Операция на миома!Молба за съвети

• 314 932
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • BG
Днес минах през гинеколога си , но категорично отказа да коментираме миомата .Каза , че поне 3 месеца трябва да минат след забременяването,защото е пораствала вероятно от хормоните и тогава да видим как се развива миомата и какво ще я правим. Евентуално ако се направи лапароскопска операция , колко време трябва да се възстановявам преди да забременея .Честно казано доста съм притеснена , скоро ставам на  35 год  Sad

На мен ми казаха, че не бива да забременявам година след лапароскопката операция.
И аз да не чувам за годините  Naughty Wink - скоро ще стана на 39!

Успех!  Peace

# 676
  • София
след моята лапароскопия ми казаха 6 месеца.Миомите ми бяха на три различни места
всичко зависи от това как се възстановяваш.Забременях на 8 месец след лапарото но  за съжаление завърши с мисед аборт в 9 г. с.

# 677
Благодаря Ви за отговорите,  момичета! Ще изчакам и проф.Томов от Плевен да видя какво ще ми каже за запазване на матката. А дали за насрочване на операцията в Плевен се чака много? Още веднъж благодаря на всички и Ви желая късмет и кураж! 

# 678
За миоми и кисти взимам Миомин, от средата- края на юли го пия. Натискаха ме доста за операциа на двукамерна киста, която през февруари си беше еднокамерна, после за около 3 месеца беше нарастнала двойно и станала двукамерна. Препоръчваха ми лапароскопско махане, можело да направя перитонит и .... др. неща и мъжът ми така се наплаши, че беше готов да ме убеждава за операция. Ходих на две мнения, другото беше, че ме подхванаха не за кистата, а за миомните възелчета, които имам и за годините, откакто се наблюдавам не са ми нараствали, били на лошо място и т.н и да се махали с операция през матката. Допитах се и до още едно мнение, зарових се да чета и обобщението ми беше, че миомите не се оперират, ако няма наистина показания - искане за бременност и туморни миомни възли, само се следят иначе. Забелязах, че има и едно натискане за операции и си направих изводите, че се правят страшно ненужни операции, просто за усвояване на средства от Здравна каса, всяка операция отделно се и доплаща - не се поема нищо изцяло от Здр. каса и куп др. неща, отделно под сурдинка едно медицинско лице ми каза, че има наистина такова нещо - да се правят операции, които не са нужни да се правят. Добре, че и друг лекар, ми каза, че не се пипат миоми, ако не е наложително, както и че кистите се пукали, освен, ако не си личи, че са туморни образувания.

И така - в желанието си да се отърва от кистата, аз намерих информация за миомина, - в тази тема тук, една жена, беше запитала дали някой го познавал и по това име започнах да търся инфо. Оказа се, че се внася в Б-я, тогава беше само през дистрибутора за Б-я, от Варна, обадих се на телефон, даден в сайта им и ми изпратиха. Днес разбрах, че вече се продава и в София в една дрогерия, и то се сетих да питам, защото си поръчах 3-тата поред кутия от 120 табл. и 2 дена чакахме у дома да ми го доставят, вместо вчера едва днес го донесоха. Затова вече ще си го купувам от място. Обадих се до Варна и ми казаха къде има да се продава, засега е на едно място в София, иначе има в страната в по-големите градове да се продава вече. Бавно напредват, но го има вече много по-достъпно, отколкото през юли, когато твърдо реших да го взимам, за да няма операции.

И ми се получи, сега ще го карам 8 месеца, после ще си го продължавам профилактично, с по-малка доза. Гинеколожката, при която ходя, сама видя резултата от взимането. След около 3 месеца ще ходя на преглед да видя докъде ще са нещата тогава.

Ето статии за миомин, на руски са - http://kupitut.net/a86213-miomin-mioma-matki.html

http://pharmalady.com.ua/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0 … %D0%B8%D0%BD.html

Официалният сайт на фирмата - http://www.complete-pharma.com/products_female-health_bg.html. Има на български да се чете.

И други има, само да се потърси.

# 679
  • София
Писала съм много пъти, но пак ще пиша, за да ви дам кураж. Януари 2012 ме оперираха коремно от външна миома, която беше между 15 и 20 см. Възстанових се бързо, а година и 3 месеца по-късно забременях от раз (2 опита в рамките на 3 дни). Още 4-5 дни и влизам в 8 месец.
Преди да пристъпите към каквото и да било лечение, консултирайте се с повече лекари. Аз се консултирах с 4! Всички бяха категорични за операция, като първата лекарка ми го каза това още на 2-ри преглед, когато беше с размери все още 7 см.
Относно кога се пипат миомите. До около 2 см принципно само се наблюдават. Почнат ли да нарастват, тогава лекарите предлагат операция, за да се избегнат случи като моя. И аз пих добавки, пих билки, какво ли не, даже змийска хурка пих, при което миомата за 3 години от 7 см стана колкото пъпеш. Бях като бременна в 5 месец. Относно пипането на малките миоми - налага се само тогава, когато са на проблемно място и предизвикват кръвоизливи, или пък пречат на забременяването. За това кога може да правите опити за бебе, принципно се чака 6 месеца, а при лапаро и по-малко може. Най-добре е година, но и след 6 месеца не е фатално.
хадзапи, относно този миомин, щом не е лекарство, а добавка, не разчитай много на него. Имаш ли някакви положителни резултати до момента? Преди време много други подобни продукти се предлагаха на пазара, имаше пак едно, рекламирано в руски сайтове, но не помня името. Всички се оказаха въздух под налягане. Иска ми се това да не е, защото и мен пряко ме засяга все пак, но му нямам вяра  Thinking

# 680
Имам - още на първата седмица от приемането на миомина, но взимах и една друга билка, която ми изпратиха от Атон, казва се Змиярник, корените, когато са в прясно състояние са отровни и по схема го взимах на 2 пъти, също и малко хомеопатия, която обаче особено не ми помогна, но ми подпомага поне да няма нарастване. След започването на миомин-а (на своя глава си го започнах), защото операции не желая и няма да правя - вече започна да има резултат, то ми се усети, после след 3 седмици след началото на приема и на миомин-а и на змиярника, отидох на  ехограф - като преди това на 3 прегледа ми беше потвърдено с ехограф за вече двукамерната киста - резултата за това кратко време беше, че повече докторката - основната при която ходя, не ми повдигна и дума за операция, даже се изуми, и й казах какво взимам. Кистата вече беше се разпаднала на две по-малки части, като общото количество беше намаляло от около 6 см., на около 2,5-3 см., т.е. две малки кистички с по около 1,5 см. големина. Намаляха ми и болките в месечния цикъл, кървенето също намаля. Миомните възли нямат уголемяване изобщо.

Пия и турта (тагетес), но тя основно подпомага при мен да не нарастват възелчетата миомните, но не ми помогна да не се образува кистата.

# 681
За повече резултати, ако има, мога да кажа чак когато отново отида на ехограф, но това ще е около март месец чак.

# 682
  • София
Този змиярник, дето го взимаш е змийската хурка, която и аз взимах. И турти съм пила, и алоета и таблетки на д-р Тошков, билките на д-р Славчев и т.н. и т.н. Беше ми писнало! За ефект върху кисти нищо не мога да ти кажа, аз не съм имала. Миомата ми обаче първите 6 месеца си стоеше на 7 см и аз реших, че билките помагат. Продължих да си ги пия и даже престанах да ходя на лекар, защото не исках да чувам постоянно думата операция. След това в останалите 2г и половина миомата нарастна 2,5 пъти. От отделението ми казаха после, че ако бях чакала още 4-5 месеца, край да имам матка!

# 683
Миомите не се лекуват с билки , всичко е временно, ножа му е майката . А колкото до кистите , играете си с огъня , те са с лоша прогноза в голям процент от случаите и прерастват в злокачествени, пускат папили, молете се да са само вътре в кистата , ако излязат от вън нещата са зле. Аз хванах последния влак, папилите бяха само вътре,чаках 8 години и все си мислех, че ще ми се размине. Момичета , моля не правете като мен и си слушайте лекарите Hug. Не всички лекари са търговци.

# 684
  • София
Миомите не се лекуват с билки , всичко е временно, ножа му е майката . А колкото до кистите , играете си с огъня , те са с лоша прогноза в голям процент от случаите и прерастват в злокачествени, пускат папили, молете се да са само вътре в кистата , ако излязат от вън нещата са зле. Аз хванах последния влак, папилите бяха само вътре,чаках 8 години и все си мислех, че ще ми се размине. Момичета , моля не правете като мен и си слушайте лекарите Hug. Не всички лекари са търговци.
newsm10 За съжаление си права. И аз минах по този път, но с миома. Само операция помага Sad

# 685
Минах и по двата пътя , преди десет години ми отстраниха матката с миомни възли колкото 5 месечна бременност. Преди две години ми махнаха и яйчниците , заради кисти, на 46 съм. Добре , че си имам момченце на 24 години. Миомата ми я откриха на 28 години. чаках до 36 и я оперирах , та така Hug. Пожелавам ви дечица, това е най важното Hug Hug Hug

# 686
  • София
Минах и по двата пътя , преди десет години ми отстраниха матката с миомни възли колкото 5 месечна бременност. Преди две години ми махнаха и яйчниците , заради кисти, на 46 съм. Добре , че си имам момченце на 24 години. Миомата ми я откриха на 28 години. чаках до 36 и я оперирах , та така Hug. Пожелавам ви дечица, това е най важното Hug Hug Hug
И аз бях с големина на матката колкото 5 месечна бременност, но ми я запазиха... Сега чакам бебе.

# 687
Да родиш живо и здраво бебче Hug

# 688
  • София
Да родиш живо и здраво бебче Hug
Благодаря! Дано устиска до януари. Още няколко дни и влизам в 8 месец. Заради операцията ще го вадят 10 дни преди термин, но дано да е ОК. До момента не съм имала кой знае какви проблеми (чукам на дърво). Абе всичко е божа работа.

# 689
babyface76  всичко ще е на ред.Аз износих и родих 2 дечица с миома на вътрешната стена на матката, едното от които Ин витро, като и двете са родени Секцио 10-15 дни преди термина.Вярвай в себе си и ще успееш!

Общи условия

Активация на акаунт