Операция на миома!Молба за съвети

• 314 970
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
  • планетата Земя
ivka_gb ,колко ти е хемоглобина?Струва ми,че с това кръвопреливане АГ то иска да те сплаши.Съжалявам,че съм така подозрителна,но някои лекари са ужас .....
Миомата ти е малка.Нито предполага махане на матката,нито кръполиване.Ще може да се махне само миомата и да си имаш матка.Направи консултация с повече специалисти

# 661
За съжаление трябва да се запиша в тая тема . Преди 8 месеца ми откриха много малка миома от  външната страна на матката 13мм.Точно заради нея реших , че трябва да побързам с второто дете преди да е пораснала.Бързо забременях , но за кратко. Преди седмица ми беше кюртажа, заради кухо яйце Когато ме приемаха ми казаха , че имам много неприятна миома с размери 3/2 см , която била на лошо място , близо до шийката на матката и трябвало според приемащия ме доктор да направя операция. Тепърва тръгвам по лекари ,но все пак според вас има ли нужда преди ново раждане да рискувам с операция , щом  е от външната страна .Много съм се притеснила , защото съм и на 34 , общо взето нямам много време , за операция и за възстановяване и ново забременяване . Sad

# 662
  • планетата Земя
но все пак според вас има ли нужда преди ново раждане да рискувам с операция , щом  е от външната страна .

Според мен не.Опитай да забременееш и износиш така.Щом е било кухо яйце,причината за неуспеха не е била миомата
Разбира се направи си консултация с различни АГ та.Макар че повечето май си умират да режат  ooooh!

# 663
Със сигурност причината не е миомата , още повече , че забременявам от първия път.Но ми е втори спонтанен аборт , притеснявам се ако почне да расте докато съм бременна , да не направя трети .Довечера съм на лекар, ще видим какво ще каже, смятам да обиколя няколко преди да взема решение!

# 664
Мисля че е безотговорно да се дават такива съвети, без да си лекар и без да знаеш в крайна сметка каква и е миомата.
Червена виолетке, консултирай се и с други лекари и не се доверявай на хора, които не са лекари.

# 665
  • планетата Земя
Мисля че е безотговорно да се дават такива съвети, без да си лекар и без да знаеш в крайна сметка каква и е миомата.

Безотговорност е второто ми име  Hug

red_violet ,ако абортите са в ранни седмици,обсъдете с АГ то да направите генетични и имунологични.Принципно след един мисед нищо не се предприема.След два аборта е добре да се направят изследвания

# 666
Подкарали сме ги генетичните .Абортите не са ми поредни  , между тях имам раждане на детенце, но все пак и двете са кухи яйца. А и няма нерви да играя на късмет !

# 667

Опитай да забременееш и износиш така

А как се опитва  newsm78  Вкуса е много горчив от такива опити   Mr. Green

Имам два спонтанни  аборта от такива опити с миома /която уж не пречи на нищо/, последва операция за отстраняването на миомите, които от една малка, станаха много и големи  Naughty

Слушай си доктора  Naughty, тук колкото глави, толкова и акъли ще получиш   Thinking

успех  Hug Hug Hug

# 668
  • Балчик-Сливен
Здравейте момичета!Искам да попитам тези от вас,които вече са минали на операция в Плевен за някои подробности,които не ми беше удобно да уточня.1.Трябва ли да съм се обезкосмила2.Освен прибори,документи, пижами,необходимо ли е нещо друго 3.След операцията пускат ли да влезе при вас близък човек или се контактува по телефона.
Моята операция ще е  лапароскопска -3 миомки и други екстри като удебеляване на маточната лигавица.Благодаря на всички,които са споделяли в темата-чувствам се по-спокойна след като прочетох вашите мнения   bouquet Бъдете здрави!

# 669
  • планетата Земя
Blue Rose 1.Да,трябва.Те ще погледнат как си и ако има нужда сестрата ще те дооправи.2.Носи си амбулаторната карта.Прибори не,защо са ти?Лаптоп,списание 3.След операцията си в реанимация и там не влизат външни хора.Може по тел на болницата да те търсят.Като си отидеш в стая,следобеда са свижданията и при теб може да дойде някой.

# 670
Днес минах през гинеколога си , но категорично отказа да коментираме миомата .Каза , че поне 3 месеца трябва да минат след забременяването,защото е пораствала вероятно от хормоните и тогава да видим как се развива миомата и какво ще я правим. Евентуално ако се направи лапароскопска операция , колко време трябва да се възстановявам преди да забременея .Честно казано доста съм притеснена , скоро ставам на  35 год  Sad

# 671
  • България
Аааааа, за годините да не съм чула нищо повече - аз съм на 39 и съм до никъде!  Crossing Arms
След колко време ще забременееш, според мен зависи от това, колко засегната е матката по време на операцията. При мен беше 7-8 месеца, но матката ми беше доста шита и бях с коремна.
Успех ти желая!  Hug

# 672
 Milena___ Благодаря ти за отговора!
От както бях бременна не съм си правила кръвни изследвания, но май ще трябва. За отношението на лекарите направо не ми се говори.
Има ли момичета които са ограничили растежа на миомата със спирала?
Blue Rose запозната ли си с цените на клиниката( какви парички ще трябва да отделя за преглед и евентуално за операция)Ако искаш пиши ми на ЛС

# 673
  • София
Цитат
Има ли момичета които са ограничили растежа на миомата със спирала?

Аз - да. Но пък първо 6 месеца кървих нон-стоп, преди да свикна с Мирената, а после - след като я махнах, минах в графата неизяснен стерилитет и още съм си там. Искрено НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ поставянето на Мирена.

# 674
  • Балчик-Сливен
Благодаря на Милена за отговора.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт