Дискова херния - 4

• 328 563
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Споделете, моля, от какъв матрак сте доволни.

И ние сменяме матрака през няколко години, щом започне много да ме боли гърбът от него. Мисля, че това е естествено...

В момента от 2-3 години насам сме с матрак Magniflex с мемори пяна, сравнително твърдичък. Изключително съм доволна. Възглавницата ми също е анатомична, също от мемори пяна, от онези, които имат нещо като улей по дължина, в който се намества главата. Ето такава примерно, макар че не помня марката. Комбинацията от двете прави нещата чат-пат възможни.
А иначе пролетта си е типично време за обостряне на ставни болежки, уви.

С най-добри пожелания!

# 196
Благодаря Pump17!

asly - за време, не мога да ти кажа, не засякох, но въобще не ме притесни - единственото ми притеснение беше, че на няколко пъти се унасях и щях да заспя - притеснявах се, че ще мръдна, ако заспя. Преди да започне изследването чак ме стреснаха, колко шумно било, как бучало, трещяло, свирело, вибрирало... оказа се, че не е чак толкова страшно - звуците, издавани от три хлапета вкъщи понякога са по-стряскащи и по-силни, та съм свикнала да филтрирам шума и да не му се впечатлявам  Mr. Green

Приблизително около 45-50 мин. може би е отнело цялото изследване.

Цената - 250 лв. на зона, т.е. 750 лв. за цял гръб.
Но дават резултатите на диск.
Ако искаш снимките - по 25 лв., т.е. общо 825 лв.  Confused

# 197
А удачно ли е да се провежда такава без да имам операция(все още) но и болките не са съвсем затихнали.Вчера походих пеш с децата на разходка и вечерта ме стегна сериозно кръста и крака.

Ще цитирам физиотерапевта , който ми помогна адски много.
Щом си дошъл до кабинета на крака и все пак можеш да правиш някакви движения, значи можеш да правиш "НЯКАКВИ" упражнения.

Какви , ще реши лекарят който се занимава с тебе!  Wink

# 198
  • хасково
Това ми се иска и на мен.Докторът е този ,който твърди че ми е раничко за упражнения SadНе направих ,но все още доста ме боли целият крак и кръста.Искам да се предпазя и от обездвижване Rolling Eyes

# 199
Здравейте оново!

Току-що звънях на телефона на туристическата агенция 981-29-88 и ми казаха, че не могат да ме настанят заедно с детето ми ако искам да отида по програма ПРО на НОИ.
Базите им не били подходящи.
Аз се интересувах конкретно за Поморие.
Как да си оставя детето?
Все пак не мога да го оставя сам с баща си толкова време Blush още е много мъничък.
Ако някой има опит как става настаняването с детенце моля да ми даде съвет към кого да се обърна  Praynig

И още един въпрос - какво пиете като обезболяващо?
Аз при силни болки вземам течен аналгин или беналгин, но се страхувам да не прекаля с тях  Thinking
Тия дни със смяната на времето много боли  Blush

# 200
  • хасково
И мен вчера много ме болеше, а за капак на всичко и силно главоболие.Пих веднъж парацетамол,после Седалгин нео.Главоболието доста намаля ,а също така и болките от дисковата херния поотслабнаха.

# 201
Парацетамола е за температура,защо го пиете за болки?
За нашите проблеми помага Фламексин саше,купува се на бройка,ето линк

http://apteka.framar.bg/30005089/%D1%84%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5% … 0-%D0%BC%D0%B3-20

# 202
  • хасково
Парацетамола е също и за болки.Аз го пих за главоболие не конкретно за болките в кръста.

# 203
  • София
Danito_d, тази агенция прави резервации
само за балнеохотелите. Тази година няма сключен
договор между НОИ и балнеохотел в Поморие, а
само със Специализираната болница рехабилитация,
както и с Военномедицинска академия, гр. София -
Болница за долекуване, продължително лечение и
рехабилитация, гр. Поморие.

За първата цитирана болница резервации се правят
в София на адрес бул. “Васил Левски” № 54,
телефоните за информация са: тел: +359 2 988 59 05                
                                             тел: +359 2 980 35 52
                                             тел: +359 2 987 31 76
                                             тел: +359 885 34 50 50
                                             тел: +359 887 30 31 00
Това е сайтът на Специализираните болници за рехабилитация.

Телефонът на втората цитирана болница е: 0596/2 20 55 (рецепция).

Моят съвет е да се свържеш с двете болници и
да попиташ дали ще ви настанят тримата, като
обясниш, че ти и мъжът ти ще сте по НОИ,
а за детето ще плащате на частно. Те ще ти
дадат най-достоверна информация дали приемат
толкова малки деца. В някои от заведенията не
приемат, смята се, че нарушават покоя на
почиващите.  

Ако в Поморие не приемат толкова малки деца,
потърси в някое от другите заведения, сключили
договор с НОИ. Списъкът им е тук.

# 204
  • София

Парацетамолът е болкоуспокояващо и температуропонижаващо
лекарство със слаб противовъзпалителен ефект. Има хора с нашата
диагноза, на които им помага, на майка ми, например. Освен това е
по-щадящ за стомаха в сравнение с нестероидните противовъзалителни.

# 205
Danito_d, миналата пролет ходих в Бургаски минерални бани по ПРО. В Свети Мина, Дом 1. Там имаше семейство с дете на възрастта на твоето.

# 206
За болките пробвайте ЕНЕТРА.  Сравнително евтино, заместител на кокстрала /него, естествено  Crossing Arms го спряха, за да купуваме аулин  Crossing Arms /. Другото е БИОЛИН - пак е нимезулид, действа 12 часа. Аз изпробвах и двете, по-слабо ми се повлиява главоболието / мигрена, която след двете операции се обостри  Confused /, но ако си купя аулин пак ме започва главата веднага след като получа касовия бон в аптеката  hahaha smile3511. Кокстралът беше супер, но вече е аут.

# 207
Sophia L. както винаги страхотно поднесена информация! Благодаря ти  Hug

И на другите момичета, които се включиха по моите въпроси   bouquet
Благодаря ви много   bouquet

# 208
Здравейте,преди 2-3 седмици бях писала,че започвам борба със ЗК за направление за ЯМР.Направлението вече е факт,но имам питане-тъй като междувременно започнах лечение с Пропицил на щитовидната жлеза(с хипертиреоидизъм съм)-това ще попречи ли на изследването-лекарството..или болната жлеза..и ...трябва ли да отида с някого ..т.е. после чувствате ли нещо..замайване...или нещо друго ..мога ли след това да отида на работа,същия ден.Разбира се ще питам невролога ,но искам да си направя план за свободен ден от работа...или какво да обесня на колежки(зависими сме една от друга)...Извинявам се за дългия пост..

# 209
  • Другата България

Парацетамолът е болкоуспокояващо и температуропонижаващо
лекарство със слаб противовъзпалителен ефект. Има хора с нашата
диагноза, на които им помага, на майка ми, например. Освен това е
по-щадящ за стомаха в сравнение с нестероидните противовъзалителни.
За този парацетамол не се ли изписаха куп негативни писания още от зимата във връзка с грипната епидемия? newsm78 И на мен много ми помага Енетра Hug

Общи условия

Активация на акаунт