С мартенички да закичим,януарските дечица! Тема 34

• 36 870
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Привет! И аз като Ноеми не бях писала отдавна, но нали се пооправи времето и сме повече навън.
Ноеми, успех!
Сухара е по-щадяш коремчето и аз го слагам в супите, но Даная много обича и сух хляб, даже повече от манджите Simple Smile

# 586
  • София
Здравейте!
Много стискам палци за семейство Зайкови! И аз познавам мацки, който си родиха прекрасни здрави дечица след такива стресови ситуации!
Зън, бързо да се оправят всички! Разбирам те напълно - Михаела беше 6 дена с почти 40 градуса, мъжът ми и той да не пропусне - няколко дена с много висока Т, когото трябваше да обгрижвам сериозно, а от 3 дена и Боянчето е с над 39 градуса, сополи, кашлици (пу-пу днес не е вдигал).
За спането със или без деца на спалнята съм сигурна, че си е до дете. Дъщеря ми от малка мразеше да спи при нас, дори сега ако е болна и успея да я прилъжа да легне до мен след 10 минути си иска в кревата. И аз като малка бях така. Боян все гледа да е около мен, спеше си до мен, докато не започна сутрин да се мята по цялата спалня и да пада долу. Много лесно се научи да си спи в кошарата, но през деня си наваксва с гушкането.

# 587
Ох, мерси за стиснатите палчета  Hug Hug Hug Heart Eyes
Оказа се, че е пост инфекциозен обрив, тип алергичен. Но все пак сме си под карантина  Tired
Педиатъра се закле, че ако е сбъркал може да ида да го пребия  Mr. Green

Ноеми  Hug  Heart Eyes

# 588
  • София
Ей, чудно време, до сега бяхме на плащадка в Заимов, направо се преродих! А като си помисля, че времето ще става още по-хубаво и че любимият ми сезон предстои ми става едно пърхащо! Flutter

mrm, дано сте преборили вече всички болести и Боянчо да не вдига повече Т! Hug

Зън, бързо да се оздравявате цялото семейство! Hug

Относно сухарите и хляба си мисля, че хлябът като се потопи в супа например става много тестен, което може да причини дискомфорт на стомаха, докато сухара, дори и добре накиснат си остава по-твърд. Thinking

Получих първото си мини майчинство и се чудя как да изхарча това богатство! Mr. Green

Зайке, супееееееер! Party

# 589
Зайке Hug

Малката е с 38,3 Confused Няма никакви др.признаци на болест,но пък каката ми подкашля..... Confused

Не искам в никакъв случай да ви занимавам със Софийските неволи с ДГ и Ясли,но само да споделя,че се оказва че тук 90 % от децата са болни - асма,АД,АБКМ и .......какво ли още не........ Thinking  #Crazy
Мелона - разбирам те напълно Hug

# 590
Заяяяяя,  newsm44 !  Това се вика добра новина! Айде, дано мине и карантината, та да се успокоиш съвсем, но щом док го е казал така категорично, смятам, че можеш да си спокойна. Их, много се радвам!  Heart Eyes

Мрм, Зън, Рал, скорошно оздравяване и от мен на цялата челяд!  Hug

Какче, и аз за един сезон живея цяла година! Обожавам го това лято, не мога без него! Направо едвам издържам да избутам зимата...

# 591
Някой беше питал за пъпките  newsm78

ето го:

# 592
ох, миличкото калинче!
дано бързо да минава!

ноеми, и аз се радвам, че се появи! Simple Smile
сега да се появят и бубето, и жоржи, че им забравихме клавиатурата! Simple Smile

# 593
  • София

Не искам в никакъв случай да ви занимавам със Софийските неволи с ДГ и Ясли,но само да споделя,че се оказва че тук 90 % от децата са болни - асма,АД,АБКМ и .......какво ли още не........ Thinking  #Crazy

ral, а децата с бележка за хронично заболяване кои места заемат? Те влизат ли в сега обявените или за тях има допълнителни? Иска ми се да вярвам, че е второто, ама дали? Знам, че регламент за това на практика няма, затова се шири далаверата с диагнозите.
По тоя повод знам случай с конкретна ясла, в която на моя позната й уредиха детето. Директорката кършила ръце как да го приеме и накрая отсякла: абе ще пишем едно заболяване. Даже бележка от лекар не поискала. И споделила, че групата набъбнала почти двойно от парашутисти, даже се налагало да внасят още кошари, нямало място. Някои деца ги пратил лично районният кмет, други били близки на готвачката, абе изплакала си болката жената...

зайче, много се радвам за добрата новина!

# 594
Зайо  Hug  Дано нямаш повече такива стресови ситуации  Peace

За поглъщането- ние, възрастните сме виновни...хем ги знам какви са прахосмукачки и двете...каквото не са видели, това не са си тикнали в устата  ooooh!  Оставих си набързо портмонето УЖ на място, което не стигат да отида до 00 и да излизам до магазина. Майка се загледала в новините и през това време гаменките набарали портмонето и атакааааааааааа. Бяха извадили почти всичко- монети, банкноти, документи...Вярно, повърна монетката, ама, акос е беше заклещила...Не ми се мисли  Tired

УТре най-накрая е прощъпулката  Party В момента ми втасва питката. Мисля да направя и едни сладки, ако не ме домързи супер много  Whistling

Сухар не давам/защото не купувам/  Mr. Green Хляб давам черен. По принцип всякакви манджи ги ядат чисти. Хляба ей така си го гризкат между храненията  Rolling Eyes /чешат си венците/

Напоследък голям бой се пердашат двете  Crazy  И най-вече Вяра налага Жана. Да му се ненадява човек на това дребното. Уж по-кротко беше, по-кекаво...Голяма бабитка излезе  Crazy

Има ли някой още косопад? Вчера ми казаха "страшна" рецепта и аз нали съм....руса по душа, веднага пристъпих към изпълнение  Mr. Green
Настъргах една глава кромид лук и плеснахх кашата на главата си, с хуууууууубав масаж. Стоях 2-3 часа така, докато душата ми се вмириса...И после няма измиваме това  Sick Sick Sick
Днес бива положението- не мирише много...отдалеч  Tired  Но косата ми явно е стресирана и кьорав косъм не смее да падне...да не би случайно пак да посегна към кромида  Crazy

# 595
  • София
Здравейте, момичета! Аз следя тези дни темичката, но имаме гости постоянно. Едните баба и дядо изпратих сутринта, а сега чакам другите. Няма как  Mr. Green

Мамо зайке, страшно се радвам за Вас  Hug Да му минават бързо обривите на Калинката

На другите болни също бързо да борят болестите! Гуш, гуш, гуш

Бебеш, радвам се, че сте вече у дома! хайде никакви болести повече, само добри новини от вас чакаме  Hug

За спането до нас- направо болна тема. От 10 дни някъде го отучваме. Аз също смятам, че децата имат нужда от тази близост, но постепенно при Боби се превърна в навик. През деня спи сам в леглото си без никакъв проблем, не го приспивам. Вечер заспива в неговото легло, но се събужда по някое време (което ставаше с течение на времето все по- рано и по- рано) и застава на решетката прав и мрънка/ реве, докато не го вземем. Дотук горе долу добре, но в един момент започна да се мята между нас, да пада отгоре ни, да ме скубе по цяла нощ и стана нетърпимо. Затова реших да прекратим тази практика и всеки да си знае леглото. Упорствах 1-2 вечери и не го взехме и сега си спи в леглото, пак се буди, но като му дам бибата ляга и заспива.
За яслата направо не ми се говори, какво ще го правя не знам. Толкова деца чакат, а не го ли вземат идея нямам какво ще правим. Дано има късмет детето  Praynig  Praynig  Praynig

На повивалника сменям памперс и преобличам. Най- удобно ми е, понеже е височко. И той не стои мирен, но му пея или давам играчка.
За кухнята- обикновено давам малко супичка и цялото основно- около 220 гр е от частната кухня и накрая малко плодово пюре или кисело мляко. Ако не иска не насилвам, но общо взето добре си хапва засега. От утре сме на държавната, да видим ще я одобри ли.

Хайде хубав ден. Сигурно пропускам някого, но няма да отварям паралелен прозорец. Хубав следобяд!

# 596
lyubomira_naidenova, благодаря за отговора, разбрах те!  Peace

Джанче
, сега в близката 1 седмица гледай да не се потиш, щото жална им майка на всички около теб  Joy
Аз заради миризмата, която се наслоява в скалпа и мирише при всяко мокрене още не съм посегнала към чесъна... (против косопад) Tired

# 597
  • ул. "Мечтание"
Дейзи  Hug

Джанче Joy Joy Joy

Зайке, много се радвам, че не е шарка! Hug

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 17:14 от Нощни очи

# 598
Леле мама Зайке, милото детенце. Колко време сте под карантина? Важното е, че притесненията ти са били напразни  Hug
Мелона и при нас е така за ОДЗто... за цялата община само 8 свободни места, 3 от които са за специални потребности... другите 3 ОДЗ не са пуснали места.... no comment!  Twisted Evil и ако играе роля и това като при твоята приятелка, май ще забравя за шанса ни... иначе и моя син е в гранична група и се надявам много... ама...
Анджело спи между нас рядко, но се случва. Буди се нощем и мрънка, аз се правя че не чувам, докато не ревне съвсем, тогава го взимам при нас, той заспива и го местя обратно.
За хляба и сухара, сухар правя само за закуска, според мен и двете си имат своите полезни качества.
Мрм, Зън, Рал, скорошно оздравяване и от мен на цялата челяд!  Hug
И от мен  Hug
Джанче, не го знаех това с лука, дано поне си е заслужавало мъчението. Много се посмях на цветущото ти обяснение  Joy
Лека вечер Simple Smile

# 599
  • Варна
Хелоу и от мен
Мамо зайке Слава Богу,че е по-малкото зло,камък ми падна и на мен ooooh!Да му минава по-бързо на малкия зайко,миличкия  action032сигурно му е мн дискомфортно.
Джанче моите съболезнования,аз съм го правила това мазало,само че по-обогатено+чесън CrazyМайкооо как мирише,смърдеше всеки път като си намокрех косата около месец и половина!При това бях сложила "само"сока(който си е напълно достатъчно).Не смеех да отида на фризьор 2 месеца.Иначе май ми подейства за определен етап от време.
Тъкмо се канех и аз да ви питам за косопада.Моята косичка още не си е възстановила окапалото през бременността,направо ми прозира темето ConfusedОт тези хормони при кърменето ли е,що ли ooooh!иначе пия витамини.Направо вече почва да ми става стресиращо.
Ааа и Джанче Верчето не беше ли на свеки-сигурно е много доволна от новото развитие на нещата:mrgreen: Laughing
Майчински на 6-ти ми преведоха някакви явно остатъчни 20 лв Rolling EyesДругите "милиони" имам да си ги чаааакам предвид това,колко е "съвестна" счетоводителката.Искрено се надявам да бъркам.
При нас дребният спи на спалнята,а Пехо всеки път прави преговори с най-тъжната физиономия която може да изкара,да спи "Поне този път при вас:pray:",ама вече не минава.
Има ли други спящи мечки като мен?То че малко ми е такъв моделът ясно,ама ми се струва,че напоследъка все ми се спи(то си и спя де).
В къщи аз съм кашляща-мнооого кашляща.Надявах се да е настинка,но от вчера Вики взе да киха супермного.Направо ще му се откачи главата на горкото,тръгнаха и едни сополи ooooh!Давам Вит Ц,Осцило..,Коларгол(черните капки),смуча с бейби вака.В тази връзка,гледахте ли по ТВ-то наскоро даваха за фалшиво Вит Ц,с мн ниско съдържание на такова.ММ днеска се върна пак с инжекционния разтвор,в аптеката му казали,че точно плодовото Вит Ц,което толкова ми беше харесало е спряно,защото било от фалшивите.Дали не е някаква спекула да им купуваме гадните,скъпи инжекционни Вит Ц-та Crossing ArmsДе да знам,това плодовото поне изглеждаше мн добре,имаше и мн удобен начин на отваряне,ако това може да бъде критерий де.Мисля че беше испанско-около 9-10 лв.Някой да знае нещо?

Общи условия

Активация на акаунт