С мартенички да закичим,януарските дечица! Тема 34

• 36 899
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Заек, преди много години (когато бях на 9 г.) се разболях последователно от синузит, морбили, пневмония и конюнктивит. Гледа ме баба ми, която не беше карала морбили и  не се зарази. Не губи надежда!

# 556
Добро утро, мили мамчета!

Новият ден носи нова надежда, не спирам да стискам палчета за семейство Зайчета!  Praynig Hug

Ние тази сутрин се събудихме с гръм и трясък - Зори се изръси от спанлята рано-рано.  Crazy Понеже аз не съм в състояние да скокна веднага и ми е нужно известно време да се разсъня, тя междувременно лази по мен от всичките ми страни и просто я чух как се сгромоляса на земята. Поплака малко, ама явно не се е ударила, понеже забрави бързо.  Whistling

А за кухнята - вчера ММ метна десерта на електронната везна, за да видим колко са ни сипали - резултатът беше над 260 гр.  Shocked Наистина много ни сипват, което е хубаво де. Изобщо много съм доволна от наш'та кухня, много вкусно готвят. Peace

Пепинка, гледах снимката на проснатите бебета на спалнята и си умрях от смях!  Joy Много са сладки!  Heart Eyes

# 557
мама зайке, и моята сестра изкара морбили навремето, аз да съм била 7-8год., но никой друг вкъщи не се разболя. стискам палци и силно се надявам всичко с теб и бебо да е наред  Hug

какче, в яслата им дават същата храна като в дг, те ги хранят, но обикновено не ги насилват, кой колкото иска толкова яде. И има деца, които могат да изядат по 400гр. Ивайла ако й дам близо толкова изяжда, вярно не всеки път, но мен ме е страх да не й разширя стомахчето и си й давам по около 200гр., но гледам на 3ч. да я храня, че да не гладува  Simple Smileговорих и с лл, тя ми каза, че може да й давам към 300гр. на хранене.

Анабела, Мадлен, леко да ви върви на работното място  Hug
Мадлен, марти свикна така, да спим заедно, някъде на 8-9месеца беше и ми трябваха няколко години да го отуча  Simple Smile, ако има начин да започнеш от сега да я свикваш да спи отделно, защото повярвай ми, колкото по-големи стават, толкова по-трудно осъществимо е това  Hug

Рал, и ти ли почваше скоро работа, май съвсем никой няма да остане тук...

Зън, как сте вие?

тути, благодаря, аз тук прочетох за коризалия и реших да пробвам, за мое учудване на мартин добре му повлиява на хремата и съм доволна, аз давам първите два дни ударно по 1 през час и после още 2-3дни по 4, но лл на скоро като я питах ми каза, че по 4 било много, затова реших да попитам ти в каква дозировка я даваш?

Хубав ден  Hug

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 08:37 от адис

# 558
АдисHug Тук съм Flutter Не мога да смогна нещо напоследък Tired Попрочитам и от време на време драсвам по някой ред Crazy И с двете съм в къщи и  ooooh!
Иначе за работата - може би лятото,сега още няма да е Wink

Hug

# 559
  • ул. "Мечтание"
Добро утро!
Днеска Искрен ме събуди като скочи върху мен! Аз така сладко си спях, изкара ми ангелите и дъха!  ooooh! Crazy

Зайке, гуш! Дано всичко да е наред!  Praynig Има всички шансове да не се заразиш. А и ти вече си във втория триместър, мисля че в този случай не е опасно за бебето!  Praynig Praynig Praynig

Калина, добре дошла при нас!  Hug

Пепинка, давай да те вкарваме в "сектата".  Party Hug

Емили Hug  bouquet

Искрен яде различно. Зависи на какъв кеф е! Crazy Така както може да излапа цяла паница с манджа (около 300 мл) с филия хляб, така може и въобще да не близне нищо друго освен кърма. Но напоследък определено по-често си търси твърдата храна.

Относно съвместния сън - за бебетата и децата това е нещо съвсем нормално и естествено. Нормално е да търсят близостта на мама и тати. Съвместния сън е едно от нещата, които им помага да задоволят нуждата си човешки контакт и близост. Ние като възрастни също харесва и обичаме да спим с някого!  Mr. Green
Много майки споделят, че в един момент децата сами настояват да спят отделно и в собствена стая; принципно може да се появи нощния плач, когато са сънували нещо сташно или вечер заспивайки им се привиждат разни страхотии и затова търсят един вид защитата на родителското тяло, но досега не е известно да има дете, спящо с родителите си като мине градинската възраст (освен ако имат само едно легло и едно помещение или живеят в екстремна ситуация). Peace
Не се плашете от съвместния сън с децата! Това е чудесен начин да проявите близост!  Hug
Нашите и двамата спят с нас. Леглата им са допрени до нашата спалня, но няма прегради, те самите легла по принцип си нямат прегради. И дефакто се получава едно много широко легло от стена до стена!  Crazy И всички са доволни!  Mr. Green Гушкаме си се всички дружно! Голям кеф!  Heart Eyes
Мислим когато бебето порасне достатъчно (тоест спре да се буди нощем) да им предложим да спят двамата отделно, в тяхната си стая, но на едно легло, да си се гушкат братята, да не са самотни.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 08:38 от Нощни очи

# 560
аз пък мисля, че трябва да си спят отделно. все си мисля, че самостоятелността е важна. аз никак не съм самостоятелна и го отчитам като грешка, ще ми се да вярвам, че това се възпитава, а не е черта на характера.

заяк, а дано не те хване каквото и да е!

дара на обяд ако изяде 100 гр. храна съм супер хепи. веднъж на 10 дни изяжда 160 гр. и това е върховното щастие, на следващия ден, дори и същото нещо да й дадеш може да не го яде. да не говорим, че има неща, които определено не харесва. лошото е, че едно от тях са доматите и каквато и манджа да направя с домат се мръщи. но съм й хванала цаката - има ли месо яде и така се прехранваме - с месища Simple Smile другата хватка е да я храня по-късно. сутрин закусва около 8-8,30 ч. и после огладнява към 16 ч., ама на мен сърце не ми дава да я чакам и й давам да яде към 14 Sad

# 561
  • Пазарджик
Добро утро!
Зайке Hug Praynigстискам палци да не е нищо сериозно.За морбилито знам,че обрива е съпроводен от висока Т,кашлица и първо се появява по челото и зад ушенцата.

После ще продължа,че бързам да заведа Нели на лекар,тази нощ ми вдигна Т,а сега под подкашля.

# 562
  • София
Зайке, кога сте на лекар?

аз също съм на мнение, че дацата трябва да спят отделно. Колкото и да му е хубаво на човек да се гушка все пак има нужда от собствена територия  Peace

някой питаше за Бебеш  - писала е във фейса, че са ги изписали. Бебеш, това предполагам значи, че сте напълно здрави, нали  Hug

# 563
Добър ден и от нас  Hug

Зайче, стискаме палци  Praynig Praynig Praynig Дръж ни в течение какво става с вас!

Повивалник никога не съм ползвала, сега даже сменям в движение, много рядко на леглото. Ама то тия хуни как да ги задържа  Crazy

За яденето-идея си нямам колко грама изяждат- ядат от една чиния. Обикновено сипвам  много, колкото остане го омитам аз  Mr. Green  

Съвместното спане ми се отразява зле на сексуалния живот...но като изключим това съм ок! вече сами си намират гърдите, сучат си без много усилия от моя страна и почти не се будя...е, от време на време изяждам по някоя пета или лакът в лицето, корема, бъбреците...екстри всякакви Simple Smile
"За" съвместното спане съм, вярвам, че децата имат нужда от тази близост, но и чакам първите признаци, че са готови да се отделят...
Мисля, че когато им изникнат всичките зъбчета ще спят доста по-спокойно( а дано по цяла нощ) и ще можем без притеснение да ги отделим в самостоятелна стая, естествено с каката.

Вяра днес глътна монета от 20 стотинки и после я повърна  Crazy

В памперса на Жана онзи ден намерих около 10-ина камъчета(бях на разходка сама с двете и уж гледах да не ядат нищо от земята....явно съм пропуснала някои моменти). Да не говорим, че тревните площи пяха претрупани с кучешки говна  Sick Sick Sick  А на вид са почти слонски  Twisted Evil  

# 564
  • София
Вяра днес глътна монета от 20 стотинки и после я повърна  Crazy
Ужас, това е един от най-големите ми страхове! Confused Добре че ги е повърнала! На нашите кумове голямото момиченце преди няколко години глътна 50 ст. Бяхме на почивка и бързо отидоха до местната болница. Там им бяха казали, че монетата се е заклещила и трябва да се извади. Добре че не беше застанала хоризонтално... ooooh! Те предпочетоха да се върнат до Сф и в Пирогов я извадиха през устата, с нещо като големи клещи. Ужас просто!

Заяц, моята свекърва както споменах беше детска учителка и въпреки че не е карала никакви шарки, през всичките години не се е заразила от децата! Стискам палци!!! Hug

Аз също смятам, че децата трябва да се отделят от родителите си. Забелязала съм, че когато Виктор е сам в стаята спи много по-спокойно. Ми то и нямам как да е по друг начин, защото ММ хърка като дъскорезница! Mr. Green

# 565
Бързам да пиша на Мама Зайка:
Зайче, повечето шарки НЕ са опасни за плода. Опасна е рубеолата, но сигурно си имунизирана срещу нея (мисля, че последно на 16г. се прави имунизация - в 9-ти клас).
Не се притеснявай излишно, има и детски шарки, обикновено са само с номер (напр. шарка №5), които засягат само децата до 2-3 години и по никакъв начин не могат да те заразят.
Все пак, на твое място, бих потърсила консултация в Инфекциозна болница или (по-скоро така бих постъпила) лично от д-р Мангъров. Ако искаш, пиши на лични, ще ти дам номера му, само да знаеш, че взима доста скъпо (ама е най-добрия, само на него разчитам, като се изплаша здраво).
Гуш, миличка, не се плаши ни за себе си, ни за Калинчо - след избиване на пъпчиците нещата са по-лесни.  Hug
Пиши как са се развили нещата!

Бебеш, как сте, всички ви мислим! Снощи гледах две дечица - братче и сестриче да танцуват в "България търси талант" и пак за твоите дечица се сетих. Дано след време и тях и видим двамата в общо изпълнение някъде!

# 566
Джанче, това ми е най-големият страх на мен, да не глътне нещо, че тя много слага в устата, за разлика от батко й. Представям си какъв ужас си преживяла с тази монета, че пък  и не малка  Hug

Аз също мисля, че децата имат нужда от близост, марти например заспиваше все гушнат в мен. дори като дете, което много боледуваше, много пъти съм мислела, че е по-добре, че спим заедно, защото ми беше по-лесно да го следя за Т нощно време. Но колкото и той да е гальовен и да търси близост, толкова Ивайла пък не седи да я гушкам, все ми шава из ръцете, готова да скочи от мен...а и си заспива сама в леглото без да я съм я приучвала на това, така, че явно си е до дете.

Нощни, имам пример пред мен, когато децата са минали градинска възраст и още спят с майка им, говоря за сестра ми, те бяха дълго време като вас, с допрени легла до спалнята и спяха всички заедно, преди няколко год., решиха да им направят детска стая, но от тогава баща им спи там, а те при сестра ми в спалнята, а скоро ще станат единия на 8, другия на 11г. та историята познава и такива случаи  Simple Smile

# 567
  • Пазарджик
Върнах ме се,нищо страшно,гърдите и гърлото са чисти.Одобри моето предписание Mr. Greenсироп-Мукоплант,аз реших да давам Биогай като имуностимолант,той предписа Есберитокс капки.
Буби едно голямо Hug,лепенките за Т при нас имаха много добър ефект.В 3ч. имаше 38,5,след като и залепих лепенката в 3,30ч.беше 38,а в 4ч.37,6 Т,в 5ч. нямаше помен от Т.

Нелката яде около 200гр.манджа и зависимост от гъстотата слагам един или два сухара+някакъв десерт-кис.мляко,кремче или от йогуртите на Хумана.Разбрах какво я дразни в не пасираното ядене-сухара,затова сега го стривам на едри трохи в блендера и слагам в не пасираната манджа,изяжда си го без проблем.
За спането какво да кажа и аз съм за съвместното спане,когато се налага.Винаги заспива в нейното легло и ако се наложи през нощта я взимам при нас,не ми пречи.даже напротив.Едва ли има нещо по сладко като отвориш очи и да видиш една малка и сладка муцунка пред теб.
Елч аз не спазвам НВД на 100%,ям си плодове през целия ден за сметка на зеленчуците-не ям доста от тях.И по този повод ,аз не обичам домати,яла съм като дете на сила и като забременях с Таня/нали казват ,че каквото яде майката през бременността,това ще ядат децата/,но само гризка.
krissia Hug
Бимбим това не е диета,а начин на живот.С годините разбрах,кое ми действа добре и кое не.С този режим премахнах много вредни неща ,като безалкохолното,белия хляб,чипсове и тн.не ги ям от 6г.С този режим най бързо(поне при мене)се чистят мазненките.А да ,аз на кантара не вярвам,само на метъра.Ето малко инфоhttp://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=373
Ох има и още,но после ще продължа..........

# 568
  • Сандански
Здравейте!

мамо зайке недей да се притесняваш  - наистина освен рубеолата,останалите шарки не са опасни за плода.А и ти вече си в 2-ри триместър,когато са се оформили органите на бебчо PeaceКогато бях бременна с Влади Илия ми се разболя от скарлатина,бях може би 3-4 месец,доки ме успокои,че няма нищо страшнно дори да се заразя,но никой друг в къщи не я хвана PeaceВъпреки това имаш стиснати палчета и от мене бързо да оздравее Калинката и с тебе и бебо всичко да е наред Praynig

Тути благодаря за предложението да купиш буталка за Божидар - ще ти бъда много благодарна,но само не се ангажирай специално.Просто ако и когато имаш възможност Hug За подробности ми пиши на ЛС Peace Пиши после как е Нелката и какво е казал док Praynig

П.П.Аз докато напиша ти си дала отчет - радвам се,че Нелката е добре Hug

И аз прочетох във ФБ,че Тея е изписана - дано вече да не хваща никакви гадости и да могат спокойно да изчакат датата за операцията Praynig

Джанче добре,че я е повърнала веднага,че имаше после да я търсиш във всеки памперс Wink Майтапа настрана,но и аз изпитвам ужас да не глътне нещо такова и все го гледам какво слага в устата,но на тях и секунда им е достатъчна да свършат белята Confused

За спането - при нас е променливо.По принцип спи в неговото си креватче,което е до спалнята,но има и вечери,които прекарва изцяло между нас.Не му се ядосвам - той сам ще си покаже кога е готов да спи сам и тогава заминава в общата детска да досажда на батковците си  Twisted Evil

# 569
Тути, радвам се, че е помогнала и сте свалили Т.  Hug Дано всичко бързо да й мине и да си спокойна и ти!

Джанче, и на мен ми е страшно гълтането на разни неща. Много е опасно. Може да ви се стори малко ненормално, че правя такава аналогия, но само да ви споделя, че с наш'то куче имахме големи проблеми с гълтането на разни неща. Първо още като пале беше глътнал една клечка от сладолед Бос (не знам на кой идиот му беше дошло на ум да му даде да я ближе и той взел, че я налапал). Повърна я един ден по-късно. А преди 2 години щеше направо да умре, отказваше да яде и пие вода, повръщаше всичко, беше се обезводнил и направо не знаехме какво става. Накрая ветеринарът се принуди да го отвори, за да прави биопсия, ако е нужно и се оказа, че е глътнал парче от тенис топка, която заседнала в тънкото черво, задръстила го и едва не умря. Както и да е, оправиха го, но оттогава имам фобия от такива неща. Разбира се, кучетата не са като децата, но пък и двете лапат боклуци наред, та направо не знам как ще се пазим.. Ще й слагам цедка на устата!  ooooh!

А за спането - засега си спи сама в кошарата, няма проблем, но моята драма е, че не дава на никой друг да я приспи и не знам какво ще правя...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт