Отговори
# 210
авокадото го познавам на пипане, като е меко, е добре. Но може да се остави в хартиен плик за няколко дни, за да доузрее. Манго почти никога не мога да улуча читаво. Или е зелено, или загнило вече, а Иво го обожава.
Вчера взех в тарелка и не можах да преценя, а и мъжът ми стоеше навън и правеше знаци да  тръгваме, защото му беше писнало вече.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 19:00 от valerie

# 211
а в какъв формат го давате авокадото? обработва ли се някак или просто като пюре?

# 212
  • София
Валери, щях да пиша, но съм забравила...........своето искрено възмущение от въпросната малоумна реклама на булсатком. Всеки път като я дадат и всеки път ме обхваща едно странно усещане и за детето и за каката........детето е някакво кИфте с проблемни наднормени кила, майката дето го играе е полувдебилена кака, с доста посредствени актьорски умения. Кой и как ги избра  newsm78  и някой като се сетя, че и пари е давал за това и ме напъва един смяяяяхххх.......... hahaha hahaha

Иначе да се върна пак на темата за пекарните, Пешко е харесал една от немския Ибей, която е със сто функции, меси, втасва....ала бала , кваси млекце, прави разни сладкиши, има стои двайсе канчета и е 110 Евра с доставката....на мен ми се струва скъпа инвестиция и като се замисля, че ако не ми хареса ще го разкарам на мига и пак едни пари ще изгоряят.....оф ще мисля.

jaded
радвам се за млката, че е хапнала поне малко, аз си спомням как се нервих първия ден като се пробвах да дам на Рада и тя отвратена буташе всичко с езиче навън....споко лека-полека ще почне да отваря устенца, аз като разбърквам бурканчето, Рада започва да притреперва от вълнение и лакомия:-)))))

# 213
Тара, браво на Емо, много схватливо бебе. Готов за ясла /знам, че няма да го пускаш, но това им е критерий номер едно/ Ние си правим "дай боц", но ми се струва, че по-скоро случайно си срещаме пръстите.

Хахаха, мога да го дам на ясла, да му се мъчат те със захранването. Ще им дава "пет" и ще си облича сам дрехите, но като се стигне до обяда.... хахахаха. "Дай боц" не се бях сетила, от утре го почваме  Laughing А за мола - аз там ходя винаги по къс ръкав, щото иначе припадам между щандовете  Tired

Кокетка, мога само да ти завиждам за успеха със захранването на Андрей. Благородно, разбира се  Laughing Днес дадох пак картоф, пак печен, но този път го сложих в столчето и му насипах парченца картоф на табличката да яде сам. Стана му интересно, взимаше ги, отхапваше, правеше гадната физиономия и ги плюеше. После пак ги взимаше и така, докато накрая всичките не изпопадаха на пода, изплъзнали се от малките му ръчички. И отново дори една молукела не попадна в стомаха... утре пробвам за последно и ако отново не ще, спирам опитите с картоф. Имам авокадо, тиква и моркови от Моравско село, хвърлям чоп, кое да е следващото и така...

Евитка, браво за гърнето. Много ми хареса логиката ти и никога не ми е харесвало деца с гърне из цялата къща, но някка си съм била приела, че така се прави и не съм се замисляла и чак като те прочетох се плеснах по челото, че си напълно права - детето може да си ходи от малко в тоалетната и там да си сяда на гърнето.

Машина за хляб има майка ми. Преди я ползваше и те май харесваха хляба. Мулинекс е. Тя си купуваше всякакви брашно - пълнозърнесто, ръжено и  не знам още какво, но аз да си призная почти никога не съм го опитвала дори. Не ме кефи, че е един дебел, т.е. с много среда и като цяло вкуса не е точно този, който аз харесвам. Освен това любимата ми хлебарница отвори нов магазин на 20 метра от нашите и там ям един хляб със семки, не знам какво брашно е, някакво черно (но не ръжено, него го познавам) и семките са основно тиквени... обожавам го, няма толкова вкусен хляб  Blush Баща ми също се влюби в него, Явката му е фен и така малко по малко машината спря да се ползва, а сега е качена върху хладилника, значи смятай, че след една година ще се премести на вилата,  а след още една в кофата или подарена на някой ентусиаст. Иначе, майка ми също меси питки много често и стават сто пъти по-вкусни от хляба на машината (със същите брашна ги меси), а аз за разнообразие купувам от Слънце-Луна един воден хляб, също мноооого вкусен. И тук е мястото да кажа "Респект" на Кокетка, че меси хляб. Мен това ме мързи да го правя, само на Бъдни вечер, мятам една содена и това е. И въобще, както са казали момичетата, засрамваш ни колко много неща успяваш да правиш! Аз не съм от мързеливите, но ти ми скриваш шапката  Laughing

Джадет, брауниз-а и аз го правя малко по-различен. Всъщност да си призная, в повечето рецепти слагам захар на половината и ми става точно на вкус  Laughing Радвам се, че ти харесва  Hug Авокадото трябва да е меко на пипане, цялото отвякъде да е меко и като го режеш, трябва да е като масло, да не "хруска" под ножа. Аз също го хапвам на салатка. Ето ви една моя любима рецепта - спанак (суров, аз ям основно спанак, вместо марули и салати, защото е по-крехък и по-вкусен), авокадо, печена чушка и моцарела. Аз си прибавям и каперси, който не обича, ги пропуска. Сол и зехтин. Става супер вкусно. Днес пак си правих такава за вечеря, ама вместо моцарела сложих риба тон и си хапвам, а Емо мрънка, не иска друг да го носи, иска при мен и аз го взех, да седне в скута ми, все пак салата мога и с една ръка да ям. Ей, това дете като почна да се протяга към чинията ми, хвана я, задърпа я, гледа ме жадно, жадно как ям и протяга ръка към вилицата ми. Явно ние сме си идеални за педагогическо захранване, така че утре картофа, ще е в мойта чиния, дано прояви повече интерес към него  Laughing А по темата за салата от спанак, в мола винаги си хапвам една салатка спанак и настъргани моркови, овкусена със зехтин и лимон, божествена е!

Мишчица, това с негъра ме разби  Joy Joy Joy Ох, голям бонбон е този твой Иво  Hug Ромчето-негър ме разсмя, но виетнамеца-негър  hahaha hahaha hahaha сълзи ми потекоха  Joy

Валери, тая реклама е  Sick То по нашите телевизии доста прости реклами се разхождат, но тази е една от първенците.

# 214
Добро утро Simple Smile

Преди 6 месеца по това време слушах ето тази песен http://www.youtube.com/watch?v=OYD9ThwAbBw&feature=related и подрипвах с тумбака, докато чаках половинът да се избръсне и да тръгнем на преглед към болницата. Сега я изтанцувахме на спалнята с дребното с много кискане.

И понеже днес не знам дали ще мога да се включа по-късно пак, да ви почерпя, че и ние вече сме на половин годинка  Party Няма да ви показвам домашното си творение, защото не е много за пред хора Simple Smile Виж това е друго нещо:

Прекрасен ден на всички и много хубави емоции от нас Simple Smile

# 215
Добро утро  Hug

Момичета, направо ме засрамихте  Embarassed
А също така пропуснахте, че и Мишчица меси хляб, при това с красив маникюр, а аз ходя с късо изрязани нокти и почти винаги без лак  Embarassed

Валери, нали не мислиш, че у нас винаги всичко е подредено  Laughing
И аз имам такива дни, но в дните, в които съм в кондиция разхвърляното и непочистеното ме дразни в пъти повече, отколкото ме мързи   Crazy
А пък аз хич не се радвам от факта, че гладя всичко, но не мога да се пречупя  Tired

Изобщо голям проблем са педантизмът и перфекционизмът, направо са ми като някакви комплекси. Заради това никога не мога да почина качествено. Все скачам да свърша това или онова, работа рядко връщам и забавям, независимо, че имам крещяща нужда от сън и релакс и то не сега, винаги е било така.

Тара, картофът така и не се хареса, но аз бях решила, че ще го давам определен брой дни, за да го въведа, пък каквото ще да става. Не мога да го чакам до безкрай да стане готов и да зареже сученето.
Мисля да въведа и останалото от това, което педиатърката ми каза и след това да му давам двукомпонентни пюрета, за да затвърдим знанията. Предполагам, че картофът в комбинация с тиква, примерно, би се харесал повече.
Днес започваме моркова.
Вчера излизахме с едни приятели и сестрата на моята приятелка с двете й деца. Заговорихме се за захранването и сестрата на приятелката ми каза, че едната й дъщеря до годинка и малко е хапвала твърда храна по лъжичка - две между кърменията. Просто не искала да поема по - големи количества наведнъж. Каза, че са изпробвали няколко варианта, за да я накарат да яде повече, но всичко било безуспешно. А по-малката й дъщеричка, също кърмена, е била голяма фенка на пюретата и кашите и самичка много бързо си е замествала кърменията с твърда храна.
Сега голямата й дъщеря хапва всичко, а малката станала капризна и злояда Crazy

Андрей също рови по чиниите и гледа жално как се храним. Понякога чак неудобно ми става.

Q-T, ти остави мъжа ми, ами Андрей, какво ще кажеш за него  Joy
Знаеш ли колко бъзици отнасям, че като стана един ден, живи и здрави, свекърва, че ще съм като Мари от "Всички обичат Реймънд"  Crossing Arms
Иначе мъжът ми е телец, обича да яде по много и от всичко  Laughing

И накрая, но не и по значение  Laughing

Честита половин година на Радина   bouquet
Да е здравичка, много игрива и щастлива  Hug

# 216
  • София
Добро утро!

От името на Ани искам да благодаря на всички, които са ни честитили навършването на половин годинка ( сериозна работа си е това). Много мило ми стана, благодаря ви пак! Извинявам се, че се включвам чак сега, но през уикенда пътувахме извън София, после наблегнахме на пазаруване, малко срещи на кафенце ...и времето си мина. Искам да честитя специално месечинките на Раян и Белослава ( нали сме почти астрални близнаци) и да им пожелая много, много здраве, да са слънчеви и усмихнати деца и да слушат мама и тати, но не прекалено, че няма да им е интересен живота.
Ще пиша после пак, че малката се опитва да се включи и тя.

Усмихнат ден!

P.S. А ето и един музикален поздрав. Дано ви хареса! ( На мен лично клипа не ми допада, но песента - много).
http://www.youtube.com/watch?v=3m-IubNHsY4&feature=related

# 217
  • София
Честита половин годинка на Радинка!
Да е много, много здраво, усмихнато и щастливо момиченце!
Весел празник!

# 218
Включвам се набързо да честитя половин годинката на Радина. Да расте здрава, слънчева и жизнерадостна  bouquet И мама все така да я обича и да й се радва Hug
И на всички, които празнуват или веча са празнували, голяма прегръдка. Да сте щастливи.
Пав, клипът е много хубав, песента също ми допада. Аз харесвам много Дони. Особено в периода му с Момчил.

# 219
Евита, по повод на пекарните моята е куча марка-Аляска. Но съм много доволна,защото ми е много по-лесно и удобно ( а евтино и качествено) аз да си направя хляб, отколкото да купувам.
 Обаче по повод на многото функции, моята е с 12, изполвам 2-основната за хляб и за месене.Та не знам колкото и да има, реално колко ще ползваш.  Моята може  да вари  сладко, но като четох из форума, много често се прецакват перканите от тази фунцкия. А като цяло моята куча марка пекарна е доста харесвана из форума.

Честити месечинки на Радина Simple Smile и на другите "полу"-рожденници Simple Smile))

Ние сме от ядящите пюрето с удоволствие, вчера си измушка 130 гр. и то полузаспала. Вече й давам да пие вода от чашка, понеже почна да ни дърпа чашите и я пробвах. Сеща се какво да прави, но колкото изпие поне толкова отива по дрехите й.

При нас възникна един малко странен казус. Това моето дете , дето си спеше като пън в количката, сегаа макс. 30 мин.....и това не може да спи навън. В нас спи по 2 часа, навън колкото да си вземе дрямката и сега се чудя къде и как да излизаме с този режим.... Tired

# 220
Добро утро!  Simple Smile
Честита половин годинка на Радина, да е много здрава и усмихната! Hug
Кокетк@ приеми и моето възхищение  Simple Smile за това, че успяваш с толкова много неща да се справяш.
Относно апетита при децата, аз като многодетна майка, мога много да споделя опит  Laughing, баткото когато го захранвах, нищо не оставяше детето всичко си хапваше, но сега ела го виж какъв е претенциозен. Каката ни, тя от бебе си е пристрастена към " млякото на мама", с нея много трудно ни вървеше захранването, нищо не и харесваше. Изяждаше по 4-5 лъжички и толкова, много рядко да стигнем до 100мл. И все още си е така, основна храна "млякото на мама" и другото е за допълнение. Яна за сега добре си похапва и се надявам така да продължи.

# 221
  • София
Честита половин годинка
на сладурката Радинка,
да е жива, да е здрава
и на мама да прощава,
когато парче картофче и дава.
 Hug Hug Hug
Тръгнах да честитя, пък римите сами изскочиха от мен  Laughing.

# 222
Здравейте и от нас!

ние днес ще имаме гости - така да се каже 'по семейно' - българско семейство, чиетто момиченце е на 8 месеца; та, по този повод, правя баница и пица след малко съм намислила Simple Smile
аз не толкова готвене, ама така да обичам да подреждам маса, да аранирам и какво ли още не свързано с подобни неща; добре, че съм случила на мъж, че иначе досега някой да ми е показал външната врата, че аз постоянно си купувам някакви неща за дома, кухнята и аранжировки подобни Simple Smile
но сега се замислям, че с две мънички бебчета, подредбата на масата вероятно не е особено важна, ама все пак Simple Smile

когато сте в настроение, споделете ми как давате авокадото на бебчетата, моля Simple Smile не игнорирайте така желанието ми давам авокадо Wink

честита половин годинка на Радинка /малко в рима Wink/ - нека да е здраво и щастливо дете!
специални поздрави от нас! надявам се при следващото ни посещение в бащината ми къща, пак да се срещнем Simple Smile

Красуна, Нинче, аз благородно ви завиждам за трите деца, които имате! това си е постижение и  прекрасно семейство! много се надявам някъде доста напред във времето и ние да го докараме до там Simple Smile

Кокетка, без да те познавам лично, ама ти май наистина си сериозен перфекционалист Simple Smile в което няма лошо де Simple Smile и аз съм Телец и си представям колко му е добре на мъжа ти да му готвиш толкова разнообразни неща!

Тара, не мога да спра да те споменавам с хубаво, че ми препоръча сайта за книгите! една не се получи /точно беше за Сари/ на адреса в БГ, те ми пратиха отново същата, която пак не се получи и накрая ми върнаха парите /в датската ми банкова сметка/. А сега вече доставят и до Копенхаген - отне точно два дни!

Евита, сподели ми пак наблюденията си за този активен център или както там му е термина, моля. Защото аз някак си мисля, че като сложиш детенце в него, то е като в проходилка или бънджи /които аз категорично в никакъв случай няма да придобия/ - и това някак ме притеснява; иначе, гледам, че има някакви интерактивни 'маси', които май са за малко по-голямо дете, но пак са на принципа на този център.

сега ми идва на ум нещо по повод на пюретата -
напримен тук по повод на домашни или купени пюрета - казват ти, че ако нямаш какво друго да правиш, може да правиш пюрета; но купешките били отговаряли на всякакви стандарти и нямало проблем да се предлагат.
също така, тук еднокомпоненетно пюре НЯМА /дори и на Хипп/ - изключително странно, но факт. Най-семплите пюрета са морков и картоф, дори това с пъщърнак е с три неща в себе си. та, пак същата фирма, както в БГ, но съвсем различен пазар Simple Smile

bouquet

# 223
[quote author=Миш Върви срещу нас този човек и секунди преди да се разминем Иво с най-възторжения си глас " Мамоооо виж негър". Умряяяях от срам. Явно за него всички хора различни от бялата раса са негри  Laughing.
[/quote] hahaha
Честити месечинка на Радина!Да е жива и здравичка!  bouquet
Jaded ние също взехме такова столче на Фишър прайз-но още не сме го пробвали.
Евиткамен ме посъветва гастроентероложката като плодове дюля,круша,сливи и грозде.Това за предразположени към алергии де.А за гърнето ще се възползвам и аз от твоя опит.Племенникът на мъжа ми сяда в стаята която ядат и като дойде на гости на свекито и ние сме се събрали и като седне и  ooooh!.Да не говорим ,че се качва върху масата за хранене и други разни, ама да видим аз какво ще възпитам,пък после да говоря hahaha
Q-Tвие вече сте захранени с палец Joy.А след картофчето какво мислиш да даваш?Вас с Евита ви следя щото знам,че и вие така сте разположени към алергии и затова.Но иначе ми е интересно всички мами какво споделят ,особено тези с опит.  bouquet
Taraще се радвам пак да разкажеш за захранването водено от детето.  bouquet
Valerieхубаво е ,че си имаш клюкарче да порти бабите JoyИначе много ми стана жално,че бебчо така е плакал за мама.Доскоро и моя беше така и много се ядосвах на свекито,защото като го свалям долу и казвам изрично ,Ако почне да плаче водиш го горе  NaughtyИ го чувам като почне,чакам 2,3,5 минути не идва,хем вижда ,че не може да го успокои и пак Crossing ArmsАз експерименти с детето няма да си правя-ама ха smile3516

# 224
здравейте
честита месечинка на радинка,да е жива и здрава и много усмихната
честито и на всички други порастнали бебченца Hug

ние си папкаме пюрета,но още не съм заместила хранене.оризовата каша нещо не му допадна,спомням си че и на баткото беше така.алекс определено много се мръщеше на пюретата,но сега както рада на евита като види лъжичката и купичката започва да потреперва от вълнение.

исках да ви попитам тези които давате следобед плодово дали го затопляте и изобщо затопляте ли ги.аз затоплям обедното,но плодовото реших вече да не го затоплям защото все пак си е десерт а и да свиква,че лятото навън няма къде да затопляме.

аз миналата и тази седмица съм заета почти всеки ден с участия покрай 8-ми март и нямам много време,уморена,недоспала,без глас почти,но няма начин важното е да е весело Wink
вчера и онзи ден времето беше като пролет при нас и ние естествено се възползвахме.както не съм го изкарвала толкова време алекс,през цялото време спа в количката,толкова му беше добре.дано вече да се позатопли времето,че ни омръзна да сме си все вкъщи Rolling Eyes

краси вече е по-добре.да ви кажа един доктор ми изписа да направим един курс с изопринузин сиропче и засега съм много доволна.води се като имуностимулант-дано да ни се отрази добре.

оставям ви,че ще се разправям с документи за детските и разни такива
лек ден,тук е слънчево и ще се възползваме

Общи условия

Активация на акаунт