Операция на миома!Молба за съвети

• 314 926
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Аз си взех направление от личната лекарка за планова операция. С това направление ми взеха 1430 лв за операцията, 20 лв за консултация с анестезиолог и за 3 нощувки по 80 лв - но не броят деня на постъпване и деня на операцията. Общо 1690 лв. Реално бях там от 13-постъпих до 18-изписаха ме. И ми махнаха едновременно и киста и миоми, казаха ми че нещата вече са много добри - няма признаци за други проблеми. Първият преглед ми струваше 55 лв, последният - на който ми дадоха епикризата - 45. Но във Варна нещата вървят по 60-90 лв, зависи как те преглеждат, а резултатът е несравним. Мисля, че ако ме бяха кастрирали във Варна нямаше да е по-евтино и вътрешностите ми нямаше да са с мен. Но не съм питала за цените в Окръжна болница, офертата им беше достатъчно скандална, за да не ми представляват интерес. Иначе имах конец на пъпа, още един от дясно и долу - 12 см шев - ходих да ми махат аграфите.

# 61
  • BG
Много благодаря за споделената информация за цените и пътя, по който да мина.
Ако добре съм разбрала се ходи един път до там за преглед и после операция. След операцията има още един преглед за махане на конци.
Най-скъпия вариант е да се платят около 1700лв. В зависимост от това къде се намира миомата може да се окаже, че операцията от лапароскопска се превръща в коремна. И не без значение, успехът е гарантиран!  Peace
Тук в София ми обявиха цена от 1300лв + около 100лв за допълнителни неща. Казаха ми, че ще стоя три дни там и ако има обилно кървене можели да ме отворят, но иначе не би следвало да се стигне до там. Има една нова болница, казава СофияМед, където е и въпросния д-р Нецов. Той е оперирал от миома моята гинеколожка и тя е останала много доволна. Много ще мисля къде да отида и благодаря на всички ви от все сърце за отзивчивостта!  Hug

# 62
  • Варна
Всичко е така както си го разбрала, с малко уточнение. Махането на конците или аграфите може и да не е в Плевен - на мен ми ги махнаха в Търговище, при познати. Месец след изписването е прегледа, на който ми дадоха и епикризата - с нея вече болничен ми дават тук във Варна. От Плевен ми дадоха 36 дена - 6 дето съм била там /броят от влизането до изписването/ и 30 домашен. Сега вземам направление от личната и ходя при АГ с епикризата  и още една лекарка за 3 подписа - болничен от комисия. Зле съм с терминологията на медицинската документация. Аз седях сравнително дълго в болницата - заради по-големия шев и заради  хемоглобина - така мисля. В деня след операцията, която е на ет. 2 трябва да се качиш на ет. 3 и естествено няма асансьор и сетне ми махнаха катетъра и ме вкараха в банята, но ми причерня и не можах да се измия успешно. Само се позамазах, както каза съквартирантката ми. Но на всяка една крачка си имах акушерка до мен, така че като ми стана зле - нямаше как да съм паднала на земята, две ме държаха. Имаше две момичета, които влязоха в болницата на 16, правиха им операция на 17 след 17ч даже и ги изписаха с мен на 18 сутринта. Но на тях не им личеше, че са ги оперирали. Техните наистина си бяха същински лапароскопски с много малък разрез долу, освен другите два. На тях не им взеха пари за нощувките, а само за операцията. Но доброто отношение, обстановката, грижите, отличният резултат - нямат цена. Като ме приспиваше анестезиоложката ми говореше нещо и си спомням, че последното което и казах е, че гледам филми за доктори, но не знам, дали ще продължа да ги гледам. Е още докато бях в болницата продължих да си гледам докторските сериали.

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 20:03 от NadiND

# 63
  • BG
НадиНД, много ме разсмя с изречението по-долу!!!!  Laughing Как си намерила сили да се шегуваш в такъв момент?!
"Като ме приспиваше анестезиоложката ми говореше нещо и си спомням, че последното което и казах е, че гледам филми за доктори, но не знам, дали ще продължа да ги гледам. "

# 64
Моята операция беше лапароскопска и аз няма аграфи, а просто конци, които ми ги свалиха в родния ми град - нищо особено.
Значи постъпих в четвъртък по обяд - направиха изследванията и гинекологичния преглед. В петък ме накараха да отида около 13 часа - първата вечер бях на хотел за тяхна сметка и ми дойде екстра. Вечерта се разходихме с мъжът ми и си прекарахме добре.
В петък - постъпване по обяд. Настаняване. Преглед от интернист. Проверка от акушерка дали всичко по епилацията е ок. Приятелски разговор с психолог.  И по някоето време се появи доцента усмихнат и каза - хайде! Операцията започна около 15,30-16,00. Изписаха ме в неделя, защото бяха повечко миомите, т.е доплатих за един легло ден. Иначе по принцип изписвали на другия ден.
Та това е! Тръгнах си доволна и в отлично настроение и леки болки.
Дадоха ми болничен за престоя в болницата + 30 дни. След това се минава на ЛКК /лекарска консултативна комисия/ с едно направление от личен лекар - ако се налага да се удължава болничния. Това е.

# 65
  • BG
Записах час за 31.10 (нямаше по-рано). Ще отида в деня там, пък да видим какво ще стане. Помолих да ми се обадят, ако се освободи дата преди това. Иска ми се да се оперирам по-скоро, но осъзнавам, че когато трябва, тогава ще стане и няма смисъл да бъда припряна.

Много благодаря на всички ви за споделения опит. Вашите съвети са безценни за мен!  Hug  bouquet

# 66
  • София
Stephy успех-аз в един момент също исках да мине колкото се може по-бързо, а сякаш времето беше спряло. Не разбрах при кой лекар си си записала час?

Успех всичко ще бъде наред

# 67
Stephy - ще ти насрочат бързо операцията - не се притеснявай. Най-вероятно непосредствено след цикъла ти.
Късмет! Ще стискаме палци! Съвсем скоро ще си като нова! Всичко ще мине както трябва!

# 68
  • София
С две ръце за професор Горчев. Аз бях с мома на мн. кофти място. Миома в цервикален канал. Тук в София ми казаха, че е мн. сериозен случая, и че операцията е мн. рискова. Сещате се за какво става въпрос. Рев сума ти време. Казаха ми, че такава миома се падала на 5% от жените в света. Дали е така нямам представа. Така отидох на второ мнение при доктор от раковата болница, който се занимава с точно такива операции. Той каза ти си само за проф. Горчев. Каквото реши той се съгласи. Така същия ден се свързах с клиниката и си записах час. Първо ми казаха за след два месеца, но като  казах къде се намира тая гадина, още на другия ден се видях с професора. Каза че за него това е рутинна операция и него притеснява нищо. Имаше два варианта каза ми 1. лапаро махаме всичко. 2. Коремна операция махаме миомата и естествено запазваме матката. Питаме какво искам. Отговора ми беше да остана жива. При което той само дето не подскочи от стола какви са тея глупости дето говоря.
Така направихме операцията. независимо че я отлагахме два пъти. Мина всичко ОК. Вярно възстановяването е трудно от коремна операция, но всичко мина благополучно. Операцията трая един час. Аз стоях малко по дълго в болницата, но няма значение. Всичко е наред и на контролния преглед каза че вс. е ОК. Да се пазя поне шест месеца т.е. да не забременея.
Та с две думи за екипа съм на доктор Горчев. СТРАХОТНИ СА.

# 69
  • София
dyndla радвам се за добрия резултат. Евала и на лекаря, който те е пратил при проф. Горчев, защото на мен от онкото нямаха доблестта да ми кажат, че не могат да се справят, а директно ми казаха махаме всичко.

# 70
  • София
И аз ще съм благодарна на тази женица. Казва се д-р Ганчева. Страхотен човек вместо да ми вземе парите тя помисли кое ще е най-доброто за мене.
Albieta - съжалявам, че си попаднала на такива лекари.

# 71
dyndla - радвам се на това стечение на обстоятелствата. Евала на такива лекари. За щастие и аз имах късмета лекар да ме насочи към операция, която да не се прави в местната ни болница.
Искам да те попитам след тази операция ли роди тези 2 прелестни съкровища от лентичките ти и имаше ли проблеми по време на бременностите???
Благодаря предварително!

# 72
  • София
Здр. mira_m66. Значи миомата ми се появи след първото раждане. Ходих на преглед преди да прави ме второто дете  17 декември. Мойта докторка ме прегледа и каза, че вс. е ок и да действаме. На 23 декм. правихме опит и детенце се получи. На 01.01.2010г. прокъ,вих и ходихме при един случаен гинеколог който като ме погледна ми каза че ако има наистина бременност трябва да я прекъсна, защото било мн. рисковано за износване на плода съответно и за мене. Естествено ние със съпругът ми бяхме шашнати от казаното и дори помислихме, че нещо не е в ред тоя доктор. Човека я беше снимал тази гадина от всякъде. След два дена мой та докторка се завърна и казахме какво е станало. При което тя дори не погледна снимките и каза че такова нещо нямам, защото ме е гледала преди две седмици. Така чак на фетална морфология др. Марков я видя гадината. И вече нямаше съмнение, че я има. Каза че раждането ще е много трудно и рисково. Посъветваме да съм подготвена и с много добър екип да тръгна да раждам. Проблеми през самата бременност не съм имала освен нисък хемоглобин. Раждах в Шейново и наистина бяха свикали добър екип от трима доктори. Даже по едно време се появи и шефа на болницата. Който ме поздрави за госпожицата. От Шейново се бяха подготвили както казваше моя доктор за най-лошия вариант. Но пък всичко мина перфектно и по най-добрия начин. Тогава в екипа бяха др. Ковачева, Велев и още един. За съжаление не посмяха да я махнат гадината тогава и естествено явно е било за добро.
Аз съм им изключително благодарна. Гадината тогава беше застанала на изхода на бебенце и за това се наложи секцио. Първото ми е нормално раждане.
За съжаление миомата продължаваше да расте и просто трябваше да се махне. Лошото е че съм рязана от пъпа до доло. Така е и при двете операциии. Говорих с професора и той ме увери, че ще мога да имам деца, но трябва да се изчака заради тоя разрез. Живот и здраве се надявам да имам трето, но не сега де.
Та с две думи си износих здраво детенце без проблем с тая миома. А тя беше доста голяма.

# 73
  • гр.Добрич
Здравейте момичета. Аз вече имам 3 дечица, но по време на втората бременост се оказа, че освен близнаци, имам и миома. Беше 5см. По време на бремеността нарастна до 8сн. Доста ми пречеше и изкарах трудна бременност. Родих преждевременно 2 момченца по 2кг. Първото тръгна нормално, но миомата застана на пътя на втория близнак и се наложи спешно секцио. След раждането миомата се посви малко за около 6 месеца и после пак нарастна. Сега вече е около 13см и имам силни болки след цикъл. Вече няма мърдане. Миналата година си бях насрочила дата за операция при Томов, но в последния момент ме достраша и се отказах. Сега съм записала преглед за 29.10 и ще видим какво ще става. по всяка вероятност ще ми отстранят цялата матка, защото миомата е много голяма.
Успокоявам се с добрите думи, които чета тук, за екипа. Дано да е така със всички.

# 74
  • София
spinki няма за какво да се притесняваш-аз се оперирах съвсем скоро и моята миома беше голяма, колкото твоята. Ако с доц. Томов се разберете да не маха матката, той ще направи всичко възможно да я запази. Аз съм очарована от екипа там и от проф. Горчев и от доц. Томов-няма други такива лекари. Няма  значение че си раждала, че е голяма миомата или каквото и да било, ако искаш да си запазиш матката, ще ти я запазят. Не се безпокой за операцията-ще направят най-доброто за теб. Успех
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт