Дискова херния - 4

• 325 789
  • 733
  •   2
Отговори
# 690
Хайде и аз да се вкюча в темата......
С дх от няколко години-болките бяха леки и по 2 год не се обаждаше нищо.
Родих преди 1,5 год и сега е страшно.....
Адски болки,няколко пъти прищипване на нерв и приковаване на легло...съответно инжекции,който помагаха до последния път.Не можех да стана,да лежа,да мърдам.....
Признавам,че не съм правила физиотерапия,тъй като по наблюдения от близки не съм видяла кой знае какъв ефект.....
пристъпих направо към т.нар нов метод с озон-нуклеотомия или дисколиза!
Изчаках си възстановителния период и ....изненада-нищо не се случи!
Много прехваления и безобиден метод,който уж давал 85% успеваемост,не даде такъв резултат!
Доктора се съгласи,че щом има болка не е успешна операцията.....
И сега болките са същите,инжекциите не помагат,а кръста ми е чувствителен,като изгорена рана:(((
Не мога да лежа по гръб,повдигам се на пети и гръб,от неправилната стойка-естествено боли и гърба.....незнам какво следва,но неми искаше класическа хирургия.
Само на 32 год.съм:(

# 691
barbaroska, съжалявам, че се чувстваш така.  Sad

Аз не съм писала отдавна.
Не мога да кажа, че не усещам нищо, но няма нищо общо с това състояние, до което се бях докарала.
Не съм пила нищо обезболяващо от месец, мазала съм се веднъж-два пъти и то по-скоро превантивно и болката бе провокирана от преумора и физическо натоварване.

Аз съм доволна от физиотерапията. Изкарах 20 дни в болницата в Овча Купел през юни. Тогава си ме предупредиха, че ефектът е пост-фактум.
Почти до края на престоя ми там не чувствах абсолютно никакво подобрение. Ревях от болка. Не можех да ходя, не можех да контролирам ръцете си (да припомня, че проблемите са ми на три нива на кръста и три нива на врата - т.е. при криза ми изключват и болят и ръцете, и краката). Чак последните 2-3 дни вече почувствах реален ефект от процедурите.

През юли бях на море, там плувах и се разпъвах сама във водата. Все още имах дни със сериозни болки.
От началото на септември месец ходя веднъж седмично в болницата на масаж. Това ме крепи. Момчето, което прави масажа, е сякаш с вграден сензор за проблемните точки. Практикува акупресура. Като натисне в дадена точка и в първия момент крещя чак от болка, сълзи ми избиват. Постепенно болката намалява и сякаш се стопява. До вечерта след масажа се чувствам леко като бита, но без типичната силна болка, а по-скоро като след тренировка. След това една седмица съм почти като истинска  Mr. Green
Силно се надявам да продължа да се крепя така.

# 692
  • София
Чудех са да ида ли на един курс процедури в баня Овча Купел (там ми е най-удобно) или някой друг в София /по-добър център/, заради дискова херния, а и от няколко дни - разтегната връзка на рамо?
Времето все още е ок, те ще преминат за 5 дни или повече?

Какви могат да бъдат процедурите? Последния път като ходих - не ми помогнаха и съм леко скептичен, 

Колко ще ми струва това по ЗК, смятам приходящ да бъда (по 241/244 пътека ли само мога?) - безработен съм?
ЕМГто може ли с направление да се направи?
 Ще ми се да си направя и скенер или ЯМР, понеже последният е от преди 3г.

Благодаря

# 693
Mamma,би ли споделила(ако искаш и на ЛС) при кой масажист ходиш в Овча купел.Аз ще ходя на физио там,но искам и масаж..

# 694
  • София
И аз се интересувам от масажиста в "Доверие".  Simple Smile  Hug

# 695
Sophia L. , не е в Доверие. В Националната болница по физиотерапия и рехабилитация е - старата болница зад банята в Овча Купел.

deni-sta, там са трима масажисти. Едното момче не знам как се казва, той е по по-силовите масажи. Милен се казва другото момче и той практикува класически масаж. Жоро е третият масажист - той практикува точков масаж тип акупресура.

hakama, за 7 дни не съм убедена, че ще има ефект.
Аз изкарах там първо 7 дни по клинична пътека (извинявам се, хич не помня по коя пътека), после веднага застъпих с още дни по НОИ.

# 696
  • София
Мамма, благодаря! Масажите не се поемат от Касата, нали?

# 697
  • София
Аз бях по клинична пътека в Овча купел, първо 7 дни, а после си платих допълнително още 6 дни. Не беше скъпо около 40 лв.  Точно при този Жорко бях за масаж /там са незрящи всички масажисти/, много е добър, но там всички са добри. Клиниката е специализирана за проблеми като нашите. За съжаление при мен ефект нямаше. Персонала е изключително любезен , отоворен и прецизен. Много е чисто за разлика от други подобни клиники. Препоръчвам.

# 698
Благодаря,МАММА,до колкото разбирам,ти си доволна от Жоро..Понеже аз бях там само за физио (на последния етаж на болницата) и после си ходех на работа...не знам къде правят масажи,на кой етаж и къде да намеря този Жоро  newsm78

# 699
Мамма, благодаря! Масажите не се поемат от Касата, нали?

Не, не се поемат. Плащат се отделно.

Аз бях по клинична пътека в Овча купел, първо 7 дни, а после си платих допълнително още 6 дни. Не беше скъпо около 40 лв.  Точно при този Жорко бях за масаж /там са незрящи всички масажисти/, много е добър, но там всички са добри. Клиниката е специализирана за проблеми като нашите. За съжаление при мен ефект нямаше. Персонала е изключително любезен , отоворен и прецизен. Много е чисто за разлика от други подобни клиники. Препоръчвам.

Абсолютно подкрепям мнението за персонала, отношението, чистотата.
Както вече писах, при мен ефектът настъпи едва към края на престоя ми и постфактум.

deni-sta, рехабилитацията е на първия етаж, вляво. Като влезеш от главния вход, минаваш покрай вендинг-автоматите за закуски и кафе, подминаваш стаичката на охраната и веднага след това, преди стълбите за горните етажи има една единствена врата вляво. Пише си "Рехабилитация".

# 700
Mamma,благодаря за подробното обяснение   bouquet

# 701
Здравейте, нова съм във форума и както виждам темата за ДХ е много обширна, невъзможно е да прочета всичко. Ще ви опиша моя случай, ако може да ми дадете някакви съвети, че вече не се издържа. Предварително се извинявам, но поста ми ще е дългичък, проблема е от 2002г. Тогава, в навечерието на 2003г., както си стоях ме преряза ужасна болка в кръста, чак спираща дъха и така продължи 2 години. Болеше нон стоп, само болкоуспокояващи за по няколко часа оправяха нещата. През това време ми правиха рентгенови снимки, скенер, Ц-реактивен протеин, диагнозата беше ДХ. 2003 и 2004г. ходих на санаториум, полза никаква, продължаваше да боли ужасно. След като родих през 2005г. си направих ЯМР, решена, че ще се оперирам и каква беше изненадата, като той не показа нищо, никаква ДХ, никакви изменения по гръбнака, врата и сакроилиачните стави., но си изкарах бременноста на аулин, цялата, всеки ден. Междувременно, след като родих нещата се поукротиха, болките почти изчезнаха. Да уточня, че никога не ме е боляло при кихане, навеждане, движение, болката не се провокираше от такива неща, не са ми изтръпвали крака, ръце, не съм се схващала, не съм се тръшвала на легло. 2007г. си правих скенер с контраст, отново видяха някаква ДХ, но не съвсем??? Така и не обясниха точно, някаква скрита ДХ била Shocked Толкова скрита, че не се вижда на ЯМР! От началото на 2006 ми започнаха изстинските проблеми - първо се появи слабост в дясната ръка, на която не обърнах особено внимание. 2007г. след прекаран грип се сринах - едва ходех, ужасен световъртеж, слабост в крака и ръце, нистагми и така до сега. Схващат ми се краката, едва ходя, не ме държат, изтръпнали са постоянно, дяснтата ръка и тя така.Правих ЯМР на главен мозък и шия  за МС, всичко уж е наред,. Въпросъ ми е Има ли такава ДХ като моята и предизвиква ли тя такива симптоми като моите? Само да уточня, от всички изследвания: ЯМР, рентген, скенер, ЕЕГ и ЕМГ, само ЕМГ-то дава сериозни отклонения. Невролозите, при които ходя ми казват от нерви е всичко и ме отпращат, а аз с всеки изминал ден се влошавам.

# 702
  • София
Teya75, това, което ми идва на ум, без да
съм лекар, е - изследвала ли си се за диабет?
При диабетната полиневропатия има такива
симптоми със засягане и на зрението, защото
аз не съм чувала за дискова херния, при която
да има нистагъм. При полиневропатията се отчитат
промени точно на ЕМГ.  

# 703
Подкрепям за диабета. При мен направиха пълни изследвания за захар преди да ми кажат, че е ДХ.
Симптомите, които описваш ги имам, само че в лявата част-слабост, световъртеж, но със сигурност моето е от дисковата херния на шийните прешлени+екстрата големи остеофити, които растат навътре и притискат гръбначния мозък.
Sophia L е права. И аз не съм чувала за нистагъм при ДХ. Дано е нещо друго, което поне може да се лекува.

# 704
  • Другата България
nellli, недей така , и ДХ може да се лекува Peace
И на мен ми мина през ума диабет основно заради нистагмите, за другите симптоми не съм наясно, но Софи го е казала точно.Изследвай кръвна захар, въпреки че се съмнявам да не си го правила за толкова години.

Общи условия

Активация на акаунт