С мартенички да закичим,януарските дечица! Тема 34

• 36 893
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Тути, много се радвам, че няма нищо сериозно!
Видях, че споделяш за НВД, как се справяш с липсата на сладко?
Нощни очи и другите, които споделяте, че спите задено с отрочето/-тата, как и кога намирате начин за усамотяване?
Нашият батко никога не е спал при нас, но сега все напира... newsm78

# 571
 Embarassed Embarassed Embarassed
Срамно, срамно да се появя...  Rolling Eyes

Да ви питам, преведоха ли ви майчинството сега март? Пак ли в началото на месеца идват парите?  newsm78

# 572
тути, а защо не й слагаш хлебче вместо сухар. да не я дразни.
и в тази връзка - каква е разликата между сухара и хляба за мъниците?

и добре, че не правиш изцяло безвъглехидратна диета, защото е голям зор...и глупост.

и мен много ме е страх от гълтане на нещо. дара лапа всичкооо. редовно й ровя в устата, а тя се мята. и само ако знаете какви неща съм вадила от там Shockedа ужким гледам из нас да е вся чисто и да я следя и т.н.

# 573
  • ул. "Мечтание"
Нощни, имам пример пред мен, когато децата са минали градинска възраст и още спят с майка им, говоря за сестра ми, те бяха дълго време като вас, с допрени легла до спалнята и спяха всички заедно, преди няколко год., решиха да им направят детска стая, но от тогава баща им спи там, а те при сестра ми в спалнята, а скоро ще станат единия на 8, другия на 11г. та историята познава и такива случаи  Simple Smile

Не познавам случая и не мога да коментирам.  Peace Възможно е да са лични предпочитания на родителите това, особености на децата и т.н. Но пак казвам, нуждата от съвместен сън отпада обикновено след градинска възраст.  Peace Вече как ще се префасонират, навиците (което е различно от нуждите) в семейството това си е лично решение на семейството.
Изключения сигурно има, но пак казвам, не мога да коментирам, без да познавам конкретния случай в детайли.  Peace  Wink

Нощни очи и другите, които споделяте, че спите задено с отрочето/-тата, как и кога намирате начин за усамотяване?
Нашият батко никога не е спал при нас, но сега все напира... newsm78

Ами те реално си имат собствени легла и повечето време си спят в тях. Време за усамотение бол!  Crazy Желание само да има! Отделно, че в момента имаме и други стаи.  Wink Laughing Ако желаем да се развихрим повечко... Спането в отделна стая не ми гарантира усамотение!  Wink

# 574
  • София
Привет и от нас!

Адис, тук сме, но болни Sad. Бобката пак направи пристъп, но този път беше много лек, разминахме се само с Вентолин. Излезе и гърленият секрет - чист е Simple Smile. Ади и тя е с реки от сополи и температура, много кисела и нервна  Confused. Но най-зле е ММ с ужасни болки в ставите, хрема и Т. Аз съм добре, но как иначе като всички вкъщи се грижат да поддържат високо нивото ми на адреналин! Пак изписах цяла епикриза  ooooh!.

Майка зайка, ще стискам палци, но съм почти сигурна, че няма опасност за теб и бебчето  Peace

Радвам се, че са изписали Тея  Simple Smile

За спането заедно или отделно си мисля, че не е толкова жизнено важно за бъдещото емоционално и психическо развитие на детето, по-скоро според мен всеки трябва да гледа как му е най-удобно  Peace

Ади не яде много - сутрин попара с 2 сухара, на обед манджичка в буркан от 190гр., но рядко го изяжда всичко, следобед плод или плодово пюре, вечер - каша около 200 гр. Напоследък ми се струва, че е отслабнала, бебешките пухкави кълчици са взели да се стопяват Sad.

И Ади пъха всичко дребно в устата, много ме е страх Sad.

bouquet

# 575
  • София, Лагера
Хау!  Flutter
Да вляза и аз на.. 39 страница.  ooooh! Simple Smile
Аз се затрих, тези дни много натоварено - и ап-та оправяхме, и си препрочитам английските учебници, и започнах да си чета по специалността, че смятам да се връщам на работа по някое време. Успоредно с това и се ориентирам в пазара на труда да огледам храстите за интересни зайци  Wink
Не съм ви чела, няма и да има време да се връщам назад, но ще се пробвам да следя оттук нататък  Wink
Хубав слънчев денннн!!

# 576
  • София
да ви кажа не е само гълтането на разни неща, което трябва да ни плаши. Майка ми, когато е била на 3-4, решила да направи фокус като си вкара копче в едната ноздра и я извади от другата..... и копчето заседнало. Ходили по лекари, едвам го измъкнали..... та някой да знае от къде мога да си поръчам още един чифт очи, за да си ги монтирам на гърба  Mr. Green

# 577
Здравейте момичета.
Бира с таратор, аз имах забавяне на майчинството заради изпуснат срок от страна на работодателя ми за подаване на документите. Както и да е. Понеже сайта не беше обновен веднага след новата година, за това си направих няколко пъти разходки до НОИ. Там жената от гишето за справки ми обясни, че от тук докато изтече 2рата година не се подават никакви документи и изплащането на обезщетението няма да е както до сега в началото на месеца, ами ще зависи от това, кога фирмата ти подава документите си в НАП. Демек няма фиксирана дата. Обикновено в срок от 10 дни се изплащат парите, след като са подадени документите.
Ох дано ме разбра, че така засукано го обясних  Laughing Blush
Елч, Анджело е същия като твоята кукла, когато го сложа в повивалника. Аз го отдавам на това, че му отнемам играта и той по този начин протестира. Все се чуди как да се врътне и да стои неспокоен докато го преобувам. За това му давам някаква играчка да се занимава докато сменя памперса.  #Crazy
Какче, аз знам, че децата от годинка на там трябва да консумират по 250гр. Аз давам храната от кухнята заедно с надробен хляб и след това допълнително давам или данонино от 50гр. или бисквита с кис. мляко или плод за десерт.
мама Зайка Praynig дано не прихванеш!
Калина Бамбина, добре дошла Simple Smile
bubi_barabata, и Анджело има такова кученце, ама той се плаши от него и реве  Tired
За съвместното спане мисля като Елч, трябва самостоятелност и според мен Simple Smile иначе
.. Спането в отделна стая не ми гарантира усамотение!  Wink
е абсолютно така Simple Smile
Тути, радвам се, че не е сериозна настинката. Анджело така прави като изкарва зъб  #2gunfire
Леле Джанче при вас екшъна е пълен.   bouquet
Зън, да оздравява семейството бързо-бързо! Какъв пристъп прави баткото? Извинявай, ако е неудобно, ама не съм в час.
Ноеми, успех в начинанията  Hug
Бимбим,  Joy чифт очи май не се предлагат  newsm78 hahaha
Сега да питам, докато изкарваше зъби (1вите си кътници) Анджело отказа всякаква храна, включително и млякото си преди сън. До кога да го давам това АМ и може ли с нещо да го заместя и постепенно да го премахна?

# 578
Малиии кЪф чаршаф  ooooh! извинете ме  Blush

# 579
Az i ti, този Мангъров  вземал по 130 лева за дом посещение!  Shocked

На мен ми допада привързаното родителство като идея, но на моят змей - не. Наскоро започнах да го уча да се гушка в мен.

Съвет от мен- не давайте ядки на деца под 3 години, че съм виждала деца вдишали фъстък.  Confused
В литературата има описани случаи на покълнат боб в детска ноздра и какво ли не, бедна ви е фантазията.
Иначе и аз съм си завирала пуканка в носа и после с малко зор я извадих. Друг път без да искам уж да глътна цяла джанка и като се запречи ни напред, ни назад. Явно инстинктивно наведох глава напред и изпадна.

За ДК, тук държавната е ужасно гадна и като започнат да дават 3 дни поред за десерт розов крем и направо  Sick То са люспи, то е някакво жилаво телешко.

# 580
абе то е ясно, че никой не седи на повивалника кротко. и дара от няколко месеца се мята и без играчка и тв не минаваме. проблемът е, че от седетина дни само като я сложа там и изпада в неистова истерия, започва да рита, да се мята, бута всичко, което й дам и най-вече - реве до прегракване. а тя иначе не плаче с дни, а така истерично почти не се сещам да е плакала някога. на мен ми изглежда като проблем, но не се сещам какъв е...

# 581
Елч, да не я боли нещо като легне? Де да знам...  newsm78

# 582
  • София
Здравейте Simple Smile

Малко по диагонал четох последните страници, та накратко.

зайче, пиши как сте и тримата! имаш стиснати палци и от мен, вярвам, че всичко е наред.

В литературата има описани случаи на покълнат боб в детска ноздра и какво ли не, бедна ви е фантазията.

Тъкмо тоя случай щях да спомена, свеки ми разказа как ММ или брат му, не помня, си напъхал боб в носа. Извадил му го хирург, но на следващия ден пак не дишал както трябва. Върнали се в болницата и хоп, още едно зърно Shocked

Говорите за съвместното спане. Малката никога не е спала при нас, не е проявявала желание.
И да се похваля, не знам как стана, но от няколко дни не се приспиваме на ръце. Заспива до мен или направо в леглото си. Дупи се известно време, гушка я одеялце, я някоя играчка и си заспива сама. Сякаш изведнъж й стана неудобно в ръцете ми, все не можеше да си намери удобна поза, а и аз съм една ръблива Laughing Та, Emily и другите като нас, има надежда, момичета Hug

И леко да се оплача за детските ясли - в най-близката до нас още на първи прочит сме на жребий Sad Така ми се искаше да вярвам, че имаме шанс. То не че няма де, ама тоя жребий нещо не ми вдъхва доверие.

# 583
Привет мамчета! Hug Ние направихме една разходка и сега Сами спи, а за мен малко "социален" живот в нета... Grinning

Стиснати палчета за Мамче Зайче - вярвам, че всичко ще е наред! Praynig

За поглъщането на предмети - и за мен е голям страх. То за коя ли майка не е. И Сами лапа разни неща, уж все го гледаме, но е страшно наистина. Моя приятелка ми се обади преди дни - дъщеря и е на почти 5 години. Изпила втвърдител за полиуританов лак. Карали я с бърза помощ в Ловеч, стояли там 3 дни, но слава Богу е добре. Лошото, че са открили шум на сърцето покрай това... Sad Но същата малка пакостница като се прибрали, си напъхала пулче от Не се сърди човече в носа и в ухото...ужас!

Тути Hug радвам се, че нещата не са сериозни.

Зън бързо оздравяване на всички!!! Hug

Буби Hug

Дъщеря ми спеше доста дълго време при мен, имаше си разкошна детска стая, но не искаше да спи там. Притеснявах се, че мома ще стане и ще спи при майка си  Laughing...Е, дойде си момента в който сама си пожела да си отиде в стаята. Сега не бих могла да я накарам да спи при мен за нищо на света. И е страшно самостоятелна. Та най-вероятно всичко си е до дете, както май повечето неща. Peace

Вие за диети говорите, аз пък като съм се пристрастила към кисело мляко с бисквити и домашно сладко... Twisted Evil всеки ден си забърквам по две паници от това чудо...

Мелона Hug браво на вас за спането. Ех, как го чакам и аз този момент...

Ноеми Hug най-сетне...по-честичко пиши!

За сухара - слагам на попарата, защото ако сложа хляб, става на абсолютно гадна каша. Иначе давам и хляб с манджа, но каква е разликата за мъниците... newsm78

# 584
И аз съм се видяла в чудо с това спане. Заспива си сама без никакъв проблем, но не изкарва и час и се събужда със зверски рев. След малко приспиване изкарва още един час в кошарата и после вече нищо не може да я накара да легне там. Все си мисля, че я мъчат някакви зъби, но май вече си е навик. Напоследък пък много държи да ме пипа по лицето, та не мога и с гръб да се обърна.
Убедена съм, че това обаче си е до дете, не до начин на възпитание. Като бяхме малки брат ми все ме молеше да спя при него, а аз чаках да заспи и се изнизвах в моята стая. При това ме беше страх да спя сама и оставях вратата отворена, но предпочитах легло само за мен.
В тази връзка, Нощни, благодаря за постовете ти, ей такова нещо имах нужда да прочета, малко да се поуспокоя  Hug Нямам предвид само за спането и преди се е случвало, много успокояващо ми действаш.

Аз и ти, какво беше това "усамотяване"  newsm78 аз с едно дете забравих тази дума, не знам с две какво е

Присъединявам се към въпроса на Елч и Емили за разликата между хляб и сухар. И защо се препоръчва сухар за бебетата.

Ноеми, а добре завърнала се  Wink

Зън, бързо оздравяване на цялото семейство  Hug

Майчинство за февруари още нямам, за януари одавна го изхарчих - и до термина, и след него.

Общи условия

Активация на акаунт