Rachoni Bay някой може ли да ми даде?

# 515
За самия хотел нищо не мога да кажа, но е на самия плаж, което е супер. Там плажът е пясъчен, примесен с малки камъчета, но не много. Дъното е равно и плитко в началото, няма камъни. Има големи дървета, кото хвърлят естествена сянка. До него има още един хотел Mediterranean и двата сега имат много англичани.

# 516
  • София
Смърфиетка  Hug
И само да попитам- той в селце ли е или е извън такова. Ние търсим хотел в селце, да можем да се разхождаме вечер.

# 517
Скала Рахони се води селце, ама е доста мъничко и няма кой къде да се разхождате. Малко по на юг е Скала Прину, по-голямо село, където има къде да се разхождате или да отивате вечер в Лименас, градът където спират фериботите от Керамоти - това се градче с магазини, таверни, увесилителен парк за деца и т.н.

# 518
  • в обкръжаващия ме хаос
Аз забравих да благодаря на evelinster, че сподели паролата за нета на хотела Александра бутик.
Смърфиетка и на теб   bouquet за информацията. Това с вятъра е много неприятно, дано да спре съвсем, макар че като гледам прогнозите за следващите дни си дава да подухва.
И едно въпросче - плажът на хотел Макриамос може ли да се посещава от външни лица макар и срещу заплащане и заслужава ли си?

# 519
  • Варна
Смърфиетка  Hug
И само да попитам- той в селце ли е или е извън такова. Ние търсим хотел в селце, да можем да се разхождаме вечер.

Щом търсите по голямо село отседнете в Лименас или Скала Потамя.

# 520
През деня спира да духа, но сутрин и вечер си е хладно.
Днес вече сме на Голдън бийч - водата е по-топла, но пък има големи вълни.
От тази страна има и повече оси и пчели.
Това е засега репортажът от мястото на събитието.  Party

# 521
И едно въпросче - плажът на хотел Макриамос може ли да се посещава от външни лица макар и срещу заплащане и заслужава ли си?

привет, сега се завърнахме от 9 дни на Тасос и с чиста съвест си казвам, че сърцето ми остана на Макриамос Simple Smile за външни хора се плаща по 3 евро на човек  - или по-скоро на шезлонг (децата например не ги брояха), и 7 евро за чадър - и си заслужава всяко центче.

водата през цялото време беше кристално чиста, дори и при наличието на вълни от вятъра последните дни, имаше доста незаети чадъри и съответно пространство за дишане, ресторантът също заслужава похвали, гледката е разкошна - изобщо личи си поддръжката навсякъде и са постигнали ефекта да е облагородено, без да се нарушава красотата наоколо

иначе бяхме отседнали в Chrisi Amoudia и няколко пъти бяхме и там на плаж - също ми хареса, разбира се, но не бих казала, че е нещо особено.. за Chrisi Akti - най-южната част, по-добре нищо да не казвам, не бих го нарекла точно плаж

няколко думи и за *скрития* мраморен плаж Saliara - трябваше да се сетим какво ще заварим долу при тази индийска нишка от коли, която се точи заедно в облаците прах с 5 км/ч.... лошото е, че тръгнеш ли, трудно можеш да се обърнеш и да зарежеш това мъчение - както и да е, на финала се оказахме пред едни 30-40 кв метра пясък, абсолютно плътно покрити с чадъри и шезлонги - буквално залепени един до друг, и върху цялото това пространство нещо като 500 човека от 200 побелели коли, спрели една върху друга - в иначе красивата вода отпред на плиткото се плацикат някои от *щастливците*, проявили съобразителност да дойдат в 7 сутринта, някакси общото впечатление беше, че все едно волове се киснат в локва

може би в предишни години мястото е било чудесно, но аз лично на всеки, който чувствам близък, ще препоръчам да си спести упражнението с пътя, цялата мръсотия и прах за вдишване Simple Smile

като цяло сме супер доволни от прекарването в Тасос - може би отидохме с правилна нагласа, и получихме абсолютно всичко, което очаквахме - селска почивка в хубавия смисъл на думата, адското спокойствие и безвремие, хубавата храна, прекрасна морска вода и гледки, автентични селца (Панагия ме очарова много), и със сигурност ще се върнем пак

# 522
Питаха ме на лични за александра бутик хотел - ще го напиша тук за да остане за гугъл. Хотела си отговаря на 5-те звезди - стаята ни е доста голяма, банята е поне 12 м2.  Чаршафите и кърпите се сменят всеки ден.Всичко блести от чистота - алеите, ресторанта, басейните. Хотела е пълен, но е доста спокойно. Има 2 басейна, които обикновено са празни, хората ходят на плажа който е на 30-ина метра от хотела.Чадърите имат  табелки, че са само за гости и са доста на брой. На самия чадър има звънец с който се вика сервитьор от хотела.Цените на напитките са прилични към леко високи - фрапето е 3.50 евро (май) От персонала са супер любезни, всички говорят перфектен английски. Закуската е доста богата и продължава до 12. Само омлетите бяха 5 вида сутринта.Останалите гости са главно германци малко англичани и съвсем малко руснаци - около 40-50 годишни.

Нещо много важно - трябва да си над 18 за да си гост на хотела.

# 523
Да споделя и аз едно прекрасно място-Sauth beach ,малко след Потос,за тези от вас които са избрали южната част на острова.Трудно се открива, веднага след хотел Royal Paradisе.Вълшебно е.Няма вълни,пясъчен плаж и кристално чиста вода.

# 524
  • Пловдив
Някой с отзиви за Астрис,плажът ок ли е?

Общи условия

Активация на акаунт