Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 31

• 61 080
  • 706
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря на Ари за новата тема.

newsm51 newsm10

Както и на Мистик за обясненията за снощната тема.   smile3525  love001

И аз очаквах да видим възмездие за виновниците, но СС е по-мъдър от нас. Той изчаква, изслушва, сравнява версиите. Със сигурност наказанието ще е подобаващо на вината на всеки участник в събитията. А и видя със собствените си очи и чу със собствените си уши доста неща. Любимата Валиде окончателно се срина в очите на сина си, няма нужда от думите на Хюррем. А благородната Махи показа истинската си физиономия и неистовата си омраза към Хюррем, избълва много отрова и злъч, но за лош късмет със СС зад гърба си. Никой не можеше да я злепостави повече от самата нея. "Това, което сам си направиш, и Господ не може да ти го направи". Същото се отнася и за Мустафа. Проява на незрелост и прибързаност беше появата му пред СС в края на епизода и всичките приказки, които изрече. Явно още не е помъдрял достатъчно, за да се уважават претенциите му на бъдещ владетел на империята. Ще трябва да постажува още дълго из някоя от провинциите. Трябваше да се еманципира от своята валиде, така, както го направи на времето баща му. И да мисли повече, преди да говори и действа.

# 31
  • Атлантис, Галактика Пегас
А на мен ми е интересно как ще реагира Мустафа като разбере по чия вина е загинала първата му наложница. Дали навика ще вземе превес или ще види майка си в по-истинска светлина?
Дали му предстои първи урок - да не бърза да съди или ...

Някой от слушащи в оригинал може ли да каже дали Сюлейман разбра, че Дайе е жива?
Извинявай, Gawina, а защо трябва да е мъртва?? newsm78
По вероятно Мустафа никога да не разбере кой е виновен в смъртта на Елиф.

# 32
"В крайна сметка, каквото повикало - такова се обадило, на каквото си постелеш - на това и ще легнеш, пък и всичко на този свят се връща...Рано или късно."

Напълно съм съгласна с цитата,но КОИ помогнаха ,КОИ ПОКАЗАХА на Хюрем  как се оцелява в гнездо на оси newsm78 newsm78  За мен една от най-големите  жертви е  Мустафа, той беше захранван с тази отрова от невръстно детенце от майка си,която вече съм убедена първо мисли САМО за себе си...До сега Гюлфем е най симпатичния,най неопетнения и най мъдар персонаж...

Как кой? Нигяр й помагаше, мисля, че в началото и Сюмбюл. А изобщо защо някой трябва да й помага? Thinking

Колкото до възпитанието на децата, мисля, че вече ви се привиждат неща - много по-явно Хюррем настройваше децата си и им говореше всякакви небивалици!!! Спомнете си разглезения Мехмет, който злепоставяше Мустафа, когато Мустафа съвсем благородно му помагаше и го обичаше! Махидевран единствено му казваше, че той ще е следващият султан, което все пак бе истина (по пътя на логиката). Това, че сега вече Махидевран съвсем се изгуби е друг въпрос.

А за Гюлфем и колко е мъдЪр нейния образ.... героинята й почти не говори, камо ли да се отсъди за някаква мъдрост - според мен става въпрос за смирение. Както и да е. Аргументите в защита на Хюррем не са обективни Simple Smile

# 33
  • София
"мъдЪр ",корекцията е права,но ми е простено,само с основно образование съм,съдейки по грешката ми  newsm78 #Crazy Blush  Ще обърна внимание на правописа Blush

# 34
Корделия,

прочетох това и ми прозвуча двузначно: Сулейман: Хюррем считает, что бунт подняли вы, Валиде. Ты потеряла и Дайе, которая всю жизнь служила верой и правдой.

Там всеки е помагал на някоя клика и пречел на всички останали клики. Харесват ми Дайе и Сюмбюл защото са от кликата на султана.

Аз продължавам с гледането на старите серии и с излъчването на новите някои неща в старите вече ми звучат различно. Направи ми впечатление повтарящото се предупреждение на Сюлейман към Ибрахим "Тайните не те правят силен, тайните те правят страхливец" (незнам дали това бяха точните думи, но това е значението). Винаги когато Ибрахим мисли, че държи голяма тайна чува това от Сюлейман. На мен ми звучи като: Внимавай, внимавай! От толкова много внимание той взе че прочете чуждото писмо и даже не го даде на истинския получател.

# 35
Колкото и битки да е спечелила междувременно, колкото и джамии, чешми и т.н да са построени в нейна памет, със сигурност не Хюррем е останала в паметта на хората като любимката на народа.
Така ли Thinking А коя?  33uu На друга ли е гробницата newsm78

И какъв точно е проблемът с гробницата?!? Да не би Селим, с прозвището "Пияницата", да няма т.нар. "тюрбе"?!? И той ли е бил безапелативен любимец на народа??? Принципно гробниците се строят посмъртно, при това - от силните на деня, знаем кои са били те по онова време  Wink Друг е въпросът, че Хюррем / Роксолана има издигнат паметник на територията на днешна Украйна. Защо ли?!? За какви заслуги?!? newsm78  Wink Ето това са част от въпросите, които е логично да си задаваме докато гледаме такъв исторически сериал, а не да се пощипваме и да се вайкаме кой с каква корона, пък с каква прическа или рокля бил докато измислял поредната жестока интрига. Останалото са подробности от пейзажа, които има право да интерпретира единствено сценаристът, гримьорът и моделиерът. Ние имаме само правото да се наслаждаваме на един професионално създаден и фактически аргументиран краен продукт. Дотук се справят блестящо  Sunglasses

"В крайна сметка, каквото повикало - такова се обадило, на каквото си постелеш - на това и ще легнеш, пък и всичко на този свят се връща...Рано или късно."

Напълно съм съгласна с цитата,но КОИ помогнаха ,КОИ ПОКАЗАХА на Хюрем  как се оцелява в гнездо на оси newsm78 newsm78  За мен една от най-големите  жертви е  Мустафа, той беше захранван с тази отрова от невръстно детенце от майка си,която вече съм убедена първо мисли САМО за себе си...До сега Гюлфем е най симпатичния,най неопетнения и най мъдар персонаж...

Хайде да не се залъгваме, че става дума единствено за оцеляване! Ако беше така едва ли Мария/Гюлнихал, Садъка, Изабелла, както и много други - знайни и незнайни, щяха да споделят жестоката съдба на гладките камъни по дъното на Босфора  Laughing Вярно, действа почти като Махидевран и сие, но много по-жестоко и безогледно. Ако все пак беше толкова добродетелна, невинна и с благ характер дали щеше да се опита в самото начало да детронира на всяка цена настоящата любимка на султана. Хайде върнете се на първите няколко епизода от сезон І и си припомнете ехидната и самодоволна физиономия на Хюррем, когато предизвика болката и гнева на Махидевран...E да, имаше и достойна на себе си изобретателна интригантка в лицето на Нигяр. Нали можеше цялата тази кървава и мътна история да се избегне, де да бяха всички като кротката и покорна Гюлфем...СС нямаше и хабер да има от каквито и да е ядове.  Mr. Green Нека сега му белее главата, като не успява да оправдае нарочения си за далновиден характер  Wink И пак опираме до старата приказка за красивата и добрата жена. Към момента Сюлейман ги притежава и двете. Въпреки че Хюррем не е блестяла с невероятни външни прелести все пак е родила няколко шехзадета на султана, т.е. - била е желана от него по някаква причина #Crazy В същото време пренебрегваната с години Махидевран, вместо да се озлоби към обекта на дълбоките си чувства, което впрочем се загатва напоследък съвсем логично, също като съперницата си се стреми да я отстрани със зъби  и нокти, но същевремнно се грижи да отгледа и възпита достоен наследник на Османската империя. Дотук подобно отношение липсва у Хюррем. Дори - напротив! Затова именно - Хюррем е в ролята на "красивата", а Махидевран - на "добрата" жена. Разбираемо е защо са в кавички - нито едната е кой знае колко красива, нито другата - светица. Важното, обаче, е, че красивата жена символизира егото, външната изява на човека, докато добрата олицетворява човешката душа. Защо ли?!? Sunglasses

# 36
Всички очакваме възмездие,а то не идва.Този път за злодеянието на Валиде има свидетели и то от първа ръка и въпреки всичко Хюррем трябваше да целуне ръка на своя палач,да седне веднага на маса с нея за помирение.Не разбирам как Сюлейман допуска това?Но Iggiberry е права.Наказание за Валиде е самото присъствието на Хюррем и изкачването и на върха.Да не говориме какъв шамар за нея беше брака на Хюррем и Сулейман.
 Гюл ага и Сумбула ми напълниха душата.Много са готини.

.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 15:41 от nadejda2639

# 37
Колкото и битки да е спечелила междувременно, колкото и джамии, чешми и т.н да са построени в нейна памет, със сигурност не Хюррем е останала в паметта на хората като любимката на народа.
Така ли Thinking А коя?  33uu На друга ли е гробницата newsm78

И какъв точно е проблемът с гробницата?!? Да не би Селим, с прозвището "Пияницата", да няма т.нар. "тюрбе"?!? И той ли е бил безапелативен любимец на народа??? Принципно гробниците се строят посмъртно, при това - от силните на деня, знаем кои са били те по онова време  Wink Друг е въпросът, че Хюррем / Роксолана има издигнат паметник на територията на днешна Украйна. Защо ли?!? За какви заслуги?!? newsm78  Wink Ето това са част от въпросите, които е логично да си задаваме докато гледаме такъв исторически сериал, а не да се пощипваме и да се вайкаме кой с каква корона, пък с каква прическа или рокля бил докато измислял поредната жестока интрига. Останалото са подробности от пейзажа, които има право да интерпретира единствено сценаристът, гримьорът и моделиерът. Ние имаме само правото да се наслаждаваме на един професионално създаден и фактически аргументиран краен продукт. Дотук се справят блестящо  Sunglasses

Напълно съм съгласна с цитата,но КОИ помогнаха ,КОИ ПОКАЗАХА на Хюрем  как се оцелява в гнездо на оси newsm78 newsm78  За мен една от най-големите  жертви е  Мустафа, той беше захранван с тази отрова от невръстно детенце от майка си,която вече съм убедена първо мисли САМО за себе си...До сега Гюлфем е най симпатичния,най неопетнения и най мъдар персонаж...

Хайде да не се залъгваме, че става дума единствено за оцеляване! Ако беше така едва ли Мария/Гюлнихал, Садъка, Изабелла, както и много други - знайни и незнайни, щяха да споделят жестоката съдба на гладките камъни по дъното на Босфора  Laughing Вярно, действа почти като Махидевран и сие, но много по-жестоко и безогледно. Ако все пак беше толкова добродетелна, невинна и с благ характер дали щеше да се опита в самото начало да детронира на всяка цена настоящата любимка на султана. Хайде върнете се на първите няколко епизода от сезон І и си припомнете ехидната и самодоволна физиономия на Хюррем, когато предизвика болката и гнева на Махидевран...E да, имаше и достойна на себе си изобретателна интригантка в лицето на Нигяр. Нали можеше цялата тази кървава и мътна история да се избегне, де да бяха всички като кротката и покорна Гюлфем...СС нямаше и хабер да има от каквито и да е ядове.  Mr. Green Нека сега му белее главата, като не успява да оправдае нарочения си за далновиден характер  Wink И пак опираме до старата приказка за красивата и добрата жена. Към момента Сюлейман ги притежава и двете. Въпреки че Хюррем не е блестяла с невероятни външни прелести все пак е родила няколко шехзадета на султана, т.е. - била е желана от него по някаква причина #Crazy В същото време пренебрегваната с години Махидевран, вместо да се озлоби към обекта на дълбоките си чувства, което впрочем се загатва напоследък съвсем логично, също като съперницата си се стреми да я отстрани със зъби  и нокти, но същевремнно се грижи да отгледа и възпита достоен наследник на Османската империя. Дотук подобно отношение липсва у Хюррем. Дори - напротив! Затова именно - Хюррем е в ролята на "красивата", а Махидевран - на "добрата" жена. Разбираемо е защо са в кавички - нито едната е кой знае колко красива, нито другата - светица. Важното, обаче, е, че красивата жена символизира егото, външната изява на човека, докато добрата олицетворява човешката душа. Защо ли?!? Sunglasses

Браво  Hug

Ако ми се занимаваше да пиша, точно това бих казала. Все едно аз съм го писала   bouquet . Радвам се, че има хора като теб, които са обективни наблюдатели и въпреки симпатиите си успяват да видят позитивните и негативните черти на героите. Не разбирам тези, от съфорумките, които изкараха Хюрем като жертва, каквато далеч не е  newsm78

# 38
..... подробности от пейзажа, които има право да интерпретира единствено сценаристът, гримьорът и моделиерът. Ние имаме само правото да се наслаждаваме на един професионално създаден и фактически аргументиран краен продукт. Дотук се справят блестящо  .....

Скрит текст:
Кино есть величайшее средство массовой агитации. Задача - взять это дело в свои руки !. Йосиф Сталин

Wink

# 39

.......................................

Браво  Hug

Ако ми се занимаваше да пиша, точно това бих казала. Все едно аз съм го писала   bouquet . Радвам се, че има хора като теб, които са обективни наблюдатели и въпреки симпатиите си успяват да видят позитивните и негативните черти на героите. Не разбирам тези, от съфорумките, които изкараха Хюрем като жертва, каквато далеч не е  newsm78

Доста сме обективните в този форум, Antoanette  Hug Но повечето вече се отказаха да посочват очевидната истина. Не си струва просто да преливаш от пусто в празно епизод след епизод, сцена след сцена, па макар и историята да е на наша страна. Какво да се прави, човешката преднамереност и самозаблуда са безкрайни и очевидно непобедими. Дано оцелееш по-дълго време тук, на различните не се гледа с добро око  Peace

..... подробности от пейзажа, които има право да интерпретира единствено сценаристът, гримьорът и моделиерът. Ние имаме само правото да се наслаждаваме на един професионално създаден и фактически аргументиран краен продукт. Дотук се справят блестящо  .....

Скрит текст:
Кино есть величайшее средство массовой агитации. Задача - взять это дело в свои руки !. Йосиф Сталин

Wink

Абсолютно съгласна със скрития текст  Peace

# 40
Добър ден.Искам да помоля ,който има време и може да преведе да каже с две думи поне за какво става дума.Предварително благодаря.
Malkoçoğlu'na tepki!
Sevgilisi Ceylan Çapa'nın düzenlediği partiye Muhteşem Yüzyıl oyuncularını davet eden Burak Özçivit, gecenin sonunda tepki gördü...

Yorum Yaz

Diğer

Emre Ergani ile geçen yıl Minyon isimli bir mekân açan Emre Çapa'ya kardeşi Ceylan Çapa'dan destek geldi. Mekânın işletmesini Ergani, Emre Çapa'ya bırakmıştı. Mekândaki parti organizasyonlarını üstlenen Ceylan Çapa, dün akşam da bir parti yaptı. Çapa'nın sevgilisi Burak Özçivit de Muhteşem Yüzyıl oyuncularından Halit Ergenç ve Meryem Uzerli'yi de partiye davet etti. Ergenç'e gecede eşi Bergüzar Korel de eşlik etti.

Mekân çıkışında Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem'i Meryem Uzerli ile röportaj yapmak isteyen

# 41
  • somewhere near the sea
И какъв точно е проблемът с гробницата?!? Да не би Селим, с прозвището "Пияницата", да няма т.нар. "тюрбе"?!? И той ли е бил безапелативен любимец на народа??? Принципно гробниците се строят посмъртно, при това - от силните на деня, знаем кои са били те по онова време  Wink Друг е въпросът, че Хюррем / Роксолана има издигнат паметник на територията на днешна Украйна. Защо ли?!? За какви заслуги?!? newsm78  Wink

Само дето Хюррем е съпруга, бивша наложница, не е султан. Единствената, положена да своя султан, по-точно обратното-разпоредил е да го положат до нея. А защо има паметник  в Украйна и за какви заслуги, питай украинците.

# 42
Ари благодаря за новата тема  bouquet
Вече втора серия не показаха децата на Хюрем ,според мен щом Мустафа е 17-18 годишен ,Мехмед би трябвало да е 11 год./роден1521 ,действието се развива 1532г./,а Мехримах съответно 10годишна.Не показаха и децата на Хатидже .Това ме кара да си мисля ,че ще ги покажат като пораснали ,причината може би се крие в това ,че нямат подходящи артисти на тази възраст. Confused

# 43
Сигурно ще покажат направо оня русия, как беше, турския Брад Пит, в ролята на Селим  Laughing Може ли бе, за пича Мустафа да сложат тоя бастун, а онуй хубаво момче да го похарчат за Селим Пияницата  Crossing Arms

# 44
Мистик,   bouquet  благодаря за превода  Heart Eyes

Още не съм гледала серията, но ви изчетох  Hug  и честно казано, не съм изненадана от липсата на 'възмездие', поне такова, каквото ни се искаше  bash Mr. Green Просто и досега нещата не се случваха по този начин  Peace Каквото и да направи Валиде, султанът не би проявил 'неуважение' към нея  ooooh! Просто, така стоят нещата...
Мустафа и преди каза, че защитава майка си, както е виждал да го прави баща му. Какво ще му донесе това, е друг въпрос  Outta Joint

Това ме кара да си мисля ,че ще ги покажат като пораснали ,причината може би се крие в това ,че нямат подходящи артисти на тази възраст. Confused
и аз мисля, че това е причината да 'не обръщат внимание' на децата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт