Раждане вкъщи 19

• 40 743
  • 798
  •   1
Отговори
# 420
Брей, някак започват да поомекват диалозите в темата, дори Мамасита се оказа почти натуралист по душа. Simple Smile

Не почти и не само по душа, а и по тяло, поведение и начин на живот, физически и духовен. Много по-радикална съм, отколкото си мислиш. Така че имам невероятната способност да отсявам обществени наслагвания, да не се страхувам да опитам нестандартното- много нестандартни неща съм пробвала, с интересен ефект.

Обаче остава един несъкратим остатък, една реалност, която те хапе по задника, независимо от убежденията и философията. Понякога захващаш нещо заради философия и се налага много различна практика, защото картата трябва да отговаря на територията, а не обратното.

Раждането  е една от областите, където практиката трябва винаги да стои пред философията, колкото и чаровна да е философията, колкото и приятни резултати да дава понякога- просто защото тези прекрасни резултати не са съвсем гарантирани и са малко "на късмет".

Как да не се хвалим, че "можем да носим", след като е фундаментална гордост за жената да усети болката, с която се става майка? Или поне някои хора така мислят. Всъщност досега съм удряна много малко пъти така, че да ме заболи като при контракция- за щастие.

Изобщо, раждането не е момент за илюзии, нито за идеали за протичане, отношение...то има моменти, в които ми идваше да отхапя лицето на нахалната акушерка, която имаше наглостта да ме нарече "миличка" и да се опита да ме погали. Все едно ми беше дали ще  ми се усмихне или ще ми удари шамар. Въпрос на перспектива.

# 421
новини от острова:

"Ако ражданията вкъщи се увеличат с 3%, то това ще спести на британската здравна система милиони паундове, съобщиха по bTV. ..."

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1341197

http://btvnews.bg/video/news/razhdaneto-u-doma.html

# 422
Брех да се ненадява човек Laughing Нали било твърде скъпо домашното раждане и нямало кой да покрива разходите за тия капризи? Пък сега-спестявало пари...  newsm78

п.п. На всичкото отгоре било "по-сигурно", т.е безопасно от болничното в някои случаи.

И после не се променяло обществото...Такива статии и предавания бяха тотално невъзможни само преди 2-3 години. Тогава се спореше дали можело да оставят пъпната връв да пулсира малко повече и дали изобщо било възможно недирижираното раждане.

# 423
Персимон, линк не мога да дам, защото няма изнесена официална информация в медиите никъде, но майката и бебето са във Варна, където е установено, че не е имало кръвоизлив по никое време по време или след раждането в мозъка на бебето - измислица на търговищките лекари, които толкова могат да четат томографски снимки.
В  момента се опитват да установят причината за посиняването, правят изследвания и бебе и мама са заедно! Без кавги, без дуднене и заплахи.

# 424
  • Под кленовите дървета
Линк към изследване в дир.бг
http://life.dir.bg/news.php?id=11005540

# 425
Персимон, линк не мога да дам, защото няма изнесена официална информация в медиите никъде, но майката и бебето са във Варна, където е установено, че не е имало кръвоизлив по никое време по време или след раждането в мозъка на бебето - измислица на търговищките лекари, които толкова могат да четат томографски снимки.
В  момента се опитват да установят причината за посиняването, правят изследвания и бебе и мама са заедно! Без кавги, без дуднене и заплахи.

А, значи си измислят диагнози за да подкрепят изкуствената "сензация", която създадоха. В коя да е цивилизована страна, щяха да са изхвърлени от работа мигновено за цялата тая работа от началото до края, но тук няма такива изгледи. Много се радвам, че има и свестни лекари, като тези за които споменаваш във Варна. Peace

# 426

Хех, щом у нас 30% са за домашното раждане, това, значи че това е над 7 пъти повече от по света. Но по света домашното раждане е регламентирано и уредено, а у нас не. Инетресно. А колко трябва да стане процента за да се уреди? 50? 50+1? 100? Има ли някой право да гласува за МОЕТО право да  използвам човешките си права? А аз дали имам право да гласувам за забраната на нечие чуждо човешко право?

# 427
  • Boston, MA
Брех да се ненадява човек Laughing Нали било твърде скъпо домашното раждане и нямало кой да покрива разходите за тия капризи? Пък сега-спестявало пари...  newsm78

п.п. На всичкото отгоре било "по-сигурно", т.е безопасно от болничното в някои случаи.

...

В краткосрочен план може и да е по-евтино. За британската система, не за българската. Но като трябва да се гледат бебетата с мозъчни увреждания, плод на домашните раждания, става по-скъпо дългосрочно.

По-безопасно домашното раждане не е на никоя планета, престанете с псевдонауката. Последното Birthplace Study също го доказа.

# 428
# 429

...

В краткосрочен план може и да е по-евтино. За британската система, не за българската. Но като трябва да се гледат бебетата с мозъчни увреждания, плод на домашните раждания, става по-скъпо дългосрочно.

По-безопасно домашното раждане не е на никоя планета, престанете с псевдонауката. Последното Birthplace Study също го доказа.

Кое е това бъртхплейс стъди? Да не би това, което учени от цял свят опровергаха? На което станаха за срам авторите? И "послено" не значи нещо престижно. Това не е като "последен модел бентли", а просто някаква изсмукана от пръстите поръчкова дивотия, която противоречи на всички многогодишни статистики по повода. Ако аз с едно "последно" проучване, на което ми се смее цял свят изкарам, че гравитация не съществува, дали това ще отмени физиката?

И аман с твоите агресивни лъжи, които не спря да повтаряш-не, няма повече мозъчни увреди в домашните раждания. И не, домашното раждане не е по-скъпо от болничното, а тъкмо наопаки. Цял свят го знае и две мнения по тоя въпрос няма, но няколко човека така и не го рабзраха, може би защото работейки в болница си защитават приходите. Ами ако намалее бизнеса и им секне заплатката? ужаст, ужаст!

# 430
  • Boston, MA
А, време за лични обиди и четене на старите публикации? Върна се в Архангелската си кожа, май.

Ето едно от многобройните доказателства, че домашното раждане в самата си същност е опасно:

http://www.bmj.com/content/341/bmj.c5639.full

В Холандия, тази Мека на домашното раждане, която се дава за пример за България постоянно:

"We found that delivery related perinatal death was significantly higher among low risk pregnancies in midwife supervised primary care than among high risk pregnancies in obstetrician supervised secondary care."

Ще потърся и въпросното "бъртхплейс стъди" по-късно.

# 431
А, време за лични обиди и четене на старите публикации? Върна се в Архангелската си кожа, май.

Ето едно от многобройните доказателства, че домашното раждане в самата си същност е опасно:

В Холандия, тази Мека на домашното раждане, която се дава за пример за България постоянно:

"We found that delivery related perinatal death was significantly higher among low risk pregnancies in midwife supervised primary care than among high risk pregnancies in obstetrician supervised secondary care."

Научните изследвания определено не са за всеки.

# 432
Koe  е "лична обида", че посочвам истината, че избираш опровергани изследвания и даваш изводите им като критерий за вярност? Ами съжалявам, но точно това правиш. По едно измъкнато от някъде изследване не се прави извод. Това го знаят здравните органи на много държави и затова не са могли да забранят домашното раждане, въпреки, че на някои им се е искало (под въздействие на лобитата), както например в САЩ. Доказано е отдавна и много ясно, че домашното раждане е безопасно, доколкото едно раждане може да е такова, и това, че ще изровиш света да докажеш обратното не променя фактите. Или лична обида е, че работиш в болница? Е тук нямам какво да кажа. Laughing

# 433

Научните изследвания определено не са за всеки.

Мдам:) Това няма кой да го прочете, още повече да го цитира:

An important limitation of the study is that aggregated data of a large birth registry database were used and adjustment for confounders and clustering was not possible.

Т.е с други думи:  "изследването ни е  пълен боклук (изследване на което в дизаина има конфаундери е пълен боклук по презумпция), но пък е повод да ни дадат грант за още изследвания, така че е върха!" hahaha Типична акадамична боза и прах в очите на слепите. Sick

п.п. Всъщност аз отново надценявам събеседника...Откъде ще знае тя какво е конфаундър и как се прави дизаин на изследване, ако не е правила минимум Мастърс в добър университет и работата и не е била ориентирана към научните изследвания? Точно от никъде. Значи приемам, че е искрена грешка. Още по-зле за авторите на тия бози, коити знаят че произвеждат боза, но продължават да заблуждават хората. Наистина са погнусителни.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 22:30 от persimon

# 434
  • Boston, MA
Аха, сигурно тук всички сте минимум Мастърс в добър университет.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт