Отговори
# 435
Здравейте, мацки  Hug Hug Hug
Последно време нямам никакъв навик да седя на компютъра, но ви чета.
Бяхме на село за близо 2 седмици, спокойствието си е спокойствие, но Анито леко подивя  Mr. Green Започна да говори по-ясно, но е доста агресивна.Подновиха се тръшканиците при отказ да направим/купим нещо, но това го отдавам на възрастта.Разви някакво невероятно чувство за грижа за другите деца, обикновено без те да искат  Mr. Green Все ги пази и води някъде  Laughing Единственото ми притеснение е, че май се очертава с херния  Rolling Eyes А в Русе няма детски хирурзи, даже за консултация  Confused
С бебка нещата са спокойни, увеличава се шанса да мога да родя нормално, въпреки ниската плацента  fingerscrossed
Олче да  ти е жив и здрав баткото, на патерици  Hug Все така да топли сърцето ти  Heart Eyes
Честито на християнчетата  Hug
Io_io и деня на раждането ще дойде, още малко търпение  Hug

# 436
Мимето*, имаме цели 2,3  Blush Както казва мъжът ми-майката дава име на детето  Wink Поне тук в болницата, когато попълваш документите, таткото въобще не е нужен. Майката дава името на детето и само прилага акта за граждански брак  Laughing

ma_lolo, честито християнче! Много сте хубави всички   bouquet

ани4ka, много се радвам,че всеичко върви добре с бебка   bouquet

# 437
Io-io slu4ila si na maj zna4i 6tom taka kazva toi Simple Smile s moya imahme strashi diskusii po vaprosite s imenata  Joy haide o4akvame vklu4vane  Wink
Ani4ka  i Didi e stra6en besniak prosto taka se promeni tova dete ooooh! ostavam s nadejdata kato porasne da se krotne  Whistling

# 438
  • Бургас
Първо да честитя новоизлюпените ни християнчета!!! Jiema, ma lolo, да са ви живи и здрави и много да ви радват!!!  Hug
Стискам палци, Io io, ani4ka  Hug Hug

ани4ка, Мимето, при нас пък като че ли наистина "порастна", сигурно винаги ще си е голям дивак и инат  Heart Eyes но сега покрай РД-то стана много съвестна и послушна, това да ми каже: Да, мамо. и добЛе, добле; не е било преди... и не е само на думи  Hug

При нас новините от изследванията са, че не е било скарлатина, а някой от всички вируси, които протичат и с обрив  ooooh!

Стискайте палци, утре излизат класиранията за ДГ.

ани4ка, дано са неоснователни опасенията  Hug Hug

Jiema, как мина прегледа?  Hug

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 21:04 от ben78

# 439
Мдааа, на първа инстанция (педи), сме с херния  Tired

# 440
ани4ka, много неприятно, не мога да повярвам,че в цяло Русе няма кой да я диагностицира  Sad

Момичета, синът ми е с конюнктивит и температура и се вкарах в някакви филми-дали не е вирусен,дали може да ме зарази точно сега преди раждането и дали ако ме зарази това ще опасно за бебчо при нормално раждане  Cry

# 441
всъщност имало детски хирург, и то добър.Обаче операция ..... хваща ме шубето, а и идея нямам какво да й обяснявам  Confused

# 442
нека да я види,не мисли веднага за операция. Майка ми беше 5 години с херния, преди да се оперира,а братът на мъжа ми е от 10г. с херния-ходи на профилактични прегледи, но лекарите казват,че за сега няма нужда да се оперира. Не се безпокой, просто се информирай-почти съм сигурна, че няма да се наложи операция или поне не скоро   bouquet

# 443
  • София
Io_io, доколкото знам конюнктивитът е по принцип бактериално заболяване, което не го прави незаразен. Никак не е задължително да се зарзиш обаче. Може би е хубаво да не се гушкате прекалено и по-скоро лице в лице да нямате много допир. Не мисля, че това би било опасно за бебчето. Звънни за твое успокоение на следящия те лекар. А и дано имате адекватни съвети от педиатъра и бързо да му мине на бъдещия батко.  Hug Стискам ти палци всичко да мине благополучно с раждането.  fingerscrossed

Бен, стиснали сме палците, дано сте имали успех на класирането.

Очния ни преглед иначе мина във вторник следобед и още свиквам с резултатите.
Благодаря на всички за положителните мисли. Историята е малко дълга, но ще гледам да я разкажа на кратко. Виждали сте баткото ни по снимки, че е с очила, а може би в началото да съм показала и някоя, на която е със закрито едно оче. Та той е с диагноза "мързеливо око" - от 3,5 г. Тогава слагахме лепенка за дни наред. Сега вече закрива само за 2 часа на ден - поддържаща терапия, за да не направи рецидив през пубертета. Има напредък и с очилата - намаляват диоптрите (далекоглед е).
Та на последния контролен за него преглед заведох и Гергана за първи такъв (това беше ден преди варицелата да я почне). И понеже неговия преглед беше дълъг, нея успя лекарката да я гледа само на апарата и на стената да покаже картинките до колко ги вижда. Аз все се надявах, че при нея няма да е толкова тежко положението и като все пак излязоха някакви диоптри, питах дали може да направим очилата на есен, тъй като в яслата не знам до колко ще ги опази. Но лекарката ми каза, че трябва задължително да й разшири зениците и че има вероятност и тя да е с мързеливо око и ако е така - не трябва да се отлага. Та 3 седмици си стискахме палци да не е толкова тежко положението. Няма да ви казвам какво е да убедиш 3год. дете да носи лепенка на окото 6 дни в седмицата. Единственото положително след разширяването на зениците й е, че отпадна съмнението едното й око да е късогледо, а другото далекогледо. И тя е далекогледа, което се предполага, че децата могат да наваксат, т.е. да свалят диоптри сериозно до пубертета, но и тя е с мързеливо и трябва да започваме закриването. Засега и говоря само. Днес ще правим очила. Другата седица сме на почивка и ще почнем леко свикване, тъй като ще има плацикане в басейни, а тези лепенки не търпят вода, но полека-лека ще свикваме...
Полезното нещо, което може да е от полза на някой е да кажа, че в диапазона 3 -3,6 г детето задължително трябва да се заведе на очен лекар. Ние, като родители не можем да видим проблем, освен ако не е много сериозен. Аз отново питах какво може да се прави като профилактика до тази възраст и лекарката пак ми обясни, че е генетично и че няма какво. Правили сме си опити да й показваме разни неща от далеч или сме наблюдавали колко от далеч разпознава хората и все си мислехме, че вижда добре, но... явно не е така. Това го пиша по повод проверка на диоптри, надявам се никой да не се стряска - диагнозата "мързеливо око" е доста рядка и обикновено в семейства с фамилна обремененост.

Така не се получи кратко - извинете  Embarassed.

Аничка, радвам се, че при теб нещата с бебка и плацентата вървят добре. Все така да е.  fingerscrossed Дано при Анито положението не налага операция. Потърсете и мнението на хирург. За пъпна херния ли става дума?
Иначе за тръшкането и ние сме в отбора отново. Имаше един кратък период на някак по-кротко и по-сговорчиво детенце Simple Smile, надявам се скоро да се върне пак.

ma_lolo, честито християнче. Много сте хубави на снимките.
Рони, на Мария новата прическа е много сладка и някак я прави по-голямо момиченце. И да кажа, че дълго гледах оцветената картинка по модел. Според мен се справя страхотно с такъв тип задача (моето е на светлинни години от такъв успех  Blush - не че децата могат да са еднакви).
Олче, мярнах, че беше пуснала снимчици, но не можах да ги разгледам (тези дни малко по диагонал надничах). Забравих преди да ти кажа, че много се радвам за твоето пътуване до Рим. Любимо място ми е.  Heart Eyes

Hug Hug Hug за всички.

# 444
ЙоЙоHugне смятам, че има проблем за бебко, но все пак важно е д-р Хаус да те изконсултира.  Hug
Аничка, след прегледа при добрия ви хирург нищо не пречи след раждането да се метнете с Анито до Пирогов за мнение от някое светило. ако искаш, пиши на д-р Оги (такъв му е никнейма тук, иначе е проф. Бранков) на лични. Емили чете тук (или пък си ѝ пиши), така че тя може и друг по-добър съвет да ти даде.  Hug
Jiema, гуш за Гери и за теб. Това, че Емко е с очила ще ти помогне в агитацията. Дечицата явно свикват с промените по-бързо от страховете ни. Един квартален дивчо си носи очилата без проблеми, а Гери е доста по-кротичко детенце.  Heart Eyes Hug
Но като стана въпрос за очен лекар, Нани скоро не е наминавала, за да каже как е очето на Кико.
Днес записахме дребчева на градина.  Цяло чудо е приема, от групата по квартал почти няма приети дечица.  Tired Това за една от общините с най-голям прием на реколтата ни.

# 445
  • Sofia, Bulgaria
Да рони,чета по някога  Peace. Благодаря,че ме споменаваш   bouquet. Вече си позволих да пиша на Аничка и ако тя има желание ще и издам някой хитринки с които успяхме да избегнем 2 операции.Те не винаги действат,но "от опит глава не боли ".При нас чудото стана!Освен Бранков,мога да дам тел. и на д-р Георгиев(завеждаш детско кърмаческо) Изключителен професионалист,който спаси детето ми!

# 446
Ееееее,Рони едно голямо 4естито от мене!От сестра ми знам,4е си е като да удариш 6 от тотото!Пожелавам и да свиква бързо и безпроблемно и най-ве4е без болежки! И наистина така изглежда по-голяма Heart Eyes

Бен,стискам палци и ти да се похвалиш!

Адаптацията на София вървеше перфектно.На 4етвъртия ден я оставих абсолютно сама от на4алото до край,гък не била казала,играла,пяла,танцувала,говорила,сама си ходила до тоалетна( за което възпитателките бяха особено щастливи,като се има предвид,4е в групата и има и 4етири годишни с памперси  ooooh!),но като я взех от градината,в рамките на няколко 4аса и двете с нея  се разболяхме.Оказа се елементарна простуда,ама много гадно ни тръшна. Ама то какво няма да се разболеем!Тук през ден е ту 30,после 15,после пак 25.Една сутрин като я водих към градината ми се виждаше дъха,а следобяд пък се лееха реки пот от жега ooooh!
Та сега малко пауза и от понеделник пак.

Джема,силно гуш и от мен за вас двете Hug Дано бързо да свикне и бързо да се оправя! Аз нали съм с о4ила и на дребната много внимание и обръщат на о4ите,защото е много голяма вероятността и тя да е със слабо зрение.
Ани4ка,дано при вас да се окаже,4е не е толкова сериозно Hug

П.П.А ,кой се е появил Grinning  Как сте вкъщи Еми?

# 447
Утре сме на операция.Еми  Hug точно преди да тръгнем прочетох какво си ми писала и нямах време да ти отговоря.На др. Оги снощи четох мнения по този въпрос, по-добре е операция.Ще пиша пак да ми се оправи главата  Crazy Confused

# 448
  • София
Утре сме на операция.

Такова бързо решение от страна на лекарите ме изненада. Толкова ли е наложително да е в такива кратки срокове ? Стискам ви палци да мине леко всичко.  Hug Hug

# 449
  • Sofia, Bulgaria
Аничка  Shocked така бързо?Само ,ако е прещипана трябва да е по бърза ,но не и за един ден.Ако пък е такова положението ще стискаме палци.Имай предвид,че това е възможно най-леката операция минава за 10-15 минутки.Белег почти не остава.Два часа след като излезне от упойката по преценка на лекаря може да ви пуснат да си отидете в къщи.От упойката може да е малко зашематена - няма да се шашкаш.Може да продължи до 2-3 дни -нормално е.При всяко дете различно действа.Ако имаш въпроси на разположение съм.
Мара Подробната  Hug добре сме.Малкото чудо вилнее като торнадо из къщата и непрекъснато бъбри и нарежда. На белите,който са нон стоп вече не обръщам внимание - претръпнах  ooooh! Габи е детето мечта! Отсъствието ми  от тук не е по мое желание...............

Общи условия

Активация на акаунт