Дискова херния - 4

• 328 444
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен. Помните ли ме?  Grinning
Писах тук по повод патилата на мъжа ми - три съседни дискови хернии на L2 - L3 L3 - L4  L5 - S1 .  Утре ще пиша повече подробности, ще дам и контакти на всякъде, където се лекува, днес само искам да кажа, че на финала се стигна до операция, която мина преди едно седмица. Оперира го д-р Стоев от Гръбначен център. Операцията беше 4 часа, на следващия ден стана, след още 2 дни  едвам го удържах да се пази, защото за 1ви път от 7 месеца не чувстваше никакви болки. Сега не смея да се похваля, само стискам палци кошмара да е зад гърба ни, защото беше истински денонощен кошмар.

# 226
Здравейте и от мен. Помните ли ме?  Grinning
Писах тук по повод патилата на мъжа ми - три съседни дискови хернии на L2 - L3 L3 - L4  L5 - S1 .  Утре ще пиша повече подробности, ще дам и контакти на всякъде, където се лекува, днес само искам да кажа, че на финала се стигна до операция, която мина преди едно седмица. Оперира го д-р Стоев от Гръбначен център. Операцията беше 4 часа, на следващия ден стана, след още 2 дни  едвам го удържах да се пази, защото за 1ви път от 7 месеца не чувстваше никакви болки. Сега не смея да се похваля, само стискам палци кошмара да е зад гърба ни, защото беше истински денонощен кошмар.

Мен ме интересува какъв тип беше операцията......стабилизираща или не?. Интересува ме също операция при д-р Стоев на шиен отдел някой минал ли е през такава.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 21:18 от ИваИ

# 227
Ива, утре ще пиша с най-големи подробности   bouquet
Д-р Стоев оперира мъжа ми класически, след като първо опита т.нар. стабилизираща операция, която уви не свърши работа.

# 228
  • Другата България
Здравейте и от мен. Помните ли ме?  Grinning
Писах тук по повод патилата на мъжа ми - три съседни дискови хернии на L2 - L3 L3 - L4  L5 - S1 .  Утре ще пиша повече подробности, ще дам и контакти на всякъде, където се лекува, днес само искам да кажа, че на финала се стигна до операция, която мина преди едно седмица. Оперира го д-р Стоев от Гръбначен център. Операцията беше 4 часа, на следващия ден стана, след още 2 дни  едвам го удържах да се пази, защото за 1ви път от 7 месеца не чувстваше никакви болки. Сега не смея да се похваля, само стискам палци кошмара да е зад гърба ни, защото беше истински денонощен кошмар.
Аз да задам малко глупав може би въпрос Embarassed само гръбначни операции ли се правят там? Имам предвид да речем смяна на тазобедрена става или поне консултации? Защото за сакроилиачната става пише на сайта на Гръбначен център, но дотук..... newsm78

# 229
  • София
Здравейте,
Преди време бяхте обсъждали столове, подходящи при дискова херния и болки в кръста и си спомням, че магазина беше в Дружба, но не мога да намеря конкретния пост. Може ли да ме насочите към поста или отново да напишете кой беше магазина? Благодаря!

# 230
Правенето на ЯМР по каса,до голяма степен зависи от компетентността и благоразположението на доктора пущащ молбата до касата.
И друг път съм писала,че имах направление до няколко часа след подаване на молбата.

# 231
Правенето на ЯМР по каса,до голяма степен зависи от компетентността и благоразположението на доктора пущащ молбата до касата.
И друг път съм писала,че имах направление до няколко часа след подаване на молбата.

Това е интересно. Значи зивиси изцяло от личността на невролога.....и май по скоро на личните му човешки качества на прозорливост и вникване в човека с конкретния проблем.......

Аз имам 4 броя ЯМР които съм си платила но последните 2/3 години не съм правила изобщо, ................но просто искам да опитам сега по каса, разбира се ако не стане пак ще си го платя. Преди  няколко седмици си бях записала час за ЯМР, но така и не можах да укротя болките за да стоя вез да мърдам и си отложих часа.  Та надявам се този ад да не се повтори следващите поне 1/2 месеца та да мога да изчакам евентуално ЯМР по каса.
Има ли някой от Варна на който да са му дали по каса ЯМР и при кой невролог?

# 232
  • София
Мамма, как мина днес прегледът в Гръбначен център?
Какво ти предложи д-р.Стоев?  Hug

# 233
Ето ме и мен  Simple Smile
Чувствам се длъжна да напиша историята на мъжа ми защото може да е полезна на някого, както на мен ми бяха полезни историите тук.

Болките при мъжа ми се появиха преди 7 години. Малко инфо за него - 186см, тренирал е плуване, работата му беше свързана с търговия (съответно постоянно вдигане) на бая тежки машини. И понеже никак не се е пестил - резултата е налице.

Преди 7 години се появиха кратки болки в кръста, и силни болки в десния крак, в началото по задно страничната част на глезена. Първата много много силна криза беше през 2005 година, тогава кръста като че ли не го болеше толкова, колкото крака. Пътувахме до морето и спирахме на всеки час защото просто не можеше да издържа седнал. Морето го прекарахме чудно - той изкара 20 дена прав (ама наистина само прав). Изобщо не можеше да седне.
Прибрахме се в къщи и веднага се обърна към  доц. д-р Красимир  Генов - неврохирург във ВМА. Направи първия ЯМР като се установи 1 дискова херния л3-4 и  протрузии на л2-3 и Л5-С1.
Приеха го в болница,  проведе се медикаментозно лечение (ще трябва да проверя с точност за да не ви заблудя) и физиотерапия.
Така отшумя първата сериозна криза.
Периодично за тези години е имал кратковременни кризи, като болката се превести на десния крак, кръста вече изобщо не го болеше. Отшумяваха основно с медикаменти или инжекции. Винаги лечението е провеждал доц. Генов. При по-леки болки се обръщахме към Петър Нинов - кинезитерапевт
Категорично не сме ходили на масажисти, чакръкчии, баби от село Х и пр.
И така се стигна до юли - август миналата година, когато болките си станаха по-силни, но мъжа ми отлагаше прегледа: не ми се ходи, ей сега ще ми мине, сега е лято, искам на море и пр. простотии
Септември месец - вече бая силни болки - д-р Генов - ЯМР - резултат 3 дискови хернии на долните 3 нива. И се почна кошмара ...
2 пъти по 10 дена в болница  - медикаментозно лечение и вливания. Никакво подобрение, препоръка - стискай ще ти мине, операция в никакъв случай.
Физиотерапия при прехвален терапевт - Артур незнам кой си - лазерни процедури и вендузи - нищо, влоши се. Иглотерапия - ефект 0.
Болките станаха непоносими, мъжа ми отслабна страхотно, тялото му се изкриви много силно напред и встрани. Беше абсолютно извън строя - абсолютно неспособен за нищо, единствено веднъж на ден до детската градина и обратно.
Дебело искам да подчертая почтенността на Петър Нинов, който след като видя последния ЯМР каза - вече не мога да ти помогна. Можеше да си му взима парите за процедури, но не го направи
Така до февруари тази година, когато се обърнахме към Гръбначен център и д-р Стоев. Предложи се нуклеопластика, за да се избегне операцията. Направи се блокаж на трите най-болезнени нива, след което се направи нуклеопластика с цел укрепване на долните две нива. Блокажите и нуклеопластиката се правят с местна упойка. След нуклеопластикта имаше известно подобрение, което стана съвзем осезаемо в края на седмицата след манипулацията.
Мъжа ми се почувства доста добре, макар да имаше изтръпване в крака и периодични лееееки болки. Така до 30я ден, неделя (няма да го забравя Confused), когато просто не можа да стане от леглото. Появиха се зверски болки, изведнъж, ей така от нищото.
Понеделник - нов ЯМР
Вторник - д-р Стоев - огромна ДХ, уголемила се значително в рамките на месеца след нуклеопластиката. Мнение за мигновена операция
Сряда - консултация за всеки случай с проф Бусарски, който просто потвърди на 100 процента диагнозата на д-р Стоев.
Уви заради празниците по първи май трябваше да изчакаме, като болките бяха такива, че го приеха в Гръбначен център, а последните две нощи му даваха хапче, съдържащо морфин.
Операцията беше около 4 часа, по думите на доктора - успешна, в рамките на рутинните такива.
На следващия ден мъжа ми се изправи, като се чувстваше доста зле, ама не от болки, ами просто защото вече беше станал 70 кила и нямаше сила да мигне.
В рамките на 3, 4 дни му светна пред очите, като повтарям болката изчезна още веднага след операцията.
Сега предстои възстановяване в рамките на 1 месец и започва лечебна физкултура, плуване и т.н
Моля се много нещата да вървят вече към оправяне, че на всички много ни дойде.

Ето я и сегашната картина:

Л2
протрузия
Л3
лява парамедианна ДХ 1. неуспешна нуклеопл. 2. операция
Л4
лява парамедианна ДХ (укрепена с нуклеопл)
Л5
медианна херния
С1

Лекари при които е провеждал лечение и на които сме безкрайно благодарни. Карам ги поред на номерата, в реда в който сме се обръщали към тях:

1. Полк. доц. д-р Красимир  Генов, невролог -  д.м. - Началник клиника “Неврология” при Катедра по неврология и неврохирургия - ел.: 92 26 000 Факс: 952 65 36; тел. 02/922 59 32  и 922 59 14;
Уеб сайт: www.vma.bg

2. Петър Нинов - кинезитерапевт - http://www.petarninov.com/

3. д-р Илиан Стоев - неврохирург -  клиника гръбначен център http://www.spine-center.bg/

Линкове, които ми помогнаха да разбера какво точно е дисковата херния и какви са възможните начини на лечение

# 234
...

Да, аз съм правила 2 резонанса по ЗК. Ходя при д-р Новаков. Първият път чаках месец и половина, а вторият път стана за няколко часа. Насочи се към невролог с много пациенти. Те имат по-голям лимит и могат да си позволят по-голям разход - съответно повече направления за ЯМР.

Софи, вероятно прегледа още не е започнал. Д-р Стоев обикновено приема късният следобед и много рядко започва преди 17ч. Случвало се е да има прегледи и преди обед, но е рядкост.
Мамма и аз чакам да прочета  Peace

# 235
...

Да, аз съм правила 2 резонанса по ЗК. Ходя при д-р Новаков. Първият път чаках месец и половина, а вторият път стана за няколко часа. Насочи се към невролог с много пациенти. Те имат по-голям лимит и могат да си позволят по-голям разход - съответно повече направления за ЯМР.

Всъщност ние с теб май разговаряхме в пулс. бг......последно аз не отговорих защото не знаех къде се намирам цял месец от невиждан до сега ад.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЧЕ ВСИЧКО Е МИНАЛО УСПЕШНО С ОПЕРАЦИЯТА, поне така съдя от това което си написала!!!!!

# 236
ИвиИ от цялата сага с мъжа ми аз не разбрах едно - защо операцията се отлага до чак докато човек заживее за постоянно в ада ...

Мъжа ми отлагаше до последно от страх, вероятно, ако бях аз щях да се навия по бързо, просто едва ли мога да изтърпя подобни денонощни болки

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 16:16 от Fussii

# 237
ИвиИ от цялата сага с мъжа ми аз не разбрах едно - защо операцията се отлага до чак докато човек заживее за постоянно в ада ...

Мъжа ми отлагаше до последно от страх, вероятно, ако бях аз щях да се навия по бързо, просто едва ли мога да изтърпя подобни денонощни болки

Ами всъщност при мен никой не го отлага. Още 2009 ми казаха че трябват спешни операции, .....отлагането аз го правя.
Всъщност от всичкото що е неврохирург с известно име в София,  само В.Каракостов и Н. Гергелчев ми казаха че не е спешно че можело и след 3/4 години да намяло допълнително влошаване, ............всичко друго Бусарски, Габровски и двамата, Кондов, шефа тогава на ВМА ми казаха че е много спешно. Преди месец д-р Явор Енчев и асистента му от варненската невохирургия в УМБАЛ Света Марина като им подадох старите ми ЯМР ме попитаха къде бил болния помислиха че идвам заради човек който не може да ходи, като им казах че съм аз ме погледнаха шокиращо.......обикновено с такива ЯМР хората биле с парези и как съм има нужда спешно от 3 операции ми казаха..
Та мойто аз си го отлагам.

Иначе съм съгласна с това което си направила като извод. Трябва да се инвалидизира човек за да му повярват. Аз от начало като още като не си бях открила проблема и го търсех основнит извод на лекарите беше че съм хипохондрик и имам нужда от психиатър даже получих и направление за психиатър, след като видяха ядреномагнитните резонанси които си направих по мое желанием незнам къде им идваше да се заврат от срам.
А ако аз лично не бях си направила ЯМР, сигурно още щях да съм за психиатър...

# 238
  • София
здравейте  Hugне съм чела  в тази тема   Blushно бихте ли ми препоръчали нещо за подобряване на ставния хрущял за баща ми (57г.) има проблеми с едното коляно и болката е много голяма   bouquetблагодаря предварително   

# 239
ох леле  Hug
ИваИ - съвет е грехота да дам - тялото си е твое и страха си е твой  Sad. Страшно много ти стискам палци да вземеш най-доброто решение за теб.

Това, което мога да кажа е че в "Гръбначен център" получаваш човешко отношение и имаш усещането за цивилизация. За София съм чувала  за следните добри доктори, публикувам и гсм-ите им, защото съм ги намерила в интернет, така че не издавам сакрална тайна  Wink:

Д-р Илиан Иванов Стоев - Началник отделение - тел. 0888 459 946
Проф. д-р Кирил Романски, дмн - консултант - тел. 0888 716 040
доц. Николай Габровски - тел. за контакти: 0889 433 123

Цвети, мисля въпросът ти не е точно за тази тема, но дано някой може да ти отговори. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт