Ин-витро в Истанбул 5

• 80 326
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Надежда,  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Съжалявам, че сте се върнали, но както си писала - всяко зло е за добро  Peace и вярвам, че е така. Много по-разумно е да не правите стимулация сега, а когато са добре и хормони, и фоликули и всичко, да се започне както трябва  Peace

Съжалявам и че няма да се засечем в Истанбул април, но вярвам,че когато и да се видим, срещата ще е много приятна  Hug

То моят цикъл излезе доста своенравен и сега ще се изстрелвам по-рано към Истанбул, почти ми е дошло  Embarassed (извинявам се за подробностите). Честно казано, знаех, че ще ми дойде по-рано (имах признаците, а и след голямото за мен закъснение минали месец, знаех, че организма ми ще "компенсира"), но си мислех, че ще е ден-два най-много, а сега нещата се очертават като за по-рано. Каквото дойде, такова  Peace

В случай, че ни върнат и нас, може пък май месец да се запознаем и на живо и с теб, и с Упорита  Grinning

Момичета, важното е да постигнем мечтата си, а вярвам, че това ще стане  Peace   

# 631
  • In a surreal moment!
Люсииииии, ох , да не изчезна - това по -рано какво значи , в сряда ли, АААааа?!? Grinning
Ще си имам ли другарче?!?   newsm44

# 632
Най-добра представа  за Анадолски медицински център се добива като гледате филмчетата по nova play Болница на надеждата филм 6 е за инвитрото .Така аз се свързх с кординаторите по e- mail ще го напиша ако има желаещи на втори ден от мес. цикъл отидох на преглед първия е безплатен назначиха ми ден и час за лапароскопска операция без която имам 20% шанс за бременост бг лекари не ми го бяха казали , и ние си правехме опити тук които явно няма как да имат успех.Операцията беше успешна 10 човека екип на следващия ден ме изписаха и си тръгнахме за бг сега имам назначен ден и час за инвитро вярвам да бъде успешно ,аз пожелавам на всички вас успех където и да сте решили да предприемет инвитрото. Пътя около 7 часа най добре е да си зпишете сътрин рано час за да може да патувате през ноща тръгване окло 24 часа преди 7 да сте минали моста на босфора след това стават страшни задръствания хубаво е да имате карта за магистралата копува се от първата плащачка kgs хваща се пътя за Анкара болницата е в квартал Гебзе ако имате jps е по спокойно иначе пак се стига могат да ви посрещнат от болницата на аеро и авто гара званите им при нужда главната кординаторка се казва Севил с нея се контактува по e-mail тя дава и тел. за връзка много компетентни и отзивчиви има и мед. сестри които говорят бг няма да имате никакви проблеми.Пожелавам здраве и успех на всички

# 633
  • In a surreal moment!
krasunche - гледали сме ги и лично аз съм слагала линк към тях в някоя от по-старите теми.
Ти къде си правила опити преди това в България!
Какво ти оперираха в Анадолския център, за какво беше назначена лапароскопията?
Разпитвам те , защото поста ти е лишен от подробности и не става ясно. Не се сърди, нямам нищо против теб и Анадолския център, напротив, било ми е интересно да съпоставя информация между него и Мемориял, затова ми трябват повече подробности.
Колко ти струваше там лапарото, въобще за каквито цени имаш информация - напиши ги!

# 634
krasunche би ли казала как са цените в АМЦ на процедурите, свързани с инвитрото, на лекарствата, на лапаро и хистероскопии? И аз много се чудех за там, но както повечето тръгнах по теченеито към Мемориал, т.к. наистина информацията е повече.

# 635
Здравйте,
не съм писала при вас от миналата година. Признавам си, че не съм следила и темата (а сте вече в края на 5та!), защото нямах какво конкретно да споделя. Сега вече за споделяне имам, но одисеята още не е завършила и ще се допълвам.
Цитирам предходния си пост от 1ва тема и ще разказвам от там насетне:
Здравейте, Толкова се зарадвах като намерих темичка за ин витро в Истанбул!(при това пълна с информация!!!)
Нека да разкажа малко за себе си: кога влязох във вашите редици и как се насочих към Истанбул за осъществяване на ин витро.

Аз съм на 30 години. С ЛМ сме от 12 години, женени от 5. От 2 години правим бебе. Неуспешно. За това време направихме много изследвания (спермограми -всички са идеални; хормони - всички видове във всеки възможен ден от МЦ - всичко в норма; фоликулометрии - безброй и всички завършиха с регистрирана овулация; кръвни изследвания - СПИН, хепатит и т.н. - също в норма). Но не се получава и това е. Лекарите (сменила съм около 4 гинеколога) отдаваха затруднението на моите "тип поликистозни яйчници". На въпроса "Какъв е този "тип"? " отговорът беше "Твоите яйчници на ехограф изглеждат типични поликистозни, но хормоните ти са в норма, а и имаш овулация. Може би просто тя не е качествена". Цветна снимка все още никой не ми предлага да направя.
И така, септември миналата година, бяхме на РД на близък приятел (акушер - гинеколог) в Пловдив. Там се срещнахме (след доста години) с една от най-близките му колежки от Медицинския Университет в Стара Загора. Не можах да я позная. Беше толкова напълняла (реших, че скоро е родила - познах). Разприказвахме се, не се бяхме виждали от 5 години, и стана ясно, че тя също е специализирала Акушерство и Гинекология, и работи от няколко години в една от водещите клиники в Пловдив. И, да, родила е. След ин витро в Истанбул. Разказа ми за всички опити и перипетии, през които е минала в България (при положение , че познава и е била при, цитирам: "българските светила що се касае до ин витро") и как след последния неуспех сяда, проучва клиниките в Истанбул, свързва се с една от тях и още първата процедура завършва успешно. И си имат едно сладко мъниче Мария  Heart Eyes, да им е жива и здрава! Засмях се :"Ако я докараме до ин витро, ти си човекът, който ще ни сочи пътя към Константинопол"  Simple Smile Уговорихме се за преглед, каза ми кои хормони да изследвам, на кой ден от МЦ и къде в РВ ( лекарите, с които съм контактувала, нямат голямо доверие на лабораториите в СЗ). Направих хормоналните изследвания ( отново в норма, но съотношението между два от тях не беше както трябва ), прегледа ме и ми предписа противозачатъчни за три месеца. След противозачатъчните ми препоръча да пробваме по "библейския начин" за два месеца, и ако не се получи - цветна снимка или диагностична лапароскопия (по - добре последното). Междувременно, беше кандидатствала за работа като акушер-гинеколог в клиника в Германия. Одобриха я и декември заминаха цялото семейство.
Декември месец приключих с приема на противозачатъчни. Спазих препоръката за двата месеца. Нищо. Поразрових се за добър специалист в Стара Загора, който да извърши лапароскопията. Намерих. Прегледа ме, насрочи ми час за операция.
Операцията мина на 18.03. Резултатът - яйчниците са чудесни, тръбите - тотално запушени с множество сраствания. Забременяване - само чрез ин витро. Ясно, Истанбул ни зове... На 24.03 ще ми махат конците, ще си взема епикризата и видео записа от операцията и ... тръгваме по пътя към нашите деца. Дано бързо се срещнем.
Ще пиша в темичката за всяка стъпка, която правим (къде, как, колко струва) и дано бъда полезна на други двойки.

ПП: Искам специално де благодаря на Мози,която не познавам и чиито постове прочетох за пръв път в тази тема, за изчерпателната информация, която е дала (и дава)   bouquet

Няколко дни след лапароскопията станаха ясни три неща:
1) Лекарят ми не ми е вързал тръбите (въпреки, че изрично го уточнихме преди операцията - ако проблема е "тръбен" - връзва ги!), което пък доведе до...
2) Ще трябва да изчакам няколко месеца (по-добре около шест) преди да се подложа отново на операция - този път, за да ми вържат най-накрая тръбите и...
3) Ще се наложи да изчакаме поне още три месеца преди да започнем процедурите по ин-витро.

Втората лапароскопска операция беше на 5.12.2011, а на 26.03.2012 започнах стимулацията.

Първоначално, когато ми поставиха диагнозата "непроходими тръби" -> ин-витро, се насочих към Мемориал Хоспитал (благодарение на момичетата, които бяха писали в първата тема и най-вече на Мози). Тъй като имам двама приятели, които работят като акушер -гинеколози в Истанбул се допитах до тях. Насочиха ме към друга болница и конкретен лекар - Istanbul Tupbebek  и д-р Арет Камар. По техните думи, тази клиника е сред десетте клиники/болници в Истанбул,с най-висока успеваемост на процедурите. Решихме да им се доверим. Чрез приятелката ми се свързахме с д-р Камар, дадохме му папката с всички изследвания, снимки, епикризи, видео записи от операциите и се уточниме, че март месец започваме стимулациите. Питахме дали има нужда да правим някои изследвания отново и предварително, казаха - не. А спермограма? Не - д-р Камар (който е и главен лекар в клиниката) е работил със Селена Пловдив и вярва на направената от тях спермограма. Добреее.

На 23.03 ми дойде МЦ, обадих се на Саадет и я помолих да ми запази час при лекаря. Е, часът ми беше на 26.03 (4ти ден от МЦ) -следобяд. Уговорихме се с приятеля ни Кадир да ни чака и да ни заведе до клиниката. TUBEBEK се намира на много лесно място - в европейската част, близо до пл. Таксим и на 5мин от Кабаташ (спирка на корабчетата). Записаха ни данните, създадоха ми досие и ме приеха за първичен преглед. С д-р Камар разговарях/разговарям на английски, защото не ми беше комфортно комуникацията с лякаря ни да минава през Кадир (а и той, и Саадет работят и дават дежурства в няколко болници и така или иначе с мъжа ми щяхме да си ходим сами до клиниката).

При първичния преглед се установи, че имам доста образувани фоликулчета. Това зарадва д-р Камар :"Браво! Имаш фоликули да оплодиш квартала!" и същевременно "Трябва да сме изключително внимателни да не те хиперстимулираме". Уговорихме час за следващия преглед (30.03), уточнихме, че тогава ще ни вземат и кръв за изследвания (на ЛМ изследванията са три на брой, а моите - пет страници!), изписа ми лекарства :
1) Coraspin (Аспирин)
2) Elevit Pronatal (витамини за бременни)
3) Folic Plus (фолиева киселина) , предупреди ме че тези трите ще ги пия до раждането.
4) Gonal F (инжекции за растежа на фоликулите)
5) Glifor 1000mg ("храна" за фоликулите , а по-късно и за оплодените яйцеклетки), който ще пия до 8 седмици след трансфера.

След това се срещнахме с друга лекарка, която ни "преведе през процедурите" (не знаех, че готовите яйцеклетки се вадят чрез вакуум през влагалището...за трансфера горе-долу се досещах), оразмери финансово всички процедури :
300 tl за изследванията ни (плащат се в деня на изследванията)
около 2 500 до 3 000 tl за лекарства (за стимулацията + първоначалния набор от гореспоменатите витамини)
3 500 tl за самото ин-витро, които се плащат в деня на вземане на яйцеклетките и оплождането им (поне си мисля, че бяха 3 500 - още не сме стигнали до този момент).

Грубо сметнати 6 500/6 750 tl = 5 350/5 500 лв.

Към момента изследванията + лекарствата ни струват 2 467 tl.

Казаха ни, че ако останат достатъчно и качествени оплодени яйцеклетки могат да ги замразят - първата година съхранението им е безплатно, след това се заплаща по 250 тл на година. Обясниха ми, че това се прави, ако настъпи прекъсване на бременността да имат готови яйцеклетки и да не се минава отново през стимулация. Освен това, ако решим след време да забременявам отново - също прескачаме стимулацията и минаваме направо към трансфер.

Предствиха ни сестрата, която ще бъде с нас прес всички процедури - Емел Тюйлю, която избраха за нас, защото говори английски и ще може да ни обяснява всяка стъпка, както и да ни отговаря на въпросите. Емел се обади на близката аптека и ни донесоха лекарствата от рецептата (няма проблем да се плаща с карта - ние така процедираме). Запазихме час за Петък (30.03) и след това със нея отидохме в кабинета за инжекции, където ми обясни всяко едно лекарство за какво е, как се пие, постави ми първата инжекция( Gonal F - 75 IU), за да зная и аз как да си я правя сама.

Контролите са през няколко дни (вече през ден) като Gonal F се увеличава постепенно (от 07.04 вече е 300 IU). В Понеделник (02.04) към увеличения Gonal F прибавиха и Orgalutran (спира настъпването на овулация - оказа се, че няколко фоликула са готови за овулация, но останалите не са се развили достатъчно).
Четвъртък (05.04) - към Gonal F и Orgalutran прибавиха и Menogon (бие се мускулно, за стимулиране растежа на фоликулите). Честно, толкова боли тази мускулна инжекция, че чак се ядосвам на бавното и стабилно растене на фоликулите ми.

Следващата ми контрола е в Сряда (товага ще ми вземат отново кръв за изследване на хормони) и по всяка вероятност в Петък ще вадят и оплождат яйцеклетки.

На контролата днес д-р Камар ме предупреди, че ако всичко върви добре, трансфера на оплодените яйцеклетки няма да е този месец, а другия или по другия. Тъй като организмът ми и без стимулация прави много фоликули, със стимулацията ние си ги отгледахме всички. Сега ще вземат и оплодят десетина (и аз не зная колко точно) яйцеклетки, но останалите няма да ги вадят. Предполага се, че част от яйцеклетките, които остават в тялото ми ще овулират (нали спирам Оргалутрана). Което означава драстична промяна в нивата на хормоните. По думите на д-р Камар, това е рисково за бременността и той не би искал да поема подобен риск. Предпочита да изчака месец/два организма ми да се стабилизира, а после ще дойда само за трансфер (който няма да плащаме).

Изписах света и сигурно пропускам нещо, но ако имате въпроси - ще отговоря.

# 636
Оле, аз да задам един глупав въпрос.  Embarassed Какъв преглед правят на 4-ти ден от МЦ? Нали има все още кървене (поне при мен)?

Поста ти съм копирала, за сведение и изпълнение, евентуално  Grinning
Гледах клипчетата за АМЦ по Нова, сигурна съм, че ще успееш (знам,че не си там, но явно навсякъде са добри)! Особено на твоята възраст, успеваемостта е 80% при 1-ви опит!!!! Сериозна работа. Чудя се, какво липсва на нашите лекари? Каква е разликата м/у турски и български такъв и м/у турска и бълг. клиника?

Скрит текст:
Започвам да ставам спец по хламидийните инфекции...  Joy

# 637
Не се сърдя радвам се че ме питате . Тук в бг след 2г. ходене по мъките остановихме след цветна снимка тубарен фактор .Не желая да коментирам болките след снимката и отношението на д-р Шуманов след процедурата . След това  още две години  и 2 инвитро + 1 опит със замразени ембриони при д-р Димитров в аг Димитров ,никой  не каза че трябва да се направи лапароскопска операция за отпушване или премахване на тръбите т.к. те въспрепятсват успеха на инвитрото пълни са с течност която се изсипва в матката и отмива ембионите .Д-р Димитров уж ги пука с шишове през влагалището за да източи тази течност ,когато казах това на д-р Ебрию Озтюрк в Анадолски мед. център тя гледаше втрещено казваше-ВАЙ вай. И назначи операцията тя струваше за мен 8600лири включва всички изследвания нощувка /1 нощ/ храна за мен и съпруга ми системи в това число е и цената която се плаща за всички лекари + професора Айдин Аричи.Това е от мен успех

# 638
Оле, аз да задам един глупав въпрос.  Embarassed Какъв преглед правят на 4-ти ден от МЦ? Нали има все още кървене (поне при мен)?

И при мен има кървене, но тогава проверяват за наличие на фоликули. Така лекаря разбра, че и без намеса "докарвам бройка".

Красунче, поста ти направо не потресе! Как е възможно да те прекарат през такива мъки?! Дано всичко най-накрая се нареди успешно.

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 09:12 от Оле

# 639
След това  още две години  и 2 инвитро + 1 опит със замразени ембриони при д-р Димитров в аг Димитров ,никой  не каза че трябва да се направи лапароскопска операция за отпушване или премахване на тръбите т.к. те въспрепятсват успеха на инвитрото пълни са с течност която се изсипва в матката и отмива ембионите .Д-р Димитров уж ги пука с шишове през влагалището за да източи тази течност ,когато казах това на д-р Ебрию Озтюрк в Анадолски мед. център тя гледаше втрещено казваше-ВАЙ вай.

krasunche , да ти призная, и аз се завайках като прочетох написаното от теб...то да се смее ли, да плаче ли човек, вече не знам Shocked Shocked Shocked Thinking

# 640
  • София
Д-р Димитров уж ги пука с шишове през влагалището за да източи тази течност
Shocked Shocked Ужас,това звучи,като испанската инквизиция  Shocked
Надежда,  Hug
Люска,хайде,да ти е на късмет този път ходенето и да се приберете четирима  Praynig Hug

# 641
Здравейте от Истанбул. При мен нещата се променят с часове  Simple Smile Оказа се, че ще стартирам процедурата след 1 седмица, така че оставам тук. Семейството, с което съм тук, си тръгва след седмица и аз оставам сама в квартирата. Ако някой има планове да пътува, нека ми пише на лични.
Апартаментът се намира на 10 мин пеша от клиниката. Много е голям, има 2 спални, хол, кухня. Нает е до края на април.

# 642
Nagy, каква е причината за тези драматични обрати?

Постовете на Оле са още едно категорично доказателство, че невежеството и сляпото доверие в българските лекари само увеличава страданието.

# 643
Nagy, каква е причината за тези драматични обрати?

Постовете на Оле са още едно категорично доказателство, че невежеството и сляпото доверие в българските лекари само увеличава страданието.
а пък аз четейки поста на ОЛЕ за начина на стимулация бих казала ВАЙ -ВАЙ, за бога момичета не правете там инвитро.

# 644
Аз пък съм много впечатлена от стимулацията на Оле. Оле, моля те, изпрати ми на лични координати на доктора и информация в коя клиника работи. Ще ми е по-лесно да му пиша на имейл, отколкото разговор на английски.

Общи условия

Активация на акаунт