Отговори
# 645
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Беше ми приятно да се запозная и на живо с вас и прекрасните бебчета! Искам да ви се извиня, че не успях да кажа чао на всички. Имахме намерение да се разходим за кратко и да се върнем в кафето, но не успяхме. Също така не успях да си поговоря с всички, както ми се искаше, но при толкова много момичета и бебета и аз се обърках на кого по-напред да обърна внимание. Прекрасни сладкишчета са нашите бебчета-всичките!  Heart Eyes Много ми харесаха малката Далия-толкова усмихната и сладка,  Емо-колко е спокоен, пухкавата Радина, Андрей, който беше като шило Simple Smile, пухкавите бузки на Нико...и всики, всички бебенца-прекрасни са ни!

Дени, много е тъжно да гледаш болно бебенце. Дано Нико се оправи бързо!

miu_miu много е сладък Филип. Според мен всяко бебенце само си показва от какво количество   храна има нужда. Той е по-голямо бебе и има нужда от повече. Не се притеснявай  Hug

Кокетка, Валери,  и аз имам проблем с приспиването. Винаги преди да заспи мрънка ужасно много и заспива само на ръце. А така не искам да го свиквам да заспива на ръце.

Krasuna, честит рожден ден на Иван! Да е здравичък и да расте много щастлив!

# 646
Танче-Свежарче - давам кисело мляко от магазина - Бор Чвор 3,6%. Ако не се лъжа твоите дечица бяха с голяма разлика нали?
Ние сме с голям батко на 17г , а аз съм на 38г. и за мен гледането отново на бебе е голямо изпитание, но вече съм по смела. Преди години без толкова много информация отгледах едно дете, което вече  е мъж 2глави по висок от мен, така че реших да съм смела и спокойна, така и за детенцето е по добре

# 647
  • София
Яна има 6 хранения на денонощие и яде през около 3 часа /кърма + АМ/. Понякога като се разплаче през нощта и не иска биба й давам кърма, но това не го броя за хранене  Peace                                  

За млякото знам, че "дажбата" за 6 месечно бебе е около 160 мл., но се чудех за пюретата дали пак е толкова  newsm78
В момента имаме заместено само 1 обедно хранене, като планирам скоро да почнем заместването и на следобедното в 16 ч. Peace

# 648
  • София
raleva аз от както намерих умряла хлебарка в прясното мляко на фирма Бор-Чвор приключих с марката. И бях бременна и бях изпила почти цялото мляко, ужас....след като им се обадих да им кажа за проблема, никой след това не ме потърси, жива ли съм, умряла ли съм, едвам събудих шефката на качеството една понеделнишка сутрин в 9.30 и от проявеното безхабери, разбрах, че тази фирма от мен и 1 лев няма да получи повече.

Нинче аз да ти кажа първо заместих следобедното, някак така естествено се получи, не знам и аз....с каша, готова на ХИП-круша и днес заместих с месно заешко, която тя излапа с голям кеф.

Кокетка и аз съм много ЗА самостоятелна група за комуникации. Кеми предложи даже и един неин форум, готов, който тя има, според мен не е лоша идеята, ако някой проява интерес може направо да й пишем на лични за да ни обясни функционалностите, че ако го обсъждаме тук може да ни кръцнат!
Излизаме да странстваме, тя заспа беба ма да видим.......

# 649
Eй, момичета, браво за срещата  Laughing Следващия път и аз, ама ще паркирам моя мъж , Кокетка, ако искаш и твоя заедно с моя, някъде на близо да пият кафе, та ако се наложи, той да се разправя с Елиза, а аз на спокойствие да пия кафе с Вас. След час и половина плакане на една от варненските срещи, бебка вече не ходи с майка си по срещи Crazy. Сама посещавам бебешките срещи Mr. Green

Красуна, честит празник на теб и на сина ти ! Да расте здрав и щастлив! Simple Smile

Ауууу, Евитка, голяма гнусотия това, бляк  Sick

На мен главата ми е гръмнала, не стига ,че Елиза се буди по два пъти на вечер да яде, ами и мен сън не ме лови. На есен , с песен каката е първолаче. И сега трябва да й изберем училище. Simple Smile

Та, съм в голяма дилема - дали да е в най-близкото до нас, за което м/у другото има хубави отзиви или в друго квартално /151 училище в Овча Купел/, за което от приятели знам/имат първокласник в момента, който учи там/, и които са страшно доволни от всичко в училището, особено от занималнята, защото разделят класа на групи. Но за да стигне Иви до Овча Купел, трябва да използва платения транспорт на училището, и трябва да пътува от Люлин поне 20-30 мин. Съвест не ми дава да й го причиня това пътуване сутрин и вечер и особено в задръствания ooooh! Засега съм решила да учи в едно от двете училища до 4 клас, а от 5 клас да я преместя в Руския лицей, но въпроса е сега какво да правим Tired И за двете училища отзивите за учителките , поемащи първите класове са добри. Ивайла иска в далечното, защото там ще познава повече деца, а и най-близката й приятелка ще бъдат в един клас Grinning
Извинявам се, че ви занимавам с това, но съм на тази вълна от няколко дни  и мислите ми са толкова хаотични Whistling

Елиза вече е захранена и с авокадо, заместих обедното хранене, защото то не се издържаше. Crazy Голям глад го гони това дете. Мнооого се облизва , умира си от кеф докато хапва, залива се от смях,обаче като види че оставям паничката и започва неистов рев, затова и заменихме храненето на бързо. Сега на дневен ред са морков, пащърнак и спанак Sick Аз хич не ги обичам последните два зеленчука.

Валери, браво на теб за кус-куса , с масло и сирене / беше любимата храна на Иви като бебе/. Мишчица и аз точно като теб въведох глутена при Ивайла, чела- недочела. Не е толкова страшно.
Ex,jaded, изтървах да видя сладките бутчета на Радинка, които така са впечатлили всички, ама следващи път Laughing

# 650
Красуна, честит празник на Иван  bouquet Да ти е жив и здрав. Много успехи и да расте щастлив. Радвайте се един на друг.
Мамуля, преди време, покрай професионален ангажимент, се занимавах с темата какво трябва да се избира в първи клас. Една психоложка, която ръководеше екип от хора, заети с това да преценяват как се отразява целодневното обучение на децата, каза, че на първо място - педагог. Такъв, какъвто би бил удачен за твоето дете. Иначе каза, че първокласниците са адаптивни и не трябва родителите толкова много да се притесняват, ако средата се смени.
Евита, аз се шегувам за спокойната Рада. Нинче е права, че всеки си знае.
за млеката Бор чвор- на мен никога не са ми харесвали, даже се чудя за какво толкова ги хвалят. Приличат ми на кремчета, на сметанови. Но хората май точно затова ги предпочитат.

# 651
Привет от мен! Аз много отдавна не съм писала във форума, но от време на време ви чета. Дните ми минават толкова бързо  и гледам да не си седим вкъщи, а правя дълги разходки. Свободно време почти не ми остава, имам чувството, че колкото по-голяма става Андреа, толкова повече внимание иска.

Днес бях на разходка с майка ми и свекърва ми в НДК и видях две много сладки мами - Евитка и Еси и малките принцеси Рада и Естел. Толкова се зарадвах да ги срещна, много готина компания са  Hug Рада и Естел си говориха по бебешки и бяха безумно сладки! Въпреки, че вчера не успях да се класирам на срещата, защото бях на зъболекар (който отлагам вече 2 пъти), разбрах, че сте си изкарали много весело. Мернах снимките във фейса и видях каква огромна група сте заформили.

Свекърва ми чак сега си тръгна от нас. Направо не я издържам  Sick Окопирва ми детето и не мога да я разкарам. Грабва ми количката от ръцете и не ми дава да припаря до Ади през цялата разходка, че и вкъщи... Добре, че  майка ми е с нас, за да крепи положението, че аз не издържам. На всичкото отгоре свекърва ми е отпуска и щяла да идва и в четвъртък  Mr. Green Иска ми да се гръмна...Ади сега е толкова изневрена, едвам я успокоявам от набезите на свекървата.

Аз също съм за отделна фейсбук група и смятам, че ще е много полезна. Отписах се от групата на септемврийчетата след като една особа (няма да цитирам име) ми триеше мненията на няколко път и аз побеснях. От тогава реших да не се занимавам, защото смятам, че контактите (дори ивиртуални) трябва да ти носят положителни емоции, а не да те натоварват.

# 652
Evita_Peronski- това с хлебарката е ужасно, но от всички марки к.мляко които има на пазара, това е най истинско. също и Боженци, но това по рядко го намирам. За това сме основно на Бор Чвор.

# 653
Цитат
Днес бях на разходка с майка ми и свекърва ми в НДК и видях две много сладки мами - Евитка и Еси и малките принцеси Рада и Естел.

аз се чудих дали да ходя до там, но се отказах, стигнах само до парка на сити центъра....

# 654
Здравейте

Ние днес бяхме навън от 10 сутринта чак до 4 следобяд,но свършихме много работа.Първо ходихме да дадем контролна урина на Далия и за щастие вече няма левкоцити в урината.Но се оказа че трябва да сменям кремчето за подсичане и да мажа със судокрем около месец за да изчезнат всички червени и сухи участаци които са се появили от низорала с които я мазах.
По приятната част от деня беше, че си платихме резервацията за море и вече със сигорност ще ходим на слънчев ден началото на юли месец newsm44 С нетърпение вече я чакам тази почивка,не че много ще си починем с малката,която  не понася и  слънчев лъч да я погали, но пък ми е тръпка, че ще сме си тримата и това ще е първото море на малкото зверче.Та в тази връзка
Кокетка има ли и по висок фактор от тези слънцезащитни кремчета?
Валери,браво на Боби за кус - куса, ние  днес за първи път ядохме бананова каша и много се хареса даже след това не искаше пюрето от банан,ама то и кашата си беше по - сладка.
Красуна да ти е живо и здраво детенцето и винаги да е усмихнато и щастливо  bouquet

# 655
raleva,да,и моите деца имат голяма разлика.Каката сега на 12-и април навършва 19,а на 14-и аз навършвам 39 Mr. GreenИ аз навремето без никаква информация и комуникации като и-нет гледах дъщеря ми и...да ти кажа,като че по-малко съм се притеснявала за всичко.Сега с тия писания навсякъде за феталното развитие,както и за отглеждането на бебета доста често си задавам въпроси от сорта как навремето абсолютно сама съм гледала голямата си дъщеря и дори не съм се замисляла за неща от сорта на глутена LaughingИмам една братовчедка,която е лекар и наскоро ме наплаши,че ако не започна да захранвам детето си с "истинска" храна,щяла да направи анемия newsm78Ами реших да не я послушам и й казах,че сега новото поколение педиатри съветват така и така....Тя само ми се изсмя и ми каза:"Да,а навремето как гледаше детето си без такива превземки и всичко му е наред,а?" Mr. GreenОх,истинска философия е в тия времена да си майка-хем има какви ли не екстри за улеснения в отглеждането,хем пък и прекалено многото информация за това и онова ни обременява и започваме да се вкарваме в какви ли не филми.

# 656
Здравейте
Честит рожден ден на 8 годишния Иван, да е жив и здрав  Hug
Резултатите от изследванията са добри, но все пак доки не изпраща на специалист, за да е напълно сигурна, че нищо няма.Вчера забравих да споделя резултатите - 7700кг т.е. + 400гр и 67см - +1 см, но според мен е повече защото главата му стърчеше, но как да е това да е проблема.
Аз също съм "за " относно предложението на Кокетка, много бих се радвала да участвам в нея.
Ние по цял ден сме на разходка, нямах търпение да дойде това време, а след 20 дни заминаваме на Царево,че на 6 май мислим да правим кръщане и все пак трябва да се подготвят някои неща Simple Smile
Хубава и спокойна вечер

# 657
Добър вечер, мами Simple Smile Как ми се иска и аз да се  видя с вас,кога ще е другата среща ? Ние изцяло сме заместили обяда със зеленчуково пюре.Хапваме морков,картоф,тиква.От спанака много я боли корема,така че мисля да не давам скоро  newsm78.След обяд хапваме оризова каша Simple Smile

Аз да питам,вие давате ли жълтък  newsm78 ?

# 658
Танче-Свежарче - и аз като теб се притеснявах със захранването и с тези нови тенденции... за това реших да направя нещо по средата му това както съм гледала и захранвала сина ми и все пак съобразявайки се с някои нови неща. Слава богу Мила вече хапва всичко и нямаме проблеми с яденето. Остава само проблема с това, че не иска вечер да пие мляко от шише. Тази вечер отново я пробвах - но не, отново рев. Станахме и се хранихме с лъжица. Незнам къде е проблема и какво се случи изведнъж. До преди два дни си ядеше чудесно от биберон.

Ние утре пътуваме за Варна и ще оправям багаж тази вечер. Нямам търпение да си отида. Не съм си ходила там от повече от 6 месеца. Нямам търпение да видя морето, ужасно много ми липсва...

Приятна вечер на всички мами

# 659
Ето я и майката на Емо  Laughing мноооого изморена, то крачета не ми останаха днес, но имахме доста задачки за днес. Е, първата задачка беше да обядвам с едни колега, пък Емо послушно спа, за да си хапне мама на спокойствие  Laughing и после десертче... ох, много обичам да ходя на обад с приятели, за мен обяда е най-приятното ядене. Сутрин ям, за да не умра от глад, вечяр ям, за да издържа после цяла нощ без храна  Laughing Но на обед ям за удоволствие  Laughing И винаги накрая десертче, бавничко и с кеф мммм.

Емо пък, преди да излезем похапна банан... от всичко до сега, най-му хареса, но отново количеството беше три лъжички сумарно. Толкова си иска детето. И като чета как спазвате грамажи (и то с трицифрени числа  Shocked) как броите колко хранения има и се чувствам като някаква напълно безхаберна майка  Sad Не че се обвинявам, но Емо продължава да пие по около 80-90 мл мляко на хранене, яде когато си иска и нямаме нито едно хранене, което да се е всеки ден в един и същи час, да не говорим, че през деня яде много малко и нарядко, пък нощем си сучеееее... как да броя колко пъти суче нощем, като първо той си суче нон-стоп, второ аз заспивам и дори като спре да суче, не разбирам. Абе въобще нашето хранене и захранване не се подчинява на никакви, ами никакви правила.

За киселото мляко - Явор го захраниха с кисело мляко на 7 месеца, от което всички познати и педиатърката изпаднаха в потрес как толкова рано му се дава мляко, макар и кисело. Иначе винаги от тогава до сега яде био киселото мляко и го обожава. тТй си изяжда по една кофичка на ден под формата на айрян. Аз не съм мислила кога ще дам кисело мляко на Емо, но малко по малко се отказвам да му давам прясно мляко, а днес май окончателно реших, че той такова нещо никога няма да пие.

Танче-Свежарче, съветвам те никой да не слушаш по отношение на твоето дете, всеки си взима сам решенията за детето  и си носи отговорността. Ама дали сестра, братовчедка илил приятелка, все тая, ти си решаваш. Ако искаш съвет, да ти го дават, като не го искаш, какво ти се бъркат. Аз лично смятам, че природатата е съвършенна и е направила малкото човече издържливо, за да оцелее и в крайна сметка едва ли има голямо значение как точно го гледаме - дали ще хапне първото си месо на 6 или на 8 месеца, дали ще пие мляко и т.н. са си все щуротии, които успокояват нашата съвест, че сме се справили по правилния начин като родители, но то ще си порастне каквото и да го правим. Та нали циганчетата никой не ги облича топло през зимата, даже боси ходят, никой не ги храни с био продукти и не мисли кога да им вкара глутен в менюто и си стават големи цигани, че даже са по-жилави и здрави от нас, дето са ни гледали под похлупак. Ама много съм готина - казвам ти, че никой не трябва да ти дама съвети, ако не ги поискаш, но изречението ми започва с "Танче-Свежарче, съветвам те ..."  hahaha hahaha hahaha Какво да се прави и мен ме е обзела манията по съветването  Joy

Дидка, Мамуля
, пък и други момичета са писали същото - какво ви притеснява, че бебчетата ви плачат? Заради нас ли? Да не ни притесняват? Наситина не разбирам. Ми и да плачат и да се смеят, на мен лично не ми пречат, нали са бебета, това им е работата. В крайна сметка те са си хора като нас и като им е криво нещо и не могат да си го кажат, що пък да ги водим някъде в парка да си реват сами. Искам да кажа, че аз нямам нищо против да се виждам с ревящо бебе. Жал ми е за самото детенце, че нещо го мъчи, но не ми е жал за мен, че го слушам, нито пък ми е досадно или нещо такова.

Аз, след като Евитка беше намерила хлебарката в Бор-Чвор и ни каза, също спрях да  я купувам тази марка. Не ми трябва и аз да открия хлебарка, за да се отвратя, отвратих си се и от нейния опит  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт