Отговори
# 705
Имам един много глупав въпрос, но срам не срам, ще питам:
Във Велинград в басейните минералната вода с препарати ли е?
 Embarassed Embarassed Embarassed
Да, има препарати. Хлорната вар е на първо място. Имаше още 2 задължителни, но не ги помня. Не е опасно, до колкото знам. По-опасно е за децата да се къпят в минералната вода /ако питаш за детето, де/. Минералната вода "изморява". При прекомерно стоене в такава вода често става лошо на хората.  Peace

# 706
Имам един много глупав въпрос, но срам не срам, ще питам:
Във Велинград в басейните минералната вода с препарати ли е?
 Embarassed Embarassed Embarassed
Кате и аз мисля, че има някакви препарати... незнам точно какви. Не мисля, че за децата са опасни, може спокойно да ги къпеш. Но... както и Лейди Н е писала, да не седят много, защото прекалено топлата вода е по-кофти за тях. Това , което на мен ми бяха казали ,че при Т до 34 градуса може да седят около 30 мин, съответно ако е по-висока времето да се намали драстично... кофтито на закритите мин. басейни е ,че и въздуха става един тежък и наистина колкото и полезно може да е , толкова и вредно...  Hug

Ние от снощи се присъединяваме към групата на хремавите  Tired Мъка ... хрема, кашлица... мисля ,че е от един кътник , който случано напипах. Много е кисел и се сърди за всичко. Добре ,че през нощта спа спокойно... сега ще видим , но като се наспи излизаме на разходка и ще му купя Еуфорбиум. Дано да не е настинал нещо, а и че вчера не сме седяли на вятъра и студа ...

# 707
Самата минерална вода изморява човек. Аз съм пораснала в град, в който има минерална вода. Действително ако престоехме повече време в басейна и ни ставаше лошо.

# 708
Здравейте мами,

Роси, моето момче по никакъв начин не ми дава да му режа ноктите на краката. Голям проблем ми е, но се справям с моята поличка за нокти. Така колкото и да рита е безопасно, дори помага.

Прекрасни инициативи за площадките, а това за майките в двора ме очарова. Браво.

Иначе, наистина има ужасно невъзпитани родителки, но като се има предвид, че от 1,9 год. ще ходим на ясла... Не всеки ден ходим ма площадката. Първо се настройвам психически и тогава отиваме на бойното поле.

# 709
Подкрепям за минералната вода. Вредно е за много малки деца да стоят дълго, но зависи от извора. В хотела във Велинград, където водих каката на 1г.6м. ми казха не повече от 10 мин първите дни и не повече от 15 мин през останалите (конкретно за тяхната вода).  Относно препаратите мисля, че са безвредни доколкото може да е безвредна химията. Все пак са съобразени.

Ох днес на площадката едно детенце на не повече от 3г. реши да вдига Гошето на ръце. Докато стигна до него да му кажа и го изтърва по глава назад, че и падна отгоре му  Tired Едвам го вдигнах и онова пак налетя, не мога да го изгоня. Майката като грамофон напяваше "недей мама, че е малко", но не извади ръце от джобовете да се намеси. Тръгнаха си, дойде друго, то пък с мерак да го гушка, но пак го събаря. Помолих майката да го махне, че беше като ваденка и гошко падна поне 5 пъти назад .... айде долетя трето  ooooh!  Това пък реши, че е страшно забавно да го гони с колело и да го плаши докато го събори (биеше гуми в краката му). Така пак няколко пъти. И тази майка се провикна колкото да не е без хич, но не се намеси!!! Ей, опасен народ значи! Накарах му се на това последното, казах му, че не е кукла да се забавлява с него  Twisted Evil В скоро време ще ошамаря някоя майка.

# 710
мали Добрааа,егати  на какви деца си попаднала-по скоро на какви майки де  #2gunfire-дано на Гошето му няма нищо Praynig

есента едно момиченце по-голямо от йо с 1 год му плясна шамар ,ей така както си стоеше до него, мин седмица същото момиченце дойде до Йо /добре ,че го държах/ хвана го с 2-те ръце за раменете здраво и се опита да го *хвърли* на земята Tired, майката му се скара ама не беше при нас като стана това-та си имам едно на ум за всички деца -не знаят какво правят Mr. Green и в повечето случай майката докато реагира....

за мин вода- моята свеки работи в база с басейн с мин вода в банкя -от как сме се оженили не спира да ни кара да ходиме при нея да киснеме в басейна - все още за 4год не съм стъпила, откакто се роди Йо още повече настоява - била му приготвила специален памперс,в еди кои си дни сменяли водата и имало много бебета и деца да сме водили и йо Crazy обаче мен хич не ме влече -колкото и кратко да стоя в такъв басейн винаги след това съм като парцал,представям си малкия Йо как ще се чувства .....не си падам по басейните ,предпочитам естествените водоизточници-лятото на река,море ,езеро -тва с басейните е ужас за мен ,или ше се изтровиш от химикалите или пък ще хванеш гъбички и такива гъби  Sick не съм фен ,но пък на железница с мъжо една година се къпахме направо в минералната  река Mr. Green Mr. Green беше готино

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 14:20 от RikaRurika

# 711
..... В скоро време ще ошамаря някоя майка.

Мисля, че така ще е най-добре, защото явно по друг начин няма оправия...
Леле, Добра, ама и ти все на какви кифли попадаш, все едно ги привличаш....
Дано Гошето да е добре... Hug

# 712
..... В скоро време ще ошамаря някоя майка.
Мисля, че така ще е най-добре, защото явно по друг начин няма оправия...
Леле, Добра, ама и ти все на какви кифли попадаш, все едно ги привличаш....
Дано Гошето да е добре... Hug
Joy :  Трите деца се изредиха за няма 5-10 мин, все едно нас са чакали   Blush Не аз, Гошко ги привлича. Всички се тълпят отгоре му и деца и тинейджъри. Особено учениците като го набарат започва едно вдигане на ръце, мятане, самолетчета. На тях нищо не казвам, бебо се радва. Сърдя се само на малките, които без да искат го нараняват. А това с колелото беше много злобно, само как му искреше погледа  ooooh!

# 713
  • Бургас
*** Lady N ***, прави ми впечатление, че си доста категорична в отговорите си newsm78  Не се получава да ги приемам, като миродавни. Просто защото ми се губи самата идея за лековитата сила на минералната вода, нищо повече. Каква ще е тази минерална вода, като ще е нахакана с хлорна вар, според теб? Иначе, за времето на престоя съм чувала, а и на място или те предупреждават, или си има табелка.
Опитвах се да търся инфо днес и горе-долу останах с впечатлението, че са така нещата, както казва dobra: Има нещо, но е съобразено  Wink

dobra, това, което описваш е прекалено, насълзиха ми се очите Shocked
Да го нагушкаш Гошето  Hug
Аз, като видя заплашителен субект - вдигам на ръце Коцето и изчаквам...обикновено губят интерес. На пързалките, като го изпреварват по стълбите - едвам успявам да му опазя ръцете и главата, правя им забележки, въобще не се оглеждам за техните родители, щото знам, че е безсмислено  ooooh! Те, лапетата, не че ме чуват или обръщат някакво внимание, ама аз си мърморя  Laughing

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 14:58 от Катёнок

# 714
Добра,не е истина как си се сдържала...Да ти кажа и детето,и майката ще плесна в такава ситуация...Дано му няма нищо на Гошето сладък!Не знам какъв вид имам докато я разхождам,но почти никога не се е случвало дори да я пипне някой.Явно изглеждам като на война тръгнала JoyКогато тръгнат да й се радват по-големи деца им казвам директно да не я пипат,защото е бебе и си лапа ръце и тн.А малките дори не си помислям да ги пусна на по-малко от 2 метра.Правя го и за свое спокойствие,точно защото ако някое й направи нещо...просто се познавам и знам,че няма да си сдържа нервите.Като видя,че се насочва някое директно я гушкам и я премествам.Онзи ден едно момченце стои на няколко метра и се опитва да я доближи...със свити юмручета и се прави,че се боксира #CrazyМайката-нищо...Аз му обяснявах спокойно,че тя е бебе и не може да се бие с него...Накрая му казах,че е бебе и той,и че ако е голям ще отиде при големите момчета на пързалката...и подейства:)Но не винаги имам това търпение и не знам...

# 715
Катенок - в басейните с минерална вода също ги мият и слагат хим препарати във водата-не зная какви точно,но слагат,а хлорта е неизменна част от всеки модерен басей -минерален или не

друг е въпроса за басейн с мин вода,която постоянно се оттича/не съм виждала такъв ,но ще е супер да има някъде

# 716
  • София
dobra, хубаво е, че на Гошето му няма нищо, но неприятното изживяване си остава.
Аз също правя като Катёнок  - грабвам Фифо и вдигам високо, че малките гаменчета не могат да го достигнат.
Не знам някой ден как и кой ще яде шамари....
Много рядко засичам навън интелигентно държащи се родители и съответно деца. Все са едни парвенюта с "униформата", за която си говорим, провикващи се с имена на децата от сорта на "Никълъъъъъъъъъъъъс" или "Паамелааааааааааа" - тея двете са ми любими!  Joy В смисъл на "ВижтИ мЪ колкУ съм фьешън, газя и мачкам наред и не можете да ме спрете и чавето ми също"

Всъщност нищо против чуждите имена, особено когато единия родител е чужденец.  Peace

Само сега да не наскачат някои и пак да остана недоразбрана ....  Joy

# 717
Кате,хлорта и аз мисля е задължителна...И мен ми се губи идеята за минерален басейн като е пълен с химии,но иначе няма да има гаранция,че ще ви тръгне здрав човек...А хлорта е във всеки басейн,би трябвало да не е супер вредна...Но пък има хора с алергия към нея точно...Честно казано и аз много не си падам по басейните.

# 718
да ви питам как стои въпросът при вас с изпишкването и изакването на обществени места-смятат ли,че е нормално детето като е в нужда да му събуете гащите в първия храст или търсите вц? Mr. Green

ние ходим по голяма н. още само в памперса,но всичкото пиш ни е където свари

как са постъпвали и постъпват  мамите с вече по-голямо дете  и когато е било по-малко newsm78

от възпитателна гледна точка наистина е по-добре да се потърси тоалетна,но от човешка и още повече детска гледна точка може би ,когато природата те призове и най-добре веднага да и се отдадеш Joy Joy Joy  как бихте обяснили на едно малко дете,че трябва първо да намерим тоалетна? #Crazy ами ако не намерим??
от психологическа гледна точка-забавянето и търсенето на подходящо място не е ли предпоставк аза притеснение ,че това е нещо срамно и мръсно у детето и като порастне да има проблем с ходенето по нужда/познавам хора дето не ходят по г.нужда на други места-освен у дома си ,колкото и да трябва да стискат ,което е предпоставка за заболявания Thinking

ще ми е интересно да споделите кой какво мисли baby_neutral
също ще ми бъде интересно мамите в чужбина ад споделят там как стоят нещата Mr. Green

аа и още нещо ,детето като свърши голямата работа в храстите,отстранявате ли купчинката или примерно само кърпичките  newsm78 newsm78 или всичко оставяте така

мисля,че когато детето ходи по нужда/независимо каква/ пред другите деца-горе-долу  на негова възраст те също са склонни да го направят ,ако до тогава са вършели нуждата само в памперса newsm78 и че се учат едно от друго
на каква възраст вече е неудобно *храстонужденето* Mr. Green :mrgreen:3,4 годишни ....?

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 15:50 от RikaRurika

# 719
Катёнок, когато човек е запознат с  нещо е нормално да говори категорично.  Peace Трети път, в който ме контрираш за нещо ... писах на лични! Другия път, когато искаш мнение за нещо, моля те, уточнявай, че моето мнение е нежелано!

Общи условия

Активация на акаунт