Дискова херния - 4

• 328 091
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
...и да ви попитам..леко натръпване..нещо средно м/у мравучкане и изтръпване на целите ръце-това пак ли е симптом на ДХ...или ме тресе нервата от много четене по темата из интернета..във вторник съм пак на невролог,до тогава не знам..шашкат ме тези натръпвания  Sad

3 месеца след като родих сина ми започна и при мен изтръпване на ръцете, не постоянно- от време на време- докато нося бебето, докато говоря по телефона, а през нощта съм се будила от изтръпване също. Направиха ми рентген, на който не се видя нищо друго, освен някакви стеснения и изшипяване. Невроложката ми каза да пия калмацин- калций, магнезий, цинк. Но като спрях да вдигам малкия често, изтръпването изчезна. Наскоро пак имах проблеми, но този път главоболие, продължаващо с дни, и се бях ошашавила, че имам втора дискова херния, направих скенер на шийни прешлени, на който не се видя нищо, свързано с дискова херния. В крайна сметка се оказа, че пак шиповете са виновни.
Да не би да са шипове и при теб?
Шиповете са от неправилна стойка. И аз си ги навлякох от стоене пред компютъра- архитект съм и съм нон стоп пред чертожната програма.. Май в днешно време стоенето пред компютъра при много професии е неизбежно...Пия комбинирани витамини, пия калмацина, наблягам на здравословното хранене. Ако можеш да правиш някакви упражнения, сигурно също ще е от полза.
Иначе преди аз и на фитнес ходих , и джогинг правех, и 8 часови преходи в планината, преходи с колело, но след бременността си навлякох тази дискова херния и в момента едночасова разходка пеш не мога да издържа, без да ми изтръпне или да ми се схване крак или коляно. Чувствам се като 80 годишна баба. Sad Казват, че плуването помагало, мисля да пробвам...

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 14:48 от Sofie

# 121
Даам, спорт и движение трябва  Peace
Аз от Декември започнах да ходя 3 пъти седмично на фитнес, newsm39 а сега наскоро откриха плувен басейн в нашия град  и мисля останалите 2 дни да ходя да плувам  help
 Mr. Green

# 122
Да ви се похваля-започвам борба със здравната ни система,която съм убедена,че ще завърши зле за моя джоб.Днес невролога ми отказа направление за ЯМР и каза на 17,04 пак да отида и да пуснем протокол с искане от ЗК...изглежда ми загубена кауза...За това аз проверих цените на ЯМР във ВМА-София и в една клиника в Обеля-разлика почти няма...сигурно после в разчитането-до колко са опитни в това да разчитат newsm78.При мен има и още един проблем-невролога се чуди на кои прешлени-торакални или лумбални(от рентген имам установени проблеми и на двете места).Бях решила да си платя 1+1 по ЗК...ама.. #Cussing out..сега не знам ако се стигне до това да плащам-мога да си платя една част..знам,че не можете да ми помогнете..ама поне си излях мъката

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 15:48 от deni-sta

# 123
  • Другата България
Да ви се похваля-започвам борба със здравната ни система,която съм убедена,че ще завърши зле за моя джоб.Днес невролога ми отказа направление за ЯМР и каза на 17,04 пак да отида и да пуснем протокол с искане от ЗК...изглежда ми загубена кауза...За това аз проверих цените на ЯМР във ВМА-София и в една клиника в Обеля-разлика почти няма...сигурно после в разчитането-до колко са опитни в това да разчитат newsm78.При мен има и още един проблем-невролога се чуди на кои прешлени-торакални или лумбални(от рентген имам установени проблеми и на двете места).Бях решила да си платя 1+1 по ЗК...ама.. #Cussing out..сега не знам ако се стигне до това да плащам-мога да си платя една част..знам,че не можете да ми помогнете..ама поне си излях мъката
Hug Hug

# 124
  • хасково
Ох.. как ми е позната картинката.За съжаление е трагична ситуацията наистина. Имали по 3 направления месечно. И ги дават на най-тежките случаи. С майка ми се блъсках 1 година с този проблем. Когато ни пратиха на ЯМР вече тумора беше твърде напреднал. Ако бяха дали по-рано направление шансовете да оцелее бяха значително по-големи. И като ти го дадат когато вече положението е трагично ,каква полза се питам Sad

# 125
На никой не му пука  ooooh! Crazy

# 126
deni-sta,защо не пробваш да смениш доктора?Правила съм 4 път ЯМР.На три от тях са ми снимани само лумбални прешлени и сантиметър на горе няма Sad.На този който правих в Дървеница се вижда и целия торакален Wink...Така,че проучи,къде,колко снимат...Най-вероятно ще ти разчетат само лумбалния дял,но като имаш снимка.....все ще се намери кой да я погледне  и останалото:hug:.Освен това там ми направиха и диск

# 127
  • хасково
Направих го този ЯМР.Дискова херния и не запомних мед. термин,но с прости думи казано шипове,които са притиснали  Thinking нерва.Видя я неврохирург и по негово мнение не ми създава проблем хернията,която била малка ,а тези удебеления.Изхода-операция.

# 128
  • София /Абсурдистан
За съжаление е трагична ситуацията наистина. Имали по 3 направления месечно. И ги дават на най-тежките случаи.
Аз съм от най-тежките случаи. Е, не ми дадоха и на мен. Платих си 250лв. защото не търпи отлагане ...  Tired

# 129
  • София
Искам да благодаря на всички, които откликнаха
на апела за Гери!  Hug  bouquet

Сумата е събрана и на Гери й предстои операция
следващата седмица. Дай Боже всичко да е наред!  Praynig

# 130
Успех на Гери.deni-sta   и аз мисля че най- добре да смениш доктора.Аз да чукна на дърво нямала съм проблем с направленията.Последния път не можех да вървя едвам влязох в кабинета и като ме видя докторката как ме държаха за да вляза веднага ми предложи магнитен резонанс даже май прередих някой.

# 131
Moже би така става с мен,защото ходя във ВМА в център Невромед...а там май има доста струпване на хора newsm78..Приемам предложения за добри в професията си и човечни като отношение невролози..В сряда опитах да се свържа с Кметска-четох,че тя се занимава с двигателни нарушения..на регистратура-не вдигат тел-а,тя е с изключен GSM..цял ден никаква връзка.След празниците пак ще се мъча...Приемам предложения за доктори,може и на лични Hug

# 132
 Христос Възкреси. Имам въпрос имали някой с увреждане на карпалния канал и дали се е оперирал.

# 133
Приятели, Гери е приета във ВМА, но днес няма да я оперират. Обаче се нуждае от двама кръводарители (независимо от кръвната група). Който има възможността да помогне, нека да го направи в кръвния център към ВМА и да посочи, че е за нея - Гергана Соколова-Георгиева.
Благодаря Ви много от нейно име!

Ако намерите кръводарител, моля Ви да й се обадите. Пишете ми на лични ако искате личния й номер.

Донякъде и аз си мисля, че ще е по-добре да не я слагат веднага на операционната, в смисъл, че ще я вместват помежду някакви други операции. Да си я планират и подготвят специално и да не се претупва работата. Все пак е доста сериозна операция.
Лек ден!

# 134
И вече има дарена кръв!
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт