Операция на миома!Молба за съвети

• 317 608
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, десет дни след оскъден цикъл получих зацапване днес
До сега се е случвало но два0три дни преди цикъла Rolling Eyes
ЩЕ ПРАВЯ ЦИТОНАМАЗКА СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ, друг проблем освен миомните възли гинеколожката не видя

# 361
  • Варна
Ели, изследването за хемоглобин си е нормално преди операцията. С миомата следват големи кръвозагуби, от там нисък хемоглобин, което е анемия. Аз преди операцията пих ферофолгама, за да помръдне хемоглобина ми нагоре. Доцент Томов каза, че трябва да е над 100, за да оперира, за да е сигурен, че няма да се наложи кръвопреливане. Е за 2 седмици го качих на 96, след операцията пак падна надолу. За жена нормата е 130-140. След операцията се очаква хемоглобина за 6 месеца да се нормализира и да няма анемия. За това е изследването за хемоглобина. Ама аз още не съм казала на личната да ми прави изследване след операцията и тя не е поела инициатива, но пия едни хранителни добавки от амуей с желязо и уж ям подходяща храна. Ниския хемоглобин предполага по-бърза умора, слабост - желязото разнася кислорода в кръвта и липсата на желязо прави преноса на кислород недостатъчен. Нещо такова е положението с хемоглобина.

# 362
При мен в края на втората бременност(когато ми откриха и миомата)хемоглобина ми беше нисък и пих хапчета, после го нормализирах, сега ми беше към 120, но може и аз да пусна изследвания малко по нататък

# 363
Момичета, преди 2 години ми откриха миома с размери 11мм. Трябваше само да я следя. Миналата година не беше нараснала. Сега пак ще ходя на преглед. Това, което ме притеснява е, че цикълът ми е на 28 дена и продължава 2 дена + леко зацапаване на третия ден. Естествено е доста обилен. Мога ли по цикъла си да преценя, че миомата е нараснала и какво какво трябва да ми подскаже, че вече е за операция? То на преглед ще си отида, но от миналата година до сега е доста време, та нещо ме обхванаха притеснения тези дни.

# 364
Няма от какво да се притесняваш...отиди на лекар да видят дали е нараснала. Пусни си ПКК. Ако хемоглобина ти е с ниски стойности, вероятната причина ще е миомата и дори и да не е нарастнала е по-добре да си помислиш за операция. Всички тук сме минали по този път и няма нищо страшно нито в коремната,  нито в лапарото. Не трябва да седим безучастно и да гледаме как гадините си растат, та дори и доброкачествени да са. Колкото и лекари да обикалях на мен все ми казваха следете я.... и само един д-р Славчев, беше категоречен " не знам какво чакате, ами не се оперирате"

# 365
  • София
Честита Нова 2013 година момичета!Нека бъдем живи и здрави прави и "корави!
Кресми не се терзай излишно ами си отиди на лекар да те види.Няма как да разбереш по цикъла дали ти е нарастнала миомата това са установява чрез преглед.Аз дори не подозирах че имам миомаи до момента в който не получих кръвоизлив.Дали  е за операция или не това решава лекаря.А цикъл на 28 дни си е направо като по учебник .Успех ти желая и дано всичко е на ред

# 366
Благодаря Ви, момичета   bouquet. Аз ще си ходя редовно на лекар и кръв си изследвах декември - хемоглобина си ми е наред. Но нали знаете като започне човек да се притеснява и да "търси под вола теле"...

# 367
Честита Нова 2013 година момичета!
Искам да питам тези от вас, които са ползвали продължение на болничния издаден от болницата,каква е процедурата къде и кога трябва да отида за да го продължа Rolling Eyes

# 368
  • Варна
Ели - вземаш си епикризата и картона, отиваш при личната. На мен тя ми дава направление за АГ, отивам в най-близката болница и от АГ кабинета ми пишат направление за лекарска комисия - т.е. за съседния кабинет, там го давам на сестрата, с картона и си го вземам когато ми каже, подпечатват го на регистратура, слагат му номер и това е. Звучи дълго, ама ходя до 3 кабинета, а те пишат. Всъщност мисля, че може да е и по-кратко - личната ти дава направление за лекарска комисия и отиваш само в един кабинет. Така ме прати първия път, ама ме върнаха, щото нямало АГ лекар в комисията и смениха числото на направлението - заради лекаря - от 03/не знам какво е/ на 01 /АГ/. Всеки път ми дават по 30 дена, като наближи да изтичат - отивам пак за направление при личната. Ако ти важи предното направление - можеш да пропуснеш ходенето до личната. Естествено всеки кабинет е 2,90лв. На 11.01 ще ходя за последния болничен, направо при АГ щото ми важи направлението от личната от декември, тоя болничен ще е за 24 дена, защото ми се полагат общо 180. Иначе болничният ми изтича на 15.01, но отивам няколко дни преди да изтече, а те издават новия сега например - от 16.01. и следобед на 16 ще е готов да го взема. Ако нещо не съм написала ясно -питай пак. Ако ми важи предното направление, личната издава направление не за АГ, а за лекарска комисия, ама тоя в АГ- кабинета не го харесва щото му плащали по-малко - ама там си е тяхна работа какво ми дават и какво им плащат.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 13:25 от NadiND

# 369
 NadiND много благодаря за инфото, на мен болничния ми е до 09.01, като предполагам, че и 9 влиза в болничния, та значи трябва да отида 2-3 дена по-рано при личната, за да видя накъде ще ме насочи, нали така?Другото което се чудех е дали ще ми дават болничен от комисията до 180 дни или по-рано ще ми откажат, че съм чувала, че много пъти след първия месец и от казват да дават повече, а ако пък отида за второ продължение направо на комисия ли отивам или пак някой лекар трябва да ме прати за комисия?Моята операция е лапароскопска, а не коремна и се притеснявам дали няма да ми откажат продължение

# 370
  • Варна
Ами и моята е лапароскопска, ама е миомектомия и кистектомия и ми лепнаха тигел 12 см и още ме боли понякога. Като питах колко ми се полага - казаха ми, че се преценява всеки път, но е максимум 180 дни. Питат ме как се чувствам, нищо повече. На прегледи ходя в Плевен, на 3 месеца, и си плащам за тях - те не работят с направления, а във Варна ми пишат болничните и там ползвам направленията. Щом до 9 важи - иди на 7 при личната и виж къде ще те засили. И питай за следващия болничен кога да отидеш. На мен не ми отказват и знам, че се полагат 180 дни според както се чувстваш. Аз не бързам - имам заместничка, на работа най-сетне се учат да се справят без мен, а тя е такава, че не бързам да се върна. Но основното, което ме притеснява с връщането е, че сега се разхождам до магазина, чистя, ама за 3-4 часа и сетне си лягам. По-дълго като правя нещо - ме заболява къде ли не, а ако тръгна на работа - трябва да изкарам 10 часа  поне - с ходенето и стоенето там. Тая сутрин пак ме боля корема като станах рязко - трябва да си полежа след събуждане. Щом този болничен ти е до 9, другия го изкарах, че е от 10.01 до 8.02 - включително, така ги пишат. Отиваш сега на 7 при личната и сигурно ще отидеш пак на 6-7.02, питай нея къде. Но аз мисля, че ако отидеш на 6.02 може да ти важи направлението от сега и да пропуснеш личната. Направо на следващия кабинет да отидеш. Аз това го вдянах тука последния месец, защото видях, че онзи от АГ кабинета не иска единия вид направление, а само другия - ако по-скъпото му важи още, не ползва новото, а старото.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 13:56 от NadiND

# 371
Много ти благодаря за информацията , при мен също често се появяват болежки навсякъде из корема , но може би защото моето лапаро е още съвсем прясно няма и месец, при мен не са големи разрезите, но пък са четри още не съм ходила на контролен, ще ходя след 2 седмици

# 372
Здравейте вчера минах през личната и после през ЛКК за болничен, та комисията за първи път ми дава болничен от 30 дни и ми казаха, че повече нямали да ми дават евентуално ака съм много зле ще ме пратят при генеколог или хирург, но не било желателно, трябвало да си вървя на работа  Thinking, аз всъщност незнам дали щях да ходя за друг болничен, но отношението им ме учуди затова искам да ви питам вие след  оперативните лапароскопии колко времи ползвахте болничен и въобще някой знае ли на колко имаме право?

# 373
Здравей,
аз и след двете операции ползвах по 30 дни, но доколкото знам имаме право до 6 месеца.

# 374
Аз всъщност незнам дали ще ползвам още болничен и дали ще ми се налага, но ми стана странно отношението им

Общи условия

Активация на акаунт