Раждане вкъщи 19

• 40 590
  • 798
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Именно, има седем милиарда, с тенденция да станат девет милиарда, при оптимален брой, така че да можем да съществуваме нормално, около милиард и половина, два милиарда. Е, поне Персимон ще оцелее като яде растения, но предвид, че и питейната вода е на изчерпване, предполагам че ще оцелее с фреш от портокал.

Не знам дали осъзнаваш колко несериозно звучиш, вторачена единствено и само в себе си. Човек не е независима система и едното раждане не ти гарантира нищо, ама нищо.

Понеже аз чета всичко, а не се концентрирам само в една посока. За който се интересува още в 1968 година Пол Ерлих е предупредил какво ни чака. Ако ви се чете.

# 601
  • Boston, MA
... Ти увреди на детето си мозъка, а после реагирай бързо, колкото си щеш.

Без да щеш си улучила извода. Ти увреди мозъка на бебето си, като го стискаш да се ражда сто часа, щото "реката не се бута", пък после връщай КИ точки с диета.  Rolling Eyes

# 602
О, фенка на идеята за свръхпопулацията.  Laughing Ми тогава защо се мори да раждаш, само да агравираш проблема?! Че и на всичкото отгоре отиде на най-сигурното и безопасно за раждане, СПОРЕД ТЕБ място--в болница. Да беше отишла да родиш край Марица, след като не трябва да се акцентира на раждането и сигурността му и благоденствието на детето? А на всичкото отгоре вече над година доброволстваш тук да тролиш темата в името на спасяването на детски животи, нали така? Малко когнитивен дисонанс не усещаш ли?  hahaha

Не знам за теб, но докато не изчезна със се цивилизацията, няма да направя нещо, което да вреди на детето ми със съзнанието, че го правя, само щото то видиш ли идвал края на света и едно дете повече или по-малко, се тая. И личното ми мнение е, че ако има майки,които не мислят, така то социалните трябва да се намесят.

В темата ни имаше личност, която явно е имала виждания, че съвременният начин на живот е изчерпан, а истината е в "близо до природата", модел Анастасия. А това, че индустриалната цивилизация е на път да изчерпи ресурса на Земята да нормализира биотите си и климата си- говори се все по-често. Когато природата около теб изчезва, няма нужда да си луд или параноик, за да знаеш, че времето ти изтича и че нищо хубаво няма да се случи. Щото човек е истински само когато има запазена връзка с нормална природа.

А може би е време да се спре с този култ към раждането като към велико, реализиращо събитие. Има близо 7 милиарда човека на планетата. Замислете се, преди да задоволите егото си с перфектното раждане.

# 603
... Ти увреди на детето си мозъка, а после реагирай бързо, колкото си щеш.

Без да щеш си улучила извода. Ти увреди мозъка на бебето си, като го стискаш да се ражда сто часа, щото "реката не се бута", пък после връщай КИ точки с диета.  Rolling Eyes

Ся остава да докажеш, че форсираното болнично раждане е по-безопасно за детето и си готова. Laughing

# 604
Ако нещо вземе да се случи с нашата цивилизация, последното, което ще оцелее, Персимон, ще са марулите и пълнозърнестите култури. Ще ловуваш животни - за да си храниш децата, за да оцелеят;  мъжете, за да правят деца, жените, за да раждат по 24 часа.

Изглежда си мислила по въпроса. Simple Smile С какво ще се хранят тия животни, дето ще ги ловя, ако измрат растенията? Мислиш, че кравите ще почнат да ядат други крави, или сърните други сърни?

Тази тема не е за хранителните избори, по-добре да не спамиш.
Само една трета от пчелите да умрат и ние до 1 година ще умрем от глад.
Иначе има много растения,за които малко хора подозират,че са хранителни и богати на витамини повече от най "полезните" плодове и зеленчуци.

Именно, има седем милиарда, с тенденция да станат девет милиарда, при оптимален брой, така че да можем да съществуваме нормално, около милиард и половина, два милиарда. Е, поне Персимон ще оцелее като яде растения, но предвид, че и питейната вода е на изчерпване, предполагам че ще оцелее с фреш от портокал.

Понеже аз чета всичко, а не се концентрирам само в една посока. За който се интересува още в 1968 година Пол Ерлих е предупредил какво ни чака. Ако ви се чете.
Планетата може да изхрани още 5 пьти по 7 милиарда,ако не бяхме такива прахосници и лигавици.Този,който ти внушава обратното ти мисли злото,да знаеш!
Не разбрах друго.Много сме на тази планета и трябва да намалеем ли?
Чие дете не трябва да е на този свят?Моето или твоето?

Моето скромно виждане за отношението на някои хора на тази планета срещу домашното раждане е скритото лице на завистта в обвивка "фалшива загриженост".
То носи вьтрешно удовлетворение за неизпьлненото ськровено биологично..да го нарека Щастие.
То запьлва празнотата на подсьзнателно ниво. Peace  

# 605
Планетата може да изхрани още 5 пьти по 7 милиарда,ако не бяхме такива прахосници и лигавици.Този,който ти внушава обратното ти мисли злото,да знаеш!
Не разбрах друго.Много сме на тази планета и трябва да намалеем ли?
Чие дете не трябва да е на този свят?Моето или твоето?

Моето скромно виждане за отношението на някои хора на тази планета срещу домашното раждане е скритото лице на завистта в обвивка "фалшива загриженост".
То носи вьтрешно удовлетворение за неизпьлненото ськровено биологично..да го нарека Щастие.
То запьлва празнотата на подсьзнателно ниво. Peace  
Както винаги много точно в целта.  Peace

# 606
Точно така е, Кристиян. Не е проблемав свръхпопулацията, а в това, че се изплъзваме от контрол и че по  този начин с този вид производство и горива на базата на нефт и газ няма да стане. А  те не искат да изпуснат контрола.  Затова вместо да се пуснат алтернативните източници на енергия, които ги има от времето на Никола Тесла е по-лесно да се изтреби човечеството.

# 607

Не знам дали осъзнаваш колко несериозно звучиш, вторачена единствено и само в себе си. Човек не е независима система и едното раждане не ти гарантира нищо, ама нищо.

Хубаво ти е промил мозъка бате ГейЦ. Laughing Но както е казал Айнщайн:"Един проблем не може да се реши от същия ум който го е създал". Налага се смяна на умовете. Очевидно настоящите не могат дори да си въобразят алтернативно решение освен депопулацията и са впрегнали група съмишленици да лаят покрай евгеничната им каруца.

Свършвала се водата ooooh! Къде отива? На Марс?

# 608
  • Пловдив
Ама вие наистина не можете да четете.  Stop Естествено, че има решение на всеки проблем, други са въпросите, които възникват.....дали изобщо някой иска проблема да бъде решен. Или дали ще бъде решен по най-благоприятния начин, след като има по-лесни варианти. Не съм чак такава идеалистка, че да си въобразявам, че има едни добри хора на тази планета, дето ще я спасят. Т.е. тези, от които зависи взимането на решенията са тези добри хора.

Иначе този път почти схванахте какво искам да кажа.  Laughing

Перси, никаква фенка на нищо не съм. Вместо да ръсиш бисери и да си правиш напълно погрешни изводи, които устройват само теб, вземи си един ден почивка, изпий няколко фреша, отиди и се разходи боса по тревата в парка, но гледай да не забелязваш децата с увредени мозъци, които тичат около теб, че цялата терапия ще отиде на кино. Или пък що не вземеш да звъннеш на социалните да ги приберат.  Whistling

# 609
мдаааа ...
развитието на темата ми напомни един напън на Людмил да обяснява защо природата не искала плода и размишленията му за увредените деца
звучеше не само плоско, но и доста напомняше нечии идеи за чиста раса

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=591963.0

а на тревопасните да напомня, че и тревите, корените и семената им няма да ги има, ако няма животни, които да ги наторяват след смъртта си
но както винаги и тук се говори наизуст
никой не се е пробвал да отглежда сам храната си и то без да я тори

хубаво го е написала Lierre Кeith в книгата си
http://lierrekeith.com/vegmyth.htm
http://www.amazon.com/The-Vegetarian-Myth-Justice-Sustainability/dp/1604860804

и тя така е вярвала и се е опитвала да си гледа сама храната и това всъщност е променило възгледите и, виждайки че е невъзможно

po temata
http://www.bestdoctors.bg/article/id/915092
http://mayamarkov.wordpress.com/2012/06/06/attachment_parenting_causes_autims/

# 610
razel_dazel, запази си съветите за самата теб, като гледам имаш нужда от фреш и разходка в парка.

А децата с увредени мозъци-с дефицит на внимание, разстройства на ученето и намален интелект, за жалост виждам такива доста често в работата си и искам да ти кажа, че не е гот. Няма да ги вземат от майките им, защото майките им не са направили нищо съзнателно. Но щеше да е добре някой да беше обяснил на майките им някои неща така че да не се стига до това положение. Е разбира се, винаги има риска да кажат като вас, че къде ти ще се мъчат да правят нещо и да се притесняват и че стреса от тия мисли е убиец. Тогава спасение няма.

И това са деца смятани за здрави-т.е не говорим за деца с церебрална парализа или нещо такова. Нормални деца, които обаче имат големи затруднения да учат, да се държат нормално и т.н. Точно феномена за който говорех по-рано-нормални дечица, които вместо да са с IQ 140 са с IQ 90. Или IQ-то е 120 но, имат тотален дефицит на внимание и неспособност за концентрация....Ако не бяха минали през стандартния процес нямаше да е така положението. А откъде знам-виждам по-големи братя и сестри на тия деца, които не са били подложени на настоящия ваксинационен календар и там нещата са значително по-добре във всяко отношение. А ако бяха избегнали проблемите свързани с родилните практики, щяхме да имаме ново човечество до 20 години.

# 611

Малееее какви глупости! Laughing Нямало да има кой да наторява растенията ако няма животни и те ще измрат?!?!?! Лелелелеле:))))))) Как ги измисляш тия неща, дълго ли обмисляш каква мъдрост да ни кажеш или внезапно те осеняват? Не е истина просто! Joy

Не е възможно сам да отглеждаш храната си?!!?!?! Ти на коя планета живееш? Да бе знам, на тая на която болничните раждания са по-безопасни Laughing

Като един ден, дай боже след 100 години идеш на оня свят, кажи на баба ми и дядо ми, че не е възможно да са си отглеждали храната сами.  Peace hahaha

О, забравих, ти си фенка на онази канцерогенна диета без плодове. Видях преди време в подписа ти. Удивелява ме човешката глупост понякога. Значи доказано е от науката и е безпрекословно вярно, доказано в килинични изследвания и всякак, че ако създадеш кетоза в организма си това води до рак, намалено клетъчно дишане, сърдечни заболявания и т.н. Обаче за някои хора е достатъчно някой д аим разказва сладкодумно приказки и те са склонни веднага да отрекат приетите научни факти и здравия разум и да станат фенове на някаква безумица. Татковците на тоя род безумици-RIP Mr. Аткинс, умират от сърдечни заболявания и рак, но това не пречи на ентусиазма на поклонниците. Е...нямам друг коментар освен "Естествен отбор". Силно се надявам само да не си храниш децата така.

А за това,  "атачмънт перънтинга предизвиква аутизъм" мога да кажа следното: Sick
Tова е не много брайт студентка Мария с която сме си говорили на лчини и като не знае какво да каже спира да отговаря. Не ме фчептляват писаниците И из блогове. Тя лъжеше че била "кандИдат на науки", а реално се оказа студнетчица първа година Пхд. Ако си допряла до нея за доказателства за тезите си, много си зле. Laughing

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 11:11 от persimon

# 612
  • Варна
Нагледен пример си, Персимон, нагледен.
Кой ще ти мисли за кетоза и рак, щом първо трябва да оцелее?
За да живеем като баба ти и дядо ти (които са торили, вземи прочети), ще трябва да се редуцираме с няколко милиарда - кой е твоят сценарий за това?
Вегетарианството, добро или лошо, е някакво търсене на духа, няма нищо общо с тялото и неговите функции.

# 613
  • Пловдив
ОК, Персимон, вярвай си.  Stop И това, което описваш няма нищо общо с раждането. Такива деца е имало, има и ще има винаги. Причините могат да бъдат много и обикновено са комплексни. Да си правиш едностранчиви изводи хич не говори добре за професионализма ти.

Ти отворила ли си учебник по каквато и да било дисциплина на тези деца. Отвори и прочети. След това си намери твоите учебници и пак прочети. Доста неща по отношение на ученето и запомнянето ще ти се изяснят. Ама много на спам отиваме, та ще прекратя дискусията точно по този въпрос.  Peace

# 614
Нагледен пример си, Персимон, нагледен.
Кой ще ти мисли за кетоза и рак, щом първо трябва да оцелее?
За да живеем като баба ти и дядо ти (които са торили, вземи прочети), ще трябва да се редуцираме с няколко милиарда - кой е твоят сценарий за това?
Вегетарианството, добро или лошо, е някакво търсене на духа, няма нищо общо с тялото и неговите функции.

Mентова, ако ще умра от глад и имам само месо за ядене, ще го ям. Но докато не съм поставена в тази ситуация защо точно ми се налага да ям месо, ако аз не искам? Впрочем аз не те карам да си вегетариянка. Яж каквото си искаш. Какво ме интересува? Вегетариянството има много общо с тялото. То първо има общо с тялото и после с всичко друго. Не знам защо държите да говорите за това в точно тази тема. Отвори друга тема за това и пиши в нея.Ще ти отговоря. Peace

Общи условия

Активация на акаунт