Отговори
# 90
  • София, център
нали махнахме кабелите от фасадите, сега ще махнем и климатиците. Simple Smile ко се пенявите, като че ли не знаете за какво иде реч?

Абе к`ви кабели сме махали, бе  Mr. Green

Я ела да видиш пак какво е чудо по Раковска!

Разпердиха ги моментално пак.

# 91
 Laughing
Все пак строим магистрали, това никога не бива да се забравя!

Бабата на един познат умря, защото чакала над 3 часа линейка, която обикаляла селата - защото има строеж на магистрала...и накрая не могла да отиде.

# 92
  Загрозяват, вярно. Но трябваше да помислят за това, когато издаваха разрешения да се строят нови жилищни сгради така, че да могат да се ръкуват хората от отсрещните прозорци и една с една да не си отиват, ама поне минимално. Даже човек като мен, който обича еклектиката почва да се чувства некомфортно в такава градска среда.
  Сетил се човека, че по хубаво изглежда като са подредени фасадите и има естетическа издържаност...
 Късно е, либе, за китка.

Добре, че поне от сградите на държавната администрация ще ги махнат, омръзна ми да ми капят по главата.

# 93
  • София, център
Ами какво да кажат тия дето подават адрес за линейка в Плевен, а линейката отива в София.
Или пък подаване на сигнал в полицията за обир в поща провинцията, а полицаите пак отишли в София.

Абе цялата е Мара втасала в тая държава.

Аз не нам едно звено да работи нормално.

За това да не ни дават примери с нормални държави. Не можем да се равним по тях, ако ще 100 години напред да вървим, а те назад, пак няма да се срещнем в допирна точка.

Ирис, еклектиката е нещо прекрасно, ама ние тука сме бидонвил, да не бъркаме понятията  Sunglasses

# 94
  • София
нали махнахме кабелите от фасадите, сега ще махнем и климатиците. Simple Smile ко се пенявите, като че ли не знаете за какво иде реч?

Абе к`ви кабели сме махали, бе  Mr. Green

Я ела да видиш пак какво е чудо по Раковска!

Разпердиха ги моментално пак.

нали това казвам и аз. кампанийни прояви, всяко чудо за три дни и нищо реално. днес кабелите, утре климатиците, други ден санирането и така - до края на света.

не че това не е нужно да се направи. просто тук няма да го направят. поради което е напълно излишно да се пенявим по такива теми.

# 95
   В тая връзка, аз не знам някой да си прави труда да взема разрешение от някого преди да бутне всички носещи стени в апартамента си, да боядиса фасадата на точки, и да бодне климатик отпред. А трябва.

# 96
По хубаво за това, отколкото за триъгълника ИванВихраИрина. От тази ( и подобни ) теми един да се замисли, все е файда.
Макар че аз сещам сега, за една тема в Нашият дом, където авторката не само си беше усвоила терасата, ами беше включила и канала във водосточната тръба  Rolling Eyes

# 97
Интересно ми е като как мислят да ги бутат? Полиция ли ще влиза в домовете на хората или ще пускат алпинисти?  За това трябва прокурорска заповед. А балконите с парашутисти ли ще ги събарят? Нещо не ми се вижда реална тая работа-просто ми се струва, че искат да паднат от власт-те и без това преядоха.

# 98
Интересно ми е като как мислят да ги бутат? Полиция ли ще влиза в домовете на хората или ще пускат алпинисти?  За това трябва прокурорска заповед. А балконите с парашутисти ли ще ги събарят? Нещо не ми се вижда реална тая работа-просто ми се струва, че искат да паднат от власт-те и без това преядоха.

Joy Joy Joy

# 99
  Шегуваш ли се? Ще ти друснат една глоба и сама ще си го махнеш.

# 100
  В тая връзка, аз не знам някой да си прави труда да взема разрешение от някого преди да бутне всички носещи стени в апартамента си, да боядиса фасадата на точки, и да бодне климатик отпред. А трябва.
    В момента, в който администрацията си представи какви количества разрешения ще трябва да издава или отказва, въпросът ще се реши радикално -  чрез междусъседски войни. Ще прехвърлят топката на върху управлението на етажната собственост.
     Но поне с "дъжда" проблемът трябва да се реши първоначално. Нищо сложно не е отвеждането на конденза до олука.
     ПП Вчера някакъв софийски управник каза, че проблемът е преекспониран. Употреби точно израза: "Всичката Мара втасала..."

# 101
  • София, център
А балконите с парашутисти ли ще ги събарят?

newsm62 Чакай, че си го представих!

Ирис, ако ти се е налагало да се обръщаш към общината за описаните от теб разрешителни в годините, щеше да знаеш, че освен да ти се позасмеят, друго няма да направят. Отговора беше, че не се занимават с това, и толкоз. Което си е карт бланш за действие отвсякъде.

Ако някой съсед обаче те топне за нещо, тогава стават много активни. Започват се предписания, заповеди и т.н.

Тя самата оная, дебелата, каза че е бил занижен контролът от страна на общината в годините.

А относно носещите преградни стени, които се избутаха по апартаментите на 1-вите етажи с цел преустройство в магазини, мисля, че откъде 5-6 години имат разрешителни. Заплатени.

Носеща стена не може да се бута, по закон. Може да й се прави само частично изменение, т.е. да се поизпили оттук оттам, а за целта в Общината трябва да се представи архитектурен проект, заверен от проектанти с пълна правоспособност и подпечатан с червен печат. Документацията се предоставя на съответния гл. архитект, а той съобразно това дали са спазени изскванията в проекта, дава, или не, разрешението. Практиката сочи, че се дават. Има и миза.

# 102
  Знам, и аз съм си остъклила терасата.

# 103

Аз знам. Получават си ги като стой и гледай. е, всичко пари струва.

# 104
  • където ми харесва
Всичко е до мислене и до усет, когато правиш нещо да го правиш естетически и да мислиш и за околните. И ние имаме климатик, но тялото ми е монтирано на терасата не капе на комшията  перваза или прозореца. Голяма част от остъклените тераси не са узаконени и страдат околните. Примерно на нас ни се пропука тавана на терасата  провисна от хубавата дограма и иззиданите тухли.

А и никъде не пише до месец да се подредят, а кой когато може.
Точно така.
Ние имаме три климатика вкъщи, и телата им са монтирани на терасата, а не извън нея. И не пречат на никого.
Прочетох някои уникално глупави мнения в тази тема.
Първо-това, че ползваш климатик, не значи че си ултра богат. Ние така се отопляваме зимата и охлаждаме лятото. Нямаме парно. Да, може да ни е малко по-висока сметката за ток, но е за сметка на тази за парно. И нещата се изравняват. Не сме свръх богати, даже има месеци, в които сме под средното ниво по доходи, много си зависи.

Общи условия

Активация на акаунт