Операция на миома!Молба за съвети

• 314 985
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Сестрите и санитарките дето трябва да сменят леглото , подлогите и чаршафите и са длъжни по думите на някои, вземат по 300лв на месец и са по една санитарка и една акушерка на отделение. А заплащането за допълнителен нощен труд е точно 2,60 лв. Ако мислите , че за тези пари някой трябва да ви седи мирно и да ви обикаля цяла нощ , много се съмнявам , че ще стане. Освен ако разбира се не си платите в частна клиника , там вече мисля , че ще ви обикалят, но и трябва да платите от 1000 до 3000 лв зависи къде сте Peace

# 571
  • Варна
Не знам как е на друго място, но в Плевен при Горчев, наистина има кой да те наглежда - той етажа е малък, няма как да не те виждат Simple Smile, ама им оставих 1690 лв. Настаниха ме в понеделник, операцията ми беше във вторник - тези 2 нощувки не ги броят, но от там нататък е по 80 лв на вечер /ама никой не беше с подлоги/. За операцията ми взеха 1430 лв - водят я лапароскопска миомектомия и кистектомия, 20 лв за анестезиоложката и понеже ме изписаха в събота - 3 вечери по 80 лв. Общо 1430+20+240=1690. И това е по здравна каса с направление от личната ми лекарка за планова операция. Сега новият метод с ултразвук е към 3000 лв - 3500 лв само операцията, така чух от жени, които са питали конкретно за своя си проблем.

# 572
Е за какво говорим тогава , това са много пари и повечето не могат да си го позволят  Peace

# 573
Извода, че някои си плащал по 1700 лева в частна болница за да го наглеждат сестрите е меко казано абсурден!!!
Нека бъдем честни. Отиваш при Горчев и си плащаш просто защото нямаш друг избор.
Самата аз съм пращала хора в Плевен понеже на момиче на 24 години са и казали "Махаме матката!!!" Даже не са и намекнали, че има вариант да се махне само миомата!!!
Кадърни специалисти които да работят само и единствено със здравната каса вече почти няма в нашата мила държава, да не се заблуждава ме.
ПП: Не мисля, че клизма се прави "защото може да се изпуснеш". За да имат по добра видимост, избутват червата нагоре. А това става по-лесно когато са празни. Горчев очевидно не държи толкова на това (или просто разполага с техника която му дава достатъчно добра видимост) и не прави клизми. Друга разлика която лично на мен ми направи впечатление е, че навсякъде тук в София държат да те оперират до 10-тия ден на цикъла (за да е по тънка лигавицата), а за него няма никакво значение. Катетъра няма как да се избегне. Все пак "упойката" е течност която през цялото време ти вливат през абоката. При една 4-5 часова операция чисто физиологически няма как да поемеш толкова течности без да изхвърлиш нищо.

# 574
  • Варна
Отидох във Плевен, защото във Варна останах поразена от трите различни мнения, които ми споделиха лекарите. Първо, че ми намериха всичко едва миналата година, когато и кистата и миомата ми са станали по 5 см и вече трябваше да решавам какво да правя, ама веднага. Лекарката, която ми намери туморите, каза, че мога да си забременея с тях. Отидох на онколог, който каза, че едва ли ще забременея, как ли ще го износя, хапчетата от колежката му ще ми стимулират туморите и като нищо да стане злокачествено. Отидох при хирург, който ми каза: "Желанието ти да забременееш е женски емоционален проблем, който не ме интересува, имаш си едно дете, стига ти, ще ти махна всичко, ела да те прегледам." Върнах се при първата лекарка и и споделих мнението на другите двама и тя се ядоса на този, който иска да ми маха всичко, щото щял да реши проблема с миомата и да ми създаде проблеми с хормоните. Вбеси се и заради женските емоционални проблеми наречени "забременяване". И всички тези весели новини ми се стовариха точно за седмица на главата. Споделих на шефката ми, че трябва да си помисля какво да правя и че не съм особено адекватна и поисках отпуск. Тогава тя ми каза, че колежки ходят в Плевен и са доволни - да питам къде. Там доц. Томов ми предложи да ми махне най-много десния яйчник с кистата, но на практика на операцията е преценил, че може да не го маха. И като тръгнах преди 4 месеца по клиники за инвитро, започнах от едно варненско светило и той се развика, че съм ходила в Плевен и ми написа, че съм с един яйчник и приложи снимка от видеозон, че го няма. Естествено сега ходя при друг - дошъл от Плевен във Варна тази година. И яйчника си ми е там. Та не съм питала за колко ще ме кастрират във Варна, защото не ме устройва. И не съм се интересувала изобщо за обслужването, подлогите и клизмите, проблемът ми беше кой къде какво ще ми отреже и какво ще ми остави. Мисля, че възможността да се опитам да забременея, пред алтернативата да ми отнемат тази възможност, без моето мнение, някак си оправдава изборът ми. Можеше да ми излезе по-евтино, но и да ми промени живота изцяло. Да не говорим, че в клиниката по инвитро ми направиха за първи път микробиология и ми намериха 3 инфекции, при положение, че всяка година съм на профилактичен преглед и последната не съм излязла от АГ кабинетите. Изобщо не съм доволна от гинеколозите във Варна. Ходила съм при различни, но така и не разбрах как от "Нищо ти няма" в продължение на 20 години, нещата стигнаха до спешна операция и след това 3 инфекции. Отидох в Плевен, защото там ми обърнаха внимание и ми предложиха решение, което да е за мен, а не което е удобно на доктора. Вярно, че сега пак имам 3 възела след вчерашния ми преглед, но поне са малки и се надявам да не ми създават проблеми при едно инвитро, например. 1700 лв са много пари, за мен това са повече от 3 заплати, но не можех да си позволя да ми махнат матката за по-малко.

# 575
Здравей NadiND! Преди колко време ти махнаха миомата, понеже казваш, че вече имаш отново

# 576
  • планетата Земя
Моята я махнаха февруари миналата година.Ходя на преглед на всеки 6 м.Засега няма нов възел.Може да се появи нов,а може и да не се появи.Индивидуално е
Аз също като Надин се спасих в Плевен.При нас искаха да ми махат всичко.Като първо диагнозата беше вариолна киста,а след това премина в миома  Crazy Изобщо са големи специалисти тука.Добре че е София и Плевен.Иначе да сме кастрирани наред

# 577
  • Варна
На 14.08.2012 ми беше операцията - точно преди година. Аз се регистрирах в сайта, за да изкажа благодарността си към екипа на вече професор Томов и съм писала за първи път в тази тема още през есента и подробно съм написала всичко на някоя по-задна страница. На 27.06.2012 ми намериха 5 см миома и 5 см шоколадова киста. На операцията са ми махнали още 2 миомни възела по около 4 см, които не се виждаха предварително. През април този доктор, който ми написа, че нямам яйчник /за него има куп похвали тука, бях от малкото недоволни/ ми намери възел - 3 см. Всъщност е 2 см. Вчера пак бях на преглед - контролен за микробиология за въпросните 3 инфекции и поисках видеозон - има още 2 възела 11 мм и 17 мм. Миналогодишните екстри изкривяваха и уголемяваха матката и ми препоръчаха да ги махна преди да забременея, но сега тези не са променили формата и размера и се надявам да сваря с някаква бременност преди да са пораснали пак. Всъщност проблемите са ми два за тази бременност - годинките - 42 и миомите, съответно някой числа в изследванията са ми на границата. Всички видове прегледи за диагностика преди бременност, за които само съм чела, че е добре да се направят предварително - независимо дали имаш или нямаш проблеми - за първи път виждам да ги прави някой едва в тази клиника по инвитро, вчера ми изписа докторът и разните витамини, минерали и т.н. В АГ - кабинет, на лична лекарка - е там никой даже не ти изписва витамин С. Отиди си забременей и ела. Едва сега разбрах кой я прави тази пренатална диагностика. Исках някой да ми види хормоните, защото се съмнявах, че туморите растат заради тях - ами тука само ми ги изследват, даже и ендокриноложката метна няколко, хареса ги и ме прати да си забременявам сама. И за инфекции и болести пак тука изследват. Стигам до извода, че даже и да можеш да си забременееш без проблем, ако искаш изследвания, препоръки и мерки против аборт - само в клиника по инвитро ти обръщат внимание. Пиша го тук, защото знам, че и други, които четат темата искат да забременеят след такава операция и може да им е от полза. В тази клиника, в която ходя, няма да върнат никой за какъвто и да е преглед, за другите не знам как е.

# 578
Аз съм с лапароскопия правена също в от проф.Томов, на 22.07.2013г. Виждаше се един накрая са отстранили два възела - 5х5 и  7х6 см. Тази операция я направих заради два спонтанни аборта- втория през май т.г. Сега трябвало да чакам 6м за да правя бебе. А, забравих да спомена, че и моите години са 40.

# 579
  • София
 Milena___  - е аз защото съм от София та реших че най-добрия е в Плевен. За мене Горчев е най-добрия в своята област. Писала съм си историята не ми се пише отново. Може да си плащаш, но поне получаваш най-доброто Ето вчера бях при професора, еми страхотен доктор просто нямам думи.

# 580
  • планетата Земя
dyndla ,в София имате добри специалисти.Това беше другото място,което не подкрепиха махане на всичко.Консултирах се с д-р Славчев МД.И операцията при него излиза по-евтино.Но не го почувствах като моя лекар.Той е помогнал на много момичета също

малинка 4 ,бързо ще минат 6 те месеца.Почивай и се възстановявай  Hug

# 581
  • София
Аз ти казвам, че вс. в София ми казваха че вс. махат, и че въобще не знаят какъв ще е изхода от операцията за мене. Само професора ме гледаше странно на това което му казах за докторите от София и каза че това за него е рутинна операция и няма проблем. Трима доктори съм посетила в София. Може да не съм била попаднала на точния.

# 582
Здравейте момичета, и мен ме очаква операция заради миома, на 27.08.2013г бях на преглед в Плевен и проф. Горчев каза че при мен вариантите са коремна операция или ултразук хайфу, като все още не знам дали съм подходяща за хайфуто защото трябва първо да направя ядреномагнитен резонанс. В София доктора съща каза че лапароскопия няма да може. Така че остава коремна операция, но не съм реша още къде да ми я направят. Иска ми се да е в Плевен при Горчев, но ми е доста далече и незнам след операцията как ще е с пътуването.
Моля ако някоя е оперирана коремно от Горчев да пише как е минала операцията.
Благодаря!

# 583
  • планетата Земя
Моля ако някоя е оперирана коремно от Горчев да пише как е минала операцията.
Благодаря!

Операцията мина според очакванията.Възстанових се добре.След изписването се прибрахме вкъщи,което е на 350 км от Плевен.Нямах проблеми по пътя.

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 15:00 от Milena___

# 584
Ele_q при кои лекари си ходила в София?

Общи условия

Активация на акаунт