АГ-Русе /тема 1/

• 57 912
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Следи си контракциите. Трябва да станат постоянни през няколко минути. Нищо не пречи и да отидеш до родилното да те погледнат все пак. Аз лично не съм имала контракции преди раждането, така че не говоря от  опит. Успех! Със сигурност момента наближава  Hug

# 631
При мен всяка вечер в продължение на около 2 седмици имаше стягания и придърпвания и подобни леки усещания, вероятно наближава, но трябва да знаеш, че тези процеси са индивидуални, така че при всяка жена е различно. При мен - аз предния ден преди раждането усетих, че моментът идва. Предполагам ходиш на тонове - когато отидеш, ще се види има ли нещо или няма, а и нищо не пречи ако имаш притеснения да отидеш до АГ, ти решаваш как ще се почувстваш спокойна. Леко раждане ти желая и скорошно Simple Smile

# 632
Здравейте мами.Имам един въпрос към тези който са родили през 2013 в АГ Русе. Здравно неосигурена родилка заплаща ли за раждането нещо и ако да какво и колко. Благодаря за отговора.

# 633
Аз не съм родила 2013г, но докато лежах в Патология имаше едно момиче без платени осигуровки. Казаха и или да си ги плати и да занесе бележка, че всичко е платено и здравноосигурителните и права са възстановени или ще трябва да си плати престоя там.

Хубаво е да отидеш и на място да питаш. Едва ли всички ромки си заплащат раждането като знам, че нямат и грам платени осигуровки, но все пак ние "нормалните" от точно тази гледна точка сме дикриминиани, че трябва да си плащаме всичко. Спомням си, че във старото родилно имаше ценоразпис за видовете манипулации.
Все пак звънни или ги питай на място след като си обясниш ситуацията  Hug

# 634
Аз като лежах миналата година в Патология имаше едно момиче от Хотанца.Всички сестри мърмореха против нея, беше бягала веднъж /прескочила през прозореца/ по време на моя престой я приеха за втори път.Та едната сестра спомена, че няма платени осигуровки, прави им номера, но са длъжни да я държат.А ти защо не си платиш здравните осигуровки примерно 6 месеца назад?Попитай в бързи въпроси и отговори дали е възможно тогава да ти се възстановят правата.Нещо ми се върти в главата, но тъй като от години съм далеч от тази тема съм забравила  Embarassed да не те подведа нещо.

# 635
Ако не се лъжа осигуровките трябва да са платени за 3г назад. И през тези последните 3г да нямаш повече от 3м неплатени.

# 636
Ако не се лъжа осигуровките трябва да са платени за 3г назад. И през тези последните 3г да нямаш повече от 3м неплатени.
Да, точно. Ако имаш четири си здравно неосигурен.

# 637
Здравейте!

Нашата бебка още не се е появила,но я чакаме всеки миг.Снощи и днес ми се отдели прозрачно-жълта слуз и по всичко кото изчетох е тапата,имам и леко болезнени контракции и болка в кръста.Но не са равномерни,а започват по обяд и са през различен интервал през целия ден и така вече 3 дни.Надявам се само да не пренося,а бебето само да си реши кога да се появи.
Ниско долу пък корема ме боли като при цикъл.Разпитвах,но при всички е различно и от форумите стигнах до извода,че явно не остава до появата на бебето.Термина ми е на 25.03 и се надявам да не закъснее много.
Близките вече обсъждат къде ще се напият,а аз умирам от страх от предстоящото и се тревожа за бебето. Cry Искам всичко да мине и да сме добре и двете и у дома!

# 638
  • в огледалото на живота
Здравейте!

Нашата бебка още не се е появила,но я чакаме всеки миг.Снощи и днес ми се отдели прозрачно-жълта слуз и по всичко кото изчетох е тапата,имам и леко болезнени контракции и болка в кръста.Но не са равномерни,а започват по обяд и са през различен интервал през целия ден и така вече 3 дни.Надявам се само да не пренося,а бебето само да си реши кога да се появи.
Ниско долу пък корема ме боли като при цикъл.Разпитвах,но при всички е различно и от форумите стигнах до извода,че явно не остава до появата на бебето.Термина ми е на 25.03 и се надявам да не закъснее много.
Близките вече обсъждат къде ще се напият,а аз умирам от страх от предстоящото и се тревожа за бебето. Cry Искам всичко да мине и да сме добре и двете и у дома!
Ехеее,хайде по-вода да ти върви дано  Hug
Поддържаш ли връзка с лекаря си?
Май наистина си е време вече според тези признаци,но все пак не съм медицинско лице.Следи за кръвенисто течение или когато ходиш по-нужда за обилно отделяне на урина/това е знак,че околоплодния мехур се е пукнал/
Ако болките се увеличат и станат с по-продължителен интервал направо стягай чантата и тръгвай.За сега почивай и наблюдавай движенията на бебето;ритмични ли са;в какъв диапазон на време.Ако усетиш глад хапни по-лека храна;но не преяждай и обратното в никакъв случай не стой гладна.
Успех и стиснати палци за предстоящия вълнуващ момент и срещата с новия човек  Hug
Без страх и с усмивка   bouquet

# 639
Лекаря каза,че е всичко това е нормално,но той няма практика да прави вагинален преглед в 9 месец.Само ако пренося седмица след термина каза,че тогава иска да ме прегледа и да види дали има разкритие и да се вземат мерки за раждане.
Но иначе каза същото да следя контракциите,като станат редовни и през равен интервал да ги засека,после към болницата.
Страх не страх , много се вълнувам и искам да си видя бебчето вече,така че нямам търпение! Simple Smile
Дано наистина всичко мине леко и безпроблемно.

# 640
Спокойно, щом и тапата е тръгнала ще се случат скоро нещата, леко раждане ти желая и да се срещнете скоро  Hug, а за страха - всички ни е било страх и те разбираме, ако това помага, само запази спокойствие и всичко ще бъде наред.

# 641
успех и от мен , за страха ..... всичко минава и се забравя Simple Smile чакаме хубави новини горе главата Simple Smile

# 642
Здравейте на всички  Hug

От скоро открих тази тема и ми е много полезна, въпреки че си признавам, че не успях да я изчета цялата.
Моля някоя от мамите раждали скоро в новото АГ да пуснат един обобщен списък на всичко необходимо, всичко което искат да носим. Аз не разбрах например за дрешките, за шишетата, за козметиката.  Peace

Относно придъпванията и аз съм така от 2-3 седмици. Знам , че е много рано, надявам се всичко да мине благополучно  baby_neutral

# 643
Здравейте Simple Smile Раждах преди около 2 месеца ще споделя нещата който на мен ми бяха необходими и ми искаха Simple Smile
За бебето Simple Smile - не ти трябват дрешки все още ги повиват, козметика също те ги мажат с някакви неща там, единственото което трябва за бебчо са памперси казват 20 бр, но моя личен съвет е да си вземеш повечко защото ако ви задържат ( не го пожелавам но да не забравяме, че това е БГ и има усвояване на клинични пътеки, това е друга тема на разговор ), пакет ГОЛЯМ мокри кърпи ( понеже сестрите не можели да бършат с малки кърпички ) , 2 бр. Кухненски ролки ( не знам за какво са, но това беше първото нещо което ми поискаха, така и не видях къде се употребяват ), аз си бях взела и една пелена да мога да я постилам на леглото когато слагам бебка, да не е върху леглото
за мама Simple Smile - поне 3 нощници, удобно боксерки ,чехлички за баня ( аз си бях взела има едни по затворени и бързо съхнат и си ги ползвах в стаята )голяма кърпа за баня , поне 3- 4 малки кърпи за ръце, за гърдите ако много се напрегнат да може да си правиш компреси, обичайните тоалетни принадлежности ( искам да споделя също за сапунчето, понеже жената с която лежах си беше взела много силно ароматен сапун и бебето не искаше да суче( нали се мият гърдите преди да се кърме детето ) ... след като си взе бебешки всичко се оправи ) , един голям пакет мокри кърпи и на вас ще ви свършат добра работа, термометър , профенид ( свещички , облекчават болката ако имате много шевове, и също така помагат за един друг проблем след нормално раждане), риванол за шевовете , памук, дамски превръзки ( аз си бях взела и 2 памперса след раждането е по - удобно, все пак не можеш да ставаш да ходиш да  сменяш превръзки, и да ти е по - спокойно а не дискомфортно ) о за малко да забравя мили бъдещи мами вземете си чорапки часовете след раждане ( говоря за нормално) са адски студени, не че в родилно е студено но по необясними причини на родилките им е адски студено Simple Smile Simple Smile Simple Smile . Вода , сокчета , 1- 2 шоколада ( мен това ме изправи , все пак .... трябва да се възстановят силите ), някакви солетки, бисквитки, дребни стотинки за ТВ, работят с всякакви без жълти
И да знаете че дори и да забравите нещо ваш близък може да ги остави на информация и по някое време ще ви ги качат нещата Simple Smile
Това се сещам за сега , дано да съм била полезна и изчерпателна , ако се сетя нещо ще пиша а ако нещо мога да помогна съм насреща УСПЕХ на всички бъдещи мами , и да се въоръжите с много търпение за престоя в АГ - то

# 644
Дес, благодаря за списъка, определено ще ни е от полза на всички.

Мириам, ние сме няколко момичета от Русе, които се събрахме за юни и за сега поддържаме връзка. Мисля да ходя на отворени врати в родилното, така че ако имаш интерес, може да се уговорим. Отделно ми се струва, че ти ще си секцио (може и да греша). Аз раждах секцио първият път така че имам малко опит и ще помагам с каквото мога.

Общи условия

Активация на акаунт