Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 591
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Браво, Сиско ! Отличничка си като мен ! Simple Smile Чакам и Хули да се запише в листата с отличниците.
Днес празнувам рождения ден на малкия - става на 12 Simple Smile Да са ни живи и здрави и ние покрай тях.
Толкова работа имам, че даже не ми остава време да се напразнувам. Чакам с нетърпение Банкя. Ако не ме одобрят  - 'зимам куфара, изтипосвам сА там и си курортисвам 1 СЕДМИЦА.

# 136
http://bg-patients.info тъкмо четох от този сайт за болница в Белгия - Писмо от Белгия се казва публикцията  newsm45 е как да не ти стане мъчно- то отношението , лечението и т.н. е точно като у нас smile3511  едно към едно

# 137
  • Русе
Таня, недеи така ти поне си мед.лице.Преди химията инжекция Зофран, към 17.00 ч пак.
Това първия ден.Аз след това 3 дни сутрин на гладно пиех по 1 табл. Разетрон / Генова ми го
изписа/ и не съм повръщала нито веднъж, само леко гадене. Малко са скъпички 6 табл. 45 лв
но съм много доволна.Купувах ги със заявка от аптеката зад Старческия дом.

# 138
Да де , точно щот съм мед. лице - ама сега съм от другата страна на барикадата . И при двете химии до сега - зофран  преди вливката   никакви лекарства против повръщане  за в къщи.В интерес на истината аз първия път не повръщах , ама сега направо ми се разказа играта . То и Генова я нямаше , само Иванов , и пред кабинета беше една какафония  и буквално за една минута влязох вътре  Thinking

# 139
  • Русе
Ами върви при Генова и искаи да ти ги изпише за вкъщи.А пък за афтите в устата Кожухаров ми
каза 2-3 капки Лидокаин /ампула/ в устата ,поне за 1/2 час ти е изтръпнало и можеш да се
нахраниш, понеже на мен много ми се беше разранила устата.Ако те интересува нешто
ми пиши на лични.

# 140
Не искам да коментрам лечението , то е такова каквито ни са възможностите.За отношението говоря #Cussing out . Почти никога не съм си позволявала да се държа с хората като с говеда/не че няма и такива/.Винаги съм била добронамерена , любезна и отзивчива .А само който не е работил с хора , не знае за какво става въпрос , още повече болни хора .Винаги съм се старала / доколкото ми позволява ценза / да обяснявам операцията и лечението в хирургия и сега процедурата в хемодиализа.Затова съм впечатлена от отношението в Германия и за това от публикацията .Защото за съжаление много рядко тук срещам такова .Трябва ли всеки път да казвам , че съм колежка , за да получа нещо повече от намръщен поглед и пренебрежение.
И друго - в Бг никой нищо не обяснява , ако попиташ нещо - защо питаш , като не разбираш , ние правим каквото трябва Thinking

# 141
  • Пловдив
nanastef, да ти е живо и здраво момчето! 
Браво на отличничките!
  bouquet

# 142
Да де , точно щот съм мед. лице - ама сега съм от другата страна на барикадата .

Е те точно това е ключа от палатката...Че по принцип медицинските лица се държат с болните така,сякаш те са застраховани и никога няма на тях да им се случи да минат "от другата страна на барикадата"...
Конкретен пример от вчера...
Дадох кръв за изследване в 8.30.Казаха ми към 11.30 че ще са готови резултатите.
Отивам в 11.40 и първо минавам през отделението по химиотерапия ,за да си взема етапната епикриза.Мацката там я направила и доволна ми я подава с думите "Даже е и разписана.../А това си е постижение,щот иначе трябваше да чакам 2 часа пред кабинета на докторката! Mr. Green/...А?! Ама аз съм написала 2010г...Дай да я оправим"
Взе я и я оправи за две минути ,обаче трябваше отново да отида да ми я разписват... Mr. Green
Но не е това проблемът...
Слизам в лаБораторията да попитам за резултата,като междувременно вече е станало почти 12ч
Една от лаборантките ми казва "Ако сте за резултати -още не са готови!"
Нищо лошо ,ако не броим тона ,с който го каза...
Питам"След колко време ще са готови за да не чакам тук пред вратат ви?"
Тая само ме погледна с такъв поглед,сякаш искаше да ми кажа "Що не си таковаш птаковата и да ми се махаш от главата"
Тръгнах си и отивам при приятелката ми,която къзвала съм ви работи в патологията.
Казах и какво е станало и я помолих да ми вземе резултатите,за да не чакам повече и без това утрепах половин ден.Тя каза да изчакам.
Качи се в лабораторията и се върна с прилежно написаните резултати!
Е,на това как му се казва...
Били са готови и само трябваше да ми ги подадат...
Но неееее....Ако ставаше така нямаше да сме в БГ...
Но тая сестрата,дори и не допуска,че недай си Боже един ден може да е от другата страна на гишето...

# 143
Сиссс, това ми се е случвало много пъти. Точно както си го написала...едно към едно

Има една приказка " Не пожелавай лошо и на враговете си!" , но ми писна и вече го казвам на глас "От все сърце ви пожелавам да минете през моя ад!"...Олеква ми, поне за момента...

# 144
Едно време затова са се наричали милосърдни сестри - били са съпричастни към болката , чуствата и нуждите на пациента .А сега , всеки пациен е вързан с определена сума пари , колкото по малко време ти отнеме ,толкова по бързо ще дойде следващия с неговите пари - като на конвейр..... #2gunfire
И да , хората си мислят , че са застраховани от лошото , а се оказва , че не е така - изненадва те бързо и подмолно , чак не разбираш от къде ти е дошло newsm78

# 145
  • В царството на игрите:)
Сисанке, браво на теб Hug Таничка, на мен ми слагаха Зофран и в къщи си пиех, но си повръщах като за световно? Колко червени ще ти правят на теб?
За отношението ....? Нали си го знаем!!! Болестта те почва, а отношението в болниците може да те довърши! И много са ми интересни лекарите - хем се дразнят като четем в нета, хем като питаме тях не отговарят Mr. Green Пълно информационно затъмнение, което в някои случаи никак не е лошо Rolling Eyes

# 146
  • София
Сиссс, това ми се е случвало много пъти. Точно както си го написала...едно към едно

Има една приказка " Не пожелавай лошо и на враговете си!" , но ми писна и вече го казвам на глас "От все сърце ви пожелавам да минете през моя ад!"...Олеква ми, поне за момента...

Абе да я хванеш за гръзмуля и до там. Какво значи, че е трудно да се работи с хора. Да не би насила да сме я завели на работното й място и да сме я вързали там?!?!?
Лошото е, че такива екземпляри има навсякъде. newsm11

# 147
Оооооо,Зара,и това съм го правила,повярвай ми! Mr. Green
Тук момичетата знаят за случката,когато една от сестрите ми каза "да внимавам какво говоря,че да не ми се стъжни положението"...
Ами какво да ти кажа...Хванах я за яката и я приземих на стола...Казах ѝ някоя и друга мила дума...
От тогава като ме види че съм пред врата ѝ  ме пуска с предимство... Mr. Green

# 148
  • София
Само така!
Аз тази вечер "подострям бръснача"!
Първо ще изпия чаша бира за кураж и ще се помоля мъж ми да се направи на севилския бръснар!

# 149
 Браво на отличниците за добрите резултати!
Бравос,Сис точно така сестро свали ги на земята и не им давай думата за да не ръсят простотии.
 И аз искам да се похваля с резултатите си но,няма как ...........защото милата мед.сестра ми подаде готовия протокол и изчезна яко дим.ДоФторката едвам намери време да ми отговори щом са ти дали протокола значи всичко е наред и ме погледна с поглед уфффффффф аман от вас с вашите въпроси.Приятни почивни дни.

Общи условия

Активация на акаунт