Отговори
# 555
Не съм писала отдавна тук- да се отчета:
Йоана има вече цели 3 зъба Simple Smile
Все още ходи хваната за ръчичка
Вече минахме в по-горна номерация на обувките Simple Smile
Аз вече си влизам в старите панталони Simple Smile

# 556
Здравейте момичета , аз също не съм писала скоро , за което се извинявам.
Водихме Ивето на море , но водата още е студена , а тя все иска да е в морето и за това я заведохме само веднъж на плажа . Като е на пясъка го хвърля във всички посоки и накрая  беше цялата в пясък. Водихме я и на аквапарк , но не й беше интересно в детската част , та направо с баща си на пързалките за големи , много се забавлява.
На 15-ти я кръстихме . И в църквата плака и си тръшка , просто не може да стои на едно място това дете , все иска да ходи. За ръка не дава да я държим , иска все сама да е. Водихме я и на езда , но не й беше много интересно , по-забавно й беше да е гушната в мен и да гали конете.
Мира:)   и Ивето прави като Ния , навежда се на Л и ни гледа между крачетата си. Много е забавна , и тя все си измисля нови номера , вече всичко разбира , като я карам да ми донесе точно определен предмет , отива и ми го носи точно него.
С думичките не сме напреднали изобщо . Вода много често й даваме и тя никога не отказва , дори и само една глътка да е.
Много са сладки Вили и Веси . И ние имаме много нови снимки , но още не сме ги качили на компютъра. За сега това е от нас . Hug

# 557
Как сте мами и бебоци в тази жега?

Ние излизаме до обяд, взимаме кухнята и се прибираме. Онзи ден за първи път я пуснах на пързалката, много й хареса, но забравих фотоапарата. И ние като Йо все още се държим за ръчичка и така вървим, вече стъпва по-уверено и не винаги на пръсти (само ако бърза).

Честито трето зъбче на Йоана. Браво на мама за панталоните. На мен това ми се струва мисия невъзможна, макар че от няколко дни правя коремни преси (което ме подсеща, че днес не съм правила  Embarassed )

Ади, да пуснеш някоя снимка от кръщенето и морето. Simple Smile

Ние тази година ще пропуснем почивката. Освен ако не предумам ММ да ме заведе някъде наблизо само двамката.  Praynig

Другата седмица сме на консултация и ще ни бият гадната ваксина, още от сега ми се е свило сърцето.  Confused

# 558
Ния днес успя да се изкачи сама по пързалката. Пързаляше се ту с краката, ту с главата надолу.
Ръка не дава като върви, не-не и се дърпа, аз настоявам само ако е опасно. Вече не дава да я храня, пак не-не и взима сам лъжицата или направо с ръце. Май че вече любимата дума е не-не, дне не даваше на баща си да седи на дивана, бута го

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 22:03 от Мира:)

# 559
  • Сопот, Пловдив
При нас мина модата на "не-не", сега сме на вълна "Дай!"  Laughing .

# 560
Ние днес отиваме за първи път на река. Като се върнем ще разкажа.

# 561
Привет,
преди малко се завърнахме от ваканция във Велинград.Беше чудесно, а тук ни посрещна буря. Мислех си,че по край племенничката ми Йоана ще проходи,но страхът явно е голям Simple Smile Все пак една буза и е синя, а снощи падна и си разкървави горния венец. Мисля че скоро ще имаме още 2 зъба Simple Smile А бе расте детето...

# 562
Привет и от нас   Hug
Също много отдавна не сме се включвали тук, но нали вече работя и нямам никакво време за нищо #Crazy
Иначе сме много добре - Жорето е вече с 11 зъбчета, един, от които кътник. Отдавна ходи напълно самостоятелно, даже вече тича, гонейки котето hahaha Много са смешни двамата.
Радвам се, че чета, че и вие сте добре.
И един въпрос - вие докато бяхте/ще бъдете на почивка как смятате да решите проблема с храната за малките - ще се опитвате ли да проверявате за местна детска кухня, ще разчитате на готови пюрета , каши и т.н., на които ние никак не сме фенове вече или ще разчитате на общата храна, като ще подбирате разбира се?
Аз съм в голяма чуденка, но той напоследък забелязвам, че предпочита все повече нормални неща за ядене, както им казвам  Laughing

# 563
Привет и от мен. Реших да пиша, че скоро едва ли ще имам врме за интернет изобщо.
Сами вече ходи сам, но нещо не иска много навън да ходи, особено сам. След няколко турове след топката, си я прибира в количката и стои хванат за нея..  Wink Друго обаче ми е много странно- много често взе да ми бута ръката докато го храня и да се сърди без да разбера защо, но не е защото не иска да яде (има огромен апетит и изяжда доста) Thinking Струва ми се, че иска с ръка да яде сам, но не може сам разните манджи от кухнята, само бисквити, хляб и банан. При вас правят ли опити сами да се хранят  и с лъжица? той също взе да повтаря от скоро не-не, иначе други нови думи почти няма Wink

Иначе ние отложихме морето, защото беше болен и се оказа, че с малки деца нищо не може да се планира спокойно  Sad Дано при вас всичко мине добре. Аз се бях запасила с пюрета -за обяд и за следобедната закуска, а също и от ресторанта мислех да ползвам разни други неща- хляб, сирене, такива неща. Сега ще ходим за малко на планина, дано всичко е ок и ни се отрази благотворно, че нещо на всички ни тече носа без прекъсване Confused

# 564
Смърф, Ния също вече не приема да я храня. Днес прие само 2 л. от супата (гъста като яхния) останалото изяде сама. Голяма част от храната пада върху нея, слагам и кърпа, че не иска лигавници и аз обирам обратно в купата  ooooh!
bvl , дано и нашата почивка е успешна като вашата!
e.damyanova, аз ще купя пюрета, ще и давам и от нашата храна, а за първите 2 дни ще нося домашна храна.

В събота нашият пикник беше прекъснат от дъжд и гръмотевици  Grinning жаравата вече беше готова за скарата, когато се наложи да си ходим.

# 565
Здравейте мамита, как сте?

Ние вчера бяхме на консултация, не сме мръднали много на грамове - 9 кг (с дрехите) и 75 см сме високи. Биха ни гадната ваксина и док каза, че до към 20 ден може да се получи обрив по коремчето. Та се зачудих през това време може ли да давам нова храна? Има някои плодове които не сме яли, а и имам една каша с бисквити и кекс (с яйчен прах)... Мислех само десетина дни да не давам нищо ново, но док ме срази с тези 20 дни.  Rolling Eyes
Не плака изобщо докато й биха ваксината. Кои дни след ваксината можеше да се вдигне Т, досега всичко е ок.

Едно предизвикателство към Мира, дано не ми се разсърдиш. Много са сладички и като ги видях се сетих за твоите животинки. Аз смятам да ги пробвам, макар че съм по-добра с куката отколкото с иглата.  Whistling

Имаме доста добра оферта за море, но се чудя да приема ли... Няма да имам и секунда спокойствие, а и като знам кой ще ми е помощника...  Confused

Нашата кухня от 2.7 затваря за две седмици и какво ще й готвя не знам.  smile3511 Аз ще намеря рецепти, не ми е проблем да готвя всеки ден и то различни неща, но тя не си пада по моите манджорляци. Sad И май ще сме на диета тези две седмици, както и отказа готовите пюрета, а пък ако идем на море ... нз...  ooooh!

# 566
Пепи, благодаря за хубавата идея, запазвам си линка и като се приберем ще направя опит с тези хубави кукли  Grinning
Да не те плаша, но ваксината е жива и всичко можеш да очакваш, пък дано нищо не се прояви.

Ние ще ходим при моите родители за 3-4 седмици. Няма да имам интернет, така че ще съм в почивка реална и виртуална  Laughing
Каним се да ходим на море към края на август, днес си резервирахме стая, дано всичко е наред дотогава  Praynig Не ме притеснява храната там, тя и тук кара основно на цокане. Щяхме да сме с още едно семейство, но те ще ходят преди нас, щеше да е хубаво да сме с компания, но друг път.

Последна редакция: сб, 30 юни 2012, 00:34 от Мира:)

# 567
Привет момичета, влизам да се похваля,че Йоана днес проходи официално. Досега правеше по 3-4 крачки самостоятелно, а днес в парка просто тръгна и не спря. Преживях първото падане,мисля,че свалих килограм.От зор ми се изпотиха дори стъпалата на краката Simple Smile Хем се радвах, хем ме хвана страх,че вече няма да мога да я пазя.

# 568
bvl, честито за ходещите крачета, да ходят все напред и нагоре! То е ясно, че ще се препотяваш често от тук нататъка, дано да са фалшиви тревоги и не са сериозни падания.

# 569
Благодаря! Странното е,че навън ходи, а у нас предпочита да пълзи. Освен това от 3 дни през деня е без памперс-пера, чистя по често, но на не и е готино Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт