Случи ми се нещо странно VIII

• 138 573
  • 834
  •   1
Отговори
# 150
Не може да мислиш постоянно позитивно, но не трябва да мислиш и негативно, когато всъщност не знаеш какво ще се случи, и първата ти мисъл да е, че ще е лошия вариант, поне така си мисля аз. Иначе не съм с впечатление, че лошите неща се сбъдват повече от добрите, просто понеже са негативни правят по силно впечатление, освен това по - голямата част от хората, които познавам са песимистично настроени, съответно си мислят повече лоши неща. Имам познати, които пускайки тото, казват - само си дадох парите, то се знае, че няма да улуча. Това е излишно според мене, няма логика в такива действия.

# 151
благодаря ти, но сигурно в мен е проблемът, че не мога да си формулирам мисълта добре и съответно питането.

# 152
  • Балчик
Защото може би отрицателините мисли са свързани с предчувствие за това, което ще стане, затова изглежда,  че като си го помислил и се е сбъднало. Докато положителните по-скоро са желания, а не предчувствия.

По повод позитивните мисли- когато ти се случват ред неприятни неща, как да мислиш позитивно? Когато укре човек- какво позитивно да си мисля, когато мъката те разяжда? Пробвала съм с позитивното мислене- нищо добро не ми се случи, а още по-лоши неща. не вярвам в силата на мисълта. Съдба, едни са щастливи, други нещастни, независимо какво мислят.

# 153
благодаря ти, но сигурно в мен е проблемът, че не мога да си формулирам мисълта добре и съответно питането.

Много добре разбирам какво питаш, просто си разсъждавам по същия въпрос, както казах и на мен ми е правило впечатление, та си търся някакви логични обяснения. За нелогични мога да изброявам безкрай.
Според мен не е предчувствие, хората имат силно развит инстинкт за самосъхранение, вероятно той се включва, колкото и да не го искаме, нормално е да ти минават лоши мисли при положение, че наистина може да се случи нещо такова.

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 13:21 от THE_dilian

# 154
Прочетох нещо тук и се сетих. Когато се запознахме с моя мъж изглеждаше, че нямаме нищо общо и нищо не би ни свързало и за напред. Но някак започнахме да излизаме. Една седмица по-късно той бил сам на някакъв купон и имало една напълно непозната за него и за мен девойка, която твърдяла, че чете по челото. И така майтап, майтап му описала бъдещата му жена - в детайли и подробности до името описала мен. И ето на, права била.

# 155
Здравейте, случайно попаднах на вашата темичка и искам да споделя какво ми се случи преди години. Бях на гости при едни познати. В един момент те излезнаха от стаята и аз останах сама. Подът беше с паркет.  Чух паркетът да скърца. Знам, че ще има скептично настроени, но паркетът скърцаше като че ли някой ходи. Тогава усетих как ми настръхна косата и се изстелях навън без да се обаждам. Втори път не съм ходила там, макар че моите познати се чудеха какво става.
Здравейте,мога да дам някакво обяснение за скърцащият паркет.Паркета скърца по две причини: Първата е дървояди.Когато нощем е тихо се чуват как похапват от паркета.Втората е ,че пролетно и есенно време паркета поема влажноста на въздуха, и започва да се надува по тази причина и скърца.

# 156
на мен ми изглежда много странно непрекъснато да мислиш позитивно, това дори е и невъзмжоно. питам нещо съвсем друго - защо се случват с по-голяма вероятност отрицателните неща, а не положителните. не мисля, че ги привличаме, нали се страхуваме от тях, но фактът е факт.

и понеже темата е за нещо странно, за да подкрепя питането си, ще разкажа една , за съжаление истинска история.

става дума за самолетната катастрофа на 10 януари, мисля '83/но може да бъркам годината, и да  е била '84/, когато полет на тогавашния 'балкан' от берлин за софия , закача високоволтово и се разбива в краварника на село кривина.

в самолета пътуват моя съученичка, една жена, която отива на погребение/мисля на сестра си/, и цялото семейство на културното аташе в куба по това време, като едното от децата никога не са виждали в Бг. по едната случайност, баща ми изпраща жената, която работеше някъде в провинцията на куба/не помня в кой град точно/, и която на летището в хавана казва- искам и мен да погребат/разбирам я, жената  съсипана от мъка, май сестра и беше починала, тя далеч, драма голяма/. ами да, случайно или не, погребаха я....то всички загинаха. не казвам, че думите на жената са били рещаващи, човешка грешка е било доколкото знам, но ей на, факт- страшните ни и злокобни мисли стават реалност далеч по-лесно от веселите, щастливи и положителни неща.

питам се защо, и наистина не знам отговора.
В Библията е писано- Смърт и живот има в силата на езика.Пр. 18;20.Т.е.- думите които изговорим са деистващи в живота ни, или казано накратко- тр да говорим само позитини неща, колкото и трудно да ни е!

# 157
Позитивните думи са вяра, а негативните думи отварят врата на демони , които рушат живота ни.Преди години живях с едно момче с което се разбирахме чудесно.Една сутрин той каза , че сънувал сън който означавал раздяла.Отказах да повярвам, как, та ние нямахме никакви проблеми!?!Уви!Дума излезе от устата му, след няма и месец раздялата бе факт.

# 158
Summer Smile, прати ми я тая девойка, че имам колебания за един младеж тука  Laughing   bouquet

s-d-s, съжалявам, но не съм склонна да се съглася с теб. Мисля си, че сте имали проблеми, които просто са "избили" по-късно...

Мисля си, че отрицателните помисли носят много по-силна енергия отколкото позитивните.
Последните, както Джемма каза, според мен са по-скоро пожелателни.
Но вярвам, че ако силно иска нещо, човек и на съзнателно, и на подсъзнателно ниво
се стреми към него и прави необходимото, за да движи нещата в своя полза.
И аз се опитвам да мисля положително, а когато не ми се отдава, се старая поне да не мисля за лошото... т.е. ако не мога сама да си помогна, гледам да не си и вредя.
Не намирам нищо кой знае колко странно в тези неща, науката вероятно в даден момент ще обясни и тях.  Laughing

# 159

[/quote]

защо примерно ако имаме отрицателна мисъл, вероятността да се 'сбъдне' е по-голяма, пред това, ако имаме такава положителна.
примерно - вървя в снега и си мисля, сега само да не се подхлъзна и да не падна. аз действително внимавам когато вървя, но падам.
обаче, ако си мисля - ето сега, както си вървя, ще се сблъскам на другия ъгъл с голямата си любов - никога не се получава.

мисълта ми е, че в по-голямата част от тревожните ни и отрицателни мисли се случват, а положителните - много/да не кажа никога, че е силна дума/ рядко.

[/quote]

Може би защото даваме по-голяма тежест на отрицателните мисли и не сме уверени, че положителните неща, за които си мислим ще се случат. Дори и неволно си повтаряме какво не искаме, от какво се страхуваме, а това, което искаме в действителност - за него остава много по-малко енергия....
Във филма "Тайната" много добре е казано, че е Вселената приема нашите нежелания за ... желания, отрицанието НЕ не се приема като такова. Затова трябва да се научим да казваме - "Искам да съм здрав" вместо "Не искам да се разболявам" (последното се възприема като - искам да се разболявам).

# 160

...
Във филма "Тайната" много добре е казано, че е Вселената приема нашите нежелания за ... желания, отрицанието НЕ не се приема като такова. Затова трябва да се научим да казваме - "Искам да съм здрав" вместо "Не искам да се разболявам" (последното се възприема като - искам да се разболявам).

благодаря, аз изглежда съм извън вселената  Peace.

20 г си повтарям като в мантра - искам да срещна голямата си любов, наистина искам, искрено и не знам още как да го кажа по-искрено, но това никога не се случи  Sad.

а за падането в снега, беше само за пример. всъщност аз абс винаги внимавам когато ходя в снега, защото съм винаги на токчета, и го правя автоматично. не мисля изобщо, просто внимавам по дефолт.

просто търся отговор защо лошите неща от помислите се случват , а хубавите- не. очевидно няма да го намеря.

пс. струва ми се абсурдно някой непрекъснато да е осенен от положителни мисли. има нещо нездраво в това.

благодаря за мненията Hug

red. по повод желанието ми -  имах изградена цялостна стратегия, енергия, всичко. каквото и да правех - срещах съпротива. 'нещо'/слагам  го в скоби, че не знам как да го назова/ винаги превеше така, че да се разминем. а излях реки, не, по-скоро водопади от положителна енергия. вложих всичко  - а получих само мълчание. затова и си блъскам мозъка толкова....ама и да го бъркам като шейкър още 20 г, отговор няма , и няма да има.

но пък виж, ако неволно си помисля - ей, би било ужасно да ми увехне розовият храст в градината, съм 100% уверена, че ще го видя увехнал още утре/пази боже, изглежда чудесно/.

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 23:55 от слънчева*

# 161
  • Балчик
 Подкрепям слънчева*, аз също много искам нещо,ч есто си повтарям, че ще стане. Но... не става. Напротив- все ми случват неща, които все повече ме отдалечават от желанието ми.

# 162
В повечето случаи за да се случи желаното положително, е нужно да положим усилия и да работим в посока постигането му. Лошото никой не си го пожелава, рядко идва чрез целенасочените ни действия в тази посока. Затова и случващото ни се хубаво не става само с добри помисли, трябват и дела, а от лошото често дори не можем да се предпазим.
А и колко по-тайнствено е да усещаш, идващото зло.

Ако само си повтаряш, че искаш да забогатееш, а реално не правиш нищо, даже не пускаш и фиш, не участваш в лотарии, вероятността богат чичо да ти завещае хавайското си жилище и няколко милиона, е нищожна.

# 163

...

Същото го пише и в книгата на Джон Кехоу - "Подсъзнанието може всичко". Купих си я, интересно ми беше как със силата на положителното мислене можеш да промениш живота си към по-добро. Еми не ми се получи. Няма как, когато нещо ме притеснява изобщо да не мисля за него, а да си повтарям като луда, че няма да се случи или да се правя, че нещото, което ме притеснява не съществува. Не мога да определя дали вярвам или не на това твърдение, обаче със сигурност знам, че аз за себе си не мога да го спазвам.

# 164
Moля ви се оставете на мира тия идиотщина на Джоновци и тайни.
Нищо странно няма в тях, хората мислят и пишат за пари и ги получават,
а лаиците доволно се омешват малко с популярна, но по важното
напълно тъпа и погрешна информация.
Но пък звучи гот, ти контролираш всичко, от теб зависи всичко...
 ooooh!

Подсъзнанието няма никаква сила, колкото и да ви се иска.
Ако имаше, нямаше да има раково болен и беден човек.
А пък сатанистите и хеви метълите щяха да се самоунищожили
от мрачни мисли.

Не си давайте парите на вяятъра, сериозно.
Освен това рискувате да изглеждате глупави в очите на сериозните хора.

Общи условия

Активация на акаунт