Отговори
# 615
И аз се нареждам на опашката за снимки, много искам да ви видя. Жалко, че съм толкова далеко, иначе с удоволствие щях да идвам на подобни сбирки  Party
Днес счупихме температурните рекорди, беше 23 градуса, а може и по - топло да е било. Направо не знам как да обличам Иван, мисля че преди два дни го претоплих, и сега гледам много да внимавам. Но пък от друга страна ме е страх да не изстине ...
tanche_to, дано да не е нищо притеснително, а ти не се вкарвай предварително във филми  Hug
За група във Фейсбук и аз съм "за".
П.П Пипи, все забравям - голям сладур е Захари, да ви е жив и здрав!

# 616
  • София
Ей, ама страхотни тези септемврийчета  Hug  Много приятно беше днес. Не успях да си побъбря с всички, но следващяит път, надявам се  Simple Smile

Нико е болничък малко. Днес хем беше много сънлив, хем не спа добре и мрънкаше, което рядко прави навън. Никак не беше енергичен и нямаше усмивки и зяпкане. Малко се притесних и затова и не стоях много. Минахме през лекарката на връщане, каза, че няма нищо страшно. Лека хрема след ваксината или заради избиващи зъбки (съмнявам се). Спрейче ни изписа за нос. Сега обаче се влоши. Кашля и диша трудно. Опитва се да пее, ама едно прегракнало - и ми е мъчно, и ми е сладичък  Heart Eyes

Идеята за група във ФБ е супер  Peace.

Валери, Никола също е със зачервени бузки.  Аз много се чудя какъв слънцезащитен крем. Ако е висок фактор нали пък вит. Д не се усвоява добре от кожата.

Далия и мен ме впечатли как пляска с ръчички  Hug

Много готини всички  Heart Eyes

jaded, добре че си ти да направиш организацията   Hug

# 617
Вики заспа чаак в 4,30. Толко кисела не е била от както се е родила, но според мен от многото наборчета на куп  Laughing, а може и да се превъзбуди щото Боби на Валери и прати целувка  Laughing.

Хахахаха, хареса ми това с целувката  Laughing

Да си кажа и аз колко съм доволна от срещата. На мен ми беше супер, хем си помързелувах на слънчице, хем видях толкова много мами и бебчета, които до сега не бях виждала на живо. Бебоците са супер и пак ще кажа, не защото са си нашите, ама наистина всичките са толкова хубави и бонбонски, само да ги целува човек  Hug Джадет, златна си, че ни организира, пак така да направиш  Laughing Снимки ще искаме всички, то е ясно  Laughing Емо също беше превъзбуден от срещата с толкова много бебоци и пропусна вечерната дрямка около 8 часа, но пък беше щастлив, явно ще е социален тип  Laughing

И да не забравя - яд ме е, че Дидка не дойде  Sad Дидкаааа, липсваше ни, да знаеш  Cry

Аз скокнах до био магазина вечерта и от всичко най-ми харесаха бананите (крушите не изглеждаха много сочни, ябълки сърце не ми дава да му дам, че аз много мразя ябълки Laughing, а другите налични плодове бяха киви и сливи, пък аз съм решила, че е ред на плод), така че Емо утре ще е на банан, да видим дали поне това ще му хареса  Laughing Ако и банана, дето  е толкова сладичък и дори злоядия Явор го обича, не му хареса, ще се откажа от захранването и ще чакам сам да прояви интерес  Laughing

Кокетка, ако има наистина затворена фейсбук групичка, съм категорично "за", но трябва добре да измислим какъв ще е критерия, защото може малко по малко, да се промъкнат пак хора, с които на практика не контактуваме. Аз си признавам, че в момента групата във фейсбук не може грам да ми привлече вниманието, разговорите са твърде плоски. То не че научен труд трябва някой да публикува, но в сегашната група чета, чета и накрая се чудя защо съм си изгубила времето. А днешната среща ме убеди окончателно, че тези, които пишем тук наистина сме си от една кръвна група, харесвам си ви и ми е гот да си контактуваме.

# 618
  • София
Ето меи мен,

И аз да споделя колко се радвам,  че се запознах с всички мами и бебета на живо. Рада милата после пак се събуди но сега вече му дръпва един сън и аз ще я последвам.
Момичета утре ще пиша пак, лека и целувки от нас.......

# 619
Хелоуууууу  Laughing Mr. Green
Ох, и на мен ми се идваше  TiredКато ви чета и се надъхвам да го науча да стои в тая пуста количка 24 часа  Mr. GreenОооооо, следващия път идваме.Валери ще го дундурка ,Евитка ще го подхвърля ,а аз ще си пия кафенцето  WhistlingКокетка вече е тренирана с моя син . Mr. GreenЛелеее мами, ако не е тя с мен на разходки съм жив зян  Mr. Green
Видях ви у суратО и чета ,че искате да си правим втори Сурат Mr. GreenАми критерия за втория е лесен тук сме около25  Убавици Laughing значи и там ще сме толкова .Паролата ще е кой пише пръв и кой последен У форума  Mr. GreenМного се радвам ,че сте се забавлявали .1/3 ги познавам лично и ми е ясно ,че е било яко HugСамо не разбрах защо старшинката е зад кадър  hahahaЕдни по голи кълки ,други по голи раменца  newsm03

# 620
Здравейте момичета,
Ехххх и на мен ми се прииска да съм с вас на срещата и да се запознаем, а не да обикалям сама като муха без глава тука улиците  Cry
И при нас времето е страхотно и аз съм по цял ден навънка, по улиците, по площадките, по паркове, магазини и т.н. Малко ми е скучно гледам все да си намеря работа, но.........
Надявам се Варненските мами и те да правят такива срещи, че след два месеца съм там и аз със тях  Hug
Ние сме добре, днес му купих една мрежичка за плодове и му сложих круша вътре - мале мале такова смукане не сте виждали умря от кефффф, чак ми се кара като му я взех да му сложа още круша  Joy много съм доволна, и му взех и слънцезащитен крем фактор 55, че нещо сме много червени вечер след разходка, абе...... нещо трябва да се прави като се излезе. За утре още не съм го измислила, така че приемам идеи всякакви Joy
Лека вечер на всички  Hug
П.С. Добре дошли на новите мамчета  Hug Hug Hug

# 621
Добро утро! Влизам да попитам тези от вас, които имат столчета за кола от групата 0-18 как се държат бебетата в тях и някой имал ли е като нашия проблем - на детето му висва главата като спи. Купихме стола за не малко пари само преди дни, а вече ме е страх да го ползвам. Ако някой е запознат моля да ми пише. Иначе при нас мерките са 7350 на 69,5 см, въпреки че вече сме на месни пюренца. Педиатърката ни ни каза да започваме със соковете. Аз като че ли предпочитам да намеря от тези мрежички за плодове. Хубав ден от нас!

# 622
Добро утро Hug
В чудо се виждам с приспиването на Боби... До скоро успявах като го люлея в столчето в кола. Сега се извива и тръгва да слиза. Не става на ръце, не става до мен. Не може денонощно навън. Снощи го изкарах на терасата, за да заспи. Тази сутрин пак, след като първо се събуди в 4.40. Добре, че идват пролет и лято. Мисля да спим на палатка в двора.
dennip, със сигурност е по-добре по-малко усвоен витамин Д, отколкото слънчево изгаряне при бебе. Аз покрай Иво съм свикнала направо да чернее и мислех, че и Боби е така, но явно кожата му е като на баща му.
Диди, хубаво обещавам, че ще разнасям бебе, ама вчера се наложи Борис да си го дундуркам. Като гледам какви са спокойни Рада, Емо и Радинка, предлагам Евита, Тара и jadet да потренират с нашите мърморковци Laughing Знаех си, че Боби не е чак толкова спокоен колкото го мисля. Просто брат му ми е базата за сравнение.
Q-T , не знам какъв съвет да ти дам... Според мен добрел си го измислила, ама защо чак да отива 9-10 месеца при такава схема. Много ми се струва за описаните неща. Аз пък като разбрах по колко пюре хапват Ани и Далия, взех да се притеснявам, че държа Боби гаден. Защото спирам на 125-130 грама, а той би поел и още, ако му дам. Но се чудя така няма ли да мине пет часа до следващото хранене и да намалее много млякото?

# 623
Привет Hug

За храненето и наддаването.На мама големият мъж тежи почти толкова, колкото кака му на годинката Flutter . Към днешна дата 8 600г, 67,5см /за сравнение кака му на годинката беше 9кг/.

Зори, и аз не знам какво да те посъветвам за захранването. Наскоро ми попадна тази схема https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&am … E&output=html /нещо подобно е на тази, която следвах с Диди/, но не знам ти докъде си стигнала, малко ви изтървах дирите Blush. Аз хич не си давам зор сега с Тод. За мен млякото е по-важно Peace. Яде си два пъти на ден, тук са такива препоръките още от началото на захранването. Първо беше на два пъти на ден каша от пълнозърнест ориз, от 4 дни наобяд давам авокадо /до 1/4 авокадо стигнахме/, а вечер каша /до 3с.л. суха смес стигнахме/. Не го насилвам, кърмя и след 1 час сядаме заедно на масата да се храним. Колкото и да исках да започнем по ЗВБ, той не ще засега hahaha, но пък пюреобразната форма я приема много добре, особено кашата /която е безмлечна и приготвям само с филтрирана вода на стайна температура/. Авокадото в началото му потресе, после реших да му го предложа от пръста ми и започна да го приема. Утре е ред на сладкия картоф, после може би тиквичка и тиква и минавам към плодовете, които пък мисля да давам за закуска. Засега дотук съм стигнала с планирането, чудя се дали глутена или месото да въведа първо, но имам още време да се почудя.

Хубаво е, че със затоплянето на времето започвате да си организирате срещички Hug

И тук е лятно времето, за утре прогнозата е 26 градуса. Днес беше 23 градуса и бях по потник Crazy Люлях Тод за първи път на "истинска люлка", седнал в мен и много му хареса Heart Eyes. Той по принцип си пада наблюдател и площадката му се стори рай сигурно, на мама клюкарката Laughing Утре ни чака и последната ваксина, дано да я понесе безпроблемно Praynig

Приятни разходки от нас и честита първа пролет sun

# 624
Еееее страхотна срещичка сте имали!
бързам да честитя на малката Естелна мама КемиДа е жива и здрава,да расте красива и много щастлива!  bouquet
Taraблагодаря за сладката история,много харесвам да слушам интересни истории!  bouquetМного се смях за пинчерите светулки. rotfImbo
Кокеткаи аз много ги харесвам дойчовците.Живяла съм няколко години там и тогава ми беше скучно,но чак сега оценявам начина на живот там.Само езика звучи страшно.Иначе там всичко е уредено,има сигурност,всеки си гледа неговата работа и си спазват законите и правилата.А за кремчето-аз съм си харесала на Weleda-само натурални продукти са всичките им кремове,поне от детската серия де,но пък за защитен фактор нз.
Esyдано резултатите са грешни,да не се тревожиш.Чак сега си давам сметка колко е важно това желязо,Като бях бременна трябваше да пия по 2 пирона на ден, а аз пиех само един.Ако някой си беше направил труда да ми каже как ще се отрази това на детето най-вече,щях да бъда по-изпълнителна.
Както се казва,за второто ще знам rotfImbo
Галчечестита половин годинка и на Тод!Да е жив и здрав и много да го слушкате!  bouquet
Q-Tи аз съм на тоя хал със захранването и долу горе така съм го замислила.Захраних до сега с ориз.каша,круша,тиква,картоф.Сега ще дам пащърнак,тиквичка и мисля месото вече,като между двете меса мисля да направя пауза като захраня с някакъв зеленчук./мисля,че някъде така прочетох,но пак ще проверя!/.После мисля и аз да мятам глутена,както Валери даде пример и наистина ще се проточи не съм смятала докога.А пък тоя жълтък кога се дава?
За ФБ-аз си изтрих профила-сега ще ме накарате пак да се "социализирам".Ама ако хукнете всички натам ще се принудя.Няма да си стоя тука сама я! smile3518Иначе си го мислех това,че покрай хубавото време ще намалее и активността,но дано да не е така! Hug

# 625
Момичета, аз захраних Боби с кус кус с масло и сирене. Бях направила на брат му и той ревна. Реших да дам една лъжица, рев. И изяде доста Embarassed Даже не и на Плазмон, който е мек, а съвсем обикновен.
Дотук с плановете този път да отлагам за по-късно маслото и сиренето.

# 626
Добро утро и честита първа пролет!
Valerie, то детето само си е показало, че е готово, не му се притеснявай  Hug
Аз не знам какво става с нашето захранване. Въвеждам зеленчуци, плодове, дадох и пюренце със заешко месо преди няколко дни, но малкия изяжда само по няколко лъжички, и започва да му се гади  Sick Иначе си хапва всичко, не отказва, но се притеснявам, че е малко, като чета че вашите изяждат по  170 грама... Не ми изглежда на гладен, кърмя го на поискване...Силно се надявам да започне да хапва по повече  Thinking
Аз след малко отивам на зъболекар. Миналата седмица най - накрая се наканих да отида на преглед, и нещата се оказаха зле, така че сега и зъби ще правя. Така че ударете по един палец, че мъъъъничко ме е страх  Tired

# 627
хелоу нямах нещо нет вчера и не съм чела,ама след малко се връщам на зад да видя какви сте ги свършили Mr. Green.Валери аз планове вече НЕ правя,вече НЕ захранвам ,писна ми да мисля и накрая всичко на обратно да правя.Аз вчера търсих каша с Ръж и съответно не намерих Thinking,вземах 7-те зърна на Хип,днес ще и дам да си опита,а ако и хареса направо ще си я нахраня.Така,че ама хич не се кахъри даже много добре си направила  bouquet  chef

# 628
Добро утро  Crazy

Ама каква нощ имахме само...

Валери, и аз изпитвам големи затруднения с приспиването на Андрей в последните дни.
Не знам какво да правя. Люлея, нося, пея, пускам сешоари и прахосмукачки (не че ги отразява), но само се огъва, извива, бута, нервничи, щипе  ooooh!
Лошото е, че той и навън вече много трудно заспива и за да се случи това трябва да е спокойно, да няма много викащи и скачащи деца и да пообиколим подобаващо. Тогава може да придреме за кратко.
Дори и с педиатърката говорих по този въпрос - първо се засили да изписва лайка и арника, но после като ме поразпита, каза, че просто е по - впечатлително бебе и по - скоро няма да му помогнат. Каза да не се притеснявам - нямало бебе, което да страда от недоспиване, виж - за родителите е друг въпрос  Mr. Green
Аз, освен от недоспиване, се страхувам, че ще започна да страдам и от хронична изнервеност  Mr. Green

А иначе мисля, че можеш да даваш повече пюре на обед на Боби, освен ако не държиш да пие мляко и на това хранене. На заместено хранене май се дават около 160 гр, ако не ме лъже паметта  newsm78

Мая, ние все още превозваме Андрей в кошница, но доколкото съм проучвала столчетата, тези, които са от посочената от теб група 0-18, имат някаква позиция на полулегнало състояние или бъркам  newsm78
Даже мисля, че и следващата група - от 9 кг., пак имат една по - легнала позиция.
Но това ми мнение е само на базата на четеното, не съм оглеждала столчета в детайли на живо  Peace

jaded, пускам ти веднага един мейл, пък когато пратиш - пратиш  Hug

Q-T, аз съвет не мога да дам, че и ниЙ сме на тоя хал. Даже и тиквичката не въведох, щот я плюеше неистово. Сега сме на пащърнак, той горе долу се харесва, но пак приема много малки количества.
След това смятам да въведа два плода - ябълка и круша или поне такива са ми идеите на този етап и след това ще въведа две меса - пуешко и заешко. Ще ги комбинирам с въведените до сега зеленчуци, мисля, че са достатъчни на този етап.
А и май няма други подходящи за възрастта  newsm78 Броколите, карфиола, грахта, царевицата, спанака - все в по - горни месеци помня, че се въвеждат  newsm78
След това ще въведа глутена и после ще видим. Сигурно пак някакви зеленчуци, плодове. Ще дойде ред и на жълтъка, на млечните и така.

Еси, вчера се замислих - спомена, че Естел е родена месец по - рано.
В тази връзка, едни ниски стойности на хемоглобина при нея биха били съвсем нормални. Доколкото знам, в деветия месец на бременността бебето започва по - активно да трупа запаси от желязо.
Не знам доколко ще те "успокои" тази информация, просто мисля на глас  Embarassed

Гълъбина, аз вчера взех бебешки слънцезащитен крем с 30 фактор от био бранда на ДМ - Алверде - http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/alverde_home/al … creme_lsf_30.html.
Като цяло съм доволна от другите им продукти - и бебешки, и "небебешки", а и цената позволява експерименти  Peace
Дойчовско производство са  Peace

Диди, днес по квартала ще си скитаме
________

От няколко дни искам да пиша - подобни "хранилки" на показаните от jaded има и на нашия пазар - аз лично съм си взела една на марката Канпол, приблизителна цена - около 10 лв. Но не е силиконова самата "хранилка", а мрежеста.
Иначе съм си поръчала и от тези на munchkin и сега чакам да дойдат.
На Канпол също така има и от тези четки за зъби, които се слагат на пръста. Тях съм виждала в ДМ  Peace

А относно ФБ групата и аз не знам именно как ще регламентираме и организираме членството  newsm78

Това е май засега  newsm78

П.П.

Вио, и Андрей е така с яденето, не се притеснявай - не сте сами  Hug
Силно се надявам да започне да яде в скоро време, защото ще се връщам на работа и искам поне дневните хранения да са му различни от кърмене  Praynig

# 629
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile
Още не съм Ви чела, но разбрах, че сте имали срещичка и много се радвам за Вас. Сигурна съм, че сте си изкарали добре и ще се радвам да Ви видя на снимки.

Аз за съжаление не можах да се включа, защото миналата седмица големите ми момичета ПАК бяха хремави Sad Не знам какво е това чудо тази година - такова нещо не ни се е случвало друга година, но предполагам е защото и Дея тръгна на градина и така има повече бацили за предаване - преди само Билянка ги носеше и то рядко, но сега и Дея. Поради тази причина и тъй като, както Ви писах преди време, Дея дълго боледува преди това, я оставихме вкъщи и тази седмица, т.е. сега през деня освен с Яна съм и с Дея и нямаше как да дойда предвид това, че все пак е била болничка и си има някаква остатъчна кашлица и не е удачно за среща с малки бебчета. Иначе с удоволствие бих се включила в следващата среща, за да свържа екранните герои с реалните Simple Smile

Иначе и ние сме повечето време навън. От вчера коша на количката на Яна е обърнат напред и в седящо положение, за да може да си гледка спокойно околния свят  Heart Eyes Иначе вече е захранена с няколко зеленчука и си ги яде с желание - даже се сърди като свърши пюрето  Heart Eyes Заради хремите все още не можем да сложим 2-рия прием от ваксината.

Хубав ден Ви желая. Връщам се да Ви почета докато е по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт