Отговори
# 570
Здравейте? Къде се губите всички?
Ние вчера правихме прощъпулник, не че се е отпуснала изцяло да ходи сама. Но прави по десетина крачки и реших, че ни е време. Навън се държим за пръстче, за по сигурно.
След доста чудене какво да избере, взе първо елката (математик/счетоводител), поигра си с нея. След това четката за рисуване; остави елката и взе дебитната карта. Накрая си и гризна от питката, като никои се не сети да й отчупи. Wink

Браво на Йо и за пам и за ходещите крачета.

# 571
  • София
Да се отчетем и ние с Калоянчо. Бебето си има нова любима вещ - един голям вентилатор. Само ходи и го обикаля, духа с уста като него, сочи му дистанционното и пр. Най-често казва думата 'вода', не че много я пие, но поне я ползва за други цели. А днес мама използва именно вода, за да мие дупето 10 пъти, понеже точно толкова а*ахме по причини на някой нов зъб:))) Вечер сме на разходка и квартала, а от петък до неделя на вилата. Много сме щастливи навън, но жегата не ни понася особено добре.
Мама от три дена се храни със сурова храна, а днес успя и на спорт да отиде, което си е голямо постижение. Много зор видях, добре че не бях единствена. Треньорката, според мен, ни мрази вече, заради лошата координация и липсата ни на спортна форма. Но пък съм доволна, че добре се изпотих!
Това е за сега от нас. Къщата ни има нужда от чистене, но аз си се забавлявам:))

# 572
Скъпи априлски мами!Нахлувам във темата, за да кажа, че красивият път на бременността и раждането за Априлки2012 вече приключи!Предадохме щафетата на следващия набор мъничета!Искрено ви благодаря за пожелания, които ни направихте миналата година по това време-дадохте ни кураж и сила!

Желая на всички здрави дечица, много положителни емоции и усмивки!

# 573
Blackfire сега можем само да ви пожелаем прекрасни моменти и да сте единни като нас(ние сме доста повече и по-редовни във Фейсбук). Целувки на новите априлчета и да се стягат следващите-някои от тях май вече трябва да са готови Simple Smile

# 574
Привет! Ние се прибрахме днес, не съм чела новините. Днес само поздрав от нас!

# 575
  • София
Привет! Искам да ви питам, каква според вас е най-удачната разлика в годините между децата в едно семейство? Аз си мислех след три години да повторим:))), а приятелка ми казва, че след третата започваш да отлагаш още и още...!?

# 576
  • Сопот, Пловдив
Аз дори да имах мъж, преди Симон Мартин да стане на поне на 4-5 години, не бих се навила за второ. Не мога да си представя да тичам след едно щуро дете, какъвто е Мартин, докато съм в напреднала бременност или да го накарам да не вика, докато бебето спи, примерно. Иначе за братята и сестрите като че ли е по-добре по-малка разлика, евала на който има нерви да гледа две деца, родени през 1-2-3 години.

# 577
  ЕлБиЕн, това с разликата между децата много зависи от приоритетите на майката, от това колко е "лесно" първото дете и куп други неща за съобразяване. Но аз от моя опит мога да кажа, че разлика от 4 години е добра. На 4 години голямото дете е вече самостоятелно, поулегнало, ако мога така да се изразя Simple Smile Моите са с 2 год и 9 мес разлика, трудничко беше в началото, но ММ, да ми жив и здрав, много ми помага с баткото. А след появата на бебето неминуемо голямото си променя поведението- нашият батко отказа да се храни сам, да ходи на гърнето сам, да спи сам, само и само да има повече внимание за него. Според мен оттам нататък колкото и да е голяма разликата между децата си е все еднакво трудно. Имам приятелка с две деца с 10 години разлика- е, доста трудно и беше- каката в пубертета, малката бебе...

# 578
Аз имам сестра по-голяма с 1.9 , а таткото на Кирил има брат с 10.6 по-малък......Мога да преценя за по-малката разлика, защото ми е по-близка (една съученичка има 2 дечица е разлика, като моята със сестра ми) Мога да кажа, че лесно няма! Ако имат малка разлика минават примерно 4 години и после и двете дечица са отраснали и майката започва да "диша" . Ако са с по-голяма разлика, както при нашия тати, ами за него това е голям +. Той помни какво е правил с брат си, взмал го е от детска градина, играел си е с него, хранил го е, гледал го е докато майка му работи....абе май си е до детето де, понеже има и такива които не помагат. Една колежка, доста по-голяма от мен, с порастнали деца, каза, че 5 години е най-добрата раслика. Когато едното дете се изучи и замине в друг град (тогава тя е страдала и й е било много тежко) за да продължи ученето, поне й е останало другото дете, което да й помага и да й е компания, така тя по-леко преживяла и разбрала отделянето на децата й от нея.

Ставам, че .....

# 579
Лично аз съветвам снаха ми да роди, когато дъщеря им започва училище-така ще бъде в майчинство, когато малката е ученичка и ще си гледа бебето, и ще помага на голямата. В същото време каката ще е по-отговорна.
Аз няма да повтарям, защото си имаме батко на 13 години-голямо удобство е Simple Smile Спокойно му оставям Йоана и ходя до магазина или нещо домакинствам.

# 580
Най-после малко свободно време да разкажа за нашите преживелици  Simple Smile.

За пътуването. Бяхме 3 седмици на село при баба и дядо и с братовчедите на Ния. Градина, свобода, много хора наоколо, Ивчо почти на 2 за пример и кака Криси на 6 да помага  Laughing Това е с няколко думи. За Ния, а и за мен беше много приятен престой. Тя научи доста неща от батко си и кака си. Започна да се катери повече, отдалечава се от мен без страх, не дава ръка, повтаря почти всичко, което чуе. Отговаря с ДА или НЕ според ситуацията. Беше забравила баща си и като го видя му казваше първите часове ЧИЧО  hahaha. Междувременно нашите си взеха куче-бебе. Хем се страхуваше от него, хем изпитваше непреодолимо желание да си играят. Там цялата къща изкарахме летния вирус. Бебетата бяха и с пъпки освен другите екстри, имало тази година и такова чудо.

Вече сме си у дома. Твърдо спи по 1 път на ден, прибираме се от сутрешна разходка към 11.30 и в 12 в леглото. С яденето продължава да е скарана. Ако яде трябва сама да се храни на обикновен стол, не сяда освен за игра в нейния  ooooh!. Планираме море в края на август, май на повечето родители им е грижа храната за децата, при нас е важно кисело мляко и плодове да има  Crazy и малко хляб. Баща и твърди, че се е източила на височина, и че е поотслабнала. Не съм я мерила, май август трябва да  я заведа на консултация.

За гърнето. Вече я пускам само по бикини. На разходката я изпишквам по-често. Тя уж казва като и се пишка и ака, но и доста често се случва да е след като го е свършила в гащите  Joy Рядко и слагам за разходка многократна пелена, само ако имам работа да върша с нея. Силно се надявам до есента да се научи както трябва на гърне.

За вторите, третите и ...  Wink деца. Ние искаме още едно дете и то още сега с ясното съзнание, че ще е трудно и за двама ни, поправка - за трима ни  Simple Smile Уж работим по въпроса, но май ще трябва търпение. p.atanassova много си права Peace Само че според мен децата не се появяват според желанието на родителите, а когато те решат. Така че ние чакаме, е, признавам с нетърпение  Joy

bvl, наши приятели така бяха планували, като баткото стане в 1 клас, но като дойде време вече не им се иска и се отказаха от второ дете.

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 12:48 от Мира:)

# 581
И аз Мара подробната да се изкажа по въпроса за разликата във възрастта. Ние с брат ми имаме 6 г. разлика. Честно да си призная нямам кой знае какви спомени по отглеждането му, защото майка ми си беше в къщи докато той навърши 7г.(имаше алерия и не можеше да посещава ДГ)
Сега разликата на моите деца е 1г.8м. - трудно е наистина е трудно, особено ако си нямаш помошници - визирам свекървата- при нас тя беше главния фактор за предприемане на опити за второ. И 15 г. разлика да имат пак е трудно според мен. Едното ще реве, че е гладно, другото ще има любовни дерзания и т.н.  А най-голямо значение лично за мен си имаше възрастта (не че са ми много годинките, но...). Все и мисля, че след 5-6 години хич няма да имам сили да гледам бебе.

# 582
Мира Simple Smile Стискам палци, дано скоро се получи и да се похвалиш.

Аз планирам следващо дете след поне 4, 5 години ( да кажа само, че уж и  това го планирах тази година, но изпревари плановете ми) тогава ще съм на 30, 31 и се надявам да е правилното решение. Сега ми е трудно и знам, че и после ще е трудно, но както писах лесно няма. Все пак толкова сили ми дава това детенце и така зарежда с емоции, че още сега ми се иска още едно, но искам първо това да поотрасне, а и аз да поработя, че и финансовия фактор не е за подценяване.

Спокойна нощ

# 583
Здравейте и от нас  Peace  Ние се завърнахме от морето - беше много готино, макар, че според мен трябваше да останем повечко време - 6 дни не стигнаха, за да се насладим напълно на идилията. На малкия тъкмо му хареса и трябваше да си тръгнем   #Cussing out Иначе не минахме без посещение при педиатър, чак в Бургас - в цял Созопол нямаше педиатър #2gunfire . Първоначалната диагноза беше хранителна алергия, която уж излекувахме, но сега се оказа със стафилококова инфекция или нещо подобно на вирусна основа и е на антибиотик. Не знам дали от началото е било това или просто се е развила, но сега е целият в едни прекрасни синьо лилави петънца и ще си ходи такъв известно време, защото това не се мие  ooooh!
Иначе сме ок - те се гледат с баба му, аз работя и като ме види ми се качва на главата отгоре  hahaha
Относно разликата между децата - ние с брат ми сме  с разлика малко по - малко от 4 години, което според мен е добра разлика, но въпреки това аз смятам на моите деца да е около 7 години - онази схема да съм си вкъщи с малкото, докато големият е първокласник ми харесва. Wink

А и да Ви се похвалим с още нещо - от 03.09. Жорко ще ходи на ясла живи и здрави, надявам се да свикне и всичко да е ок, за да може и баба му леко да си отдъхва през деня.
В този ред на мисли едно въпросче  - имате ли идея какви са изследванията, които се правят?

# 584
e.damyanova, честито за яслите, нямам идея за изследванията, защото аз сега съм на тръни дали и нас ще ни приемат  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт