Математически турнири - 14

• 83 626
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз споря принципно   Grinning, ако остане отговор А ще има 120 т.( ако е пренесъл всичко вярно на бланката ), ако го сменят на D ще има 115 т., и в двата случая е достатъчно както за рейтинг за СМГ, така най-вероятно и за класиране на националния кръг.
И не съм математик, но не винаги по-сложния начин е верния.

И в какво се изразяват твоите принципи? Детето да има максимален резултат, независимо дали задачите са решени вярно.

Както и да е...не ми се спори повече.

# 436
  • София
Тази година синът ми за първи път се яви на кенгуруто и не съм много запозната, та за това да попитам: кога очакваме резултатите от София?

# 437
моля да ми пуснете задачите за 2 и 5 клас
Мерси

# 438
Моля за задачите за 7 клас.Хубав ден на всички.

# 439
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
аз предлагам да гледаме вече към областната олимпиада по математика, понеже остават по-малко от три седмици. и в тази връзка може ли някой да пусне задачи от 2004,2005г , а и решения от 2003до 2006г. може и на e-mail n.pencheva@europapier.bg
Наистина всичко с "Кенгуру 2012 год." приключи. Светът не свършва с едно състезание. Мисля, че преди математическата олимпиада има пролетни математически състезания в гр. Плевен за по-малките и в гр.Русе за по-големите. Там нещата изобщо не стоят както при това толкова оспорвано Кенгуру. Аз мисля, че това състезание е много по-отговорно, по-трудно и задачите  са наистина математически. Децата имат четири часа и половина за мислене на наистина трудни и смислени задачи, а не да простират пране, да броят стълбичките на бълхите, да се чудят Николай от този клас ли е и дали той е участвал в броенето или не е и други подобни. Пожелавам на всички деца и на техните родители, които ще ходят в гр. Плевен много успехи и радости. Да бъдем позитивни!!!!

# 440
  • София
Излезли са резулатите от Кенгуруто в 119 училище в София

# 441
02/9356094 Таня Стоева/ РИО

Колкото повече хора се обадят и обърнат внимание на 13-та задача, толкова по-добре.
От РИО са се съгласили, че верния отговор е D, въпросът е да се направят наново класиранията по градове, в които за А са дадени точки вместо за D.

# 442

Само са забравили да сменят годината във файла  Simple Smile  
Ако някой мерне и листи в СМГ да казва, макар че аз чак за събота очаквам да са готови.

# 443
  • София
Сутринта са съобщили в училището на синът ми верните отговори. На 1 задача е "В" т.е. не се брои малкото кенгурче, не е било уловка.

# 444
Здравейте,
моля за задачите за 2.клас на reni_1971@abv.bg, ако е възможно,де Rolling EyesЩе бъда много благодарна Grinning

# 445
И да попитам кога за първа година е имало Зимни математически за малката състезателна група?

Аз съм се явявала през /далечната/ 1987 г. на ЗМС във Варна, 4 клас.

Хаосът в организацията тогава /бяхме настанени по две деца по апартаментите на родители-доброволци от Варна/ ме кара да мисля, че е било за първа година, но все пак беше доста отдавна. Пускала съм в другата тема една от задачите. За съжаление не съм виждала задачите от тези по-ранни години в интернет, аз ги имам от стари списания/книжки. Ако те интересуват, ще ти ги изпратя на лс, но учебните планове са съвсем различни и сега задачите са върху друг материал /няма обеми примерно/  bouquet

# 446
За 5-6 клас еднакви са 1,2,3,6,9,11,12,17,18,23,25,27,28,29.Естествено са разместени и има минимални разлики на някои.

Направо съм изумена, че се случва такова нещо - почти същите задачи и отговори са били на разположение на всички заинтересовани в интернет, 2 дни преди състезанието, на руски - който е лесно разбираем за почти всеки българин - това е повече от подигравка спрямо труда на честните деца. Само за информация на родителите, които не са от Варна, да мога да споделя, че във Варна например, резултатите от това Кенгуру за 5-6 клас се използваха с тежест 60 % в крайната оценка при подбора на деца на участие в предстоящи международни състезания. Пълна пародия ...

# 447
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
И да попитам кога за първа година е имало Зимни математически за малката състезателна група?

Аз съм се явявала през /далечната/ 1987 г. на ЗМС във Варна, 4 клас.

Хаосът в организацията тогава /бяхме настанени по две деца по апартаментите на родители-доброволци от Варна/ ме кара да мисля, че е било за първа година, но все пак беше доста отдавна. Пускала съм в другата тема една от задачите. За съжаление не съм виждала задачите от тези по-ранни години в интернет, аз ги имам от стари списания/книжки. Ако те интересуват, ще ти ги изпратя на лс, но учебните планове са съвсем различни и сега задачите са върху друг материал /няма обеми примерно/  bouquet
От началото на 2000-2001 година има промяна в учебната програма. Задачите ги има на        math-bg.com. Дадени са и подробни решения, тази година се водят като пролетни математически състезания и за малките са в гр. Плевен.Доста по-различни задачи от тези на Кенгуру и за това написах, че изобщо не бива да се "принизяваме" в амбициите си за това вече отминало състезание, а да гледаме напред към по-съществените неща. Специално на нашите деца им е осигурен хотел. Дано да е добра организацията, че иначе само купонът ще е голям, а резултатите нула. Ужасссс!

# 448
Моля, да ми изпратите задачките от "Кенгуруто" за 2-ри клас - sasha_tod@abv.bg
Благадаря!

# 449
Доста по-различни задачи от тези на Кенгуру...

Цитирам те частично да не става много дълго, но иначе съм съгласна с написаното от теб. Състезанията тип "кенгуру" тренират друг вид умения и прекаляването с тестове може да попречи на сериозното задълбочено творческо мислене, което изискват другите задачи.
Навремето ние нямахме техника да работим с тестове, да отсяваме с един поглед грешни или невъзможни отговори, да не зацикляме върху една задача, а да отсяваме на принципа на сгъстяващото се сито /от субективно най-лесни към най-трудни, а не да се решава последователно/ и т.н. Многото подобни състезания постепенно изградиха тези умения у децата, но на тях все пак не трябва да се гледа много сериозно.
Може би част от проблема е в учителите, че не обясняват, че тези тестове не отчитат знания по математика, а отчитат умения да се решават тестове. Grinning
Едно полезно умение, но различно от другото  Peace

Общи условия

Активация на акаунт