Дискова херния - 4

• 327 983
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Здравей! tanyaviolin   Hug
Ти мина ли през невролог?  newsm78

# 76
  • хасково
Привет Тишо! Да минах вече два прегледа.Чакам ред за ЯМР. Но сега към някой от препаратите които приемам направих алергия-обсипах се с ортикариални обриви.Новите хапчета ,които добавих са Диклофенак Дуо.Мидокалм го вземам вече 1 седмица и нямах такива последици.Ще спра диклофенака, да видя ще изчезне ли ортикарията. Вчера и днес ходих пеша-системите много ми успокоиха болките.Та това е резултата. Между впрочем ходих и на ортопед и от него съм по-доволна ,отколкото от невролога.

# 77
Пази се  Naughty
Попитах те, защото пишеш че не можеш да си движиш единия крак, та се опасявах за пареза  Crazy но щом си ходила и нищо не са ти казали, значи няма страшно  Hug
Въпреки, че боли  ooooh!

# 78
  • хасково
Казаха,че ако съм се забавила още 1-2 дни,парезата е готова.
На косъм се разминах.Не можех да стъпвам,но пръстите ги вдигнах и петата също.Днес ми е последната система и много ме е страх след тях ,да не се върнат отново болките.Днес се каня да поръчам от сайта дискус композитум за следващият курс.Чудя се от четирите вида кой да поръчам.Дали този който ти ползваш Тишо? newsm78 Писах им запитване вчера,да видим дали ще ми отговорят!
.

# 79
За мен Discus compositum N e лекарството  newsm20

Този вид ми беше предписано от д-р Христо Георгиев, тези инжекции ми помогнаха!  Peace

Има още много видове  ooooh! , но нещо което не е изпробвано/предписано не бих го препоръчал  Naughty

# 80
   Да ви попитам нещо-миналата седмица даваха Юксел Кадриев, че са го оперирали във ВМА от дискова херния, а вече е на работа. Възможно ли е толкова бърза да се е възстановил?

Ако операцията е не е с традиционен разрез /ендоскопска например/ и не е чакал много време да се увреди нерва веднага може да стане. Възстановяването от такива операции, стига да няма усложнения, е очудващо бързо и разликата в състоянието на пациента преди и след операцията е драстично различно. Изписват обикновенно на следващия операцията ден.

С риск да се повторя: мен ме оперираха в Токуда на 1 февруари. На 2-ри станах а на 3-ти се прибрах в къщи. Преди операцията стисках зъби 2 месеца със страшни болки и се тъпчех с обезболяващи. Накрая не можех да ходя изобщо. Веднага след операцията болката я нямаше , а след около седмица зарастна и раната. Върнах се на работа на третата седмица без никакви грижи. Работя седнал по цял ден. Върнах се толкова късно, защото жена ми настояваше да се пазя, иначе можех да се върна много по-рано. От операцията ми остана само белег (~4-5 см). Не искам да си спомням какво беше преди това. Нямах пареза или парализа, но болката в крака беше страшна. В момента ходя на работа с колело, натоварвам се в рамките на нормалното, дори ходя на планина с раница. Никакви проблеми. Не знам какво толков а страшно намират всички в операцийте, но аз съжалявам, че се мотах толкова време. Д-р Пелинков е човекът на който дължа това. Иначе в Токуда условията са на светлинни години от тези в другите болници. Обслужването също е на ниво според мен. Аз платих грубо около 2000 (1800 за гел против срастване,който не е задължителен а препоръчителен и 200  за престой).

Това е от мен. Поздрави а всички. Надявам се в тези чудесни пролетни дни да не ви боли, за да може да им се насладите  Peace

# 81
  • хасково
Тишо точно тези слагам в момента.Пак от тях ли да поръчам?
stranded   какви изследвания се правят,които показват че е необходима уперация.
Само магнитен резонанс ли изяснява положението.Аз се страхувам от протакане,че ако се повтори сегашното ми състояние,няма кой да ми гледа децата.А и тези болки не зная дали бих могла да ги понеса отново newsm45
Не ме плаши операцията,плаши ме алтернативата да рецидивира болката.

# 82
Операцията е решение,но може да се окаже временно(както при Юксел Кадриев),защото с изрязването на излива не се възстановява височината на диска и така се натоварват съседните дискове и се получава протрузия и при тях,а в последствие и херния.Май,ако има ДХ на едно ниво,това означава,че вероятно има и на друго-това е дискова болест.За това трябва дасе укрепва мускулния корсет и самите дискове.Твърди се(и май с основание),че Дискуса върши точно това.Чак толкова Дискуси няма.Discus Compositum  е един.Има го в инж. форма за хуманна-2.2 мл и ветиринарна-5 мл. употреба и на капки за пиене(май не е ефективена).Discus Compositum N mit kalmia (Kalmia Compositum) е от 3 растителни компонента и е помогнал на много от този форум.Аз ползвах другия(37 компонента-растителни и животински,че и вирус на трипер има Simple Smile),защото доставката от Англия е по-лесна(и евтина) и също има добър ефект за сега(чукам на дърво),а и в сайтовете за хомеопатия срещнах само него.
Та ако няма пареза си мисля,че е по-добре да се отлага операцията колкото може.Поне лекарите ще се понаучат,а и новите методи ще почнат да се практикуват и тука.
tanyaviolin,виждам че си от Хасково.Ако можеш да ходиш,не е зле да идеш до Мин. Бани.Водата е богата на сяра и е полезна за нашия проблем,но гледай да не е много топла.Има едни вани в които твърдят,че студената вода не е от чешмата,а охладена мин. вода.Ако е така,няма проблеми да си направиш необходимата температура.Аз ходих 2 пъти и се чувствах добре.

# 83
...За това трябва дасе укрепва мускулния корсет и самите дискове...

Peace Много точно! За да няма бъдещи проблеми укрепването на мускулатурата на гърба и корема е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно след като мине операцията. Иначе следва продължение рано или късно.

Иначе аз също нямах пареза а само силна болка, но доктора след операцията ми каза, че нерва е започнал да атрофира и че съм чакал твърде дълго (2 месеца). Тоест компресията от херниралия диск във всички случай уврежда нерва (щом боли  newsm78).

Магнитният резонанс е достатъчен за да се види ясно хернията и колко е голяма. Операцията я препоръчва неврохирург. Консултирай се с такъв (или повече от един), за да имаш ясна идея дали това изобщо е решение в твоя случай.

Поздрави

# 84
  • хасково
stranded ,NikoDim ,tishoo -толкова съм ви благодарна за насоките Hug
Запланувала съм сега посещение  на Минералните ни бани.Само чакам да отмине достатъчно болката,че да мога да седна в колата и да натисна съединителя и тръгвам всеки ден на баня Wink
Мускулният ми тонус за съжаление е твърде незадоволителен вече след бременност с близнаци 9 месеца на легло без да ставам.Веднага след което са натоварих с 2 кошници с бебета ,една огромна раница на гърба по 2 пъти на ден надолу и нагоре до 5 етаж.И един ремонт ей тъй за разкош на ситуацията. За спорт все не сколасвам вече Embarassed,но ще трябва да го внедря по някакъв начин в дневния ред. Сега е важно да взема направление за МЯР.

# 85
  • София
Здравейте!  Hug

Минаха 4 години откак съм в темата. Много неща се
случиха през тези години, много болка, споделена тук,
много операции, хапчета, инжекции...Такава е нашата
болест, тежка, трудна за нас и за близките ни.
Това, което ни е крепяло, е възможността да си споделим
тук, както и да си помогнем - с изслушване, със съвети,
с координати на специалисти, със споделен личен опит.

В момента нашата приятелка и съфорумка Гери, Булка Марулка,
има нужда от нашата помощ. Предстои й операция,
която ще бъде сложна и скъпа поради спецификата на
симптоматиката - ще махнат една от двете й дискови
хернии и една киста, след което ще стабилизират гръбнака й
с 4 пирона, два пръта, кейдж и гел на стойност 9240лв.
Гери няма възможност да заплати тази космическа сума,
а операцията е изключително необходима, тъй като
състоянието й не й позволява да води нормален живот,
да се грижи спокойно за двете си деца, както и да работи.

Бих искала да споделя с вас групата във Фейсбук Да помогнем на Гери,
както и темата в бг-мамма Да помогнем на една всетодайна мама...
и да помоля тези от вас които желаят, да се включат с помощ.

Нека помогнем, нека бъдем съпричастни!   bouquet

# 86
здравейте отново, включвам се с въпрос- от няколко дни нямам болки в кръстта, но от време на време схващане на десния крак- чувствам го като схващане при плуване, но доста по-леко. По обясненията на лекарката ми, схващането идва от притискане на нерв S1, който засяга задната част на десния крак. Но днес направих по-продължителна разходка и като се прибрах вкъщи установих, че ми е изключително трудно да клякам заради чувство на схванатост в областта на двете колена, не са изтръпнали, а по-скоро като отекли, макар видимо да не са. След като полежах малко с крака на по-високо ниво от тялото, чувството на схванатост намаля. Мислите ли, че това има връзка с дисковата ми херния- да припомня, че е на ниво Л5 и засяга нерв S1? Някой с такива оплаквания? Или да търся причината другаде- макар досега да не ми се е случвало да имам проблеми с колената...

# 87
здравейте отново, включвам се с въпрос- от няколко дни нямам болки в кръстта, но от време на време схващане на десния крак- чувствам го като схващане при плуване, но доста по-леко. По обясненията на лекарката ми, схващането идва от притискане на нерв S1, който засяга задната част на десния крак. Но днес направих по-продължителна разходка и като се прибрах вкъщи установих, че ми е изключително трудно да клякам заради чувство на схванатост в областта на двете колена, не са изтръпнали, а по-скоро като отекли, макар видимо да не са. След като полежах малко с крака на по-високо ниво от тялото, чувството на схванатост намаля. Мислите ли, че това има връзка с дисковата ми херния- да припомня, че е на ниво Л5 и засяга нерв S1? Някой с такива оплаквания? Или да търся причината другаде- макар досега да не ми се е случвало да имам проблеми с колената...

От ДХ е, даже мисля, че щом липсва болка все още степента на притискане не е голяма. Става страшно когато освен схващане има и болка, и тогава не можеш да направиш по-продължителна разходка  Naughty. пробвай да стъпваш на пети и пръсти-това гледат обикновенно докторите, но и аз се проверявах доста често Simple Smile

# 88

От ДХ е, даже мисля, че щом липсва болка все още степента на притискане не е голяма. Става страшно когато освен схващане има и болка, и тогава не можеш да направиш по-продължителна разходка  Naughty. пробвай да стъпваш на пети и пръсти-това гледат обикновенно докторите, но и аз се проверявах доста често Simple Smile

да, за петите и пръстите и мен ме проверяваха- нямам проблем с ходенето. Това, което ме учуди е, че уж е засегнат нерв S1, който е отговорен за задната част на крака, а ми се схванаха колената  newsm78

# 89
Sofie, при мен схващането беше по целия крак  #Crazy не само коляното.

Общи условия

Активация на акаунт