Дискова херния - 4

• 328 498
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Люба  Hug
Много се радвам, че ти помага и се чувстваш по-добре като я ползваш!
На мен ми се наложи да пътувам събота и неделя, но трябваше да пътувам на задната седалка и реших, че няма как да я закрепя, та пътувах седнала настрани (и краката качени върху седалката), с една възглавница зад кръста и една зад врата. Сравнително добре съм след пътя (3 ч.), но за пореден път се възхитих от "гладката" ни магистрала...

# 376
Здравейте отново!  Преди малко се върнах от първите процедури с ток- интерф.../усетих леки иглички / и        сере...../извинете невежеството ми,моля ви/-това е някакво олъчване с топлина, от разстояние- не пряк контакт с тялото....Докато траеше Iта процедура/с усещането за боцкане- от тока/  усетих и раздразнение в гръбнака- първо в болната ми дясна страна, а малко по-късно и здравата лява страна на тялото и размазана болка в седалището/която досега съм нямала- не съм развивала пълна картина на болките ,предизвикани от ДХ/....по-късничко ще се обадя на докторката си.....някой от вас имал ли е сходни оплаквания, по време на процедурите с ток и как процедира след това?

# 377
Здравейте и аз съм с подобни проблеми, от години ходя на Поморие, но тази гоидна не успех навреме да си резервирам. Искам да попитам някой ходил ли е в Баня, Карловски и какви са отзивите за там. Благодаря предварително!

# 378
  • Карлово
Почивката на море, по-точно къпането в морето може ли да доведе до възпаление на хернията?
Става въпрос, за  момент, в който нямате болки и сте си във форма.

# 379
  • Другата България
Почивката на море, по-точно къпането в морето може ли да доведе до възпаление на хернията?
Става въпрос, за  момент, в който нямате болки и сте си във форма.
Аз мисля, че не.Мое мнение. Peace Просто внимавай да не се простудиш от рязка смяна топло-студено, въпреки че водата май вече е относително малко по-студена от въздуха......  Party

# 380
  • София
chatNoir , при положение , че се чувстваш добре, плуването е препоръчително по съвет на доктор физиотерапевт. Ти няма да покоряваш дължини.. а спокойно плуване.

# 381
Къпането в морето може да доведе до възпаление на дх. Naughtyно не е задължително...Повечко се препичай на слънце  Laughing..това е полезното

# 382
# 383
  • София
OK , това е чудесна новина.

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 23:13 от ma14

# 384
Да си призная аз не посмях да влезна в морето, само се препичах и плациках, но кръстта не съм го потапяла. В хотела имахме басейн и в него си плувах. И въпреки това пак ме заболя кръстът. Оказа се, че точно от препичането на слънцето- явно го претоплях, така че трябва да се внимава и с излагането на слънце. Аз се криех на сянка или си връзвах шал. Твърдият пясък също не ми понесе добре, по-принцип забелязах, че от твърдо ме заболява повече...

# 385
Едва ли кръста те е заболял от слънцето,по скоро от лежането на пясъка.Ползвай дюшек или шезлонг при възможност.
Аз се признавам,че дори и неврохирурга изрично да ми забрани да влизам в морето,не съм го слушала.Цапам се на воля,пък квото стане.След операцията къпането в морето не ми е навредило,но преди това винаги се издупвах  Laughing
Според мен,ако ще се мокриш,по-добрия вариант е морето,а не басейна  Wink

# 386
Едва ли кръста те е заболял от слънцето,по скоро от лежането на пясъка.Ползвай дюшек или шезлонг при възможност.
Аз се признавам,че дори и неврохирурга изрично да ми забрани да влизам в морето,не съм го слушала.Цапам се на воля,пък квото стане.След операцията къпането в морето не ми е навредило,но преди това винаги се издупвах  Laughing
Според мен,ако ще се мокриш,по-добрия вариант е морето,а не басейна  Wink

Тая вечер водата в морето беше топла в 19,30, аз се къпя като не злоупотребявам. Ние с ремонтираните ДХ не сме толкова уязвими, другите трябва да внимават. А от слънцето няма как да боли, по-скоро не трябва да се излага кръста на вятър и течение.

# 387
Аз се признавам,че дори и неврохирурга изрично да ми забрани да влизам в морето,не съм го слушала.Цапам се на воля,пък квото стане.След операцията къпането в морето не ми е навредило,но преди това винаги се издупвах  Laughing
Според мен,ако ще се мокриш,по-добрия вариант е морето,а не басейна  Wink

За момента такива са ми наблюденията. Купих си иначе дюшек, след кратко време на горещия пясък се беше нагорещил страшно въздухът вътре и не беше много приятно. А на шезлонг ме заболява кръстът заради твърдото. И преди ми се е случвало. При свекърва ми леглото е например твърдо, е там всеки път се събуждам със схванат кръст. Явно си е до организъм... Морето си е 100% най-хубавият вариант за мокрене, ама аз пък съм май от типа дето прекалено слушат докторите  Wink

# 388
...да ви се оплача-тъкмо се бях оправила от физиопроцедурите   и днес преместих дъската за гладене/тя е от старите и е леко по-тежичка-около 4-5кг/ и ме заболя кръста- по-скоро нерва леко встрани , но гръбнака ми реагира с болка в по-горните отдели, отпреди дето ме боля+ усещането за дърпане и тежест в нерва/ишиадикуса/...утре дали ще мога да си продължа физиопроцедурите и това моето остра болка ли е според вас/нямам болка в седалището и по крака/... Sad..на кво море ще ходя- не знам....като ви чета не знам какво да мисля за себе си...... Confused Grinning

# 389
Възможно ли е да не ми влияят добре процедурите с нивалин? Преди 20 дни направих 7 йонофорези по ЗК,а от вчера още 7 платени..но ме боли...седалището-чудех сее-стола на работа ли не ми е удобен или там минава нерв..да продължавам ли с нивалина или да спра,като болката в седалището е по-изявена в ляво,а от ЕМГ съм с преднокоренчеви увреди двустранно  и с аксонална увреда на фибуларис в ляво(не че разбирам какво ми е,но ми е ясно,че проблем има в левия крак.

Общи условия

Активация на акаунт